25 Kasım 2013, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Bu karar bence tümden şirket yönetimi ile ilgilidir. Sermaye eğer batmasını isterse BATAR. İstemezse BATMAZ. Çalışmaları ve ülke ekonomisindeki konumu ülkemize zarar vermeye başlarsa bu kez DEVLETİMİZ gerekeni yapar...
  • Kabin memurlarina verdigi 1500 tl maasi ucretsiz izine cikararak hic vermemek gibi kriz cözümü bulan yoneticiler kaptanlara neden dokunmuyor?? Bu kadar hak yiyen sömüren adaletsiz ve korkak yoneticiler baska hicbir havayolu sirketinde yoktur.Batiyorsa batsin artik ..insanlara ekmek veremiyosaniz önünü acin.ucretsiz izinlerle baglamayin bataginiza
  • Olay basit cidde operasyonu ile yaz operasyonu cakisti kar iyice azaldi
  • Tam batacakti ki artik batmaz neyseki harika bi cozum bulmus sayin buyukler; ucbes kabin personelinin 1500yetale maasini bir ay vermezsek is cozuldu demisler.Az kaldi yakinda kimse bu kimlikte bu kisilerle calismayacak adam bulamayacaksiniz. Yukarda ne tur dolaplar cevrilmekte aklimiz ermez ama bu sirkete bel baglanmayacagini herkes gordu.
  • Batar mı bilinmez,lakin ücretsiz izinler baslatıldı..
  • Ben şunu bilir şunu söylerim ki Sami Alan bile bu havacılık sektörüne 10 numara fazla, hani deveye sormuşlar ya "boynun neden eğri diye, o da "nerem doğru ki" demiş ya tam da onun misali. Herkes sağına soluna bir baksın şu havacılık sektörünü yönetenler şu havacılık sektöründen ekmek yiyenler kimler... Herkes deve kuşu misali... Sami Alan Anadolu Jetin başından gönderildi yerine uzaydan astronot mu getirildi...?, Sami Alan Atlas Jetten gönderildi yerine FAA'den havacılık uzmanı mı getirildi...?, Sami Alan Onur Air' den gönderildi yerine ICAO'dan uluslararası kariyerde bir havacı mı getirildi...? Ne oldu yani, herkesin daha iyi bir emir kulu aradığı bu havacılık sektörüne, bırakın Sami Alanı bizim Ziyo Ağa bile fazla. Allahı var bizim Ziyo ağa iyi yöneticidir iyi kendisi çok isi sürü yönetir de...
  • Sn.Kıdık, yazınız tam bir ''çamur atma'' yazısı olmuş. Çok ilginçtir ki sitenizin Atlas Hava Yolları ile ilgili ''purge'' kayıtları Sizi haksız çıkarmaktadır. 2013 yılı boyunca söz konusu Havayolu haberlerini incelediğimde onlarca başarı haberinin neredeyse tamamında Sami Alan'ın fotoğrafı başlık olarak kullanılmış; hatta ocak ayı boyunca (11,12,15,16,17 ve üç tane 19 ocak) ''Atlas uçuşa geçti, Atlastan Adana çıkarması, Gaziantep çıkarması, Kayseri, Iğdır'' vb. gibi yeni hat haberlerinin hepsinde Özellikle Sami Alan'ın başarısı olduğu vurgulanırcasına ifadelerine genişçe yer verilmiş ''flaş'' haber olarak yayımlanmış. Sami Alan Babamın oğlu değil ama Atlasın 2013 iç ve dışhat verilerine bakarsanız %80 %90 yolcu artışı görürsünüz ki Bunu zaten Siz de çok iyi biliyorsunuzdur. Ben, faal olarak neredeyse bir ay görev başında kalan ve bu süre içinde mali problemlerden dolayı en ufak hamle yapamayan bir insanı nasıl ''fiyasko'' olarak nitelendirdiniz onu anlamadım. Saygılarımla...
  • Samı beyın Onur Aır'e atanmasıyla ılgılı çok güzel yazı yazmıştınız. Sımdı ılgınc yorumlarda bulunuyorsunuz. Büyük celıskı degılmı!!!
  • Öncelikle tespitiniz için tebrikler Ali bey; Geçen günde yazdım burada. Sami bey sektörde iş bilmeden kendini pazarlayan bir yönetici. Ne yazık ki özel sektörü THY zannetti. THY de bir şekilde düzen içinde saklanırsın ama özel sektörde saklanamazsın, icraat yapman lazım. Normal şartlarda müdür bile olması zor bir yönetici. Havacılık sektörünün içinde bulunduğu durumun sorumlusu bu tarz yöneticiler. Ben artık Sami beyin havacılık sektöründe iş bulabileceğini zannetmiyorum. AMA durun bu konuda uzaman bir adres var Borajet :). Borajet dışında başka firmalar da iş bulamaz. :) sevgilerimle ( havacılıkta çalışan biri.)
  • Yeni son dakika bilgisi: Sami Bey Patagonya ve Tasmanya'da havayolu şirketi kuruyormuş :))

ONUR HAVAYOLLARI BATAR MI?

