07 Mart 2011, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Binali Yıldırım siyaseti bırakmadı. Kendisi İzmir'den aday olacak.
  • parçasıdır günümüzde fazla bilgisi olmadan kendini dirhem dirhem satan bir sürü insan varken sefa bey engin bilgisini insanlarla paylaşmak için can atıyor inanç ve siyasi seçimini yargılamam söz konusu olamaz peygamber efendimiz işi ehline verin demiş gerisi tefferruat benim için işin ehli kimmi tabiki SEFA İNAN …
  • neden 20 yıl boyunca uçak teknisyenleri derneği başkanlığı yapsın ve onursal başkanı seçilsin buna ihtiyacımı? var yazılarında cesaretini ön planda tutarak kurum ve kuruluşlarla beraber kişilere hatta ve hatta yeri geldiği zaman ulaştırma bakanlığı ve bakanını eleştirecek kadar yazılar yazması kısaca doğruları gerçekleri yazarak kendisinin hiçte küçümsenmeyecek bir hayran kitlesine sebep olmuştur yazılarındaki doyuruculuk bir uçak kazası olduğunda haber kanallarının onun engin bilgisinden istifade etmek için sıraya girmesi tahminleri ve tespitlerinde ki doğruluk payı ,işin kolay yolunu seçmeden başkalarının arkasına gizlenmeden kendi başına dik durması onun karekteristik yapısının bir parçasıdır g
  • Megaloman ifadesi ilk görüşte kendini üstün gören kişiye yakıştırılsada kelime anlamı kendini severek beğenen kişilere denir ben sefa beyi amsterdam uçak kazasında yaptığı bir yorumdan tanıdım ozamandan beri kendisinin bütün yazılarını haber ve söyleşi programlarını zevkle izlerim SEFA BEY in mütevazi kibar ve bir okadarda beyefendi kişiliği hitabet gücü onun yaptığı işlerdeki başarısı insanları kıskandırabilir şimdi sorarım sizlere gayet iyi bir ekonomik düzeyi olan bir kişi neden 20 yıl boyunca uçak teknisyenleri derneği başkanlığı yapsın ve onursal başkanı seçilsin buna ihtiyacımı? var yazılarında cesaretini ön planda tutarak kurum ve kuruluşlarla beraber kişilere hatta ve hatta yeri geldiğ
  • Kişilik yapısı olarak doğrudan yana olduğu bir gerçek olup,çok samimi bir arkadaşım olduğu halde hangi partiye oy verdiğini gerçekten bilemiyorum. Ayrıca 20 sene dernekcilik yapmış birinin( bunun 2 döneminde yönetimde beraberdik) kimseyi beğenmeme lüksü olamaz. Üye bu tür birini sempatik bulup kesılinlikle oy vermez. Üyeye karşı olmasada kendinden makam olarak üstte kişileri ezmeye,açığa düşürmeye bayılır(sanırım bunu kastettiniz) gençlerle müthiş dialogu olup son derece sempatik ve muhabbetcidir. Neden siyasete girsinki.Ekonomik durumu mükemmel birinin birisinin altında çalışmasının ve el kaldır indir dendiğinde o emre uymasının ne anlamı olabilirki? Ali beyin dediği gibi kim olursa olsun inanmazsa hayır der. Ve hiç bir liderde hayırı sevm
  • Sefa beyin millet vekilliği yapacağını kesinlikle düşünmüyorum inanılmaz bir megolaman biri
  • A.E.Bahadır Munzur Gülapuşağı(Ali Gülçiçek Engin Barutçu,Bahadır Altan,Muzaffer Munzur Pekgüleç...3,5 ay dediler bahadır altan ın ağzından kürsüde genel kurulda ama Grev Ağustosu 2007 de bir internet haber sitesinde ''Sosyalist Mezapotamya''başlığı ile bir gurup kamuoyunun hizmetindeler.Nasılsa şimdi de 3,5 ay var seçimlere 'sosyalist Mezapotamya''başlığının temsili olan partiden aday olsunlar...Ali bir hayli yüklü tazminat alır onu verir,Engin işe 6 ay gelmeden ikramiye+maaş+tazminatını aldı o da onu verirr,bahadır zaten parayı koyacak yer bulamıyor THY den tazmınat pegasustan maaşlar o da onu verir,Mmunzur çalışma disiplinine uymadı ama yinede iyi bir tazminat aldı o da onu verir malum partileri var oradan aday olurlar.
  • Ali Kıdık'ı 20 yıl öncesinde bir siyasi partinin gençlik kollarında tanıdım. Siyasete girerse kendi konusunda faydalı olacağına şahidim. Zira yaptığı faaliyetler ve icraatlarda bunu gösteriyor.
  • Sefa bey kişilik yapısı olarak sağ partilere uygun değil sağda tevekkül şükür,mütevazilik v, kabullenme ,otoriteye itaat var sefa bey itirazcı kimseyi beyenmeme ve en iyi ben bilirim tavırlarıyla zaten inanç sistemimize ters düşen görünüşüyle sol partilere daha çok yakışır.Sol da hiçbirzaman iktidar olamayacağı için Sefa bey politikaya atılmaz. Saygılarımla
  • Bu isimlerin hepsi degerli kisiler olabilir. Ama bence secim kanununun degistirilip milletvekili - yani milletin vekili - olacak kisileri parti baskanlari degil halkin kendisi secmeli. Yoksa parasi ve gucu olan liste basina oturur ve ayni dongu devam eder...

