26 Mayıs 2015, Salı 15:49:16

Jetfest heyecanı sona erdi

Türk Hava Kurumu, Antalya-Karain Havaalanında düzenlenen 4. Uluslararası Jet Motorlu Model Uçak Festivali büyük bir coşku yaşattı. Model jet uçakların birbirinden zor akrobasi hareketleri pilotlarının uzaktan kumanda ile model uçaklarını yönlendirmeleri şova dönüştü.
  • Ankara'dan THK Üniversitesi öğrencileri olarak 3 otobüs ile geldik. İyikide gelmişiz. Başka bir yerde göremeyeceğimiz bir gösteriyle karşılaştık. TEI nin jet model uçağının kaza yapmasına üzüldük.
  • 10.000 mi ! Abartmayın lütfen. Ulaşım prblmide cabası.
  • Eskişehir Anadolu Üniversitesinden, Büyük bir grup olarak, oldukça Uzun bir yolculuk yaparak geldik ancak herşey mükemmeldi. THK'ya bu güzel organizasyon için teşekkürler.
  • Mehmet Akif Ersoy Universitesi Havacilik Toplulugu olarak cok eglendik.Emegi gecen herkese tesekkurler.
  • 10bin mi yanlış yazılmış yüzbin kişi vardı.O kadar model uçak sesleri geldiki microlight falan filan . Organize sanayiden şikayet geldi.bu böyle burası Antalya Airport mu dediler.manyak geçti .ulaşım süperdi deli gibi yedik içtik bomba gibi eğlendik.Yerseniz
  • Festival mükemmeldi ama şu ulaşım sorunu çok sıkıntılı oldu

Saatte 350 kilometre hıza ulaşabilen uçaklar izleyicilere de heyecan dolu anlar yaşattı. Gerçek jet uçaklarından hiçbir farkı bulunmayan ve aynı prensiplere göre çalışan model uçaklara Antalyalıların yanı sıra bir çok farklı şehirden gelen 10 000 e yakın  seyirci ve okul grupları da eşlik etti.

Gösteriye THK Üniversitesi öğrencileri de büyük rağbet gösterdi. THK Genel Başkanı Vacit Öktem ile de bir araya gelen THK Üniversitesi öğrencileri günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi. Gösterinin yapıldığı alanda yeralan THK Üniversitesi standına büyük ilgi gösteren gençler ileride havacı olmak istediklerini belirterek üniversite hakkında bilgi aldı. Tercih döneminde THK Üniversitesi’ni seçeceklerini belirten gençlere ailelerinden de destek geldi.

Türk Hava Kurumu Üniversitesinin yanı sıra Akdeniz Üniversitesi, Uluslararası Antalya Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Antalya Altın Kanatlar Meslek Lisesi, Tavşanlı Endüstri Meslek Lisesi, THK Antalya ve Fethiye Şubesi Genç Kanatlar Topluluğu üyeleri bu yıl otobüslerle Türkiye'de yalnız Antalya'da yapılan bu festivale ayrı bir renk kattılar.

Yerli katılımcıların yanı sıra Almanya, İsviçre ve İngiltere’den gelen yaklaşık 30 pilotun jet motorlu model uçaklarla gösteri yaptığı JetFest-2015’te cayrokopter, paramotor gösterisi ve paraşüt atlayışları yapıldı. Gösteri sırasında, Türk Hava Kuvvetleri’ne ait Solo Türk uçağının Almanya'dan gelen 1/6 oranında küçültülmüş modeli seyirciden en büyük ilgiyi gördü. Öte yandan İsviçre’den gelen engelli pilot Hans Mesmmer tekerlekli sandalyeden kontrol ettiği yolcu uçağı modeli ile büyük beğeni topladı. Festivale katılan beş bine yakın izleyici, gösterinin her anını büyük bir dikkatle takip ederek  bu tip uluslararası festivallerin Türkiye’de ve Türk Hava Kurumu tarafından yapılıyor olmasından dolayı gurur duyduklarını belirttiler.

Katılımın üst düzeyde olduğu festivale Antalya Valisi Muammer Türker, festivali her yıl takip eden ve destek veren Vali Yardımcısı Recep Yüksel ile Döşemealtı Kaymakamı Mehmet Baygül katıldılar. Protokolde yer alan, Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Burçak Çelikten, Basın-Yayın Enformasyon Müdürü Esen Diler, Antalya İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ahmet Yurdagül, Antalya Deniz Komutanı Albay Sedat Akkuş festivali sonuna kadar izlediler.

THK Antalya Şube Başkanı Vasıf Yüceliş, "THK olarak bu yıl 4. sünü gerçekleştirdiğimiz Uluslararası boyuttaki bu festivale katılımı artırmak için, gelecek yıl yapılacak JetFest'e yurt içinden ve yurtdışından daha çok izleyicinin katılmalarını hedeflemekteyiz.Önümüzdeki yıllarda Antalya turizmine katkıda bulunacağına inandığımız bu festivale başta Antalya Valiliğimiz olmak üzere emeği ve desteği bulunan tüm kurum ve kuruluşlara  kurumumuz adına tekrar teşekkürlerimi sunarım."dedi.

Jetfest heyecanı sona erdi

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

THK Üniversitesi ~ 9 yıl önce
Ankara'dan THK Üniversitesi öğrencileri olarak 3 otobüs ile geldik. İyikide gelmişiz. Başka bir yerde göremeyeceğimiz bir gösteriyle karşılaştık. TEI nin jet model uçağının kaza yapmasına üzüldük.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Weak turbulance ~ 9 yıl önce
10.000 mi ! Abartmayın lütfen. Ulaşım prblmide cabası.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eskişehir Ekibi ~ 9 yıl önce
Eskişehir Anadolu Üniversitesinden, Büyük bir grup olarak, oldukça Uzun bir yolculuk yaparak geldik ancak herşey mükemmeldi. THK'ya bu güzel organizasyon için teşekkürler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 9 yıl önce
Mehmet Akif Ersoy Universitesi Havacilik Toplulugu olarak cok eglendik.Emegi gecen herkese tesekkurler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Air ~ 9 yıl önce
10bin mi yanlış yazılmış yüzbin kişi vardı.O kadar model uçak sesleri geldiki microlight falan filan . Organize sanayiden şikayet geldi.bu böyle burası Antalya Airport mu dediler.manyak geçti .ulaşım süperdi deli gibi yedik içtik bomba gibi eğlendik.Yerseniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Festival mükemmeldi ama şu ulaşım sorunu çok sıkıntılı oldu

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000