Geçen hafta “GÜNAHI CANKUT BAGANA’NIN OLACAK” yazımın hemen ertesi gün hızlı bir değişim yaşandı Onur Air’de. Önce görevinin başında olmadığı halde “Görevimin başındayım” diyen Sami Alan’a yol verildi. Aynı gün Teoman Tosun genel müdür olarak atandı. 

Öğrendim ki Nedim Gürbüz ile Hayrettin Hasançebi de geri dönenler arasında.  Ve son olarak Cankut Bagana geri geldi. Cankut Bagana’nın yönetim kurulu başkanlığını geçici olarak üstlendiğine dair söylentiler var. Sonuç olarak 74 yaşındaki bir kişinin şirketi emin ellere teslim etmeden ayrılmayacağı görülüyor.

Bundan sonrası ne olur bilinmez ama dönen tüm çarklar geri geldi. Sadece Şahabettin Bolukçu elini eteğini kesmiş oldu. Şahabettin Bolukçu ile görüştüm. Söylediği şu; “Bu şirketin deneyimlileri sistemin nasıl işlediğini biliyor. Onur Air için her şeyin iyi gideceğini düşünüyorum.” Teoman Tosun için ise “Deneyimli biri yükü omzunda taşıyacaktır” ifadesini kullanıyor.

Açıkçası söylentiler çok umut verici değil idi. Şimdi bir nebze olsun yüreklere su serpildiğini düşünüyorum. Onur Air düştüğü durumdan çıkması en büyük temennimiz.

Tabii Cankut Bagana’nın aklında neler var o da bilinmez. Şirketi geri alacağı hatta Mahdi Shams’a teklif sunduğu da konuşulmuyor değil.

Türkiye’nin kaybedecek başka şirketi yok. Her defasında yazdık. Türkiye, havayolu yaşatma karnesinde çok başarısız. Bu başarısızlığa yeni bir başarısızlık eklememeli.

Sami Alan’a geldiğimizde ise tam bir fiyasko diyebiliriz.

Ali Babacan’ın kuzeni olması O’na THY kapılarını açtı. Lakin THY’de Anadolujet gibi bir markanın yükünü kaldıramadı. Başaramadı ki THY’deki Bölgesel Uçuşlar Başkanlığı görevinden alındı.

Öyle ki THY gibi alt yapısı olan bir şirkette başarı yakalayamayınca farklı oyunlar oynamak istedi. Bu oyunlardan birisi Sudan’da şirket kurmak gibi.

Bu hayali önce Borajet’e sonra Atlasjet’e satmak istedi.  Atlasjet, bu projeyi incelemek için Sami Alan’a hatırı sayılır bir makam tahsis etti. Ancak Sudan’da kurulması planlanan şirket Sami Alan’ın allayıp pulladığı gibi çıkmadı. Uçakların en fazla 50-60 kişi doluluk oranlarla uçtuğu tespit edildi.

Bataklığa saplanmak istemeyen Atlasjet bu projeden vazgeçerek Sami Alan’ın Kırgızistan’da şirket kurma fikrini de kerhen de olsa inceledi. Bu projenin de bir balon olduğu ortaya çıktı.

Atlasjet Sami Alan’la içi boş projelerin yürüyemeyeceğini anlayıp yolları ayırdı. Daha fazla detaya girmek istemiyorum ama kendini nasıl pazarladı ise Sami Alan bir anda Onur Air’li oldu.

İlk icraat yılların deneyimi asistan sekreterleri işten atmak oldu. Bir şirketin genel müdürlüğünden çok personel başkanı gibi davrandı.

Daha fazlasını yazmak istemiyorum ama Onur Air’e yakışmayacak hareketler içerisine girdi. Sami Alan kendi sonunu kendisi hazırlamış oldu.

Bilmem bundan sonraki durağı neresi olur ama havacılığı bilmediği net olarak ortaya çıkmış oldu.

Neyse ki Onur Air tam bataklığa saplanmadan geri dönüş yolunda erken manevra yapmış oldu.

Ne diyelim hayırlısı olsun….

ONUR HAVAYOLLARI BATAR MI?