HAVACILIKTA MİLLETVEKİLLİĞİ HAFTASI...

Değerli okurlarım öyle bir zaman ki nereye gitseniz altında her türlü çapanoğlu aranıyor. Malum milletvekili olmak isteyenler için her türlü atraksiyonun meşru olduğu bir dönemdeyiz.  Kendi alanımda yani havacılık üzerine yapılması gereken haberleri yapmak üzere dünyanın neresine olursa olsun gitmeye gayret ediyorum. Bu bağlamda AirportHaber’in köşe yazarlarından Doç.Dr. Korhan Oyman’ın Dekan Yardımcılığı görevini yaptığı dünyanın en önemli  4 havacılık üniversitesinden biri olan Florida Institute of Technology’i ziyaret ediyorum.

Bu muhteşem okul ile ilgili gözlemlerimi kısmet olursa Türkiye’ye döndüğümüzde tüm okurlarımızla paylaşacağım. Türk Hava Yolları’nın geleceği olan pilotların Florida Institute of Technology’de nasıl yetiştirildiğini tüm ayrıntıları ile yazıp, THY’nin pilotaj eğitiminde doğru tercih yaptığını kesin verilerle ortaya koyacağım.

Şimdi asıl konumuza dönecek olursak, geçen hafta “HAVACILIK SEKTÖRÜNDE MİLLETVEKİLİ TAHMİNLERİ” başlıklı bir yazı kaleme almıştım. Hayata sadece kendi pencerelerinden bakan empati yapma yetisinden mahrum olan çevrelerce linç edilircesine eleştirildim. Anladım ki; eleştiri yazıya değil. Eleştiri yapanların içgüdülerinde kıskançlık, hasetlik, kindarlık yatıyor. Kısacası aynı dili konuşabilecekleri birinin milletvekili olmasını istemiyorlar. Sanki yazımızda işaret ettiğimiz kişilerin Adalaet ve Kalkınma Partisi’den milletvekili olmasını istiyormuşuz havası yaratıp iktidar yalakalığı ile suçlanıp yerden yere vuruluyoruz. Oysa Türkiye’de yanlış hatırlamıyorsam Yüksek Seçim Kurulu’nun açıklamasına göre 27 parti seçime girebilecek. Havacılık sektöründe aday olması muhtemel milletvekili adayları bu partilerden birinden aday olabilirler. Dolayısıyla kafasını kuma gömmüş eleştiri manyakları bu gerçeği gözardı ediyorlar.

Gelelim geçen haftaki yazımızın devamına... Hatırlayacağınız gibi geçen hafta THY Genel Müdürü Temel Kotil ve Sivil Havacılık Genel Müdürü Dr. Ali Arıduru’dan bahsetmiştim. Geçtiğimiz hafta Temel Kotil ile ilgili işaret olarak görebileceğimiz bir durum yaşandı. Belki bir çoğumuzun gözünden kaçmış olabilir ama THY Genel Müdürü Temel Kotil geçen hafta en cafcaflı açılışa katılmadı. Los Angeles hattının açılışından bahsediyorum. THY’nin reklam yıldızı Kobe’nin de hazır olduğu ve bir çok ünlü davetlinin geldiği bu açılışta THY Genel Müdürü Temel Kotil’in olmaması manidar değil midir?

