03 Haziran 2019, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • ÇETİN BEY ALLAH size kolaylık versin. Sizde olmazsanız kime dert yanacağız bilmiyorum. Bir haksızlığı bildirmek istiyorum fakat muhatap bulamıyorum. hangi kuruma şikayet etmeye kalksam anne kızlık soyadına kadar istiyor. bilgilerimi versem 2 inci gün kapı dışındayım. Her şey çocuklar için değilmi. Konu şöyle hatırlarsınız birkaç ay evvel İGA havalimanları bir çok dalda iş ilanı yayınladı, bizde o ilanlara başvurduk ve İGA teknik hizmetlerden bir müdür tarafından işe alındık şözleşmemiz yapıldı işbaşı yaptık,o dönemler inşaat zamanıydı ve açılışa yetiştirmemiz gerekiyordu. şirketi sahiplendik ve branşımız dışında tüm inşaat işlerini yaptık. Bizlere hadi çocuklar ,siz çekirdek kadrosuz diyerek böbreklerimiz susuzluktan ağrıyana dek çalıştık.açılış oldu işler yoluna girince bir dedikodu ortalarda dolaşmaya başladı TAŞERONLAŞMA !!! İki ay önce MNG ve GİZMAK ( eski adı EHA )Adında iki şirket kurdular VE BİZLERİ o şirkete geçmek zorunda bıraktılar, Talimatlar doğrultusunda biz bu arkadaşları denetledik, iş verdik, rapor tuttuk sonra onların kucağına atıldık. Şirketi sahiplenen biz, çalışan biz, aylarca koşturan biz ama İGA işletmeye alınan torpilliler. arkadaşlar .ben İstanbul havalimanının her merekaresini biliyorum işletmeye alınan yeni personelden belge olarakta tecrübe olarakta üstünüm ama ben alınmıyorum.pes artık.ve Şimdi TAŞERONDAYIZ, 1 MAAŞLARIN YATMA TARİHİ BELLİ DEĞİL 2 OFİS YOK ORTALARDA GEZİYORUZ AMA GEZMEK YASAK 3 ESKİ İGADAN ARKADAŞLARLA ARAMIZDA DUVAR OLUŞTURDULAR. 4 LARGE GİYENLERE XXL ELBİSE VERDİLER İŞ ELBİSESİ GİYMEMEK YASAK 5 İNŞAAT İŞÇİLERİ ŞU ANDA İK,İDARİ İŞLER,PUANTÖR,İSGÇ İŞLERİ YAPPIYORLAR ACINASI BİR DURUM ŞİMDİLİK BUKADAR TEŞEKKÜR EDERİM
  • MEVCUT YAZININ SİTEYE KONULMASINDAN BİRKAÇ GÜN ÖNCE SİTEMİZİN BİR YÖNETİCİSİNE VE PATRONUNA MAİL İLE MÜRACAAT EDEREK BAYRAM TATİLİNDE OKUR SAYISINDA DÜŞME OLACAĞINI VE BU NEDENLE YAZIMIN İKİ HAFTA EKRANDA KALMASI KONUSUNDA GÖRÜŞÜMÜ BİLDİRİP MUTABAKATLARINI İSTEDİM. UYGUN GÖRDÜLER. YAKLAŞIMIMIN İLKER BEYLE BİR İLGİSİ BULUNMAMAKTADIR.
  • sizi uzun zamandır takip ediyorum. Bu hafta hiç yapmadığınız şekilde yazınızı ekrandan kaldırmadınız. Bu yazı konusuna, aycı beye özel bir uygulamamı?
  • ÖZÜR DİLERİM. KONU İLE İLGİLİ HABER YAPMAYA YETERLİ BİLGİM YOK MAALESEF. TOPARLAYABİLİRSEM VEYA BİLGİ VERİRSENİZ ORTADA MAĞDURİYET VARSA TABİİ Kİ YAZARIZ.
  • Merhaba..THY yeni pilot alımında 1989 yaş sınırı yüzünden reteste olan ve sürece devam edemeyen birçok 1983-1988 doğumlu arkadaşları mağdur etti..İnsanlar bu süreçte maddi manevi herşeyini harcıyor..Lütfen bu konu hakkında da haber yapabilir misiniz..Teşekkürler..
  • demek bayram oncesi insanlari uzmeyelim demisler ramazan ayinca oruçta isten cikarilanlar ne olacak??? Onlar uzulmedi onlar madur olmamişmi. Onlar cok zengin onlarin gecim derdi yokmuydu??? Müslüman geçinen Thy bunlari dusunmez vidansiz Thy taseronun gozune bakmayan thy. Oructa 100 tl BİM Market yardimi yapan oruç bittikten sonra teslim eden THY. Düşünceli THY'm benim.Muslumaniz der falanda şehire yardimda bulunur; kadrolu oruçta yemediği yemek parasını maaşında görürken, taşeron tuttugu oruc parasını alamaz. Neden çünkü taseronun tuttugu oruc degil!!! Cok dusunceli vefakar yoneticilerimizde bunlara goz yumar sonrada cumaya nanaza gider ramazanda orucunu tutar. Memur o ramazanda ki yemek parasıni cocuguna haşlik yapar ama taseron o parayla evladina alamadigi bayramligi alirdi. Siz ne anlarsınız vicdandan. Ne anlarsiniz taserondan ne anlarsiniz asgari ucretten Lafa gelince tasoran cok iyilesti iyi maas aliyor oluyo. Asgari ucretin nesi iyi???? Bakkaldan aldigimiz ekmek bizim icin lux durumda. Haberjnuz varmi sizin. Once mazlumun halini düzelt thy zaten duzelir.
  • Sayın sorgusuz gözükör yandaşlar siz Sayın İlker AYCI beyin kim olduğunu ve nasıl bir anda THY nin başina geldi Bilal ERDOĞANın Amerikadan okul arkadaşı tombaladan çıkmadı yani.
  • Kadro verilmeyen memur işi yapan TAŞERONLARI göz ardı etmeyiniz.15 20 Yıldır çalışıp maddi manevi sömürülen işçiler de KÜSKÜN ..........
  • Yorum yapmıştım niye yayınlanmadı acaba
  • Yukarıda ifade ettiğiniz tüm temennilere canı gönülden katılıyorum.. üç senedir ailesi dağılmış, hastalık sahibi olmuş bir insan olarak..Allah büyüktür

