04 Temmuz 2022, Pazartesi
Serdar BAŞAĞAOĞLU
Serdar BAŞAĞAOĞLU [email protected]
  • Ticaret yapmayi vermeden hepsini almak uranmazligiyla yapiyorlar
  • cok dogru bir tespit. havalimanına taşınalı neredeyse 3,5 sene oldu, hala ekiplerin en önemli sorunlarından biri ucusa gitmek. havalimanına ulaşım ciddi anlamda bir ızdırap olmaya devam ediyor. gerek ekip otoparkının yetersizliği, gerek ekip ulasim araçlarının yetersizliği ve özensiz planlama insanları artık gerçekten yordu. herseyin tam zamanında ve mükemmel olmasını beklerken biraz da bu sorunlara goz atılsa keske ..
  • 5M çalışanları ben size bir şey söylim istediğiniz zam oranı verilmez se ya grev yapın yada sendikalara girin ama toplu hareket edin.
  • Bu sadece IGA problemi degil bu Türk olmamiz olmasin Türk kadar kazikci bir esnaf dünyada ben görmedim en bariz örnegi gida fiyatlarindaki insafsiz zamlar aynisi degilmi, bazen düsünmüyorum degil,acaba bize anlatildigi gibi o kadarda muteber bir halk degiliz galiba maaaalesef
  • Geçti gitti artık. 2023'e gelmeden ipler kopar. Emirates başvurulara dönmeye başladı, diğerleri de sırasıyla dönüşe başlarlar. Şirket bunu öğrendiği an üst yönetim tutuştu. 20k da verseniz artık çok geç. Basiretsiz yöneticilerle bu kadar olur işte...
  • Ekip otoparkı probleminin tek çözüm yolu ,daha önce açık olup sonra kapatılan ve halen önüne duvar çekilerek boş tutulan D otoparkının tekrar açılmasıdır, başka türlü bu sorun çözülmez.
  • ekonomik olarak bitmişiz,ağlayanımız da anlayanımız da yok
  • Yabancilar 1 $’a mi pizza alacaklardi. Kuba sistemi getirilmeli yabanciya farkli, Turk’e farkli para birimi olacak sekilde. Ornegin pizza yabanciya 30 euro, Turk’e 80-100 TL yapilabilir.
  • Dükkanlar kimin Yazın bilelim Bak herşey nasıl kolay anlaşılacak Hadi Yazın lütfen
  • İGAYI batırıcak kişi kadri samsunludur acil görevden alınmalı ve havacılıktan anlayan biri getirilmeli adam sırf iga nasıl zarara uğrar diye çalışıyor

πz2a

İstanbul Havalimanı açıldı açılalı bir türlü ulaşım ve otopark problemi sona erdirilemedi. Üzerine yüksek fiyatlarıyla da gündemden eksik olmadı. Son günlerin en çok konuşulan olayı ise suyun 31TL, gazlı içeceklerin 63, pizzanın 530 TL’ye satılması oldu.

Otopark çilesi Türk Hava Yolları’nın ekip otoparkında da baş gösterince merkezden ring seferlerinin başlatılacağı duyuruldu. Ancak atlanan nokta zaten terminal otoparkının da yetersiz olmasıydı. Bayramda daha da fazla sıkıntı yaşanacağına hiç şüphem yok. Neden farklı bir noktadan ekipler için bir çözüm üretilmez anlayamıyorum.

Sarı otoparktaki sorunlar devam ededursun, bir de ödemeler sırasında “GÜN SONU” problemi var. Gece yarısına yaklaşırken ödeme noktalarında kredi kartı ile işlem yapmaya kalkarsanız karşınıza “Gün Sonu Yapınız” mesajı çıkıyor. Ehh artık bunu da bir zahmet çözüverin sayın İGA yönetimi…

Havalimanları inşa edilirken öncelikle ulaşım alt yapısı hazırlanır. Yolları, metrosu, raylı vs. Bunun en yakın örneğini ise Dubai’de yapılan yeni Al Maktoum Uluslararası Havalimanı’nda gördük. Adamlar terminali inşa etmeden metro işine girişti. Bizde ise havalimanı yapıldı sonrası düşünülmedi ve halen de düşünülmüyor.

Otobüsler, taksiler, otoyollar hepsi birbirinden pahalı. Otopark deseniz keza aynı şekilde. Yurt içi uçak bileti 990 TL civarında satılırken, iki havalimanı arası taksi ücreti 550 TL’den başlıyor 910 liraya kadar çıkıyor. O sebeple yolcular diğer havalimanından aktarmalı bir bilet alırken birkaç kez düşünmelerinde yarar var. Gidişi dönüşü uçak bileti ücretini geçebilir.

