22 Nisan 2024, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • THY' de kaç müdür varsa, hepsini bu yöneticiler atadı. Kaç tanesi kartallı acaba?bunu bilen biri var mı?
  • 2-3 hafta önce THY' deki Müdürlerim maaşlarını Milletvekillerinin maaşı ile karşılaştırmıştınız. Bilal Bey gerisi getirdi ve bu adamların tümünün maaşlarını ilan etti. Bir de huzur haklarına dokunsanız. Onları da maaş gelirine ekleyince ortaya daha büyük meblağlar çıkacaktır. Bekleyeceğiz
  • Gündeme oturan "Yönetici maaşları" ile ilgili bir yazınız olacakmı?Keyifle okurduk,Sizin kaleminizden..Sevgi ve Saygılarımla
  • Zihniyetin İslam dini adalet ve hoşgörü dinidir diye yola çıkanların geldiği noktanın nepotizim olması ne acıdır.
  • Aycı, Bol_at, Çay, Şeker sizin ne kültürünüz ne dininiz nede içinde bulunduğunuz toplum nepotizme karşı iken siz ne ara ve nereden çıktınız? Yoksa siz bugüne kadar inançlarınızımı kullandınız?
  • İslam mütavaizilik ve hoşgörü diniyken, THY de kibirle, nepotizimle insanlara hükmeden Çayların Bol_at ların oluşturduğu, adaletsiz, iftiracı, hamaset ile yol alan nepotizmin tavan yaptığı yönetici guruhu tezahür etti.
  • Değerli üstad,öncelikle 23 Nisan kutlu olsun,Ata'mızı bir kere daha şükranla analım. Torpil ancak bizim gibi geri kalmış ülkelere özgü bir şey,gelişmiş ülkelerde referans var ama burada torpil ile karıştırılıyor Referans başka torpil başka. Burada referans deyince de akla ilk iktidar tarikat,cemaatler,hemşehriler gelir. Akape kendi ekibiyle çalıştı hal ekonomik,sosyal,ahlaki,hukuki her bakımdan ortada. Thy gibi yerlerde yönetici olanlar nasılsa arkamızda iktidar var zarar da ettirsek fondan karşılanır bize bir şey olmaz kafasındalar ki haklılar onca rezalet ifşa oldu kime ne oldu,hiç. Olması gereken şey gayet basit,bir işe alım yapılacaksa istenen şartlar belirlenir haiz olanlar başvurur kimler uygunsa belli aşamalardan geçirilerek işe alınır,terfilerde de kim daha bilgili,tecrübeli ve liyakatli ise o terfi ettirilir. Ama ülkede akape sayesinde iş öylesine zıvanadan çıktı ki iş intikama dönüştü ne yazık ki. Ve gelişmiş ülkelerde torpil bir suçtur öyle buradaki gibi işveren istediğini işe alır istemediğini almaz diye bir şey yoktur. Bizim ülkemizde ve mensubu olduğumuz coğrafyada torpil,nepotizm adam kayırma,ayırma,bölgecilik, liyakatsizlik gibi şeyler bitmez zira bu tarz şeyler kanımıza işlemiş,iktidarlar da bunu hep seçimlere koz ve yatırım aracı olarak kullanmış önemli olan iktidar ve yandaşların sülale boyu ceplerinin dolması. Bizim insanımız büyük oranda bencil,neme lazımcı, şark kurnazı,çıkarcı olduğu için de önce ülkem ve milletim demez önce,sonra,daima hep ben der böyle olunca da domino taşı etkisiyle ülkede haksızlık da bitmez sorunlar da beyin göçü de böylelikle de gelişemez hep birilerine bağımlı, muhtaç oluruz zira eğitim,adalet, sağlık her konuda liyakatsiz olunca,şuralı,buralı,şucu,bucu işin içine girince,okumuşları görünce beni afaganlar basıyor diyenleri rektör,dekan vs yaptıkça bizi ileri götürecek insanları yetiştiremeyiz, yetiştirsek de elimizde tutamayız haliyle. Doktorlara ne diyor sizin de yazınızda belirttiğiniz şahıs, giderlerse gitsinler. Bu kafayla ülkede gerçekten eğitimli adam kalmayacak çünkü son 21 yılda yaratılan rezil ortamda gençler başta burada kimse ne çalışmak ne de yaşamak istemiyor maalesef. Saygılar,hürmetler...
  • konu benimle, bizim şu andaki yaşamımız ve maaş haklarımız ile ilgili değilse, bana dokunmayan yılan bin yaşasın hesabı ile kimsenin ilgisini çekmiyor. Bizim takım işte böyle. buda yorum sayılarından anlaşılıyor. eminim okur sayıları da aynıdır. Özetle çektiklerimizin büyük bir bölümünü hakkediyoruz.
  • Nepotizimde zirve yapan Abdülkerim Çaydır, çok yakında, kendisinin hedefi olan yönetim kurulu başkanlığına kavuşacaktır, maalesef!
  • Bademlerin son bir senedir iş hayatıma getirdiği en iyi şey siyasetçinin çocuğu, bahçede nurçehresini görür müyüm diye şevkle geliyorum,siyasetçinin dölü olmasına rağmen sürekli gülümseyen bir tip, celladına aşık olmak hangi sendromdu ? Babasına saygılar, peder ülkeyi hala soyuyorsun , paraları da körfezde Arap bankasına atıyorsun , thyden işten atılan kıdemli muhasebeci seni de çocuğunu da biliyor!! Politika yapma da üstünüze yok, metroyla geliyorum diye evoque jipini Marmaray durağına park eden de senin çocuğun! Sorarsan yürüyor sonra Marmara’ya biniyor , yürüdüğü doğru sonrası jipine bindiği gerçek, hayatınız yalan hayatınız ülke soymak ,fakiri daha da fakir yapmak için elinizden geleni yapmak.