THY- Mutluyuz; 25 Gün Daha YK Başkanımız İle Birlikteyiz (?)



Toplu İş Sözleşmesinin imzalanacak mı? İmzalanmayacak mı? Herkes merak ve beklenti içindeydi. Ne olduysa oldu.  Bir iki gün sonra sözleşme imzalandı. Bu beklenen bir sonuçlanmamıydı? Hayır. O kadar erken beklenmiyordu.

Peki, ne oldu? Nasıl oldu? Kim biliyor.   İlker Aycı Bey ve tabii ki ona bu talimatı veren kişi birde. Sahi sözleşme imzalanmadan iki gün veya bir gün önce kendileri, Yönetim Kurulu Başkanımız Ankara’da mıydı? Yoksa İstanbul’da mı bir görüşme yapıldı. Verilen talimat yalnız sözleşmenin bitirilmesi ile mi ilgiliydi. Onu da bilen iki kişi var. Soramayız ama sorabilsek bile söylemezler ki. Her ne ise, birkaç gün daha geçti ve İlker Aycı ve ekibinden birkaç kişinin görevden alınacağı haberi el altından konuşulur oldu. Konuşmaların boyutu dedikoduyu aşıp, THY’ nin bazı organizasyonlarında açık seçik dillendirilir oldu. İki ay önce olsa insanlar başlarına ne geleceğini düşünüp değil açık açık konuşmak, kısık sesle bile ifade etmeğe çekinirlerdi bunu. Ama çekinmediler. Çekinmediler zira talimatın en tepeden geldiğine inandılar. Belli ki ülkedeki en etkili ve de en yetkili kişi İlker Beye “Toplu Sözleşmeyi sonlandır sonra eşyalarını topla ve artık çekil”  demişti. Nedeni mi? Artık herkes ona gitti gözü ile bakıyordu. Bu sakız kısa bir süre çiğnendikten sonra ve hali ile insanlar eteğindeki incileri dökmeğe başladılar. Evet, ruhen çirkin olan insanın yapısı işte böyle. Kaldı ki buna ilk kez de rastlamıyoruz. Gel gelelim bu sedef inciler yerlere saçıldıkça renkleri de kararıyor galiba. Sedeflik falan kalmıyor. Şaşırdınız mı? Zannetmem.

