24 Haziran 2019, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • Sayın İlker Bey DÜRÜST yönetici bir müdürün sözü ile 20 senelik çalışanının işine muhatap bile almadan son vermez.Maalesef sizlerin derdi hizmetten ziyade mevcut iktidar sayesinde çalışabildiğiniz sürece kazanç sağlayıp ayrıldıktan sonrada başka bir şirkete üye olup bu zihniyetinizi devam ettirmek.
  • bu haberde medusacan rumuzlu yorumlar vardı neden kaldırıldı?
  • Teorim olarak İlker Beyin gitmeyeceğini geçtiğimiz yazıların altına yorum olarak yazmıştım. Temel sebep enkaz altında kalmasını istediğiniz kişinin binanın içinde olması gerçeği. THY kaçınılmaz satışa ilerliyor ( bu cümleyi maalesef ile de yazabilirdim ama hayırlısı belki de bu olabilir)
  • Boommm patladıniz
  • İştir ayinesi kişinin, lafa bakılmaz.İlker Ayça’nın söylediklerini tutma konusunda zaman bizlere her şeyi gösterdi.211 personelin 15 Temmuz ardından bir hafta içinde çıkşının verilmesi ve THY nin basın açıklamasıyla bu arkadaşları fetöye muzahir gösterilmesi THY nin adelet duygusunu zedelediği gibi aidiyet duygusunu çok ağır ve derinden yaralamıştır.Bu konun altında imzası olan başta İlker Aycı olmak üzere yönetim kurulu hakkında açılan iftira davasının sonuçu ve icra kurulunun mahkemeye verecekleri cevaplar merak edilmektedir.
  • Bırakın bu aidiyet duygumuz var falan laflarını. Beğenmiyorsanız bırakın başkası çalışsın. Hem sömürülün hem örgütlü tepki vermeyin,başkaları sizin için uğraşsın isteyin hem de şikayet edin. Ayrıca Tgs'de torpilsiz çalışan var mı? Siz önce kendi içinizden torpille thy'ye geçenlerden hesap sorun sonra konuşun. Hem torpille işe giriyorsunuz hem de şikayet ediyorsunuz. Allah için seve seve şehit olacak adam kul hakkı yemez,torpil yapmaz,yaptırmaz...
  • Çetin Abi, yazınızı okuyunca çok eski zamanlardan Laurel ve Hardy komedyen ikilisi aklıma geldi. Sizin nesil bu ikili hakkında biraz daha da bilgilidir kesin. Bizler ise internet medyası ve sizler gibi yazarlar sayesinde kendilerini tanıyoruz. Artık nedense bu kurumla ilgili bir yazı yazıldığında hep bu Laurel & Hardy ikilisi geliyor(!) Thy ile ilgili gerçeklere değinen bir yazı okuduğumda yönetimdeki mesela iki kişiyi Laurel ve Hardy ikilisine benzetmem nereden kaynaklanıyor? Saygılar
  • O zaman sağlık müdürü hala koltuğunda nasıl oturuyor. Geldiğinden beri kaç kişinin ekmeğiyle oynadı. İlker Aycı dönsün bi baksın diyeceğim ama kendisi kalacak mı bilemiyorum ?
  • thy teknik engelli hasta calışanını işten attı Hesap görücü olarak Allah yeter
  • Türk Yönetim Sistemi: "Yukarıdan gelen re-pe-te, aşağıdan gelen se-pe-te."

İlker Aycı: Kötü Çalışan Olmaz. Kötü Yönetici Olur.



İnsanlar bir göreve atanınca, ilk günlerinde çok yapıcı bir duruş sergiliyor. Hatırlarmısınız Sn. Aycı ilk haftalarında çalışanlara hitaben bir duyuru yayınlamışlardı. Ne kadar müspetti. Başlıktaki bu söz o duyuruda mevcuttu. Bu duyuruda  Bu şirketi şunun veya bunun adamı diye ikiye bölemeyiz. Bu şirket bir ve bütün olmak zorunda. Tüm yönetim kurulu, icra kurulundaki arkadaşlarımız, bütün çalışanlarımız. Bir ve beraber olmak zorundayız. Egolarımızı nefsimizi, şahsi düşünce ve kanaatlerimizi bir kenara bırakacağız. Objektif olalım, adaletli, gerçek olalım ve ayağı yere basalım. Bir ve beraberiz. Şunun ya da bunun şirketi yok. Yönetim Kurulu Başkanının, İcra Kurulu Başkanının, Genel Müdürün adamı diye bir şey yok. Bu eskiden vardı diye söylemiyorum. Falancı yönetim kuruluna yakın, falancı hissedara yakın yok. Birlikteyiz. Beraberiz. Katılımcı, açık, net, şeffaf, adaletli bir yönetim ama çok çalışan bir yönetim olacağız. Çok çalışan az konuşan az dedikodu yapan, dedikoduyu silip atan. “ diye sesleniyordu Sn. Aycı.

O dönemde bazı THY çalışanları ve bazı yorumcular Aycının “ Eskinin Devamıyız” şeklindeki iki kelimesine kilitlenmiş ve onun atanmasından duydukları memnuniyetsizliği ifade eden notlar yazıyorlardı. Bu arkadaşlarıma 04 Mayıs 2015 tarihinde şöyle hitap etmiştim. “ Evet; İlker beye her türlü yan etkiden siyasi düşünceden arınmış olarak samimiyetle yaklaşıp bir normalleşme döneminin  iyi niyeti ile yanında olmalısınız. Yönetim Kurulu Başkanınıza bu manevi desteği vermenizin sağlığınıza bir zararı olmayacaktır. Beklediğimiz ve özlemini duyduğumuz sonuç gerçekleşmez ise THY’nın bir çalışanı olarak üzerinize düşeni fazlası ile yapmış olmanın huzuru ile İlker Aycı beyin sizlere Gönderdikleri duyuruyu tam metnini kendilerine posta ile geri gönderebilirsiniz.  Arif olan bunu anlayacaktır. Başarı dileklerimi sunuyor, huzurlu bir çalışma ortamına kavuşmanızı kalben temenni ediyorum. Sevgi ve saygılarımla.”

