18 Mart 2024, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Ali bey TSS ve TGS Çalışanlarının hakları ile ilgili de yazın lütfen kök maaş'ı yerlerde olanlara %40 diğerine %50 kök maaş'ı başka seviyede olanlara %64 artı 25 bin bayram parası yakında 50 bin imzada açıklanır peki diğer çalışanlar ne olacak yine alın size 20 bin deyip susunmu diyecekler yetmedimi bu haksızlık. Beğenmeyene kapı orada demek ne kadar kolay insanlar yıllarını vermiş sonra kapı orada. Sen alım yaparken Mühendisi İşçisini Memurunu hepsini farklı maaş sıkalası ile işe alıyorsun fakat zam zamanı san %40 sana %50 sana %64 bu nasıl bir mantık sen alımını yaparken zaten arada ücret fark ile alıyorsun personelini. Ama nede olsa insanlar mecbur çalışacaklar zaten bilmem kaçyıldır buradalar bırakamazlar diyerek üstüne Allah lafını ağzınından düşürmeden hak yemeye devam ediyorsunuz...
  • Teknikte bir kesim var, çatlıyor varya. Kabinciler garsoncular diye. Çıldırın çıldırınnn!! Gel buraya vida sıkacaksın eşek gibi gelip sıkıcaksın o vidayı beni delirtme yürü… Teknikte layıkıyla dost meclisi içinde yaşayan arkadaşlarım alınmasınlar onlardan şimdiden özür diliyorum.
  • Ali bey TGS nin tek sesi olarak arada bı siz bizim sesimiz olurdunuz artık siz de dillendirmez oldunuz TGS iyice yetim evlat oldu oldu bittiyle hakkını arayan yok diye oteleniyor. Asgari ücrete yakın parayla bu şirketin tüm yükünü çekiyor kışını yagmurunu soğuğunu yiyor para TK ya aktariliyo. 100 bin alam adam 6 aylık 64 zam aliyo 17 bin alan TGS memur yüzde 50 zam aliyo. Ayrıca bayram ikramiyesine gelince TGS ye uçak alicaz para yok deniyor kapı orda deniyor.
  • Ali bey yine bildiniz tebrik ederim. Pazar mesaisi alinmadan imzalandi diyorlar sozlesme var mi bilginiz?
  • Anlamadığım birsey var neden bizim tgs personelleri tgs yönetiminden deĝilde sürekli thy yönetiminden maddi anlamda birşeyler bekliyorlar anlamış değilim ya bundan tgs yönetimine sesleniyorum personellerin ićin maaş dışında maddi anlamda yardım yapamıyorsaniz bence tgs yönetimini acilen kapatılıp tek bir ağızdan olan thy yönetime bağlı olması gerektiğini düsünüyorum
  • Aldı herkes bir rant gidiyor bu şekilde , müdürü genel müdürü yöneticisi uçak alır komisyon alır, huzur payı alır biz çalışırız pazar mesaisini unutun olur… şimdi hala ben nasıl Allaha inanıyorum diyorsunuz ?
  • Neden piloto neden hostes ikramye veriliyor.tss çalışan insanlar insan degilmi burda ki insanlar yoğun bir operasyon için çalışıyorlar bunları hakkı iyi bir maaş değil mi AHMET BOLAT İNŞALLAH OKURSUN BU YORUMU
  • Lütfen tss bu insanalarin maaşı adam akıllı verin yalan yere konuşma yapmayın.....
  • Dün akşam Tss yönetici kimliği ile iftara geldi konuşma yaptı kimse umursamadı boş konusuyorlar.kimse dinlemedi. Sen önce insanların maaşları adam gibi ver insanlar kirada bayram geldi.tss hikaye THY bunyesi altı birileri para akliyor olan gariban çalışanlara oluyor...kime yutturlar bu tss olayını hikayesi acaba kim bu siyasi hangi millet vekili kazanıyor bu parayiiii
  • Gerçekten şu şirketin en “nitelikli” çalışanlarının özgüven seviyesi inanılmaz. Kabin ve tgs…

Kooperatif üfürmeleri…

Arkadaşlar gündemin yoğunluğundan ilgilenemedim. Şu Hava İş Yapı Kooperatifi iş başına geldi geleli kendi gölgelerine bile düşman oldular. Daha dün İBB’ye övgü yağdıranlar bugün belediyeleri suçlayarak kendi beceriksizliklerini örtme derdine düştüler.