İncilerden iyi anlayanların tüm olanı biteni onların renk ve şekillerine bakarak çözümlediğine eminim. Onlar birbirine çok benzeyen incilerin sahte mi yoksa hakiki mi olduklarını kolay ayırt ediyorlar. İncilerden neler yapılabileceğini de. Maalesef bende o kabiliyet yok. Ama bir arkadaşım var, yazılarını ben de okuyorum. Hatta aynı sitede yazıyoruz. Anlatımlarına bakarsanız bu ayırımı onun yapabildiğine eminim. Rengi kararmaya yüz tutmuş İncilerden birkaç örnek de var elinde. Öyle söylüyor ve de yazıyor.

Evet, Türk Hava Yolları Genel Kurul Toplantısı ile ilgili her şey ayyuka çıktıktan, bu toplantı sonrası şirketten ayrılacak saygıdeğer yöneticilerin isimleri adeta duvarlara yazıldıktan sonra, ayrılış nedenlerinin de ortaya dökülmesini takiben Genel Kurul toplantısı erteleneceği sözü çıktı ortaya. Hatırlıyorum da bir tarihte Türk Hava Yollarından bir grup çalışan işten çıkartılacaktı. Bayram çok yakındı. Bir yönetici ne olursa olsun bayram öncesi böyle bir işlem yapmak pek insancıl bir hareket değil. Bu personelin içinde yüz kızartıcı bir konu ile suçlanan kimse de yok. Bu durumda günahtır. Bu işi bayram sonrasına bırakalım. İnsanların aile ve çoluk çocukları bayramı üzülerek geçirmesinler demiş ve de uygulama ertelenmişti. Ertelenen Genel Kurulu duyunca aklıma nedense bu geldi.  Yoksa? Olur, mu öyle şey. Hadi canım sende. Bu kadar başarıdan sonra (?)

Malum, 31 Mayıs Türk Hava Yollarının Genel Kurul toplantısının yapılacağı gündü. Az bir süre kalmıştı. Ne olduysa oldu, neden olduysa oldu toplantı ertelendi. Bayram sonrasına dediler. Bir sitede okudum bunu. Seçim sonrasına da olabilir diye düşündüm kendi kendime. Seçim öncesi yerlere saçılan incileri bir araya getirip etrafı toparlamak ve bunların etrafa yayılış nedenlerini insanlara anlatmak zor olabilirdi. Kararmış olan incileri tekrar beyazlatmak uzun süre isteyen bir uğraş. Kim bilir? Belki de yanılıyorumdur. Ama bu gün Genel Kurulun 28 Hazirana ertelendiği ilan edildi. Ve bende bu notu, bu paragrafı koydum yazıma.

Neye şaşırıyorum biliyor musunuz? Siyasilerin bu tür insanları neden tuttuğuna ve de neden baş tacı ettiklerine.

Evet, aynı görüşte olunan insanlara iş imkânı sağlamak gibi bir faydası var. Yerlere saçılan inciler ile ilgili bir şey söylemek istemem. Zira detaylı bilgim yok.. Nereden baksanız THY’ den 13.000 kişi atıldı o zamandan beri. Anne, baba, amca,  teyzeleri, dayı ve enişteleri hesaba katmayıp bir aileyi üç kişi olarak kabul etsek toplam 39.000 vatandaşın birinci derecede yakınlarının bu karardan ötürü mutazarrır olduğunu ve bu gönül kırıklığı ile olan biten her şeyi iktidar partisi ile ilişkilendirdiğini düşünebiliriz. Önemli bir rakam değil diye düşünebilirsiniz. Topu 39.000 kişi. İyi de 31 Mart seçimlerinde en fazla oy alan partinin adayı ile ikinci gelen adayın arasındaki oy farkının iki misli gibi bir rakam bu. Bilmem anlatabildim mi? Bu türlerin siyasi partilere verdikleri zarar başlı başına bir tartışma konusu.

Sn. Aycı. Size Sayın diye hitap etmem şahsi nezaketimdendir. Kişiyi yüceltme ve kişiye yönelik bir saygı ifadesi olan bu sözcüğü en azından THY’ deki çalışmanız süresince hak ettiğinizi düşünmüyorum.