Devlet nepotizmin her türünü hukuken caydırıcı cezası olan bir suç olarak görmeli?



Bu yazıya başlamadan şu söze dikkatinizi çekmek isterim.” HEDEFE YAPMADIĞINIZ ATIŞLARIN YÜZDE YÜZÜNÜ KAÇIRMIŞ OLACAĞINIZ MUTLAK. DENEMELİSİNİZ. Evet bu da yazıda belirtilen konudaki ilk denemem. Birilerinin denemeye başlaması gerek. Hedef konusu size mantıklı gelecek mi? Önemli olan bu.

Yeşil Köşedeki adressiz mektup kelimelerine takılmayın. Bu mektup ilgililere bir şekilde ulaşacağını tahmin ediyorum (?). Seçimde kayba uğrayan ve beklediğini bulamayan tüm kuruluşlara ve mahalli seçimden başarı ile çıkan siyasi kuruluşa vb. Eğer takip eden seçim de de bu günkü iktidar dışında bir siyasi parti başarılı olurlarsa THY’ de devralacakları manzara nedeni ile bu çalışanları ayrıştırma / ayrıştırmama konusu en çok onların başını ağrıtacaktır. İsteriz ki hiçbir kimse insanları ayrıştırmasın ve “sizden bizden” gibi çirkin yakıştırmalar ile kimse kimseyi kayırmasın.,

Seçim sonuçlarından sonra AKP başta olmak üzere, tüm siyasi kuruluşların vuku bulan bu kaybın nedenlerini araştırdığını okuyoruz. Bu toplam kaybın içindeki net oranını bilmememe rağmen kamu kuruluşlarında ve devletin söz sahibi olduğu kuruluşlarda iktidar partisi açısından küçümsenmeyecek oy kabına neden olduğuna emin olduğumu ve buna başta atanmış yöneticilerin çalışanları ayrıştırma ve istihdamla ilgili diğer konulardaki tutum ve davranışlarının neden olduğu hakkındaki görüşümü tekrar değerlendirmenize sunmak istiyorum. Bu konu ile ilgili görüşümün ilk bölümünü geçtiğimiz haftaki yazımda bilgilerinize sunmuştum.

Geçtiğimiz haftaki “YEREL SEÇİM SONUÇLARI: TEPE YÖNETİCİLER & THY ÇALIŞANLAR” Başlıklı yazımın bu konudan kaynaklanan kaybın ciddiyetini ve buna neden olan çalışan miktarının (Buna ilişkin projeksiyon yazı kapsamında yer almaktaydı) küçümsenmemesinin gerektiğini vurgulayan bir paragrafını hatırlatmak isterim. Önümüzde, dört sene sonra Genel Seçimler var. Belki de daha önce yapılacaktır. Bilemem. Ancak konunun dikkate alınmasında tüm siyasi kuruluşlar açısından fayda olduğunu düşünüyorum. Bu mektubumda söz konusu kuruluştaki yaşanmışlara değinmeyeceğim. Mektubun alıcılarından ilgilenenler olursa ki bundan bir şekilde haberim olacaktır. Onlara tabii ki onlara bu konuda eksiksiz bilgi sunacağım.

TORPİL YALNIZ TÜRKİYE’ DE Mİ VAR?