Bakın size çok bir belgeden bahsedeceğim. Ama önce geçen hafta kooperatif yöneticilerinin yayınladığı bildiriden bahsedeyim. Üfürdükçe üfürmüşler, milleti laf kalabalığına boğarak ne denildiği anlaşılamayan bahanelerle süslemişler.

Ama özünde demek istedikleri şu; “biz yapamıyoruz, ne zaman yapılacağı da belli değil”

Müteahhit kapıları aşındırılıyor. O olmadı bu, bu olmadı diğeri. Bir müteahhit aradı. Güçlendirme teklifi istemişler. 180 milyon TL sadece güçlendirme istenmiş. O da 5-6 aylık bir mevzu. Şimdiki fiyatlarla 200 bilemedin 220 milyon civarı bir ek masraf.

Yani üyelerin cebinden çıkacak yeni paralar. Zaten her ay ödediğiniz paralar nereye gidiyor açıkçası şüpheli. Kabartılmış faturalara, danışmanlık ücretlerine aldanmayın. Çivi çakılmayan bina her geçen gün çürümeye terk edilmiş durumda.

Sizler dişinizden tırnağınızdan keserek ödediğiniz paraların hesabını sormazken, ev sahibi olacağız diye ödediğiniz paralar ise resmen pul oldu.

Kıymetli okurlarım, bakın gerçekten sorgulayın. Nedenlerini niçinlerini öğrenin. Geçmiş yönetimi kötüleyerek, müteahhit suçlanarak iki sene geçti. Mahkemeler uyduruk raporlar, olmadı baştan sebepleri sizin kanınızı emercesine sürüp gidiyor.

Şimdi dönelim mahkeme süreçlerine.

Yargıdan tokat gibi kararlar geliyor. Yapılan inşaatın deprem yönetmeliğine aykırı yapıldığı iddiaları beyhude çıktı.

Bu yönetici kisvesindeki adamların tezleri bir bir çürüyor. Elimde bir mahkemenin kesin karar var. BAM dedikleri Bölge Adliye Mahkemesi de onaylamış. Bu yöneticilik oynayan adamların iddialarını tamamen çürüten bir yargı kararı.

Kooperatifin değerli üyeleri, deprem yönetmeliğine aykırı yapıldı denilen tüm iddialar ve iftiralar mahkeme tarafından reddedildi. Her şeyin usulüne uygun yapıldığı karara bağlandı. Elimde BAM’ın kesin kararı var.

Kooperatifin camı yok çerçevesi yok. Dolayısıyla yağmurda, rüzgarda sürekli erozyona uğruyor bugüne kadar yapılan inşaat.

Sorun şu ki yöneticilerin oynadıkları kooperatifçilik oyunundan sizler zarar görüyorsunuz. O sebeple malınıza, paranıza sahip çıktın. 

Şimdi sorun bu yöneticilik yapanlara “doğru mu” diye!

Mahkeme kararını bile yalanlayacaklardır.

Ben artık buna kanaat getirdim.

Değerli okurlar, TİS sürecine değinecektim. Lakin bazen sükut altından değerlidir. Sizin değeriniz hiçbir şeyden öncelikli değildir.

Vardır bir bildiğimiz deyip bu haftayı kapatalım.

Yarın ola hayrola. Bu hafta sonunda dek güzel haberler almanız dileğiyle.

