26 Temmuz 2009, Pazar 07:30:44

Yamaç paraşütü şampiyonası başladı

Kayseri'nin Talas Belediyesi'nin ev sahipliği yaptığı Yamaç Paraşütü Türkiye Şampiyonası bin 800 metre yüksekliğindeki Ali dağın tepesinde düzenlenen törenle başladı...

Yamaç Paraşütü Türkiye Şampiyonası açılış töreninde konuşan Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, Ali dağında gerçekleştirdikleri 5 yıllık havacılık sporlarıyla ulusal ve uluslar arası organizasyonlarla Kayseri'yi ve Türkiye'yi en iyi şekilde temsil ettiklerini söyledi.

Başkan Yıldırım, "Kayseri'de sürekli güzellikleri hep birlikte huzur içerisinde yaşıyoruz. Belediyecilikte çok güzel işleri gerçekleştirdiğimiz gibi, belediyeciliği anlayış olarak farklı hale getiriyoruz. Kurumsal bir belediyecilik anlayışıyla hareket ederek şehrimizi, ülkemizi nasıl tanıtırız, nasıl yenilikler katarız, gençliğimize nasıl sahip çıkarız, nasıl iyi temsil ederiz bunun gayreti içerisindeyiz. Şehirler mutlaka kimlikli olmalı. Bizler mutlaka kültür ve turizm kenti olarak dışarıya açılmamız lazım. Yamaç Paraşütü, Yelken kanat ve tarihi dokudaki çalışmalarımızla çok iyi bir yere geldik. Ülkemizi ve şehrimizi havacılık sporlarımızla çok iyi temsil ediyoruz. Uluslar arası otoriteler artık Ali dağı ve Talas'ta ki organizasyonların başarılarından bahsediyorlar." dedi.

Başkan, şimdiye kadar açtıkları yamaç paraşütü kursuyla Kayseri'de 150 pilota eğitim verdiklerini aktararak, "Bu sporlara sahip çıkıyoruz. Artık arama kurtarma çalışmalarına dahi yamaç paraşütü gönderiyoruz. Ali dağı uluslar arası hava sporları merkezi haline geldi. Ülkemizin çeşitli yerlerinden gelen ve 4 gün süre ile mesafe yarışlarına katılacak olan tüm sporculara başarılar diliyorum." diye konuştu.

AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, konuşmasında dünyanın güzide yerlerinde yapılan bu sporları marka şehir Kayseri'ye taşıyarak değer katan Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım'a teşekkür etti. Konuşmaların ardından protokol ve vatandaşlar yamaç paraşütü kalkış pistine indi. Yarışmanın startını ise Vali Mevlüt Bilici, "pencere açıldı" sözüyle verdi. Türkiye Şampiyonasına katılan sporculardan 67'si yarışmanın ilk gününde uçuş yaparak puan aldılar. İlk gün sonuçlarında ise Yiğit Yıldırım birinci, Semih Sayır ikinci, Hakan Ertem üçüncü sırada yer aldılar. 12 Takımın katıldığı yarışmada Gin 1., Uçuş Kulübü 2., THK XC 3. sırada yer aldı.

Yamaç paraşütü şampiyonası başladı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000