17 Haziran 2019, Pazartesi
Fatih AKDENİZ
Fatih AKDENİZ [email protected]
  • 35 yaşında pilot milot olunmaz .Hayatta hiçbirşey başaramamış pilot olacak onuda beleşe getirmeye çalışıyor.Üstelikte sınabdan kalmış tekrar hak istiyor.Geçeceksin o işi
  • Adam kuralı koymuş sabaha kadar bağırsanız değişmez .Bu yaşa kadar ne iş yaptıysanız o işe devam. Havacılık sevdanız pilot maaşları artınca depreşti değil mi .Birde uyduruktan bir dlr sınavını geçemeyip kalanlar var , kaldıysan bari ses etme otur.Şirket pilot alacak 35 yaşında adam fo olana kadar 40 olacak niye sana yatırım yapsın ki.Çok havacılık sevdalısıysanız verir parasını olursunuz
  • Öncelikle anlaşamamamızın nedeni şu; yetenek bizim için önemli diyorsunuz ama yetenek sınavı DLR denen tek aşama sınav ile yapılırken kişilik testleri ve mülakatlar iki aşamalı yapılıyor bence sadece yetenek değil konu, eğer yetenekse zaten sürecim bitti sayılır. İkincisi 23-24 yaşındaki insanın da sağlık problemleri çıkması çok olası neticede insan insandır. Dilerim bu cümleleri 1-2 sene içinde kendiniz için kurmuş olmak zorunda kalmazsınız :) Ayrıca, ben ama ama ama yapmadım bıdı bıdı ben genç isterim diyen sizsiniz. Gençleri alın da aldıkları sorumluluk altında ezilip dursunlar. ben kendim pilot değilim ancak çok pilot arkadaşım var hepsi de belirli bir yaşın altındaki insanların bu işin sorumluluğunu anlamakta zorluk çektiğini söylüyorlar, insanın bir hayat görüşü tecrübesi olması lazım gerisi atla deve değil eğitimle zaten halloluyor. Heeee eğer ki yaş takıntınız sizin sadece sağlıkla alakalıysa zaten Class-1 geçemeyen kişi zaten olamıyor... Size yine birşey olmaz korkmayın...
  • Evet 35 yaşındaki insanlar için yetiştirilmek üzere ilanı hiç bir şekilde açılmamalıydı. Keşke hiç açılmasaydı da maaşı iyi, şartları iyi diye havacılıkla ilgisiz adamlar başvuramasaydı. İlan 10 senedir açık. Adamın aklına bugüne kadar gelmemiş, şimdi başvurmuş. Sorsan çocukluk hayalim der ama neden başvurmadın diye sorduğumda yok imkan yoktu yok şu yoktu. İnanç varsa heves varsa imkan da vardır.
  • Büyük harf kullanımını irdelemeniz dışında ana konuya karşı bir argümanınız var mı? Tamamı büyük harflerle yazılmamış; sadece özellikle vurgulanmak istenen bir iki cümle, hepsi bu. Metni daha efektif kılmak için ve bold yazı tipi seçeneği olmadığı için bu şekilde yazıldı. Bu arada yanlış anlaşılmak istemem; yazıda belirtmemişim ama özellikle 83 doğumluları kastettim. 84-88 arası doğumlularda, sadece "Retest" için yaşa takılanların Retest için kabul edilmelerini isterim ve yapılması gerekir. Ancak 83'lüler ilana başvururken bir sonraki ilanın en az 84 olmasını normal şartlar altında AKIL ETMESİ GEREKİRDİ. Buna kızmaları saçma. Genel yaş konusuna gelirsek: Thy'nin zaten istemedikleri kadar başvuru sayısı varken yaşı 30'a çekmeleri çok doğal. Not: 83'lüyüm