Kooperatif üfürmeleri…

Yorumlar Tüm Yorumlar (104)

TSS ~ 1 ay önce
Ali bey TSS ve TGS Çalışanlarının hakları ile ilgili de yazın lütfen kök maaş'ı yerlerde olanlara %40 diğerine %50 kök maaş'ı başka seviyede olanlara %64 artı 25 bin bayram parası yakında 50 bin imzada açıklanır peki diğer çalışanlar ne olacak yine alın size 20 bin deyip susunmu diyecekler yetmedimi bu haksızlık. Beğenmeyene kapı orada demek ne kadar kolay insanlar yıllarını vermiş sonra kapı orada. Sen alım yaparken Mühendisi İşçisini Memurunu hepsini farklı maaş sıkalası ile işe alıyorsun fakat zam zamanı san %40 sana %50 sana %64 bu nasıl bir mantık sen alımını yaparken zaten arada ücret fark ile alıyorsun personelini. Ama nede olsa insanlar mecbur çalışacaklar zaten bilmem kaçyıldır buradalar bırakamazlar diyerek üstüne Allah lafını ağzınından düşürmeden hak yemeye devam ediyorsunuz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bu teknik? ~ 1 ay önce
Teknikte bir kesim var, çatlıyor varya. Kabinciler garsoncular diye. Çıldırın çıldırınnn!! Gel buraya vida sıkacaksın eşek gibi gelip sıkıcaksın o vidayı beni delirtme yürü… Teknikte layıkıyla dost meclisi içinde yaşayan arkadaşlarım alınmasınlar onlardan şimdiden özür diliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yetki ~ 1 ay önce
Sahip olduğun yetki kadar konuş.
maykil ~ 1 ay önce
dogru tektir arkadaslar ayrica global anlamda bir tek tk da gordum hava garsonunun teknigi asagilamaya calistigini:) cahil cesareti diyecegim ama ne yazik ki yonetim de buna izin veriyor her neyse ben portakal suyumu alirim keyfime bakarim.
Tk ~ 1 ay önce
Ne diyon lan değişik. Ben o vidayi gule oynaya sıkıyorum zaten niye esek gibi sıkayım. Ama sen isini iyi yapmiyorsun. Buz gibi tost getirdin dun bana. Iyi isit bi dahaki sefer canımı sıkma benim
Habom ~ 1 ay önce
Ya sorma işleri güçleri kabin önce içlerindeki hırsızları temizlesinler gümrük sabah inen japonya uçaklarina baskın yapsa;)
Ife ~ 1 ay önce
Valla ben her uçağa binisimde öylesine bir ife ci çağırırım bozuk olmadığı hiç bozulmayacağı anlamına gelmez gelip baksinlar
Soner ~ 1 ay önce
Ben o vidayi esek gibi degil gule oynaya sıkıyorum ve cok da mutluyum isimi yaparken. Ama sen lutfen bidahaki sefer tostu iyi ısıt çayda demli olsun. Velete bak :))
:)) ~ 1 ay önce
Yaw he he, en iyi sensin tmm!.. Boş yapma da Nirvana’ ya ulaşmışsın kardeş :)))
.. ~ 1 ay önce
Konuyu bilmiyorum ama bu yorum için söyleyebileceğim ; Prosüdür gereği sıkıp sıkmamaya karar verebilir teknisyen. 'Hizmet' kavramı teknik birimin iş yapma şekli değildir. Lütfen kendi işinizle karıştırmayın.
Tgs ~ 1 ay önce
Ali bey TGS nin tek sesi olarak arada bı siz bizim sesimiz olurdunuz artık siz de dillendirmez oldunuz TGS iyice yetim evlat oldu oldu bittiyle hakkını arayan yok diye oteleniyor. Asgari ücrete yakın parayla bu şirketin tüm yükünü çekiyor kışını yagmurunu soğuğunu yiyor para TK ya aktariliyo. 100 bin alam adam 6 aylık 64 zam aliyo 17 bin alan TGS memur yüzde 50 zam aliyo. Ayrıca bayram ikramiyesine gelince TGS ye uçak alicaz para yok deniyor kapı orda deniyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Saf saf konuşma ~ 1 ay önce
Bayram ikramiyesi herkes için olacaktır adamı dışlama hemen verince güzel vermeyince kötü dimi yok öyle bir dünya
Ah be güzel kardeşim ~ 1 ay önce