Tabii ki duamız THY’ den ayrılmanız için değildi. İçimizden geçenlerin yanında bu çok hafif kalır.  Memuriyet diye adlandırılan meslek böyle bir şey işte. Tepedeki git diyor ve gidiyorsun. Tıpkı bizim gittiğimiz gibi. Hoş gideceğiniz daha belli değil ama? Allah büyük. Herkesin gidiş nedeni değişik. Sahi siz neden gidiyorsunuz ki? Belki de gitmezsiniz. O kadar başarılıydınız ki? Sizi THY’ den uzaklaştıracak olan neden pek bizimkilere benzemiyor değil mi? Acaba sizi de” İşletmesel sorunlardan” ötürü gönderiyor olmasınlar? Siciliniz pek parlak değil ama gelişinizde faktör olmadı. Gidişiniz de neden olsun ki? Temennimiz bizlere yaptıklarınızı, ailelerimize çektirdiğiniz sıkıntı ve üzüntüleri sizin de derinden hissederek yaşamanız. Hepimiz bunun için ömür boyu, hayatta olduğumuz ve hayatta olduğunuz sürece dua edeceğiz. THY’ den 28 Haziran 2019’ da ayrılsanız bile.

Evet; ya bu konuşulanlar gerçekleşmez ise. Varsın olsun. Bu güne dek biz yeterince üzüldük ve kaybettik. Pek fazla bir şey kalmadı kaybedecek. Alıştık desem doğru değil, ama kanıksadık artık. Başka bir deyişle etkilenmez olduk. Oturur bekleriz. 28 Haziran olmaz, Ağustos olur. Yine mi olmadı. Oturur sessizce güz aylarını bekleriz.  Nasıl olsa kaybedecek bir şeyimiz kalmadı. . Evet, Çok doğruymuş. İnsan yükseğe çıktıkça pantolonundaki yama daha iyi görünürmüş. Bizi boş verin, çok kimse gördü galiba mevcut bir kaç yamayı.  Evet, artık çekmecedeki sarımsağın kokusu da çıktı ortaya.  Çaresiz, burnumuzu tıkar yine bekleriz. Ümidimizi hiç yitirmeden.

BİR ŞEYİ BELİRTMEYİ UNUTTUK. DUAMIZI KENDİMİZE YAKIŞTIRDIĞIMIZ ŞEKİLDE YAPMAMIZ GEREK. SİZİN VE EKİBİNİZ UYELERİNİN YAPTIKLARI ÇİRKİNLİKLERİN HER TÜRLÜ SIKINTISINI AİLE VE ÇOCUKLARIMIZLA BİRLİKTE ÇEKMİŞ OLMAMIZA RAĞMEN BİZLERE YÖNELİK KÖTÜLÜKLERİNİZİN MADDİ VE MANEVİ CEZASINI SİZİN VE EKİBİNİZ ÜYELERİNİN ŞAHSEN ÇEKMENİZİ KALBEN DİLİYORUZ. AİLELERİNİZ VE ÇOCUKLARINIZ YAPTIĞINIZ HİÇ BİR KÖTÜLÜKTE ORTAĞINIZ DEĞİLLER. YAPTIKLARINIZDAN ZEVK DE ALMADILAR. UTANIP UTANMADIKLARINI İSE BİLMİYORUZ AMA BİZE YAKIŞAN; İLAHİ ADALET BEKLENTİSİ İÇERİSİNDE CEZALANDIRILMANIZ İÇİN DUA EDERKEN, ALLAHTAN ONLARI KORUMASINI DİLEMEK.

THY- Mutluyuz; 25 Gün Daha YK Başkanımız İle Birlikteyiz (?)

Yorumlar Tüm Yorumlar (49)

