22 Nisan 2024, Pazartesi
Serdar BAŞAĞAOĞLU
Serdar BAŞAĞAOĞLU [email protected]
  • Hem hocalık yap hem küfür et. Tam örnek!
  • Resimdeki uçak Airbus yani avionik kompartman hemen o kapının önü mazgal var. Öyle zamanlar oluyor ki ne mata yetişebilirsin o şakır şakır yağan yağmurda ne paspasa ne temizlikçiye. Oraya su gidip zarar vermesindense kabin memuru arkadaşlarımız uçağa zarar gelmesin diye en acil tedbiri almış olamaz mı? Sizce? Uçak arızalanıp yerde kalırsa daha mı iyi biraz daha bilgi edinin bence. Bazen görünen şey düşündüğünüz şey olmayabilir. Ayrıca kim çöpe atıyorsa yanlış yapıyor. Çöp poşetine konulup indikten sonra temizliğe de teslim esilmiş olabilir.
  • Nevin Çolak gibi gelmedi gelmez. Kıymeti bilinmeyenler de listenin başındadır kendisi
  • Küfür konusunda dhmi kontrolöre ceza vermezse çok iyi.Hemen "uzman" genel müdürlük hadise değerlendirme ekibi bütün çalışma saatini inceler sonra da aa kaşının üstünde gözü varmış diye kontrolörü sindirir.
  • İspatlasan ne olur ki,neler neler bir bir ispatlandı,ifşa olanlar da malum ne oldu eski tas eski hamam. Ali gider Veli gelir zihniyet komple değişecek ki istenen olsun. Hesap soranın,verenin,adaletin,caydırıcı cezaların olmadığı olsa da adamına göre muamele edildiği,zaman aşımının koz olduğu yerden hiç bir şey olmaz, olmuyor da zaten. Iga ceo dan önce devlete ödemesi gereken kirayı ödesin,şu kadar turist geldi bu kadar uçak indi,rekor kırıldı bilmem ne oldu diyorlar ama iş ödemeye geldi mi ses yok. Ve bu şirket senin umurunda mı diyorsunuz da çalışan şirketin umurunda mı peki,pandemide kesilen paraları,pazar mesailerini ödemeyen,Yargıtay'ın onadığı kararı yıllardır keyfe keder uygulamamazlık eden sömürücü,tehditkar,kendilerine kepçe ile çalışana çay kaşığıyla veren yönetim olursa böyle de çalışan olur...
  • Uçağa yüklenen matlar ne için yükleniyor?
  • Genel müdürler genel müdür olsa taş taş üstünde bırakmazdı. Utanmadan üzerini kapatmaya çabaladılar. Shgm dhmi thy al birini vur ötekine. Ben bunun için mi özveri gösterip frekansta kendimi hırpalayayım? Bir de utanmadan kıdemlendirilmiş. Örtmeye çalışanların karısı kızı da yok herhalde!?
  • Memurlar gulmuomus:))
  • Küfür eden mi kaptan ortalığı düzeltmeye çalışan mı? Ortalığı düzeltmeye çalışan daha kaptan gibi geldi bana :) Thy bu durumda kaptanı şef pilot yaparak cezalandırmıştır :))
  • Kendisini sahsen ben hergun aniyorum,ustumdeki eğreti ceket sebebiyle

DÖRT VAKTE KADAR…

Türk milleti olarak çok severiz kahveyi…Mağazaya gireriz çay mı kahve mi diye sorulur. Kahvenin 40 yıl hatırı vardır. Kahve ayrı bir kültürdür bizim için..

Kahveyi geçelim faldan devam edelim. Hep derler ya üç vakte kadar diye… Gelin biz de bir fala bakalım. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın her daim sergilediği rabia işareti bize rehber oldu…

Rabia işaretinde dört rakamına bir el atalım. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, sürekli olarak rabia işareti yapıyordu. Sanırım 4 rakamını işaret ediyordu. Dört…. Seçimlere 4 yıl kaldı. Bu da en iyi seçenek.  Elbette daha önce de bir seçim olabilir.

Tabi ki bu seçim yalnızca, genel seçim olarak değerlendirilmemeli. Sonuçta milli bayrak taşıyıcı hava yollarımız Türk Hava Yolları’nda da merkezi hükümetin dediği oluyor, istediklerini istedikleri yerlere geliyordu.

Yerel seçimlerde de gördük ki değişim kaçınılamaz. Öyle ya da böyle bir değişim olacak. Köfteyi bile hakir görenler gördü, ıslama köfte, içli köfte, İzmir köfte, Tire köftesi, Akçaabat köftesi… neredeyse her ilimizin vardır bir köftesi. Ama en güzel elbette anne köftesidir.