Hayır. Tüm ülkelerde ucundan kenarından torpil var. Zaman zaman gazetelerde de bu konudaki haberleri okuyoruz. Ancak biz genelde her konuda olduğu gibi, bu konuda da ölçüyü kaçırdık. Bir iş için müracaat eden eşit vasıflara sahip insanlar arasından torpilli olanın seçilmesine canım kurban. Bizde ise yazılı imtihandan 95 alan insan mülakatta başarısız olup işe kabul edilmiyor ve imtihanda 50 alıp mülakatta başarılı olan (?) torpilli aday işe giriyor. Her ne kadar verilen söz yerine getirilmediyse de Cumhurbaşkanımız bu konuda bir gayri tabiilik olduğunu bildiğinden veya fark ettiğinden dolayı işe kabullerde mülakatın kaldırılacağını söylemişti. İnşallah gerçekleşir.

SİYASİ PARTİ AYIRIMI YAPMADAN.

Atanmış yöneticiler mensubu oldukları siyasi zümrenin mensuplarına bir şekilde yaranmayı her zaman görev addetmiş ve de bunu sağlamak için tüm diğer çalışanların hak ve hukukunu yok saymakta tereddüt etmeyerek insan kayırmayı, çalışanları sizden, bizden diye ayrıştırmayı iş edinmişlerdir. Bunu iktidar ayırımı yapmadan ifade ediyorum, Vede mevcut THY yönetiminin bu konuda mevcut uygulamalara tüy diktiği de ortada. 50 seneye yakın çalışma yaşamımda böyle bir yönetim tarzı görmediğimi ifade etmeliyim. Bunun için çok sayıda, onlarca örnek verebilmek mümkün.

SAYGIDEĞER BİR T.C. VATANDAŞININ GÖRÜŞÜ

Bu konuda görüşüne müracaat ettiğim emekli bir mühendis: “Türkiye Cumhuriyeti Kanunlarına göre, insan ayrımcılığı veya torpil eylemi için bir müeyyide veya ceza bulunmamaktadır. Ancak bu tür davranışlar genelde ahlaki ve etik açıdan ele alınır ve toplumun vicdani tarafından değerlendirilir. İnsan haklarına saygılı bir toplumda insanlar arasında ayırım yapmak hoş karşılanmaz ve genellikle toplumsal baskı ve kınama ile sonuçlanır. Türkiye Cumhuriyeti anayasası, insan haklarına saygılı bir devlet olmayı vurgular ve bu değerleri korumayı amaçlar. Tarihsel süreç içerisinde Türkiye Cumhuriyeti insan haklarının güvenceye alınması çabalarını bölgesel ve uluslararası koruma mekanizmalarının bir parçası haline getirerek daha da pekiştirmiştir. Adalet ve eşitlik ilkesine dayalı bir toplumda herkesin eşit haklara sahip olduğu kabul edilir ve bu haklara saygı gösterilir.” şeklinde görüş verdi. Görüşünü okuyunca kendisinin uzayda bir yerde yaşadığını düşündüm. Keşke söyledikleri doğru olsa.

SANKİ BİZDE TORPİL MEKANİZMASININ AHLAKİ ÇÖKÜŞÜN MİMARLARI YÖNETİCİLER DEĞİLMİŞ GİBİ ÖNERİYE MENFİ GÖRÜŞ VERENLERDE VAR.

Buda, sıkı bir siyasi parti taraftarının görüşü. Yapılanları biliyor, ancak yöneticilere toz kondurmadan anlatıyor Değindiği konular doğru. “Yöneticilerin siyasi görüşlerinden ötürü tarafsız hareket edememesi, iş yerinde ayrışmayı ve performansı olumsuz etkileyebilir. Bu durumu düzeltmek için şirketler çeşitli adımlar atabilir:

Şirketler, çalışanlara tarafsızlık, çeşitlilik ve kapsayıcılık konularında eğitimler ve farkındalık programları düzenleyebilir. Bu programlar, çalışanların farklı bakış açılarını anlamalarına ve çeşitli görüşlere saygı duymalarına yardımcı olabilir.

Yine şirketler, tarafsızlık ilkesini vurgulayan net politikalar ve kurallar belirleyebilir. Bu kurallar, siyasi görüşlerin iş yerinde nasıl ifade edileceğini ve etkileşimlerin nasıl olması gerektiğini açıkça belirtebilir.

Yöneticilerin performans değerlendirmelerinde tarafsız olmalarını sağlamak için objektif ölçütler ve değerlendirme süreçleri belirlenebilir. Bu, kişisel görüşlerin veya tercihlerin performansı değerlendirmede etkisini azaltabilir.