İGA ~ 5 yıl önce
ÇETİN BEY ALLAH size kolaylık versin. Sizde olmazsanız kime dert yanacağız bilmiyorum. Bir haksızlığı bildirmek istiyorum fakat muhatap bulamıyorum. hangi kuruma şikayet etmeye kalksam anne kızlık soyadına kadar istiyor. bilgilerimi versem 2 inci gün kapı dışındayım. Her şey çocuklar için değilmi. Konu şöyle hatırlarsınız birkaç ay evvel İGA havalimanları bir çok dalda iş ilanı yayınladı, bizde o ilanlara başvurduk ve İGA teknik hizmetlerden bir müdür tarafından işe alındık şözleşmemiz yapıldı işbaşı yaptık,o dönemler inşaat zamanıydı ve açılışa yetiştirmemiz gerekiyordu. şirketi sahiplendik ve branşımız dışında tüm inşaat işlerini yaptık. Bizlere hadi çocuklar ,siz çekirdek kadrosuz diyerek böbreklerimiz susuzluktan ağrıyana dek çalıştık.açılış oldu işler yoluna girince bir dedikodu ortalarda dolaşmaya başladı TAŞERONLAŞMA !!! İki ay önce MNG ve GİZMAK ( eski adı EHA )Adında iki şirket kurdular VE BİZLERİ o şirkete geçmek zorunda bıraktılar, Talimatlar doğrultusunda biz bu arkadaşları denetledik, iş verdik, rapor tuttuk sonra onların kucağına atıldık. Şirketi sahiplenen biz, çalışan biz, aylarca koşturan biz ama İGA işletmeye alınan torpilliler. arkadaşlar .ben İstanbul havalimanının her merekaresini biliyorum işletmeye alınan yeni personelden belge olarakta tecrübe olarakta üstünüm ama ben alınmıyorum.pes artık.ve Şimdi TAŞERONDAYIZ, 1 MAAŞLARIN YATMA TARİHİ BELLİ DEĞİL 2 OFİS YOK ORTALARDA GEZİYORUZ AMA GEZMEK YASAK 3 ESKİ İGADAN ARKADAŞLARLA ARAMIZDA DUVAR OLUŞTURDULAR. 4 LARGE GİYENLERE XXL ELBİSE VERDİLER İŞ ELBİSESİ GİYMEMEK YASAK 5 İNŞAAT İŞÇİLERİ ŞU ANDA İK,İDARİ İŞLER,PUANTÖR,İSGÇ İŞLERİ YAPPIYORLAR ACINASI BİR DURUM ŞİMDİLİK BUKADAR TEŞEKKÜR EDERİM