Belli ki, Temel Kotil milletvekilliği çalışmalarına hız vermiş durumda. Açıkçası havacılık alanında kim aday olursa olsun biz destekliyoruz. Yeter ki aynı dili konuşabilelim.

Bu hafta da (yani 10 Mart tarihinde) istifa etmesi gerekecek olan bazı muhtemel adaylardan bahsetmek istiyorum. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Orhan Birdal’ın da milletvekili olma durumu var. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım önderliğinde Orhan Birdal da bu sektöre hizmeti geçen bir bürokrat. Dolayısıyla milletvekili adayı olarak Erzincan’dan karşımıza çıkarsa hiç şaşmayalım. Nasıl olsa vekil olamasa bile aynı görevine dönme hakkı baki.

Şöyle bir de özel sektörümüze göz atalım.

Havacılık sektörünün özel sektör ayağında milletvekilliği için heves edeni pek göremezsiniz. Ama mutlaka içlerinde “Ah biz olsak havacılık adına şöyle yapardık, böyle yapardık” gibi iç geçirmeleri yapanlar vardır.

Ama benim gözlemlediğim örneğin bir Hamdi Akın, Sani Şener, Dalaman’dan Hamdi Güvenç, Ebru Özdemir, Serhat Çeçen gibi isimler değerlendirilebilir. Havayolu şirketlerinden Musa Alioğlu, Şahabettin Bolukçu, Ali Sabancı, Talha Görgülü gibi isimler milletvekilliğine yakışacak kişiler olarak orada duruyorlar.

Hamdi Akın, Sani Şener gibi isimlerin milletvekilliğine sıcak bakacaklarını düşünmüyorum. Ebru Özdemir, Serhat Çeçen de öyle. Ancak Hamdi Güvenç’in hayır diyeceğini düşünmüyorum. Zira zaten kendisi bir turizm bakanı gibi Dalaman için Muğla için nasıl çalıştığına bizzat şahidim.

Havayolu şirketlerinden de milletvekilliği şapkasını giyme arzusu olan bir kişiyi söyleyebilirim. Yukarıda saydığım tüm kişiler bu yüce göreve yakışacak kişiler ama bu konuda Musa Alioğlu gazetecilik geçmişinden gelen bir hitap gücüyle diğerlerinden daha şanslı olabilir. Mecliste iyi bir örneği de mevcut zaten. Samsun Milletvekili Suat Kılıç, gazeteci kimliği ile mecliste en çok konuşan vekiller arasında.

Unutmadan söylemekte fayda var. Sefa İnan gibi bir toplum lideri de milletvekili olabilir. İnan’ın da hitabet gücü oldukça iyi. O milletvekili olabilir ama, parti başkanları onu vekil yaparlar mı işte orası tartışılır. Zira Sefa İnan, günümüz koşullarının insanı değil. Kendi parti başkanına bile “hayır” diyebilecek statükocu bir yapıya haiz.

Hadi bu kişiler arasından birini meclise gönderelim. Geçen hafta yazdıklarımı da torbanın içine koyarak. Devlet tecrübesi olanların artılarını eksilerini düşünerek, özel sektördekileri de yaşadıkları tüm deneyimleri havacılık sektörüne adına mecliste haykıracak bir ses olarak meclise gönderelim.

Florida’dan hepinize sevgiler ve saygılar...

HAVACILIKTA MİLLETVEKİLLİĞİ HAFTASI...

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

Misafir ~ 13 yıl önce
Binali Yıldırım siyaseti bırakmadı. Kendisi İzmir'den aday olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
parçasıdır günümüzde fazla bilgisi olmadan kendini dirhem dirhem satan bir sürü insan varken sefa bey engin bilgisini insanlarla paylaşmak için can atıyor inanç ve siyasi seçimini yargılamam söz konusu olamaz peygamber efendimiz işi ehline verin demiş gerisi tefferruat benim için işin ehli kimmi tabiki SEFA İNAN …

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
neden 20 yıl boyunca uçak teknisyenleri derneği başkanlığı yapsın ve onursal başkanı seçilsin buna ihtiyacımı? var yazılarında cesaretini ön planda tutarak kurum ve kuruluşlarla beraber kişilere hatta ve hatta yeri geldiği zaman ulaştırma bakanlığı ve bakanını eleştirecek kadar yazılar yazması kısaca doğruları gerçekleri yazarak kendisinin hiçte küçümsenmeyecek bir hayran kitlesine sebep olmuştur yazılarındaki doyuruculuk bir uçak kazası olduğunda haber kanallarının onun engin bilgisinden istifade etmek için sıraya girmesi tahminleri ve tespitlerinde ki doğruluk payı ,işin kolay yolunu seçmeden başkalarının arkasına gizlenmeden kendi başına dik durması onun karekteristik yapısının bir parçasıdır g

