24 Mayıs 2010, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • SENDIKA BIZ CALISANLARA SORMADAN NASIL OLURDA GREV KARARI ALABILIRKI?IS VEREN GREV OYLAMASINA GITMEDEN ONCE SENDIKA ZATEN BUNU YAPMALI, HAKAN
  • thy de grev olsun istemiyoruz ancak thy ni bu konuma getiren emekcilere de haklarinin verilmesini istiyoruz..biz thy na torpille tepeden inme gelerek yagli,balli maas ve sosyal hak alanlar gibi ne maas ne hak istiyoruz..biz hakkimizi istiyoruz..biz bunca sene thy na emek verdik,gencligimizi,sagligimizi verdik bunun sonucunda thy 300 kusur trilyon kar eden sirket haline geldi ama tis zamani thy yonetimi dalga gecer gibi %5 zam onerdi ve sosyal haklarda da hic bir iyilestirmeyi kabul etmedi..bu mudur ahde vefa?? bu mudur hak?? bu mudur muslumanlik?? biz kadrolular ve uzman adi altinda torpilliler ne maas ve sosyal hak aliyorsa onu istiyoruz..onlarin 30 gun izin,10 gun mazeret maasda da % 30-35 farki var neden?? ayni isi yapmiyor muyuz???
  • 90'ların ortasında Batı Apron'daki Top-Air'de vardı böyle andropozlu bir astsubay emeklisi. Şirketi emekli astsubaylar kulübüne çevirinceye kadar durmadı da. En sonunda Isparta kazasında yargılananlar arasında gördüm ismini...
  • BU LAFTAN ALINANLARIN BEYNİ OLMADIĞI NE KADAR BELLİ. HALA AĞIZLARIYLA KONUŞUYORLAR. TABİ DEMOKRASİDE ONLARINDA SÖZ HAKKI VAR. ANCAK BU MEMLEKET O YÜZDEN GERİDE. BEYNİ OLAN KONUŞSSA ZATEN BİZDE BİR AMERİKA, İNGİLTERE OLURDUK. SEVGİLİ ARKADAŞIM ÜMİT ÇENDEK'İ ADAM YERİNE KOYMUYORSAN KENDİN ADAMIM DİYORSAN, VE DE FİKİRLERİNE KARŞI FİKİR ÜRETİYORSAN SEFA İNAN’A SÖYLE DE SENİDE AİRPORT TV’DE KONUŞTURSUN. AMA SANMIYORUM SEFA İNAN GİBİ FİKİR PROGRAMLARI YAPAN KİŞİLER SADECE BEYNİ OLANLARI PROGRAMLARINA KONUK EDEBİLİR. SAYGILAR.
  • her ikisi de her insan da mevcut. ancak akıl zeka bilfi olmadan konuşulursa böle olur. çendek denilen şahsiyet yıllarca shgm de çalıştı ne yaptı bir sorulsun. sadece aç gözünü ve egosunu tatmin için uğraşıp durdu. o ve onun gibilerin yüzünden sıkıntılar yaşanıyor. ayıptır ayıp adam mı kalmadı çendek bilgi sahibi olmadan fikrine başvuruluyor.
  • Bu tip çirkinlikleriç yaşamış biri olarak konuşuyor ve ekliyorum. Antropoza girenler artık bıraksınlar bu işleri. Gençlere kucak açsınlar. Keza yaşlı bunakların yaktığı canlar onbinleri geçti. Her meslekte, her ortamda bu tip kıskanç, psikolojik sorunları olan, kendinden iyilerine tahammül edemeyen, potansiyel tehdit olarak gördükleri kişilerin canını, alavere dalaverelerle yakmak isteyen insanlardan Allah cümlemizi korusun. Ne yazık ki bu tip antropoz mahluklar her köşe başını tutmuş adeta deli dumrul gibi geçit vermiyorlar.
  • Ağzı olan da konuşuyor, beyni olan da konuşuyor. Ümit ÇENDEK'i çağırmışlar efendi efendi konuştu ve de doğruları konuştu. Sistem adına 6, 7 yıldır ne değişti? Lütfen beyler yorumlarınızda kırıcı olmayın, yapıcı olun. Alt yapı eksikliğinin sonucunda hepimiz altında ezilip kalacağız. Herkes daha iyisi nasıl olsun diye düşünce üretsin. Yanlışı ve eksiği savunmasın. Hiçbir işe yaramaz.
  • konu yaştan bagımsız sayılabilir ama tecrübesiz olan biri ister yaşlı ister genç olsun hiçbir şey söyleyemez. denetleme yetkisi sadece o konuyu çok iyi bilen ve yıllarca da o işte çalışmış birilerince yapılmalıdır. 25 yaşında biri kaçkez uçmuştur ki veya kaç yıllık teknisyendir ki denetleme yapsın. gelip life vestlerin tarihine bakıp gidiyorlar işte.. :))
  • bu işin denetçileri en deneyimli en yaşlı ve İŞİ EN İYİ BİLENLERDEN bilmeyenlerden değil...seçilir gerisi boş laftır, istediğiniz ülkeye gidip araştırın...Bu sebepten dolayı Türkiye'de her türlü meslek böyle safsatalarla aşındırılıyor...Anayasa mahkemesi başkanı bile HUKUKÇU değil...herkes uyarına göre makam ve mevkiye yerleşmece...ETİK Mİ? O da ne demek etik netik? Gülelim ağlanacak halimize...
  • SHGM her işinde olduğu gibi burda da atları arabaların arkasına koşmuş! Saym KPT nin de çok güzel değindiği gibi Avrupa ve Amerika da bir denetçi olabilmek için belli bir birikim ve donanım gerekir. Bu kişiler genellikle tecrübeli havayolları pilotları olup denetçi görevini almadan evvel belirli test ve kurslara tabi tutulurlar. Türkiyemizde ise denetçi adı altında yapılan uçuş saatleri ileride bir sirkete pilot olarak girmek için kullanılır! Bilmeyen de havacılığı biz ıcat etmişiz sanacak!