Yanıtla

Kalan karakter 1000
taşeron ~ 5 yıl önce
allah yardımcın olsun.haksızlık her yerde,ama bızım ulkede daha cok,musluman kılıgına gırıp yapıyorlar ve bunlar ne yapsalar mubah,kımseye sıkayet edemezsınız 7 senedır 5m fırmasndyım 1 arpa boyu ılerleyemedım allah taşeronu cıkaranların,calıstıranların belasını versın tehaye oyle bısey kı hak ıstesen ya vatan haınısın ya da fetocu.bu feto olayları cıdden bunların da ısıne yaradı.neyse bız de 2+1 + 1 !! hala 5mdeyız ıhale oldu fakat ımza attırmadılar,enflasyon %10dan daha fazla bıze yapılan zam %2 bile degıl,kul hakkıdır tırnaktan tepeye herkes mesuldur bu kul hakkından,ben hakkımı haram edıyorum bunlara cunku tepeden tırnaga herkes bızım emeklerımızle orda.ama bıze gelınce bısey yok. mudurlerın baskanların maasları 3 aylık hemde 50 bınlıradan fazla,3 bınlıra maas olsan sana ddedıklerı sey su oooo dunyanın parasını alıyorsun
CVP N'OLDU ~ 5 yıl önce
MEVCUT YAZININ SİTEYE KONULMASINDAN BİRKAÇ GÜN ÖNCE SİTEMİZİN BİR YÖNETİCİSİNE VE PATRONUNA MAİL İLE MÜRACAAT EDEREK BAYRAM TATİLİNDE OKUR SAYISINDA DÜŞME OLACAĞINI VE BU NEDENLE YAZIMIN İKİ HAFTA EKRANDA KALMASI KONUSUNDA GÖRÜŞÜMÜ BİLDİRİP MUTABAKATLARINI İSTEDİM. UYGUN GÖRDÜLER. YAKLAŞIMIMIN İLKER BEYLE BİR İLGİSİ BULUNMAMAKTADIR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
N'oldu ~ 5 yıl önce
sizi uzun zamandır takip ediyorum. Bu hafta hiç yapmadığınız şekilde yazınızı ekrandan kaldırmadınız. Bu yazı konusuna, aycı beye özel bir uygulamamı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP YAŞ MAĞDURU ~ 5 yıl önce
ÖZÜR DİLERİM. KONU İLE İLGİLİ HABER YAPMAYA YETERLİ BİLGİM YOK MAALESEF. TOPARLAYABİLİRSEM VEYA BİLGİ VERİRSENİZ ORTADA MAĞDURİYET VARSA TABİİ Kİ YAZARIZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aday adayı ~ 5 yıl önce
çetin bey ben bilgi vermeye çalışayım. ben ve benim gibi arkadaşlarım 2018 yılında 1982 li olarak açılan ilana başvurduk ve sürece başladık. Bu süreçte 3 aşama var DLR CRM ve Kurul Mülakatı. Ve normal durumda her aşamaya iki kez girme hakkınız mevcut. Ben kendi adıma ilk iki aşamayı geçtim ve son olarak kurul aşamasında yeterli olamadım ve olumsuz aldım. Normal şartlarda kurula ikinci kez girme hakkım var iken yeni ilan 1989 lu olarak açıldığı için bu hakkımı kullanamıyorum. Bu hakkımızı kullanabilirsek ve bu sefer kurul mülakatında kendimizi iyi izah edebilirsek THY de zaten kurula kadar gelmiş olan eğitime hazır öğrenci pilotunu almış olur. Burada şirketimizinde büyük menfaati olacaktır. Hem de bizim açımızdan 1.5 senedir verilen emeklerin bir karşılığı olacaktır. Saygılarımla
Yaş Mağduru ~ 5 yıl önce
Merhaba..THY yeni pilot alımında 1989 yaş sınırı yüzünden reteste olan ve sürece devam edemeyen birçok 1983-1988 doğumlu arkadaşları mağdur etti..İnsanlar bu süreçte maddi manevi herşeyini harcıyor..Lütfen bu konu hakkında da haber yapabilir misiniz..Teşekkürler..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Taseron ~ 5 yıl önce
demek bayram oncesi insanlari uzmeyelim demisler ramazan ayinca oruçta isten cikarilanlar ne olacak??? Onlar uzulmedi onlar madur olmamişmi. Onlar cok zengin onlarin gecim derdi yokmuydu??? Müslüman geçinen Thy bunlari dusunmez vidansiz Thy taseronun gozune bakmayan thy. Oructa 100 tl BİM Market yardimi yapan oruç bittikten sonra teslim eden THY. Düşünceli THY'm benim.Muslumaniz der falanda şehire yardimda bulunur; kadrolu oruçta yemediği yemek parasını maaşında görürken, taşeron tuttugu oruc parasını alamaz. Neden çünkü taseronun tuttugu oruc degil!!! Cok dusunceli vefakar yoneticilerimizde bunlara goz yumar sonrada cumaya nanaza gider ramazanda orucunu tutar. Memur o ramazanda ki yemek parasıni cocuguna haşlik yapar ama taseron o parayla evladina alamadigi bayramligi alirdi. Siz ne anlarsınız vicdandan. Ne anlarsiniz taserondan ne anlarsiniz asgari ucretten Lafa gelince tasoran cok iyilesti iyi maas aliyor oluyo. Asgari ucretin nesi iyi???? Bakkaldan aldigimiz ekmek bizim icin lux durumda. Haberjnuz varmi sizin. Once mazlumun halini düzelt thy zaten duzelir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz(Bir dost) ~ 5 yıl önce
Sayın sorgusuz gözükör yandaşlar siz Sayın İlker AYCI beyin kim olduğunu ve nasıl bir anda THY nin başina geldi Bilal ERDOĞANın Amerikadan okul arkadaşı tombaladan çıkmadı yani.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TAŞERON0OMUS ~ 5 yıl önce
Kadro verilmeyen memur işi yapan TAŞERONLARI göz ardı etmeyiniz.15 20 Yıldır çalışıp maddi manevi sömürülen işçiler de KÜSKÜN ..........

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorumsuz ~ 5 yıl önce
Yorum yapmıştım niye yayınlanmadı acaba

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP YORUMSUZ. ~ 5 yıl önce
HANGİ YORUM SİZİN BİLEMİYORUM. aYNI İSİMLE YAZSAYDINIZ BULABİLİRDİM.CENGİZ İSİMLİ YORUM SİZİNSE BU NEDENLE YAYINLANMAMIŞTIR. İÇİN DE İSİM GEÇEN VE SUÇLAMALAR YER ALAN YORUMLARI GENELDE YAYINLAMIYORUM. BİR ŞEYİ HATIRLATMAK İSTERİM. SİZ BU TÜR YORUMLARI VPN İLE YAZIYORSUNUZ. YAYINLAYAN BENİM. DOLAYISI İLE HUKUKİ SORUMLULUK TA BENİM BU DURUMDA.
211 ~ 5 yıl önce
Yukarıda ifade ettiğiniz tüm temennilere canı gönülden katılıyorum.. üç senedir ailesi dağılmış, hastalık sahibi olmuş bir insan olarak..Allah büyüktür

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000