 

Uçak bileti demişken de söylemeden edemeyeceğim. Artık uçak bileti fiyatları o kadar arttı ki, insanlar Sofya’ya özel araçlarıyla ya da otobüslerle gidip yurt dışı uçuşlarına buradan başlıyor. Sebebi ise korkunç fiyat farkları. İngiltere uçuşlarında 7.000TL’ye, Amerika’ya 25.000TL’ye yakın farklar bulunuyor. Sanıyorum İstanbul Havalimanı bu bağlamda Bulgaristan Havacılığına çok yarayacak.

Suyun 31, gazlı içeceklerin 63, πz2a ‘nın 530 olduğu havalimanında uçak bilet ücretleri de son derece yüksek. Bilet ücretlerinde, alan vergilerinde ve yurt dışı çıkış harçlarında bir değişikliğe gidilmezse seyahat etmek önümüzdeki dönemde daha da güç olacaktır. Biraz empati sayın yetkililer… 

Serdar BAŞAĞAOĞLU

[email protected]

πz2a

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Ticaretmi? ~ 2 yıl önce
Ticaret yapmayi vermeden hepsini almak uranmazligiyla yapiyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vatandaş ~ 2 yıl önce
cok dogru bir tespit. havalimanına taşınalı neredeyse 3,5 sene oldu, hala ekiplerin en önemli sorunlarından biri ucusa gitmek. havalimanına ulaşım ciddi anlamda bir ızdırap olmaya devam ediyor. gerek ekip otoparkının yetersizliği, gerek ekip ulasim araçlarının yetersizliği ve özensiz planlama insanları artık gerçekten yordu. herseyin tam zamanında ve mükemmel olmasını beklerken biraz da bu sorunlara goz atılsa keske ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY MEMUR ~ 2 yıl önce
5M çalışanları ben size bir şey söylim istediğiniz zam oranı verilmez se ya grev yapın yada sendikalara girin ama toplu hareket edin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Korsanpilot ~ 2 yıl önce
Bu sadece IGA problemi degil bu Türk olmamiz olmasin Türk kadar kazikci bir esnaf dünyada ben görmedim en bariz örnegi gida fiyatlarindaki insafsiz zamlar aynisi degilmi, bazen düsünmüyorum degil,acaba bize anlatildigi gibi o kadarda muteber bir halk degiliz galiba maaaalesef

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ya kiralar? ~ 2 yıl önce
Şu devirde o büfeler İga’ya o biçim kira veriyor. İga devlete ödemesinden muaf hale getiriliyor diye büfeler ve restoranlar da vermiyor sanmayın.
Fas ~ 2 yıl önce
Fas’a gir kazikcilari gorursun
320cpt ~ 2 yıl önce
Geçti gitti artık. 2023'e gelmeden ipler kopar. Emirates başvurulara dönmeye başladı, diğerleri de sırasıyla dönüşe başlarlar. Şirket bunu öğrendiği an üst yönetim tutuştu. 20k da verseniz artık çok geç. Basiretsiz yöneticilerle bu kadar olur işte...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
D OTOPARKI ~ 2 yıl önce
Ekip otoparkı probleminin tek çözüm yolu ,daha önce açık olup sonra kapatılan ve halen önüne duvar çekilerek boş tutulan D otoparkının tekrar açılmasıdır, başka türlü bu sorun çözülmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bitmişiz ~ 2 yıl önce
ekonomik olarak bitmişiz,ağlayanımız da anlayanımız da yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne olacakti baska ~ 2 yıl önce
Yabancilar 1 $’a mi pizza alacaklardi. Kuba sistemi getirilmeli yabanciya farkli, Turk’e farkli para birimi olacak sekilde. Ornegin pizza yabanciya 30 euro, Turk’e 80-100 TL yapilabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Devlet yapıyor zaten ~ 2 yıl önce
Örnek Müzekart fiyatlarına bakın Türk yabancı farkı 10 Kat biz nüfus cüzdanı ile 1 TL ye aldığımızı yabancılar pasaportu ile 10 TL ye seve seve alıyor çünkü ona halen ucuz
Ne ~ 2 yıl önce
Dükkanlar kimin Yazın bilelim Bak herşey nasıl kolay anlaşılacak Hadi Yazın lütfen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kadri samsunlu ~ 2 yıl önce
İGAYI batırıcak kişi kadri samsunludur acil görevden alınmalı ve havacılıktan anlayan biri getirilmeli adam sırf iga nasıl zarara uğrar diye çalışıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000