Şirketler, çalışanlar arasında ortaya çıkan ayrışmaları çözmek için etkili çatışma çözme mekanizmaları oluşturabilir. Bu mekanizmalar, açık iletişimi teşvik eder ve anlaşmazlıkların hızlı bir şekilde çözülmesine yardımcı olabilir.

Üst yönetimler, tarafsızlık, çeşitlilik ve kapsayıcılığı teşvik eden bir iş yeri kültürü oluşturmalıdır. Liderler, bu değerleri benimsemeli ve davranışlarıyla bu kültürü desteklemelidir.

Şirketler, tarafsızlık politikalarını ihlal eden yöneticilere karşı disiplin işlemleri uygulayabilir. Bu, çalışanların tarafsızlık ilkesine uymalarını sağlamak için önemli bir adımdır.

Bu yöntemlerin bir kombinasyonu, iş yerinde siyasi görüşlerden kaynaklanan ayrışmayı azaltmaya ve tarafsızlığı teşvik etmeye yardımcı olabilir. Ancak, her durumun kendine özgü olduğunu unutmamak önemlidir ve her şirket, kültürüne ve ihtiyaçlarına uygun çözümleri bulmalıdır,

Bu da benim notum. Evet, şirketler bazında bu çalışmaları kimler yapacak? Bu işi sistemleştiren ve bu duruma getiren Yöneticiler mi?  SORUNLARIN, ONLARI YARATANLARIN MANTIĞI İLE ÇÖZÜMLENMESİ MÜMKÜN DEĞİL diye bir söz var.” Hatırlatayım dedim.

TORPİL VE AYRIŞTIRMA BİR SUÇ SAYILMALI VE KANUNLARLA MÜEYYİDELERE BAĞLANMALIDIR.

Bu yazımda, TC. Kanunlarında insan ayrımcılığı ve torpilin suç sayılması ve müeyyidelere bağlanması hakkındaki görüşlerimi sizlerle paylaşmak istedim. Bu sağlanmadan işyerlerinde huzurun ve iş barışının sağlanması mümkün

değil. İnsan ayrımcılığı ve torpil, toplumda huzursuzluk ve güvensizliğe yol açtığı da bir gerçek. Kanuni düzenlemeler ile bu tür uygulamaların önüne geçilmesi ve adil bir toplum inşa edilmesi, sosyal barış ve güvenin korunmasına katkıda bulunacağı açık.  İnsan ayrımcılığı ve torpil, aynı zamanda adil ve eşit bir toplumun temel ilkelerine aykırı. Bu tür uygulamaların ve buna bağlı hak ihlallerinin açtığı mağduriyetleri yaşadığınıza en azından buna şahit olduğunuza eminim.

Kanuni düzenlemeler ile bu tür uygulamaların önüne geçilmesini teminen bu çirkinliklerin uygulayıcılarına caydırıcı cezalar öngörülmesi gerekmektedir ki torpil ve insan ayrımcılığının usta (?) hesap adamları liyakat ve ehliyet yerine, nepotizmi teşvik edemesin ve kurumlarda şeffaflık, hak ve adaletin zedelenmesine artık son verilsin.

Kanuni düzenlemeler ile liyakat ve ehliyetin ön planda tutulması, adil ve şeffaf bir işleyişin sağlanması kanaatimce şart olup bunun kurumlarda daha verimli ve etkin bir işleyişin sağlanmasına yol açacağı şüphe götürmez. İnsan ayrımcılığı ve torpil, toplumumuz için çok önemli bir sorun. Bu sorunun çözümü için kanuni düzenlemeler ile birlikte eğitim, bilinçlendirme çalışmaları ve sivil toplum kuruluşlarının desteği ile birlikte kapsamlı bir yaklaşım benimsenmesi sorunun çözümlenmesine büyük destek sağlayacaktır.

Kanuni düzenlemeler insan ayrımcılığı ve torpilin tüm türlerini kapsayacak şekilde geniş ve detaylı, müeyyideler ise caydırıcı olmalı ve mağduriyetlerin tazminini sağlanmalıdır. TC. Kanunlarında insan ayrımcılığı ve torpilin suç sayılması ve müeyyideler bağlanması, adil ve eşit bir toplum inşa etmenin önemli adımlarından biridir. TABİİ Kİ BU KONUDA TOPLUMUN, YAZILI VE SÖZLÜ BASININ DESTEĞİ ŞARTTIR.