  • Bastan savma bir yer, sade para almak icin yapilip hic ozenilmemis bir havaalani, yillarca surecek bir aci
  • Sayın Adayımız, Yetiştirilmek Üzere II. Pilot Aday Adayı ilanımıza göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ederiz. İşe alım süreci kapsamında katılmış olduğunuz CRM değerlendirmeniz olumsuz sonuçlanmıştır. CRM değerlendirmesi sonrası; pilot işe alım sürecinde fayda sağlayacağı düşünülen ve geliştirmeniz önerilen başlıklar aşağıda bilgilerinize sunulmuştur; Not: · CRM retest süresi 3 ay olup adayların bir sonraki ilana tekrar başvuru yapması gerekmektedir. · CRM sürecinde 2 defa başarısız olan adaylar tekrar katılım gösterememektedir. · Sürecinizle ilgili her türlü soru, görüş ve önerileriniz için [email protected] adresine mail atabilirsiniz. İstihdam Müdürlüğü (Kokpit) harici hiçbir birim ve kişi ile iletişime geçmemenizi önemle hatırlatırız.
  • Haklılık payınız olmakla birlikte mesajınızın doğru olmayan kısımları da mevcut. crm den olumsuz dönüş alınca gelen maili buraya kopyalıyorum. Bunu okuyunca mesajınızdaki yanlışlığı anlayabilirsiniz. Bu arada yaş şartı sağlanamadığı için başvurulmaması thy nin kendi sistemi ve herhangi bir sorun yok ama bilgilendirmenizdeki yanlışlıklara dikkat çekmek için bunu paylaşıyorum:
  • büyük harf ile yazınca daha çok mu kabul göreceğini düşünüyorsunuz talep ve düşüncelerinizin?
  • Çok enterasan yorumlar var; çok ilginç ve tuhaf bakış açıları... Herhangi bir aşamada ilk defa girdiği sınavda başarısız olup süreci sonlanmış ama Retest olmak isteyen (YENİ İLAN AÇILIRSA VE TÜM ŞARTLARI TEKRAR SAĞLAYABİLİRSE) arkadaşlar burayı dikkatle okusun: Bir defa şunu kabullenmek gerekiyor: Süreç detaylarını bütünüyle ve doğru kavrayamamış adaylar; hala sürece devam etme isteği gafletinde bulunmasınlar. Genelde şöyle yazılmış: "Baştan her bir aşama için 2 hak tanınmıştı ve hakkımız olan 2. hakkı kullanmak istiyoruz" -- İlan detayları ve içeriğinde aşamalar ile ilgili hiç bir şekilde 2 defa girme hakkınız vardır, ilkinde kalırsanız ikinci hak vardır ... v.s. gibi bir madde, ibare yok! Lütfen burayı dikkatlice okuyun: İŞ BAŞVURUSU İLAN İÇERİĞİNDE BÖYLE BİR DETAY YOK. Ve girdiğiniz sınav/mülakatta başarısız olma durumunda "SÜRECİNİZ SONLANMIŞTIR, YENİ İLANDA YENİ ŞARTLARI SAĞLAMANIZ HALİNDE TEKRAR BAŞVURU YAPABİLİRSİNİZ." e-mailini Thy tarafından alıyorsunuz.

