06 Eylül 2013, Cuma 14:49:03

THK ÜNİVERSİTESİ BİR OKUL DAHA AÇACAK

Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban, Edirne'ye yapılması planlanan Demirhanlı Havaalanı'nın yanına meslek yüksekokulu açmayı planladıklarını ve altyapı çalışmalarını tamamladıklarını söyledi.
  • Erkekler de kabin memuru olabiliyor.
  • hayırlısı olsun inşlalahhhh.hemen 3 senede pilotlarıda yetiştirirler ohh memlekette pilot ihtiyacıda kalmazz.ne güzel.başarılar
  • sallaaaa..atış serbest
  • sivil havacılık ulaştırma işletmeciliği bölümü sizce nasıl iş bulabilirmiyiz mezun olunca okan'da okuyorum
  • Erkek öğrenciler kabin memuru olmak için bu okula gelebiliyorlarmı
  • yer hızmetlerınde ne varsa okuyan iş bulamıyor

Ban, yaptığı açıklamada, THK Üniversitesinin Edirne'ye ayrıcalık kazandıracağını belirtti.

Okulun protokolünü de en kısa zamanda tamamlayacaklarını, Edirne'nin iki üniversitesi olan iller sınıfına gireceğini ifade eden Ban, bunun Edirne için çok önemli bir basamak olduğunu vurguladı.

THK Üniversitesinin, Türkiye'deki tek havacılık ve uzay bilimleri üniversitesi olduğunu, bu bağlamda, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun kendilerine "Edirne sevdalısı" olarak, "Ben sizden bir meslek yüksekokulu ve Demirhanlı Havaalanının açılmasını istiyorum" notunu ilettiğini aktaran Ban, şöyle devam etti:

"Biz de hemen çalışmalarımıza başladık. Gerekli altyapı çalışmalarını tamamladık. Bu bağlamda da Allah nasip ederse Demirhanlı Havaalanı'nda 2014'ün eylül ayında burada ilk havacılık ve meslek yüksekokulumuzu açmış olacağız. Havaalanı ve meslek yüksekokulunda eğitim ve uygulamanın bir arada yapılmasıyla öğrenciler kısa zamanda deneyim kazanacak."

"Ulaştırma fakültesi ve pilotaj bölümü"

Prof. Dr. Ban, yapılması planlanan havaalanının yanında oluşturulacak meslek yüksekokulunda ilk olarak kabin memuru, uçak bakım elemanı ve yer hizmetleri birimlerine eleman yetiştirecek bölümlerin açılacağını söyledi.

Havaalanı ve meslek yüksekokulunun gelecek yıl eylül ayında açılmasının ardından bir yıl sonra THK Hava Ulaştırma Fakültesi ve pilotaj bölümünü açmak istediklerini belirten Ban, şöyle konuştu:

"Sağlık Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu konuyu çok yakından takip ediyor. O nedenle çalışmalar çok hızlı ilerliyor. Edirne Valisi ve Edirne Gönüllüleri konumuzla ilgileniyor. Bu konuyla ilgili Edirne halkının sevgisi çok fazla. Nasip olursa önümüzdeki yıldan itibaren yüksekokulumuz ve fakültemizi açmış olacağız."

Ban, havaalanı için yaklaşık 1 milyon metrekarelik bir alandan bahsedildiğini, pistin uzunluğunun 2 bin 700 metre olacağını, bunun orta ve uzun menzilli uçakların inebileceği bir rakam olduğunu ve uzatılabileceğini vurguladı.

Edirne'de uçuş günü sayısının çok fazla olduğunu ifade ederek, bunun havacılık üniversitesi açısından önemine değinen Ban, şunları kaydetti:

"Öğrenciler okulda aldıkları teorik eğitimden hemen sonra bunu havaalanında pratik olarak uygulayabilecek. Biz kabin memuru, uçak bakım onarım elemanı ve pilotluk bölümünde öğrencilerimizi yetiştirmeye başlayacağız. Bunların hepsi havacılıkla ilgili olduğu için de bir havaalanının içerisinde olması çok daha büyük faydalar sağlayacaktır."

Ban, okul ve havaalanının Edirne'ye yapılmasıyla istihdamın da artacağını dile getirdi.

Edirne Gönüllüleri öncüsü Tuna Bekleviç de yapılması planlanan Demirhanlı Havaalanı ve meslek yüksekokulunun Edirne'nin eğitim, kültür ve sosyal hayatına ciddi katkılar sağlayacağını ifade etti.

Edirne'nin kalkınması için Edirne Gönüllüleri'nin elini taşın altına koyduğunu belirten Bekleviç, Bakan Müezzinoğlu'nun Edirne'deki yatırımlara öncü ve takipçi olduğunu kaydetti.

THK ÜNİVERSİTESİ BİR OKUL DAHA AÇACAK

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Erkekler de kabin memuru olabiliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yener ~ 11 yıl önce
hayırlısı olsun inşlalahhhh.hemen 3 senede pilotlarıda yetiştirirler ohh memlekette pilot ihtiyacıda kalmazz.ne güzel.başarılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fren ~ 11 yıl önce
sallaaaa..atış serbest

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Laz ~ 11 yıl önce
sivil havacılık ulaştırma işletmeciliği bölümü sizce nasıl iş bulabilirmiyiz mezun olunca okan'da okuyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
can ~ 11 yıl önce
bak şimdi
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Erkek öğrenciler kabin memuru olmak için bu okula gelebiliyorlarmı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yerhızmetlerızade ~ 11 yıl önce
yer hızmetlerınde ne varsa okuyan iş bulamıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000