THY'DE GREV OLMALI MI?

Nedense Türk Hava Yolları'nın kapısına yaz aylarında asılır bu grev kararı. Sanırım şirketi köşeye sıkıştırmanın en güzel yolu hava trafiğinin yoğun olduğu dönemlerde grev karar almak oluyor. Hava-İş Sendikası ile Türk Hava Yolları arasında süregelen Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde yine çıkmaza girildi. Arabulucu da arayı bulamadı. Çözümün adresi grev...

Hava-İş Sendikası grev kararını asarak ciddiyetini ortaya koydu. Ne kadar ciddi olduğunu ilerleyen dönemlerde hep birlikte izleyip göreceğiz ama benim asıl dikkatimi çeken nokta Atilay Ayçin'in geçmiş dönemlerde olduğu gibi davranmaması oldu. Son grev kararının hatırlıyor musunuz? Ayçin nasıl da kükrüyordu.

  

2007 yılında grev kararı asıldığında o kadar coşkulu, o kadar tehditkar, o kadar kendinden emin konuşuyordu ki çalışanları coşturabiliyordu.

Son seçimlerde karşısına çıkan muhalefete karşı zorla seçim kazanan Atilay Ayçin'in artık daha temkinli olduğunu görüyorum. Bu temkinlilik, bu suskunluk muhalefetten mi kaynaklanıyor yoksa THY'nin güçlü yönetiminden mi kaynaklanıyor bilinmez. Bu sorunun cevabı da Atilay Ayçin'de gizli.

Mesele THY çalışanlarının haklarını arama meselesi mi yoksa Hava-İş Sendikası'nın yeni bir strateji arayışı içinde mi o da belli değil. Gökkuşağı Hareketi ise sessiz sedasız gelişmeleri yakından takip ediyor. Bu hareket çalışanların haklarının en iyi şekilde elde edilmesini isterken, Hava-İş Sendikası'nın yönetimini de çeşitli nedenlerle bombalamaya devam ediyor. Örneğin, TİS görüşmelerinin çalışanlardan uzak yapılmasını ve grev kararının sadece maaşa endeksli olmasının yanlış olduğunu savunuyor Gökkuşağı Hareketi.