THY’nin pilot adayı ilanındaki yaş detayı – İstanbul Havalimanı’nda yakıta su karıştı!

Türk Hava Yolları’nın geçtiğimiz günlerde duyurduğu pilot adayı ilanı, pilot olmayı hayal edenlerin bir kısmında o hayalin kırılmasına neden oldu.

Neden mi?

İlanda belirtilen yaş sınırı 30.

Adayların ise bu ilandan beklentisi 35 idi.

Bu beklenti boşa çıkınca AirportHaber’e her mecradan ulaşarak bu konunun gündeme getirilmesini talep ettiler. Ancak durum aslında tam olarak öyle değil.

THY’nin bundaki önceki ilanlarına dikkat edin. Hemen hemen tamamında yaş sınırı zaten 30’du. Türk Hava Yolları sadece bir kez bu kriterini bozdu ve yaş sınırını 35 olarak belirledi. Ne zaman peki? Geçen yıl.

Geçtiğimiz yıl pilot adayı ilanı yayınlayan THY, bu kez yaş sınırını 35 olarak belirlemişti. Yani o dönem için 1983 ve sonrasında doğma şartı koymuştu. Bunun da bir sebebi vardı.

THY ilan açıklamasında şunu dedi; CRM sürecinde 2 kez re-test, yani olumsuz duruma düşen adaylar pilot adayı alım sürecine tekrar dahil edilecek. 35 yaş olmasının sebebi buydu. 2017 yılı ve öncesinde re-test olan adayların tekrar başvuru yapabilmelerinin yolunu açmak içindi.

Aslında pilot adayı ilanındaki yaş kriteri hep 30 olmuştur.

THY bu kriteri yeniden değiştirir mi? Yaşı 30-35 aralığında olanlar için tekrar bir esneklik yapar mı? Keşke yapsa ve bu ilanı dört gözle bekleyenler emeklilikte yaşa takılanlar gibi mağdur edilmese…

Çünkü yaşa takılmasına rağmen tüm kriterleri karşılayan ve geçmiş dönemde re-test durumunda olan yüzlerce aday var 30-35 yaş arasında. Umalım da Türk Hava Yolları onların sesini duysun.

İstanbul Havalimanı’nda yakıta su karıştı!

Geçtiğimiz hafta İstanbul Havalimanı’nda ilginç bir olay yaşandı. Uçaklara yakıt sağlanan hidrantlara su sızdı! Dolayısıyla yakıtla su birbirine karıştı.

Bildiğiniz gibi apronda uçaklara yakıt sağlanan bir sistem var. Bunlara hidrant deniyor. Meydandaki A, B ve D pierlerindeki hidrantlara kaynağı bilinmeyen bir yerden su sızıyor. Önce bu olay fark edilmiyor. Hatta benim aldığım bilgiye göre; Türk Hava Yolları’nın bir uçağına da sulu yakıt verildiği sırada sistemdeki sıkıntı fark ediliyor.

Daha sonra uçaklara yakıt transferi durdurularak bu pierlereki uçakların söz konusu hidrantlardan çıkması sağlanıyor. Hatta birkaç sefer de gecikmeye uğruyor.

Bu 3 hidrant kapatılıyor ve uçaklara İGA’nın tahsis ettiği tankerlerle yakıt veriliyor. Daha sonra hidrantların temizliği sağlanarak tekrar yakıt verecek hale getiriliyor.

AHA sinek AHA böcek AHA kurtçuk!

İstanbul Havalimanı’nda Türk Hava Yolları ve TGS personelinin de kullandığı büyük bir ortak yemekhane var. Buradaki hijyen sıkıntısı hala çözülemedi.

Gün geçmiyor ki yemeklerden bir haşere çıkmasın!

Bununla ilgili yanılmıyorsam bir ya da iki kez haber yaptık ama sorun bu kadar az değil ne yazık ki…

Personelin midesi artık yemeklerden çıkan o tuhaf görüntüyü kaldıramıyor. Birçoğu yemekhaneye bile uğramaz halde. Niye; çünkü yemeklerden sürekli haşere çıkıyor. Bununla ilgili o kadar çok görüntü geliyor ki, artık görmezden gelmenin imkanı yok.

Personel ilgili kişilere şikayet ettiğinde ilk söylenen şey; ‘fotoğraf çekmeyin kimseye söylemeyin’ oluyor. Yahu sizce sorun bu meselenin paylaşılması mı yoksa yemeklerdeki hijyenin vahim boyutlarda olması mı? Yemek yiyecek olan kişi sorun çözülsün istiyor, Instagram’a fotoğraf için malzeme aramıyor.

 İnsanları darlamayın da bu sorunu çözün artık. Ben bu görüntüleri görmekten sıkıldım orada yemek yiyen personel ne yapsın?

THY’nin pilot adayı ilanındaki yaş detayı – İstanbul Havalimanı’nda yakıta su karıştı!

