23 Aralık 2011, Cuma 07:05:53

İZMİR'E AMBULANS UÇAK...

Sağlık Bakanlığı yeni aldığı 2 ambulans uçaktan birinin İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na konuşlandırdı...
İzmir Valisi Cahit Kıraç, Aralık ayı başında İzmir'e gelen uçağın bazı vakalara müdahale sırasında kullanıldığını söyledi.
 
İl Sağlık Müdürü Yardımcısı Turan Sofuoğlu da yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı'nın 2009 yılı başında helikopterleri acil müdahalelerde kullanmaya başladığını, daha sonra Ankara'da biri jet olmak üzere iki ambulans uçağın hizmete alındığını, kısa süre önce alınan iki ambulans uçaktan birinin İzmir'de, diğerinin de Gaziantep'te görevlendirildiğini belirtti.
 
Ambulans uçakta 2 pilot, bir doktor ve bir sağlık personelinin görev yaptığını bildiren Sofuoğlu, İzmir'in 24 saat hasta, yaralı nakli yapabilen bir il konumuna geldiğini ifade etti.
 
Ambulans uçağın yönlendirilmesinin Sağlık Bakanlığı, koordinasyonunun ise İzmir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapıldığını anlatan Sofuoğlu, şunları söyledi:
 
''Yeni alınan ambulans uçaklar Aralık ayının ilk yarısında hizmete girdi. Gaziantep'de konuşlanan uçak ağırlıklı olarak Türkiye'nin doğusundaki illerde, İzmir'deki uçak da batıdaki illere hizmet verecek. İzmir Türkiye'deki ambulansların uçakların görev yaptığı 3 ilden biri oldu. Ambulans uçaklarla artık hem daha uzak mesafelere hasta, yaralı nakli yapılabilecek, hem de gece gündüz hava nakli yapılabilecek. Çünkü helikopterler sadece gündüz uçuş yapabiliyor. Küçük illerden artık Ankara, İstanbul, İzmir gibi büyük kentlere nakiller yapılabilecek. Helikopterler bölgesel uçuş yapabiliyordu.''
 
Ambulans uçaklarla yurt dışından da hasta nakilleri yapılabileceğini, uçağın saatte 700-800 kilometre hızla gidebildiğini belirten Sofuoğlu, şöyle devam etti:
 
''Daha önce riskli şartlarda 8-9 saat kara ambulansıyla yapılan nakiller, artık ambulans uçaklarla çok kısa sürede gerçekleştirilebiliyor. Aynı anda 2 hastanın yoğun bakım şartlarında naklinin yapılabildiği ambulans uçakta 2 tane de kuvöz bulunuyor. Kabin içi basıncı ayarlandığı için yaralı veya hastalar uygun koşullarda naklediliyorlar. Yunanistan, Kuzey Avrupa, Libya'ya kadar olan bölgeden nakiller gerçekleştirebileceğiz. Yaklaşık 5 bin kilometre maksimum uçuş kapasitesi var.'' (Habertürk)
İZMİR'E AMBULANS UÇAK...

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000