12 Eylül 2011, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • ALI BEY AGZINIZA SAGLIK AYNI SEKILDE BIZDE AYLIK UCUSUMUZU YAPIYORUZ VE ALDIGIMIZ MAAS 500 euro BIZDE CANLA BASLA CALISIYORUZ IKRAM SONRASI DUTY FREE SATISLARI VS BIZDE AYNI EGITIMMI ALIYORUZ BIZDE TURK BAYRAGI TASIYORUZ BU NE DEMEK BIZ TARAFTAR FORMASI GIYIP TARAFTAR BAYRAGIM MI TASIYORUZ HERSENE SIRKETTEN ISTIFA EDIP THY BASVURU OLUYOR NEDEN DIGER SIRKETLER AYNI EGITIMMI VERIYOR NEDEN THY AP ACIK BELLI ARTIK HAVA YOLLARININ KALITESIDE DUSUYOR FAZLA MAAS ALIYIM DEVLETTE SIRTIMMI DAYAYIM PESINDE BIDE ESKIDEN HOSTES DEDIGIMIZDE DUZEN VARDI SIMDI ISE BAYAN HOSTESDEN COK ERKEK HOST VAR BENCE BU MESLEK BAYANA YAKISIR EN BUYUK KALITEDE YAKISANA HAKKINI VERMEKTIR
  • oooo bayağı kişi bu oltaya gelmiş :) döktürün bakalım
  • 15 yıl once pılotlar degıl grev yapmayan ve ıspıyoncular yollandı ne bılıyosunuzkı???
  • kim işini kötüye kullanıyorsa herkes cezasını bulsun. bunda hemfikiriz. yalnız insanların maaşlarına alttan alttan gönderme yapıp sonra ego deyip çekilmek biraz kışkırtmaya girmiyor mu? sade bir özürle daha yüceltirdiniz kendinizi! herkes emekçi herkes ailesi için kendini zorluo merak etmeyin işsizlerin artması türkiyeyi daha ilerlemiş yapmayacak.
  • Ozel hava yolu sirketleri kabin memurlari 20 dk. kabinde git gel yapiyor ama THY kabin memurlari 2-3 saate varan ikram servisleriyle yolcu memnuniyeti icin ugrasiyor aradaki fark bu...
  • Güzel kardeşim senim hakim ,doktor,öğretmen ediğin kişileri getirde 14 saatlik uçuşta okyanus üstünde 2 metre boyunda sağa sola saldırıp küfür eden birini etkisiz hale getirip kelepçelesin bakalım. Artı bizde üniversite okuduk.EDEP YAHU..
  • SADECE THY DEĞİL BÜTÜN ÜLKE ÖZELLEŞTİRLSİN. PARASI OLAN ZENGİN DOĞANLAR KURUMLARI, KURULUŞLARI VE İNSANLARI SATIN ALSIN. PİLOT 5000 LİRA ALMISIN. 500 LİRA ALSIN. HOSTES 200 LİRAYA ÇALIŞSIN. ŞİRKET KAZANSIN. HER ŞEY ZENGİNİN İSTEDİĞİ GİBİ OLSUN. BİLGİ VE TECRUBE DEĞİL UCUZ İŞ GÜCÜ YÜCELTİLSİN.
  • evet,singapurla kiyaslayin.bazi meydanlarda otleller pahalli diye singapur ekipleri ayri otelde kaliyor kokpitten.bunu da bilin.ama yok.siz sadece aglayin.tamam isiniz zor.ama helal kazanilan hangi is kolay?
  • Siz kimsiniz yaaaa. Grev tehditi ile kimi korkutuyon? Hade yap bakalım eylemini ne olacak görelim. 15 yıl evvel pilotlar eylem yaptıda ne oldu? Hepsi yollandı. Senin yerine senin yarı maaşına adam alsınlar.
  • Ali bey kabin maaşlarını yazarken kabine iltimas gecmis. Yazdığı rakamlar çıplak ve minimum maaşlar. 3000 den aşağı alan olmadıgı gibi 6500- 7000 TL arası alan pek kisi var.

THY, HAVA-İŞ VE KAMBURLARI...