Yorumlar Tüm Yorumlar (73)

Sür eşeği Niğdeye ~ 5 yıl önce
35 yaşında pilot milot olunmaz .Hayatta hiçbirşey başaramamış pilot olacak onuda beleşe getirmeye çalışıyor.Üstelikte sınabdan kalmış tekrar hak istiyor.Geçeceksin o işi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
123 ~ 5 yıl önce
Hayatta hiçbir iş başaramamış mı? Nereden biliyorsun başaramadığını? Sizin ilan şartlarından haberiniz var mı ya? Lütfen link falan atalım da bir göz gezdirin lütfen. O şartları sağlayan adamların işsiz olabileceğini nerden düşündünüz acabaaa??? En az üniversite mezunu, sayısal alt yapısı olan, iyi derecede İngilizce bilen biri nasıl işsiz oluyor biri beni aydınlatabilir mi?
123 e ~ 5 yıl önce
Tani bir iş sahibi olmak sizin için başarı sayılıyor olabilir hadiii niğdeye
Ağlasanızda bağırsanızda ~ 5 yıl önce
Adam kuralı koymuş sabaha kadar bağırsanız değişmez .Bu yaşa kadar ne iş yaptıysanız o işe devam. Havacılık sevdanız pilot maaşları artınca depreşti değil mi .Birde uyduruktan bir dlr sınavını geçemeyip kalanlar var , kaldıysan bari ses etme otur.Şirket pilot alacak 35 yaşında adam fo olana kadar 40 olacak niye sana yatırım yapsın ki.Çok havacılık sevdalısıysanız verir parasını olursunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ağlak ~ 5 yıl önce
Bir ağlak ta bu, kesin bi dolu para bastı bu da ATPL için o yüzden ağlıyor... Neyse kardeş üzülme kazanırsın...
Ağlağa ~ 5 yıl önce
Ben o yallardan geçeli çok oldu hala senden gencim
nedeneee ~ 5 yıl önce
Öncelikle anlaşamamamızın nedeni şu; yetenek bizim için önemli diyorsunuz ama yetenek sınavı DLR denen tek aşama sınav ile yapılırken kişilik testleri ve mülakatlar iki aşamalı yapılıyor bence sadece yetenek değil konu, eğer yetenekse zaten sürecim bitti sayılır. İkincisi 23-24 yaşındaki insanın da sağlık problemleri çıkması çok olası neticede insan insandır. Dilerim bu cümleleri 1-2 sene içinde kendiniz için kurmuş olmak zorunda kalmazsınız :) Ayrıca, ben ama ama ama yapmadım bıdı bıdı ben genç isterim diyen sizsiniz. Gençleri alın da aldıkları sorumluluk altında ezilip dursunlar. ben kendim pilot değilim ancak çok pilot arkadaşım var hepsi de belirli bir yaşın altındaki insanların bu işin sorumluluğunu anlamakta zorluk çektiğini söylüyorlar, insanın bir hayat görüşü tecrübesi olması lazım gerisi atla deve değil eğitimle zaten halloluyor. Heeee eğer ki yaş takıntınız sizin sadece sağlıkla alakalıysa zaten Class-1 geçemeyen kişi zaten olamıyor... Size yine birşey olmaz korkmayın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yok artık anlatmayacağım ~ 5 yıl önce
Ben kendi şahsımda konuşmuyorum yok bende hastalanabilirmişim bilmem ne .Ben konuya kendi öElimden bakmıyorum şirket gözünden bakıyorum sen şirket gözünde yarırım yapılmış bir malsın hastalanma riskinde yaşınla beraber artıyor.Git bir sağlık sigortası yaptır bak bakalım yaşla artıyor mu azalıyor mu.Bu kadar basit birşeyi anlamakta bile zorluk çekiyorsunuz yada işinize gelmiyor .Yaşı ilerlemiş olmasına rağmen pilot olmak istiyen verir parasını olur .Şirketin kimseyi pilot yapma zorunluluğu yok yapmazda