Kanunların uygulanması için etkin bir denetim ve takip mekanizması kurulmalıdır. Eğitim ve bilinçlendirme çalışmaları ile toplumda bu konudaki farkındalık artırılmalıdır. Sivil toplum kuruluşları ve bağımsız kurumlar, kanunların uygulanması ve mağdur haklarının korunmasında aktif rol oynamalıdır.

TABİİ Kİ ÖNERİYE KARŞIT GÖRÜŞLER DE OLACAKTIR. BAZILARINDA DOĞRULUK PAYI DA VAR.

Kanuni düzenlemeler ile insan ayrımcılığı ve torpilin önüne geçmek zor ve karmaşık bir süreç olabilir. Bu tür uygulamaların kanıtlanması ve ispatlanması zor olabilir. Bireysel Özgürlük ve Girişimcilik: Bazı görüşler, kanuni düzenlemelerin aşırı katı olması halinde bireysel özgürlük ve girişimciliğin kısıtlanabileceğini savunmaktadır.

Kanuni düzenlemelerin yapılması ve müeyyidelerin belirlenmesi, bürokrasiyi ve yasal işlemleri artırabilir ve bu durum, bireylerin ve kurumların işleyişini zorlaştıracaktır.

T.C. kanunlarında insan ayrımcılığı ve torpilin suç sayılması ve müeyyideler bağlanması, adil ve eşit bir toplum inşa etmenin önemli adımlarından biridir. Bu tür uygulamaların önüne geçilmesi için kanuni düzenlemelerin yapılmasının yanı sıra, eğitim, bilinçlendirme ve sivil toplum kuruluşlarının desteği de önemlidir.

ÖNERİYİ DÜŞÜNÜRKEN NELERİ DİKKATE ALMAK GEREKİR.

1.Öncelikle gerekçenin doğruluğunu fikren onaylamanız şarttır. Torpil ve ayrımcılık kabul edilebilir bir düzeyde mi? 2003- 2011 yılları arasında THY’ den atılan ve işe alınan çalışan miktarı aşağıdaki görselde. Daha sonrakiler konusunda IK dikkatli davrandı ve de bilgi dışı kaldı.2011 ile 2024 arasındaki zayiatı tahmin edin, İsterseniz 100 (yüz) olarak kabul edin(?)  Rakam ifşa edilmese de siz sistemin içindesiniz.

2.Dünyada en uzun süre iktidarda kalan siyasi parti ve liderlerinin listeleri internette mevcut. Bir bakın. Bu işin ömür boyu garantisi hiçbir kuruluş ve hiçbir kimse için yok. Ağaca dayanma, onu bir gün rüzgâr yıkar, insana dayanma ölür sözü ne kadar doğru değil mi?

3.Tüm siyasi partiler güce kavuşunca taraftarı olanlara, destekleyicilerine yeni iş imkanları yaratacak adımlar atmayı düşünür. Ve de bu konu son dönemlerde gördüğümüz kadarı ile acımasız bir şekilde uygulanmakta. Siyasi partilerin tabanının yöneticileri buna zorladığını yapılan uygulamalardan görebilmek mümkün.

4. Bu konu nasıl gelişir? Bir önce işten çıkartılanların yerine alınanları görevden uzaklaştırıp yerine yeni yönetimin sempatizanlarını koyarak. Sizce başka bir yöntem var mı?

5. Hatırlıyorum da geçmiş senelerde şirketlerdeki kadrolaşmalardan bahisle kendisine sual yönelten bir gazeteciye, siyasi parti yöneticisi “onlarda başa gelince bizimkileri çıkartıp kendi insanlarını alırlar” şeklinde cevaplamıştı. İsim vermiyorum zira o sözü hatırlayan benim dışımda yalnız bir kişi çıkmıştı.

FİİLİ İŞLEYEN YÖNETİCİ İÇİN TAKDİR EDİLMESİ ÖNERİLEN MÜEYYİDE İLE İLGİLİ GÖRÜŞ:

Genel olarak cezanın/cezalandırmanın amacı, daha önceden suç işlemiş veya bu suçu işlemeye meyilli yöneticileri yeniden suç işlemelerini engellemek/ caydırmaktır.  Bu yaklaşım, cezalandırmanın önde gelen temel amacının caydırıcılık olduğu açıktır. Türk Ceza Kanunu’nda öngörülen cezaların ağırlığı ve caydırıcılığı son zamanlarda yeniden sorgulanmaya başlamıştır. Yazılı ve görsel medyada yer alan muhtelif olaylar sonucunda; cezaların ağırlaştırılmasının caydırıcılığı artıracağı görüşü sıklıkla ileri sürülmektedir.  Suçları önleyen en önemli frenlerden biri, cezaların ağırlığı değil, onların “mutlak” olmasıdır. Kanaatimizce insan hak ve hürriyetlerine tecavüz konusunda THY atanmışları için takdir edilebilecek en caydırıcı ceza, yaptıkları uygulamadan doğan mağdurların zararlarının tazmini ile bu fiili işleyen yöneticinin görevden alınmasıdır.