Türk Hava Yolları hostesleri işten çıkartıyor. THY'nin gerekçesi çok yerinde. Biliyorum ama çok tepki çekeceğim yine. Ama çalışanların haklarını koruduğumuz gibi kurumların da çıkarlarını korumamız gerektiğini düşünüyorum. Zira kurum olmadığı sürece çalışanın da olmayacağı bir gerçektir.

Çakma raporlarla işten kaytarma THY'de hat safhaya ulaşmış durumda. Bir haber yapmıştık. "THY rapor alan personelin evine doktor gönderiyor " demiştik. 

THY'nin yaptığı bu hareket bazı çalışanlar tarafından olumlu bazıları tarafından da hakaret olarak algılanmıştı. Aslına bakarsanız bu durum bile THY'de yönetimin her uygulamasına alkış tutan ve tutmayanlar, eleştirenler olarak iki ayrı grup olduğu anlaşılıyor. Torpilliler, torpilsizler bir başka tabirle eskiler, yeniler.

THY çalışanlarının diğer şirketlere oranla hangi haklara sahip olduklarını hepimiz az çok biliyoruz. Bu hakları gerek sendikal çerçevede ve gerekse yönetimin bizzat verdiği imkanlar nispetinde olduğunun farkındayız.

Kısa bir örnekleme ile sadece hostesler (Kabin memurları) açısından karşılaştıralım. THY'de minumum 75 saat uçuş süresi ile çalışan bir hostes 2500 TL maaş alıyor. Peki özel sektörde bu durum nasıl. 110 saat çalışan 400 euro ile işe başlıyor.  THY böylelikle hem adam saatten hem de fazla para ödemekten kaybediyor. Peki özel sektörde örneğin Pegasus'ta iki nokta arasında kaç dakika bekleme süresi var.  Benim bildiğim 30-35 dakika. Peki THY'de ne kadar? Bir saatten fazla.  Bir kayıpta buradan.

Hosteslerin maaşı bununla da sınırlı değil. 4-5000 TL'ye kadar maaş alan var. Şimdi sormak gerekmez mi bu kadar rahat bir çalışma ortamında hangi hakla çakma raporlarla şirketi sabote ediyorsunuz?

Peki ya pilotlar? 30 milyara yakın maaş alan pilot var. Bu bilgileri defalarca yazdık ama bir kez daha yazmakta fayda var. Bu para bolluğu bu rahatlık kimde var?  "Can taşıyoruz, milyar dolarlık uçakları idare ediyoruz" diyecekler. Tabi canım diğer şirketlerinki kağnı güdüyorlar.

Aslında THY'de bir skala olması gerekir.  Ücretler sabit olmalı. Ama gel gör ki bu yapılabilecek bir şey değil. Kabin ve kokpit bir imparatorluk gibi. Anında şirketi sabote edebilirler. 

Sormam gereken bir durum var? Hava-İş Sendikası bu çakma raporlarla işe gelmeyen personel hakkında ne düşünüyor acaba? Bence hiçbir şey...

Hava-İş'e göre THY ve personeli TİS görüşmelerinde akıllara geliyor.

THY kabin ve kokpit ekibini özelleştiremez mi? Örneğin bir havuz olsa oradan karşılayamaz mı?

THY'de emir komuta zinciri çerçevesinde bir düzensizlik var. Aşağıdaki personelin üst yönetimi sabote ettiğine dair işaretler var.  Bir örnek vereyim. Bayram sonrası ekip planlama tam bir facia yönetim gösterdi. o pazar Yunanistan'a bir uçak kalkamadı. Nedeni şu... Uçağa planlanan hostes yoktu. Koca kurumda böyle bir şey yaşanır mı?

Çok daha vahimi  var. Alt yöneticiler üst yöneticilerle görüşemiyor. Örneğin Hamdi Topçu ile herhangi bir yönetici doğrudan görüşemiyor. Yollarda takozlar var. "Görüşürseniz ham yaparım" diyen idareciler mevcut.

Şimdi Oktay Erdağı'nın dediği gibi neresinden bakarsanız bakın THY yönetiminin kabin ve kokpit ile başı belada.

Kokpit ve kabin hükümranlığının yıkılması için çalışmalar yapıldığını biliyorum. Yakında bombalar patlar. Kabindeki ve kokpitteki burnundan kıl aldırmaz arkadaşlar da "Ah biz ne yaptık" dediklerinde iş işten geçmiş olur.