bana bu anlatsın ~ 5 yıl önce
Az önce sürecimin olumlu sonuçlandığı mailini aldım, seni yanıma oturtsunlar da sen anlat bana hahaha
velettoya ~ 5 yıl önce
Evet 35 yaşındaki insanlar için yetiştirilmek üzere ilanı hiç bir şekilde açılmamalıydı. Keşke hiç açılmasaydı da maaşı iyi, şartları iyi diye havacılıkla ilgisiz adamlar başvuramasaydı. İlan 10 senedir açık. Adamın aklına bugüne kadar gelmemiş, şimdi başvurmuş. Sorsan çocukluk hayalim der ama neden başvurmadın diye sorduğumda yok imkan yoktu yok şu yoktu. İnanç varsa heves varsa imkan da vardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SEN DE YAŞA ~ 5 yıl önce
Dilerim bu yaşadıklarımı sen de yaşa...
Hadi ya ~ 5 yıl önce
Belli ki süreç hakkında en ufak bilgin yok ki bu kadar rahat konuşabiliyorsun. İlanda istenen yalnızca ielts toefl seviyeleri bile öyle 1-2 yılda alınacak skorlar mı zannediyorsun sen? Herkesin çocukluk hayali olabilir ama çok azı erken yaşta bu yola girme şansı bulur. Herkesin geçtiği yollar yaşadığı sıkıntılar hayatla mücadelesi aynı değildir, olamaz da. Hadi bakalım şimdi git bir hayatı öğren akademi için şartları sağla, başvurunu yap o yollardan ( geçebilirsen ) geç, sonra da kaç yaşına geldiğini bir bak bakalım. Kendine de o kadar güvenme!
Sen de Yaşaya ~ 5 yıl önce
Neden ben de yaşayayım? Unumu eledim, eleğimi astım. Ben sizler gibi +30 yaşı beklemedim hayallerimi gerçekleştirmek için. Zamanında ilan şartlarını sağlarken başvuracaktın. Öyle iyi maaş var, ortam güzel diye başvurulmaz.
velettoya ya cevap ~ 5 yıl önce
Kriterlere,surece,sinavlara daha onceki ilan kriterlere hakim olmayan sizin gibi kimseler ne diye yorum yapiyor anlamiyorum.Bu isin icindeyim ve size cevabim Bu is en cok olgunluk istiyor...
sorunun belli ~ 5 yıl önce
Ben senin sorununu anladım, büyük bir ego problemi yaşıyorsun... siz daha kısa pantolonla koşarken ben havacılığın içindeydim, siz daha boncuk ararken ben kokpit içinde zaman geçiriyordum. Senin için dileğimi söyledim ve umarım yaşadıklarımı yaşarsın başka da birşey istemiyorum... Bu arada sürecimi tamamladım bütün havacılara selam olsun, umarım bir gün birlikte uçarız...
Caps Mevzusu ~ 5 yıl önce
Büyük harf kullanımını irdelemeniz dışında ana konuya karşı bir argümanınız var mı? Tamamı büyük harflerle yazılmamış; sadece özellikle vurgulanmak istenen bir iki cümle, hepsi bu. Metni daha efektif kılmak için ve bold yazı tipi seçeneği olmadığı için bu şekilde yazıldı. Bu arada yanlış anlaşılmak istemem; yazıda belirtmemişim ama özellikle 83 doğumluları kastettim. 84-88 arası doğumlularda, sadece "Retest" için yaşa takılanların Retest için kabul edilmelerini isterim ve yapılması gerekir. Ancak 83'lüler ilana başvururken bir sonraki ilanın en az 84 olmasını normal şartlar altında AKIL ETMESİ GEREKİRDİ. Buna kızmaları saçma. Genel yaş konusuna gelirsek: Thy'nin zaten istemedikleri kadar başvuru sayısı varken yaşı 30'a çekmeleri çok doğal. Not: 83'lüyüm