(Bu konuda THY yöneticilerinin en dikkati çeken çirkin bir yaptırımları ve sonuçları önümüzdeki haftaki yazımda sizlere tekraren özet olarak sunulacaktır. Onu hatırlayınca okuduğunuz bu yazı da olması gerekenlerin dile getirildiğini kabul etmek daha da kolaylaşacaktır).

İKİ SONUÇ:

Evet, burası Türkiye. Böyle bir uygulama yapılamaz vb. yorumları bu çirkinliği kendileri açısından nimet haline getirme becerisini göstermiş olan bazı düz kafalı çalışanlardan beklemedeyim. Bu uygulamadan faydalanmış olan menfaatperest yaratıklardan ve özellikle “Pilot “isimli çakma uçucudan da. Tabii ki bu yazı uzun, anlaşılmıyor onun için okumadım vs. gibi yapıcı ve yol gösterici yorumları da alacağımdan eminim.

Devlet nepotizmin her türünü hukuken caydırıcı cezası olan bir suç olarak görmeli?

Yorumlar Tüm Yorumlar (28)

çetin bey ~ 8 gün önce
THY' de kaç müdür varsa, hepsini bu yöneticiler atadı. Kaç tanesi kartallı acaba?bunu bilen biri var mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nepotizm ~ 7 gün önce
Nepotizm konusunda bakın kimin eşi acaba kaç kere geldi kart bastı, ne kadar maaş aldı, maalesef nepotizm konusunda Ebubekir Akgül’ün soyadında birileri var muhakkak onlarda abilerinin sayesinde o yerlere geldiler,
Eşler cocuklar ~ 7 gün önce
Birilerinin eşi yada cocugu olmak varmış, biz çok yanlış gelmişiz tehayeye.bol_at gidiş tarihin belli mi?
Çetin Abi, ~ 8 gün önce
2-3 hafta önce THY' deki Müdürlerim maaşlarını Milletvekillerinin maaşı ile karşılaştırmıştınız. Bilal Bey gerisi getirdi ve bu adamların tümünün maaşlarını ilan etti. Bir de huzur haklarına dokunsanız. Onları da maaş gelirine ekleyince ortaya daha büyük meblağlar çıkacaktır. Bekleyeceğiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sn Çetin bey ~ 10 gün önce
Gündeme oturan "Yönetici maaşları" ile ilgili bir yazınız olacakmı?Keyifle okurduk,Sizin kaleminizden..Sevgi ve Saygılarımla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP SN.ÇETİN BEY ~ 9 gün önce
GEÇENLERDE THY'NİN MÜDÜRLERİ MİLLETVEKİLLERİNDEN FAZKA MAAŞ ALIYOR DİYE BİR KONU YAZMIŞTIM. hATTA BAY BOLAT VE CUMHURBAŞKANIMIZIN MAAŞINDAN DA BAHSETMİŞTİM. BU GÖRÜŞÜME YAPILAN SON ZAMLAR DAHİL DEĞİLDİ. HUZUR HAKLARINI DA EKLERSENİZ MAAŞ TABLOSU İYİCE KARIŞACAKTIR. BU ARADA BİLAL BEY KONU İLE İLGİLİ DAHA CİDDİ RAKAMLAR DA VEREREK KONUSU İŞLEDİ. ALİ BEY DE KEZA. SONUNU GETİRECEKLERDİR. ŞİMDİ O KONUYA DEĞİNEN BİR YAZI DAHA YAZARSAM ETİĞE UYMAZ.KUSURUMA BAKMAYINIZ.
8 yılda ~ 9 gün önce
Adamlar benim 8 yılda aldığımı 1 ayda alıyor :(((
çetin ~ 7 gün önce
siz bu konuyu bilal beyden daha önce yazmıştınız. bana göre aynı konuyu sizde genişletebilirsiniz.
CVP ÇETİN ~ 7 gün önce
( ÇETİN ÖZBEY)Sen bana Çetin diye hitap ettiğine göre benimde sana “sen” diye seslenmemin sakıncası yoktur herhalde. Sen beni nereye çekmek istiyorsun? Sizin bozgunculuğunuz bizin karakterimizi bozamaz. Yemezler. Haklısın. Ben bu konuyu 08 nisanda yazmıştım. Bilal bey arkadaşım daha sonra kaleme aldı yanılmıyorsam. SİZCE BİR KONUYU ÖNCE YAZMAK MI ÖNEMLİ VEYA DAHA SONRA KONUYU DAHA DETAYLI VE DÜZGÜN OLARAK KONU İLE İLGİLİ TÜM BİLGİLERİ KAPSAYACAK ŞEKİLDE Mİ KALEME ALMAK ÖNEMLİ. Herhalde ikincisi daha önemlidir ki Bilal beyin konuyu işleyiş şekli daha dikkat çekici oldu ve toplumdan ses getirdi. Bilal bey THY’ den arkadaşım. Aynı köşeyi paylaştığımız günler de oldu. Böyle şeyler bizi karşı karşıya getirmez. Yarışmayız birbirimizle. Sizden önce benden bu konuda yazı beklediğini söyleyen bir okuru da cevaplamıştım. Onun isteğinde kasıt yoktu. Yemezler bay pilot. Çakma da olsa Pilot ismi sana daha çok yakışıyor.