O çalışmalar hayata geçtiğinde  THY üzerindeki kambur düzelmiş olur.

THY, HAVA-İŞ VE KAMBURLARI...

Yorumlar Tüm Yorumlar (95)

Misafir ~ 13 yıl önce
ALI BEY AGZINIZA SAGLIK AYNI SEKILDE BIZDE AYLIK UCUSUMUZU YAPIYORUZ VE ALDIGIMIZ MAAS 500 euro BIZDE CANLA BASLA CALISIYORUZ IKRAM SONRASI DUTY FREE SATISLARI VS BIZDE AYNI EGITIMMI ALIYORUZ BIZDE TURK BAYRAGI TASIYORUZ BU NE DEMEK BIZ TARAFTAR FORMASI GIYIP TARAFTAR BAYRAGIM MI TASIYORUZ HERSENE SIRKETTEN ISTIFA EDIP THY BASVURU OLUYOR NEDEN DIGER SIRKETLER AYNI EGITIMMI VERIYOR NEDEN THY AP ACIK BELLI ARTIK HAVA YOLLARININ KALITESIDE DUSUYOR FAZLA MAAS ALIYIM DEVLETTE SIRTIMMI DAYAYIM PESINDE BIDE ESKIDEN HOSTES DEDIGIMIZDE DUZEN VARDI SIMDI ISE BAYAN HOSTESDEN COK ERKEK HOST VAR BENCE BU MESLEK BAYANA YAKISIR EN BUYUK KALITEDE YAKISANA HAKKINI VERMEKTIR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
oooo bayağı kişi bu oltaya gelmiş :) döktürün bakalım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
15 yıl once pılotlar degıl grev yapmayan ve ıspıyoncular yollandı ne bılıyosunuzkı???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
kim işini kötüye kullanıyorsa herkes cezasını bulsun. bunda hemfikiriz. yalnız insanların maaşlarına alttan alttan gönderme yapıp sonra ego deyip çekilmek biraz kışkırtmaya girmiyor mu? sade bir özürle daha yüceltirdiniz kendinizi! herkes emekçi herkes ailesi için kendini zorluo merak etmeyin işsizlerin artması türkiyeyi daha ilerlemiş yapmayacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ozel hava yolu sirketleri kabin memurlari 20 dk. kabinde git gel yapiyor ama THY kabin memurlari 2-3 saate varan ikram servisleriyle yolcu memnuniyeti icin ugrasiyor aradaki fark bu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Güzel kardeşim senim hakim ,doktor,öğretmen ediğin kişileri getirde 14 saatlik uçuşta okyanus üstünde 2 metre boyunda sağa sola saldırıp küfür eden birini etkisiz hale getirip kelepçelesin bakalım. Artı bizde üniversite okuduk.EDEP YAHU..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
SADECE THY DEĞİL BÜTÜN ÜLKE ÖZELLEŞTİRLSİN. PARASI OLAN ZENGİN DOĞANLAR KURUMLARI, KURULUŞLARI VE İNSANLARI SATIN ALSIN. PİLOT 5000 LİRA ALMISIN. 500 LİRA ALSIN. HOSTES 200 LİRAYA ÇALIŞSIN. ŞİRKET KAZANSIN. HER ŞEY ZENGİNİN İSTEDİĞİ GİBİ OLSUN. BİLGİ VE TECRUBE DEĞİL UCUZ İŞ GÜCÜ YÜCELTİLSİN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
evet,singapurla kiyaslayin.bazi meydanlarda otleller pahalli diye singapur ekipleri ayri otelde kaliyor kokpitten.bunu da bilin.ama yok.siz sadece aglayin.tamam isiniz zor.ama helal kazanilan hangi is kolay?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Siz kimsiniz yaaaa. Grev tehditi ile kimi korkutuyon? Hade yap bakalım eylemini ne olacak görelim. 15 yıl evvel pilotlar eylem yaptıda ne oldu? Hepsi yollandı. Senin yerine senin yarı maaşına adam alsınlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ali bey kabin maaşlarını yazarken kabine iltimas gecmis. Yazdığı rakamlar çıplak ve minimum maaşlar. 3000 den aşağı alan olmadıgı gibi 6500- 7000 TL arası alan pek kisi var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000