Hava-İş Sendikası ile Türk Hava Yolları arasındaki bu anlaşmazlığın çözümü grev kararı ile aşılacak sanan sendikanın karşısına THY çalışanlarının defansını koymak için çalışmaların yürütüldüğü de gözden kaçırılmamalıdır.

Her ne kadar THY cenahı kabul etmese bile "grev oylaması" yapılsın şeklinde başlatılan imza kampanyasının arkasında THY'nin olduğu kanısındayım. Bu imzaların yeterli sayıya ulaşmasından sonra İstanbul Valiliği'nin alacağı "Grev oylaması yapılsın" kararının ardından çıkacak neticeler hem THY hem de sendika açısından hoş olmayan sonuçlar doğurabilir. Yıldırım hızı ile büyüyen THY'nin bu büyümesinin arkasında çalışanların olduğu göz ardı edilmeden verilebilecek maksimum hakların verilmesi "Dünya markası olacağız" diyen THY yöneticilerine yakışacaktır.

Hava-İş Sendikası ile THY yöneticilerinin en kısa süre içerisinde bu soruna çözüm bularak kafalardaki bulanıklığı çözmeleri gerekiyor. Sorumlu insanları sorun yaratmaya hakları yoktur. Geçmiş dönemlerde olduğu gibi bu dönemde de Toplu İş Sözleşmesi'nden kaçış yok. Öyle yada böyle bu sözleşme imzalanacak.

Bu sözleşmeden çalışanların kârlı çıkması dileğiyle.

Haftaya görüşmek üzere.
THY'DE GREV OLMALI MI?

