09 Haziran 2008, Pazartesi 16:09:23

EN GENÇ KARGO UÇAĞI MNG’NİN

MNG Havayolları, yakıt sarfiyatı fazla olan eski model uçakları yenilemeye başladı. İlk olarak Airbus A300-600 model uçağı filosuna dahil eden şirket zamanla filo yaşını gençleştirmeyi amaçlıyor.
  • MNG HAVAYOLLARI KARGO YA HAYIRLI OLSUNDİĞER KARGO ŞİRKETLERİNDE BU GENÇLEŞMEYE AYAK UYDURMASINI TEMENNİ EDİYORUM.
  • Türk Sivil Havacılığında ilk ve lider hava kargo şirketi MNG Havayollarını en içten dileklerimle kutlarım. Türk Sivil Havacılığındaki güvenilir ve kaliteli hizmetlerinin ve farklılıklarının devamını dilerim..
  • HEPİMİZE VE TÜM HAVACILIK CAMİAMIZA HAYIRLI OLSUN DİYORUM,BİZLERE BU GÜZELLİĞİ, BU MUTLULUĞU YAŞATAN MNG HAVAYOLLARINA YÜREKTEN TEŞEKKÜRLERİMİ İLETİYORUM.HER ZAMAN HAYIRLI UÇUŞLAR TEMENNİ EDİYORUM.BAŞARILARIN DEVAMI DİLEĞİ.RAFET İSFENDİYAROĞLU/MNG TEKNİK HAT BAKIM MÜDÜRLÜĞÜ
  • MNG YE HAYIRLI OLSUN...DARISI DİGER SİRKETLERİN BASINA....
  • Helal olsun MNG'ye, kazasız belasız hayırlı uçuşlar diliyorum.

MNG Havayolları, Avinco şirketine ait İzlandalı Air Atalanta’da uçan Airbus A300-600 tipi bir uçağı satın aldı. Uçağın satın alınmasına ilişkin anlaşma MNG Havayolları İcra Direktörü Sedat Özkazanç, Teknik Başkan Uğur Kalkan Avinco Ticari Başkan Yardımcısı Gary Fitzgerald tarafından MNG Havayolları binasında imzalandı.

Fransa’nın Bordeoux kentinde D bakımları yapılan uçak, 20 Temmuz’da filoya dahil edilecek. TC-MNG kuyruk tescilini alması planlanan uçağın en önemli özelliği ise Türkiye’de uçan en genç kargo uçağı olacak olması. 1999 yapımı Airbus 300-600 tipi uçağın,  yüzde 20 yakıt tasarrufu sağlaması, bakım maliyetlerinin yüzde 20 daha az olması ve gürültü seviyesinin düşük olması açısından çok sayıda avantajı bulunuyor. 

MNG Kargo Teknik Başkanı Uğur Kalkan, yakıt fiyatlarının artmasıyla yakıt tasarrufu yüksek olan uçakların tercih edilmeye başlandığını, zamanla eski model uçakları filodan çıkararak filoyu gençleştireceklerini belirterek, “ Petrolün varil fiyatı iki yıl önce 40 dolardı. Bugün 139 dolara yükselmiş durumda. Aldığımız bu uçak yüzde 20 yakıt ve bakım tasarrufu sağlaması, uçuş teknisyenine ihtiyaç olmadan iki pilotla uçulabilmesi açısından çok avantajlı” dedi.

49 ton kargo kapasiteli Airbus 300-600 tipi uçak, 170 ton kalkış ağırlığına sahip.

Yılda 7.2 milyon ton yakıt harcayan MNG Kargo’nun bütün uçaklarını bu tipe dönüştürmesi halinde yıllık 5.6 milyon dolar kar edeceği belirtiliyor.

MNG Kargo’nun filosunda şu anda 8 adet A300-B4, 5 adet de F27-500 tipi uçak bulunuyor. Şirket bu yıl içinde bir adet Airbus 300-600 tipi uçak daha almayı planlıyor. Uçakları kiralamak yerine satın almayı tercih eden şirkette yıl sonuna kadar birkaç uçağın da borcunun bitmesiyle filodaki bütün uçaklar MNG Havayolları’nın olacak.

MNG

MNG

MNG

MNG

EN GENÇ KARGO UÇAĞI MNG’NİN

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

BAC ~ 16 yıl önce
MNG HAVAYOLLARI KARGO YA HAYIRLI OLSUNDİĞER KARGO ŞİRKETLERİNDE BU GENÇLEŞMEYE AYAK UYDURMASINI TEMENNİ EDİYORUM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kuzey ~ 16 yıl önce
Türk Sivil Havacılığında ilk ve lider hava kargo şirketi MNG Havayollarını en içten dileklerimle kutlarım. Türk Sivil Havacılığındaki güvenilir ve kaliteli hizmetlerinin ve farklılıklarının devamını dilerim..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 16 yıl önce
HEPİMİZE VE TÜM HAVACILIK CAMİAMIZA HAYIRLI OLSUN DİYORUM,BİZLERE BU GÜZELLİĞİ, BU MUTLULUĞU YAŞATAN MNG HAVAYOLLARINA YÜREKTEN TEŞEKKÜRLERİMİ İLETİYORUM.HER ZAMAN HAYIRLI UÇUŞLAR TEMENNİ EDİYORUM.BAŞARILARIN DEVAMI DİLEĞİ.RAFET İSFENDİYAROĞLU/MNG TEKNİK HAT BAKIM MÜDÜRLÜĞÜ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
EASA ~ 16 yıl önce
MNG YE HAYIRLI OLSUN...DARISI DİGER SİRKETLERİN BASINA....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
whiteheart ~ 16 yıl önce
Helal olsun MNG'ye, kazasız belasız hayırlı uçuşlar diliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000