Nerden Nereye ~ 10 gün önce
Zihniyetin İslam dini adalet ve hoşgörü dinidir diye yola çıkanların geldiği noktanın nepotizim olması ne acıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Siz nerden çıktınız ~ 10 gün önce
Aycı, Bol_at, Çay, Şeker sizin ne kültürünüz ne dininiz nede içinde bulunduğunuz toplum nepotizme karşı iken siz ne ara ve nereden çıktınız? Yoksa siz bugüne kadar inançlarınızımı kullandınız?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İslam ~ 10 gün önce
İslam mütavaizilik ve hoşgörü diniyken, THY de kibirle, nepotizimle insanlara hükmeden Çayların Bol_at ların oluşturduğu, adaletsiz, iftiracı, hamaset ile yol alan nepotizmin tavan yaptığı yönetici guruhu tezahür etti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sn Çetin bey ~ 10 gün önce
Değerli üstad,öncelikle 23 Nisan kutlu olsun,Ata'mızı bir kere daha şükranla analım. Torpil ancak bizim gibi geri kalmış ülkelere özgü bir şey,gelişmiş ülkelerde referans var ama burada torpil ile karıştırılıyor Referans başka torpil başka. Burada referans deyince de akla ilk iktidar tarikat,cemaatler,hemşehriler gelir. Akape kendi ekibiyle çalıştı hal ekonomik,sosyal,ahlaki,hukuki her bakımdan ortada. Thy gibi yerlerde yönetici olanlar nasılsa arkamızda iktidar var zarar da ettirsek fondan karşılanır bize bir şey olmaz kafasındalar ki haklılar onca rezalet ifşa oldu kime ne oldu,hiç. Olması gereken şey gayet basit,bir işe alım yapılacaksa istenen şartlar belirlenir haiz olanlar başvurur kimler uygunsa belli aşamalardan geçirilerek işe alınır,terfilerde de kim daha bilgili,tecrübeli ve liyakatli ise o terfi ettirilir. Ama ülkede akape sayesinde iş öylesine zıvanadan çıktı ki iş intikama dönüştü ne yazık ki. Ve gelişmiş ülkelerde torpil bir suçtur öyle buradaki gibi işveren istediğini işe alır istemediğini almaz diye bir şey yoktur. Bizim ülkemizde ve mensubu olduğumuz coğrafyada torpil,nepotizm adam kayırma,ayırma,bölgecilik, liyakatsizlik gibi şeyler bitmez zira bu tarz şeyler kanımıza işlemiş,iktidarlar da bunu hep seçimlere koz ve yatırım aracı olarak kullanmış önemli olan iktidar ve yandaşların sülale boyu ceplerinin dolması. Bizim insanımız büyük oranda bencil,neme lazımcı, şark kurnazı,çıkarcı olduğu için de önce ülkem ve milletim demez önce,sonra,daima hep ben der böyle olunca da domino taşı etkisiyle ülkede haksızlık da bitmez sorunlar da beyin göçü de böylelikle de gelişemez hep birilerine bağımlı, muhtaç oluruz zira eğitim,adalet, sağlık her konuda liyakatsiz olunca,şuralı,buralı,şucu,bucu işin içine girince,okumuşları görünce beni afaganlar basıyor diyenleri rektör,dekan vs yaptıkça bizi ileri götürecek insanları yetiştiremeyiz, yetiştirsek de elimizde tutamayız haliyle. Doktorlara ne diyor sizin de yazınızda belirttiğiniz şahıs, giderlerse gitsinler. Bu kafayla ülkede gerçekten eğitimli adam kalmayacak çünkü son 21 yılda yaratılan rezil ortamda gençler başta burada kimse ne çalışmak ne de yaşamak istemiyor maalesef. Saygılar,hürmetler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çetin bey ~ 10 gün önce