Yorumlar Tüm Yorumlar (48)

Bal gibi batar ~ 10 yıl önce
Bu karar bence tümden şirket yönetimi ile ilgilidir. Sermaye eğer batmasını isterse BATAR. İstemezse BATMAZ. Çalışmaları ve ülke ekonomisindeki konumu ülkemize zarar vermeye başlarsa bu kez DEVLETİMİZ gerekeni yapar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km ~ 10 yıl önce
Kabin memurlarina verdigi 1500 tl maasi ucretsiz izine cikararak hic vermemek gibi kriz cözümü bulan yoneticiler kaptanlara neden dokunmuyor?? Bu kadar hak yiyen sömüren adaletsiz ve korkak yoneticiler baska hicbir havayolu sirketinde yoktur.Batiyorsa batsin artik ..insanlara ekmek veremiyosaniz önünü acin.ucretsiz izinlerle baglamayin bataginiza

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Olay basit cidde operasyonu ile yaz operasyonu cakisti kar iyice azaldi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Tam batacakti ki artik batmaz neyseki harika bi cozum bulmus sayin buyukler; ucbes kabin personelinin 1500yetale maasini bir ay vermezsek is cozuldu demisler.Az kaldi yakinda kimse bu kimlikte bu kisilerle calismayacak adam bulamayacaksiniz. Yukarda ne tur dolaplar cevrilmekte aklimiz ermez ama bu sirkete bel baglanmayacagini herkes gordu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 10 yıl önce
Batar mı bilinmez,lakin ücretsiz izinler baslatıldı..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cıcek ~ 10 yıl önce
batarsa sırketın gerı donen sahıbı batırır
Neresi düzgün ki ~ 10 yıl önce
Ben şunu bilir şunu söylerim ki Sami Alan bile bu havacılık sektörüne 10 numara fazla, hani deveye sormuşlar ya "boynun neden eğri diye, o da "nerem doğru ki" demiş ya tam da onun misali. Herkes sağına soluna bir baksın şu havacılık sektörünü yönetenler şu havacılık sektöründen ekmek yiyenler kimler... Herkes deve kuşu misali... Sami Alan Anadolu Jetin başından gönderildi yerine uzaydan astronot mu getirildi...?, Sami Alan Atlas Jetten gönderildi yerine FAA'den havacılık uzmanı mı getirildi...?, Sami Alan Onur Air' den gönderildi yerine ICAO'dan uluslararası kariyerde bir havacı mı getirildi...? Ne oldu yani, herkesin daha iyi bir emir kulu aradığı bu havacılık sektörüne, bırakın Sami Alanı bizim Ziyo Ağa bile fazla. Allahı var bizim Ziyo ağa iyi yöneticidir iyi kendisi çok isi sürü yönetir de...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Güzel ~ 10 yıl önce
Güzel olmuş :)
PERSONEL ~ 10 yıl önce
Sn.Kıdık, yazınız tam bir ''çamur atma'' yazısı olmuş. Çok ilginçtir ki sitenizin Atlas Hava Yolları ile ilgili ''purge'' kayıtları Sizi haksız çıkarmaktadır. 2013 yılı boyunca söz konusu Havayolu haberlerini incelediğimde onlarca başarı haberinin neredeyse tamamında Sami Alan'ın fotoğrafı başlık olarak kullanılmış; hatta ocak ayı boyunca (11,12,15,16,17 ve üç tane 19 ocak) ''Atlas uçuşa geçti, Atlastan Adana çıkarması, Gaziantep çıkarması, Kayseri, Iğdır'' vb. gibi yeni hat haberlerinin hepsinde Özellikle Sami Alan'ın başarısı olduğu vurgulanırcasına ifadelerine genişçe yer verilmiş ''flaş'' haber olarak yayımlanmış. Sami Alan Babamın oğlu değil ama Atlasın 2013 iç ve dışhat verilerine bakarsanız %80 %90 yolcu artışı görürsünüz ki Bunu zaten Siz de çok iyi biliyorsunuzdur. Ben, faal olarak neredeyse bir ay görev başında kalan ve bu süre içinde mali problemlerden dolayı en ufak hamle yapamayan bir insanı nasıl ''fiyasko'' olarak nitelendirdiniz onu anlamadım. Saygılarımla...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Durst ~ 10 yıl önce
Samı beyın Onur Aır'e atanmasıyla ılgılı çok güzel yazı yazmıştınız. Sımdı ılgınc yorumlarda bulunuyorsunuz. Büyük celıskı degılmı!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tebrikler ~ 10 yıl önce
Öncelikle tespitiniz için tebrikler Ali bey; Geçen günde yazdım burada. Sami bey sektörde iş bilmeden kendini pazarlayan bir yönetici. Ne yazık ki özel sektörü THY zannetti. THY de bir şekilde düzen içinde saklanırsın ama özel sektörde saklanamazsın, icraat yapman lazım. Normal şartlarda müdür bile olması zor bir yönetici. Havacılık sektörünün içinde bulunduğu durumun sorumlusu bu tarz yöneticiler. Ben artık Sami beyin havacılık sektöründe iş bulabileceğini zannetmiyorum. AMA durun bu konuda uzaman bir adres var Borajet :). Borajet dışında başka firmalar da iş bulamaz. :) sevgilerimle ( havacılıkta çalışan biri.)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Yeni son dakika bilgisi: Sami Bey Patagonya ve Tasmanya'da havayolu şirketi kuruyormuş :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sanırım ~ 10 yıl önce
Yoksa sizleri de Md mü yapacak deme ya. iyi olur evden yorum yapmaktansa çalışmakta yarar var

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000