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Megaloman ifadesi ilk görüşte kendini üstün gören kişiye yakıştırılsada kelime anlamı kendini severek beğenen kişilere denir ben sefa beyi amsterdam uçak kazasında yaptığı bir yorumdan tanıdım ozamandan beri kendisinin bütün yazılarını haber ve söyleşi programlarını zevkle izlerim SEFA BEY in mütevazi kibar ve bir okadarda beyefendi kişiliği hitabet gücü onun yaptığı işlerdeki başarısı insanları kıskandırabilir şimdi sorarım sizlere gayet iyi bir ekonomik düzeyi olan bir kişi neden 20 yıl boyunca uçak teknisyenleri derneği başkanlığı yapsın ve onursal başkanı seçilsin buna ihtiyacımı? var yazılarında cesaretini ön planda tutarak kurum ve kuruluşlarla beraber kişilere hatta ve hatta yeri geldiğ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kişilik yapısı olarak doğrudan yana olduğu bir gerçek olup,çok samimi bir arkadaşım olduğu halde hangi partiye oy verdiğini gerçekten bilemiyorum. Ayrıca 20 sene dernekcilik yapmış birinin( bunun 2 döneminde yönetimde beraberdik) kimseyi beğenmeme lüksü olamaz. Üye bu tür birini sempatik bulup kesılinlikle oy vermez. Üyeye karşı olmasada kendinden makam olarak üstte kişileri ezmeye,açığa düşürmeye bayılır(sanırım bunu kastettiniz) gençlerle müthiş dialogu olup son derece sempatik ve muhabbetcidir. Neden siyasete girsinki.Ekonomik durumu mükemmel birinin birisinin altında çalışmasının ve el kaldır indir dendiğinde o emre uymasının ne anlamı olabilirki? Ali beyin dediği gibi kim olursa olsun inanmazsa hayır der. Ve hiç bir liderde hayırı sevm

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sefa beyin millet vekilliği yapacağını kesinlikle düşünmüyorum inanılmaz bir megolaman biri

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
A.E.Bahadır Munzur Gülapuşağı(Ali Gülçiçek Engin Barutçu,Bahadır Altan,Muzaffer Munzur Pekgüleç...3,5 ay dediler bahadır altan ın ağzından kürsüde genel kurulda ama Grev Ağustosu 2007 de bir internet haber sitesinde ''Sosyalist Mezapotamya''başlığı ile bir gurup kamuoyunun hizmetindeler.Nasılsa şimdi de 3,5 ay var seçimlere 'sosyalist Mezapotamya''başlığının temsili olan partiden aday olsunlar...Ali bir hayli yüklü tazminat alır onu verir,Engin işe 6 ay gelmeden ikramiye+maaş+tazminatını aldı o da onu verirr,bahadır zaten parayı koyacak yer bulamıyor THY den tazmınat pegasustan maaşlar o da onu verir,Mmunzur çalışma disiplinine uymadı ama yinede iyi bir tazminat aldı o da onu verir malum partileri var oradan aday olurlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ali Kıdık'ı 20 yıl öncesinde bir siyasi partinin gençlik kollarında tanıdım. Siyasete girerse kendi konusunda faydalı olacağına şahidim. Zira yaptığı faaliyetler ve icraatlarda bunu gösteriyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sefa bey kişilik yapısı olarak sağ partilere uygun değil sağda tevekkül şükür,mütevazilik v, kabullenme ,otoriteye itaat var sefa bey itirazcı kimseyi beyenmeme ve en iyi ben bilirim tavırlarıyla zaten inanç sistemimize ters düşen görünüşüyle sol partilere daha çok yakışır.Sol da hiçbirzaman iktidar olamayacağı için Sefa bey politikaya atılmaz. Saygılarımla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu isimlerin hepsi degerli kisiler olabilir. Ama bence secim kanununun degistirilip milletvekili - yani milletin vekili - olacak kisileri parti baskanlari degil halkin kendisi secmeli. Yoksa parasi ve gucu olan liste basina oturur ve ayni dongu devam eder...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000