Öncelikle içinizdeki emek hırsızlarını temizleyin. Herswyin en güzelini emekçiler hakediyor ama kan emiciler sarmış tgs yi. Bak ist bagaj hizm. Harekat tayfa dolmuş , cemaatini toplamış minibüsçü iso . Şimdi kendi Iga da 8/5 ama paso tgs ofislerinde . Kontrole devam . Biat edenler ne durumda , itaate devam mı . Ah iso ah . Yediniz haramları , kul haklarını .hocanız bile üzülüyordur size nasıl kefil olduğuna
Ağla ~ 1 ay önce
Hala milletin maaşında gözünüz bi bitmediniz, yaptığınız işi hindistan’da 300 dolara daha iyisini yapıyorlar
Neden? ~ 1 ay önce
Sen kendini neden kabin kokpitle bir tutuyorsun arkadaş? Herkesin pozisyonu ve ücreti farklı. Bu kadar dert ediyorsan sen de gir kabine veya kokpite. Ne oldu bayram parası aldın bak, kabin kokpit imza parası almadı sen onu da aldın.
Sn. Ali KIDIK ~ 1 ay önce
Ali bey yine bildiniz tebrik ederim. Pazar mesaisi alinmadan imzalandi diyorlar sozlesme var mi bilginiz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TGS ADA ~ 1 ay önce
Anlamadığım birsey var neden bizim tgs personelleri tgs yönetiminden deĝilde sürekli thy yönetiminden maddi anlamda birşeyler bekliyorlar anlamış değilim ya bundan tgs yönetimine sesleniyorum personellerin ićin maaş dışında maddi anlamda yardım yapamıyorsaniz bence tgs yönetimini acilen kapatılıp tek bir ağızdan olan thy yönetime bağlı olması gerektiğini düsünüyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sendika ~ 1 ay önce
Sarı sendika, hak aramayı bilmeyen, oyalama şirketle yanyana yürüyen sendika bu. Kendi temsilcilerine dokunulmazlık oluşturmuş bir sendika bu. liyakatsız şefleri dile getirmeyen, haksızlığa susan sendika, burada da bir şeyi parantez içinde söylemek istiyorum. Görme özürlülere ötekileştirme yapan, Şaziye göknil Gökşen, Orhan Doğan’a karşı susan sendika ötekileştirmelere karşı susan sendika Allah belanı versin Şaziye göknil Gökşen, Allah belanı versin Orhan doğan kör olasın inşallah topal olasın Şaziye göknil Gökşen.
Yorumumu paylaşşşşşşşşş…. ~ 1 ay önce
Aldı herkes bir rant gidiyor bu şekilde , müdürü genel müdürü yöneticisi uçak alır komisyon alır, huzur payı alır biz çalışırız pazar mesaisini unutun olur… şimdi hala ben nasıl Allaha inanıyorum diyorsunuz ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY ~ 1 ay önce
Neden piloto neden hostes ikramye veriliyor.tss çalışan insanlar insan degilmi burda ki insanlar yoğun bir operasyon için çalışıyorlar bunları hakkı iyi bir maaş değil mi AHMET BOLAT İNŞALLAH OKURSUN BU YORUMU

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gg ~ 1 ay önce
Den kokpitle kabinle bir misin hadsiz, hala onlara niye veriyorlar yüzsüze bak ya
TSSS ~ 1 ay önce
Lütfen tss bu insanalarin maaşı adam akıllı verin yalan yere konuşma yapmayın.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tss ~ 1 ay önce
Dün akşam Tss yönetici kimliği ile iftara geldi konuşma yaptı kimse umursamadı boş konusuyorlar.kimse dinlemedi. Sen önce insanların maaşları adam gibi ver insanlar kirada bayram geldi.tss hikaye THY bunyesi altı birileri para akliyor olan gariban çalışanlara oluyor...kime yutturlar bu tss olayını hikayesi acaba kim bu siyasi hangi millet vekili kazanıyor bu parayiiii

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Özgüven ~ 1 ay önce
Gerçekten şu şirketin en “nitelikli” çalışanlarının özgüven seviyesi inanılmaz. Kabin ve tgs…

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000