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

Misafir ~ 14 yıl önce
SENDIKA BIZ CALISANLARA SORMADAN NASIL OLURDA GREV KARARI ALABILIRKI?IS VEREN GREV OYLAMASINA GITMEDEN ONCE SENDIKA ZATEN BUNU YAPMALI, HAKAN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
thy de grev olsun istemiyoruz ancak thy ni bu konuma getiren emekcilere de haklarinin verilmesini istiyoruz..biz thy na torpille tepeden inme gelerek yagli,balli maas ve sosyal hak alanlar gibi ne maas ne hak istiyoruz..biz hakkimizi istiyoruz..biz bunca sene thy na emek verdik,gencligimizi,sagligimizi verdik bunun sonucunda thy 300 kusur trilyon kar eden sirket haline geldi ama tis zamani thy yonetimi dalga gecer gibi %5 zam onerdi ve sosyal haklarda da hic bir iyilestirmeyi kabul etmedi..bu mudur ahde vefa?? bu mudur hak?? bu mudur muslumanlik?? biz kadrolular ve uzman adi altinda torpilliler ne maas ve sosyal hak aliyorsa onu istiyoruz..onlarin 30 gun izin,10 gun mazeret maasda da % 30-35 farki var neden?? ayni isi yapmiyor muyuz???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
90'ların ortasında Batı Apron'daki Top-Air'de vardı böyle andropozlu bir astsubay emeklisi. Şirketi emekli astsubaylar kulübüne çevirinceye kadar durmadı da. En sonunda Isparta kazasında yargılananlar arasında gördüm ismini...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
BU LAFTAN ALINANLARIN BEYNİ OLMADIĞI NE KADAR BELLİ. HALA AĞIZLARIYLA KONUŞUYORLAR. TABİ DEMOKRASİDE ONLARINDA SÖZ HAKKI VAR. ANCAK BU MEMLEKET O YÜZDEN GERİDE. BEYNİ OLAN KONUŞSSA ZATEN BİZDE BİR AMERİKA, İNGİLTERE OLURDUK. SEVGİLİ ARKADAŞIM ÜMİT ÇENDEK'İ ADAM YERİNE KOYMUYORSAN KENDİN ADAMIM DİYORSAN, VE DE FİKİRLERİNE KARŞI FİKİR ÜRETİYORSAN SEFA İNAN’A SÖYLE DE SENİDE AİRPORT TV’DE KONUŞTURSUN. AMA SANMIYORUM SEFA İNAN GİBİ FİKİR PROGRAMLARI YAPAN KİŞİLER SADECE BEYNİ OLANLARI PROGRAMLARINA KONUK EDEBİLİR. SAYGILAR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
her ikisi de her insan da mevcut. ancak akıl zeka bilfi olmadan konuşulursa böle olur. çendek denilen şahsiyet yıllarca shgm de çalıştı ne yaptı bir sorulsun. sadece aç gözünü ve egosunu tatmin için uğraşıp durdu. o ve onun gibilerin yüzünden sıkıntılar yaşanıyor. ayıptır ayıp adam mı kalmadı çendek bilgi sahibi olmadan fikrine başvuruluyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu tip çirkinlikleriç yaşamış biri olarak konuşuyor ve ekliyorum. Antropoza girenler artık bıraksınlar bu işleri. Gençlere kucak açsınlar. Keza yaşlı bunakların yaktığı canlar onbinleri geçti. Her meslekte, her ortamda bu tip kıskanç, psikolojik sorunları olan, kendinden iyilerine tahammül edemeyen, potansiyel tehdit olarak gördükleri kişilerin canını, alavere dalaverelerle yakmak isteyen insanlardan Allah cümlemizi korusun. Ne yazık ki bu tip antropoz mahluklar her köşe başını tutmuş adeta deli dumrul gibi geçit vermiyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ağzı olan da konuşuyor, beyni olan da konuşuyor. Ümit ÇENDEK'i çağırmışlar efendi efendi konuştu ve de doğruları konuştu. Sistem adına 6, 7 yıldır ne değişti? Lütfen beyler yorumlarınızda kırıcı olmayın, yapıcı olun. Alt yapı eksikliğinin sonucunda hepimiz altında ezilip kalacağız. Herkes daha iyisi nasıl olsun diye düşünce üretsin. Yanlışı ve eksiği savunmasın. Hiçbir işe yaramaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
konu yaştan bagımsız sayılabilir ama tecrübesiz olan biri ister yaşlı ister genç olsun hiçbir şey söyleyemez. denetleme yetkisi sadece o konuyu çok iyi bilen ve yıllarca da o işte çalışmış birilerince yapılmalıdır. 25 yaşında biri kaçkez uçmuştur ki veya kaç yıllık teknisyendir ki denetleme yapsın. gelip life vestlerin tarihine bakıp gidiyorlar işte.. :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bu işin denetçileri en deneyimli en yaşlı ve İŞİ EN İYİ BİLENLERDEN bilmeyenlerden değil...seçilir gerisi boş laftır, istediğiniz ülkeye gidip araştırın...Bu sebepten dolayı Türkiye'de her türlü meslek böyle safsatalarla aşındırılıyor...Anayasa mahkemesi başkanı bile HUKUKÇU değil...herkes uyarına göre makam ve mevkiye yerleşmece...ETİK Mİ? O da ne demek etik netik? Gülelim ağlanacak halimize...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
SHGM her işinde olduğu gibi burda da atları arabaların arkasına koşmuş! Saym KPT nin de çok güzel değindiği gibi Avrupa ve Amerika da bir denetçi olabilmek için belli bir birikim ve donanım gerekir. Bu kişiler genellikle tecrübeli havayolları pilotları olup denetçi görevini almadan evvel belirli test ve kurslara tabi tutulurlar. Türkiyemizde ise denetçi adı altında yapılan uçuş saatleri ileride bir sirkete pilot olarak girmek için kullanılır! Bilmeyen de havacılığı biz ıcat etmişiz sanacak!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000