konu benimle, bizim şu andaki yaşamımız ve maaş haklarımız ile ilgili değilse, bana dokunmayan yılan bin yaşasın hesabı ile kimsenin ilgisini çekmiyor. Bizim takım işte böyle. buda yorum sayılarından anlaşılıyor. eminim okur sayıları da aynıdır. Özetle çektiklerimizin büyük bir bölümünü hakkediyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
211 ~ 10 gün önce
Nepotizimde zirve yapan Abdülkerim Çaydır, çok yakında, kendisinin hedefi olan yönetim kurulu başkanlığına kavuşacaktır, maalesef!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Düzen ~ 10 gün önce
Hiyararşide astı üste denetlettiler;İlker Aycıyı, Murat Şeker’e, Ahmet Bol-at’ı Abdülkerim Çay’a denetletirsen nepotizim tavan yapar.
Nepotizm ~ 7 gün önce
Akgül soyadına bakınca nepotizmin alası var.kardeşi şirkete abisinin torpili ile alınmış, ne iş yapar bilinmez, yurt dışına da gider gelsin paralar değil mi?
Bademspor ~ 10 gün önce
Bademlerin son bir senedir iş hayatıma getirdiği en iyi şey siyasetçinin çocuğu, bahçede nurçehresini görür müyüm diye şevkle geliyorum,siyasetçinin dölü olmasına rağmen sürekli gülümseyen bir tip, celladına aşık olmak hangi sendromdu ? Babasına saygılar, peder ülkeyi hala soyuyorsun , paraları da körfezde Arap bankasına atıyorsun , thyden işten atılan kıdemli muhasebeci seni de çocuğunu da biliyor!! Politika yapma da üstünüze yok, metroyla geliyorum diye evoque jipini Marmaray durağına park eden de senin çocuğun! Sorarsan yürüyor sonra Marmara’ya biniyor , yürüdüğü doğru sonrası jipine bindiği gerçek, hayatınız yalan hayatınız ülke soymak ,fakiri daha da fakir yapmak için elinizden geleni yapmak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tanık ~ 10 gün önce
91 yıllarında thy genel müdürlükte olanlar muhasebeci olayını bilir, bol_at gibi ah aldı, yıllar sonra çocuğuna dusman kesim oluştu! Dar ettiler sim binasını siyasetçinin çocuğuna !geçit vermediler ! ah alırsan yıllar sonra senin pisliginin bedelinj çocuğundan cikarirlar!çocuğuna odetirler bir bir!!! Genel Seçim sonrasi onlar da kıyım yapanlara kıyım yaptı lakin daha ne kadar sürecek bu kısasa kısas savaş, hakliya hakkını verin! Colugunuz cocugunuzdan çıkıyor yaptığınız adaletsizliklerin bedelleri!!
Tanık’a ~ 10 gün önce
91 yılından beri neye tanıksınız ? Hala yaşıyor musunuz yoksa üstüne toprak atmayı unuttukları emekli tayfadan mısınız?
737ci ~ 10 gün önce
737 de kıyım yapıldı siyasi görüş ayriliklarindan ve kimisinin iş bilmezliginden ve bunun ucu bol_at a kadar gider.737 ye tamamı asker erkek pilot verin, biz kadın görünümlü afedersiniz t**skli kadın da gormek istemiyoruz kokpitte , ablayı kizdirdilar hizini alamadı kendide siyasete girdi, 737 de dinci,tesetturlu,siyasetci,kadın,cemaatci ,birinin karisi birinin çocuğunu istemiyoruz, ver afrikayi her ay uçarım gorev adamiyiz biz, erkek gibi kadına da tahammulum yok kokpitte ,kadının siyaset yapmasina da karsiyim Atatürkcuyum dibine kadar lakin kokpit erkeğin yeridir hele cabbar kadinlardan tiksiniyorum. Cemaatciler kokpite hanımlarını koyuyor mu da bize erkek gibi sidik yaristiran kadinlari veriyorsunuz.doguramadiklari için bizlerle it dalasina giriyorlar.hem çirkef hem hırslı hem de kafadan kirigina denk geldiysek bize geçmiş olsun.kocalari cekmiyor bunları,kokpitte biz cekiyoruz.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000