Anne demek umuttur. Anneler bizim vazgeçilmezimizdir. Kadınlarımızda öyle…

Gel gelelim hava trafik kontrolörlerimize yapılan büyük bir ayıp var. Bu meseleyi uzun zamandır takip ediyorum ancak zati muhterem şahsın yükseltilmesiyle gündeme getirmek istedim.

ATC konuşmalarından anlayacağınız zati muhterem şahıs bir de öğretmen olmuş. Sen mi instructor olacaksın? Küfür mü öğreteceksin bilader? Senin için uyarılarda bulunmuştum ama nafile…

İşte tam da bu sebeple elimde aylardır mevcut olan bu veriyi kamuoyuyla paylaşıyorum;

Bu ve bunun gibi adam müsveddesindeki iki ayaklıların ayıklanması lazım. Ama gel gelelim makam ve mevkii sahibi insanlar sanki bunları ödüllendirirmişçesine üst kademelere yükseltiyor. Benden üst yönetime bir çağrı; bu ve bunun gibi olayların önüne ivedi olarak geçin.

MARKA DEĞERİ

Bir şelale düşünün… Önden sular akıyor…  Ama kayalar kalıyor, sular akıp geçiyor… Beni bir zamanlar kabin memuru düşmanı olarak düşünen zihniyet cahillerine bir örnek daha vereyim…

Nevin Çolak döneminden sonra çok şeyler değişti. Birçok yenilik getirilmesine rağmen uygulama sıfır. Podslar halen tuvalete dökülüyor, hoş geldiniz yok, kılık kıyafet vasat, sohbet gırla, nezaketsizlik tavan….

Uçak içerisine yüklenen matlar sıvı toplanması amacıyla yükleniyor. Gel gelelim amirlerimizden bazıları bunları kullanmak yerine yolcular için paketlenmiş şalları değişik amaçlar için kullanıyor ve sonrasında çöpe atıyor. Arkadaş bunların maliyetini biliyor musun? Yıllık olarak ne kadar çöpe giden malzeme var biliyor musun?

ARKADAŞ BU ŞİRKET SENİN UMRUNDA MI?

Zati muhterem şahanelerimiz, üzerinde THY logosu olan şalları ellerine verilen matlar yerine kullanıyor, hem de THY logosunun üzerine basılmasına çanak tutuyorlar.

tren, iç mekan, kapı, pencere içeren bir resimAçıklama otomatik olarak oluşturuldu

Eski kıyafetleri hatırlarsınız… Düğmeleri sık sık düşerdi. Her defasında yerde gördüğümde alıp kaldırırdım. Sırf THY logosu var diye… Hangimiz bu kadar hassasız?

İGA ‘DA CEO PROBLEMİ

İstanbul Havalimanı bir CEO arayışına girmişti.  Birçok isim bu pozisyon için dedikodulara maruz kalmıştı. Ama gel gelelim CEO vekili CEO oldu.

Selahattin Bilgen CEO vekili iken CEO koltuğuna asaleten atandı. Kendisine başarılar dilerim. Ancak bu mevcut kadroyla ne kadar başarılı olur bilemiyorum.

Aylardır çözülemeyen CEO probleminde en büyük etken ne olsa gerek? Bunu da yakında konuşacağız…

THY GENEL KURULU

Türk Hava Yolları’nın genel kurul tarihi halen açıklamadı. Yakında açıklanır diye düşünüyorum ama sevincimden yerimden duramıyorum.

Kalbim falımdaki gibi üç vakte kadar değil dört vakte koşacak kadar hızlı…

Sevilmeye sevilmeye en fazla dört yılımızın olduğunu gördük. İşinin ehli, liyakat sahibi kişiler hakkında yorum yapmak sonunda nasip olacak. En fazla dört yıl daha bekleriz..

Siz yine de içlerinde oldukları vahametin farkın vardırmadan takibe devam edin.

Gün geldiğinde, yenilgiye doyulduğunda, kimin neler yaptığını peyderpey paylaşacağız.

Kimlerin nerelere ne paralar aktardığını, kimlerin nerelerden ne promosyon aldığını hepsini açıklayacağız… Çünkü ispatlayabileceğiz…

Beni kimse satın alamadı. Hamasi söylemler beni yıldıramadı. Türlü yıpratmalar ve suçlamalar elimden kalemi alamadı. Saldırılara her daim karşı durdum. Üslubumuzu beğenmeyen guguk kuşlarına dik durdum. Varsın bir dört yıl daha havlayın…

Üç vakte kadar değil en fazla dört vakte kadar…

KALEM NAMUSUMUZDUR!