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bastan savama ~ 5 yıl önce
Bastan savma bir yer, sade para almak icin yapilip hic ozenilmemis bir havaalani, yillarca surecek bir aci

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Doğrusu Ne ~ 5 yıl önce
Sayın Adayımız, Yetiştirilmek Üzere II. Pilot Aday Adayı ilanımıza göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ederiz. İşe alım süreci kapsamında katılmış olduğunuz CRM değerlendirmeniz olumsuz sonuçlanmıştır. CRM değerlendirmesi sonrası; pilot işe alım sürecinde fayda sağlayacağı düşünülen ve geliştirmeniz önerilen başlıklar aşağıda bilgilerinize sunulmuştur; Not: · CRM retest süresi 3 ay olup adayların bir sonraki ilana tekrar başvuru yapması gerekmektedir. · CRM sürecinde 2 defa başarısız olan adaylar tekrar katılım gösterememektedir. · Sürecinizle ilgili her türlü soru, görüş ve önerileriniz için [email protected] adresine mail atabilirsiniz. İstihdam Müdürlüğü (Kokpit) harici hiçbir birim ve kişi ile iletişime geçmemenizi önemle hatırlatırız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Doğrusu Ne ~ 5 yıl önce
Haklılık payınız olmakla birlikte mesajınızın doğru olmayan kısımları da mevcut. crm den olumsuz dönüş alınca gelen maili buraya kopyalıyorum. Bunu okuyunca mesajınızdaki yanlışlığı anlayabilirsiniz. Bu arada yaş şartı sağlanamadığı için başvurulmaması thy nin kendi sistemi ve herhangi bir sorun yok ama bilgilendirmenizdeki yanlışlıklara dikkat çekmek için bunu paylaşıyorum:

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CAPS ~ 5 yıl önce
büyük harf ile yazınca daha çok mu kabul göreceğini düşünüyorsunuz talep ve düşüncelerinizin?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yaş Meselesi ~ 5 yıl önce
Çok enterasan yorumlar var; çok ilginç ve tuhaf bakış açıları... Herhangi bir aşamada ilk defa girdiği sınavda başarısız olup süreci sonlanmış ama Retest olmak isteyen (YENİ İLAN AÇILIRSA VE TÜM ŞARTLARI TEKRAR SAĞLAYABİLİRSE) arkadaşlar burayı dikkatle okusun: Bir defa şunu kabullenmek gerekiyor: Süreç detaylarını bütünüyle ve doğru kavrayamamış adaylar; hala sürece devam etme isteği gafletinde bulunmasınlar. Genelde şöyle yazılmış: "Baştan her bir aşama için 2 hak tanınmıştı ve hakkımız olan 2. hakkı kullanmak istiyoruz" -- İlan detayları ve içeriğinde aşamalar ile ilgili hiç bir şekilde 2 defa girme hakkınız vardır, ilkinde kalırsanız ikinci hak vardır ... v.s. gibi bir madde, ibare yok! Lütfen burayı dikkatlice okuyun: İŞ BAŞVURUSU İLAN İÇERİĞİNDE BÖYLE BİR DETAY YOK. Ve girdiğiniz sınav/mülakatta başarısız olma durumunda "SÜRECİNİZ SONLANMIŞTIR, YENİ İLANDA YENİ ŞARTLARI SAĞLAMANIZ HALİNDE TEKRAR BAŞVURU YAPABİLİRSİNİZ." e-mailini Thy tarafından alıyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
doğru nokta ~ 5 yıl önce
Bu gerçekçi yorum için eklemek istediğim bir şey daha var, "Türk Hava Yolları A.O. süreçler ile ilgili her türlü değişiklik yapma hakkını saklı tutar". diye de bir ifade ayrıca ilanlarda ve atılan maillerde bulunmaktadır. 30 yaşının üzerinde bir aday olarak başvuru hakkının bize tanınması bir şanstır iyi değerlendiren devam eder değerlendiremeyen elenir çok net. Bir de bu olaya şu şekilde yaklaşmak doğru bir algı yapısı oluşturacaktır; uçuş sırasında emergency durumlarda ikinci bir şansınız olmayabilir, elinizdeki şansı iyi değerlendirin...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000