Falınız fallanıyor…

Serdar BAŞAĞAOĞLU

[email protected]

DÖRT VAKTE KADAR…

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

Küfür ~ 9 gün önce
Hem hocalık yap hem küfür et. Tam örnek!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bunu yayınla ~ 9 gün önce
Resimdeki uçak Airbus yani avionik kompartman hemen o kapının önü mazgal var. Öyle zamanlar oluyor ki ne mata yetişebilirsin o şakır şakır yağan yağmurda ne paspasa ne temizlikçiye. Oraya su gidip zarar vermesindense kabin memuru arkadaşlarımız uçağa zarar gelmesin diye en acil tedbiri almış olamaz mı? Sizce? Uçak arızalanıp yerde kalırsa daha mı iyi biraz daha bilgi edinin bence. Bazen görünen şey düşündüğünüz şey olmayabilir. Ayrıca kim çöpe atıyorsa yanlış yapıyor. Çöp poşetine konulup indikten sonra temizliğe de teslim esilmiş olabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ZİYA!!! ~ 9 gün önce
Amma salladın ama uçak B737 . Atıp tutma ziya!!!
CEYSIN ~ 9 gün önce
Nevin Çolak gibi gelmedi gelmez. Kıymeti bilinmeyenler de listenin başındadır kendisi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Küfür ~ 10 gün önce
Küfür konusunda dhmi kontrolöre ceza vermezse çok iyi.Hemen "uzman" genel müdürlük hadise değerlendirme ekibi bütün çalışma saatini inceler sonra da aa kaşının üstünde gözü varmış diye kontrolörü sindirir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uzman!! ~ 6 gün önce
Hayatında iki yıl bile bordta çalışmamışlar , çalışsa bile ilk fırsatta kaçmış biri bizi nasıl değerlendiriyor anlayabilmiş değilim
Serdar bey ~ 11 gün önce
İspatlasan ne olur ki,neler neler bir bir ispatlandı,ifşa olanlar da malum ne oldu eski tas eski hamam. Ali gider Veli gelir zihniyet komple değişecek ki istenen olsun. Hesap soranın,verenin,adaletin,caydırıcı cezaların olmadığı olsa da adamına göre muamele edildiği,zaman aşımının koz olduğu yerden hiç bir şey olmaz, olmuyor da zaten. Iga ceo dan önce devlete ödemesi gereken kirayı ödesin,şu kadar turist geldi bu kadar uçak indi,rekor kırıldı bilmem ne oldu diyorlar ama iş ödemeye geldi mi ses yok. Ve bu şirket senin umurunda mı diyorsunuz da çalışan şirketin umurunda mı peki,pandemide kesilen paraları,pazar mesailerini ödemeyen,Yargıtay'ın onadığı kararı yıllardır keyfe keder uygulamamazlık eden sömürücü,tehditkar,kendilerine kepçe ile çalışana çay kaşığıyla veren yönetim olursa böyle de çalışan olur...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tk ~ 9 gün önce
Yöneticilerin maaşları çok yüksek bunun vebalini kum odeyecek
Mat ~ 11 gün önce
Uçağa yüklenen matlar ne için yükleniyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atece haberi ~ 11 gün önce
Yaparak deyerimizin anlaşilmasina katkida bulunmuş olmaniz nedeniyle size teşekkür ediyoruz.en eyitimli insanlar olarak susucak deyiliz.
Telsiz konuşması ~ 11 gün önce
Genel müdürler genel müdür olsa taş taş üstünde bırakmazdı. Utanmadan üzerini kapatmaya çabaladılar. Shgm dhmi thy al birini vur ötekine. Ben bunun için mi özveri gösterip frekansta kendimi hırpalayayım? Bir de utanmadan kıdemlendirilmiş. Örtmeye çalışanların karısı kızı da yok herhalde!?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hadi canim ~ 12 gün önce
Memurlar gulmuomus:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haram ~ 9 gün önce
Thy çok yüksek maaş aliyor genel kurulda gündeme alınsın yoksa buranın öbür tarafida var.
Kaliteye gel ~ 12 gün önce
Küfür eden mi kaptan ortalığı düzeltmeye çalışan mı? Ortalığı düzeltmeye çalışan daha kaptan gibi geldi bana :) Thy bu durumda kaptanı şef pilot yaparak cezalandırmıştır :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nevin ~ 12 gün önce
Kendisini sahsen ben hergun aniyorum,ustumdeki eğreti ceket sebebiyle

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000