İlk döneminde; THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, “Çalışanlarımı anlamak için hep sahada geziyorum. Dün de onlarla birlikte uçak temizliğindeydim. Kötü asker olmaz kötü komutan olur. Kötü çalışan olmaz kötü yönetici olur. İyi yönetici olabilmemiz için sahada olmamız lazım” diye konuşmuş ve devamla bir kurumun topyekûn ahenk içinde başarılı olması için yöneticilerin çalışanları çok iyi tanıması, tahlil etmesi gerektiğine dikkat çekmişti. Aycı özellikle TGS hizmet birimlerini gezdiğimde şeflerle alt kadrolar arasında mükemmel bir uyum ve çalışma düzeni gördüm. Buna hayran kaldım, çünkü bu kadarını beklemiyordum. TGS çalışanlarında kuruma sahip çıkma ve aidiyet duygusu gerçekten beni son derece mutlu etti” demişlerdi. Bir yöneticinin personeli motive edebilmesi için onları daha yakından tanıması gerektiğine işaret eden Aycı, “Personelimizin neler hissettiğini süreçlerin nasıl işlediğini bilmemiz lazım. Eğer iyi yönetici olmak istiyorsak, personelle aynı dili konuşan birisi olmamız gerekir sözü hepimizi ümitlendirmişti.

Fazla uzun olmayan bir süreç sonunda THY’nin bazı personelinden Sn. Aycı için ifade ettiğim müspet hususlar ve de kendisini tanımıyorsunuz, yalnız siyasal görüşünden ötürü karşı çıkmayalım, güzel şeyler söylüyor hele biraz bekleyin dediğim için özür dileme durumunda kalmıştım. Çalışanların düşünceleri doğru çıktı. Evet; o gün bu gün kendilerinin sahaya kaç kez indiğini ve bazı çalışanların YK Başkanı ile ilgili ne hissettiğini de biliyoruz.  Eminim ki kendileri de çalışanların hissiyatını öğrenmişlerdir.

Ne kadar üzücüdür ki, atandıkları sırada sergiledikleri güzel davranış ve söylemlerin yapmacık olmadığını düşünerek mutluluk duyarken hem şirket hem de çalışanlar için ümitlenenler bugün Sn. Aycı Türk Hava Yollarından ayrılacak dendiği için seviniyorlar. Ve de bu arada YK Başkanının TFF’ de görevlendirilmelerinin en tepedekilerin gözünden halen düşmemiş olduğunun bir göstergesi olarak değerlendirirken THY’ de çalışmaya devam edeceğine ilişkin yorumlara da üzülüyorlar.  Olmaz mı? Olabilir. Hayırlısı diyelim. Bu dünya Kanuni Sultan Süleyman’a kalmadı. Bu da geçer.

Dileyelim ki, THY’ de öyle birini görevlendirsinler ki, bu insan uzun bir hizmet süresinin sonunda kendi isteğiyle yuvadan ayrılırken, tüm çalışanlar, bütün yan kuruluş personeli  ve paydaşların hepsi samimi ve içten üzüntü duysun. Uzun süredir buna hasretiz.

YÖNETİM=DÜRÜSTLÜK: YÖNETİCİ DÜRÜST OLURSA KİMSE EĞRİ OLMAYA CESARET EDEMEZ.

Kaldı ki: El ayağın çalışmasından memnun değilse sorumlu baştır diye bir söz de var. Evet; herkesten daha başarılı olmak, işinde yükselmek isteği İnsanın yapısında var. Herkesin istediği ancak çok az kimsenin eline alabildiği bu olgulara ulaşabilmek için kişinin azimli ve sebatkâr olması şart. Tabii ki işin dozunu kaçırıp bu duyguları ihtiras haline de getirmemek gerek. İnsanda başarının, ona ulaşmak için nelerden vazgeçildiği / vazgeçilebileceğini sorgulama alışkanlığı varsa bu tehlikeli doz aşımının söz konusu olmayacağı da kabulü zorunlu olan bir gerçek tabii ki.

İş yerlerinde, hep tırmanma merdiveni tarafında duran mutlu azınlığın yanında vakit geçiren, yalnız ve yalnız kuvvetli olanların hareket tarzını benimseyen kişilerin sürekliliği olmayan yükselişlerine özenerek, aynı yoldan kazanılan sanal bir başarı sonrası merdivenden inerken, basamaklarda bulunan irili ufaklı tohumlar mutlak ayağınızı kaydıracaktır. Sakın bunları merdivenlere kim döktü diye haykırmayın. Hepsi olmasa bile bir kısmı mutlak sizin çıkışta saçtığınız döküntülerdir. Bu ne zaman mı anlaşılır? Kayıp basamaklardan yere düşerken tabii ki. Ve de işte o zaman hak yenerek, insan ezerek yakalanan başarının, size yönelik kötü duyguları yeşerttiğini fark edeceksiniz. Bu noktadan geri dönmek mümkün değil maalesef. Kurtulmak ise hiç değil. Hani bazı lekeler çıkmaz ya. Yağlı kara gibi yapışır kalır üzerine insanın. İşte o misal.

Kurumun diğer İnsanları bu tür hareket eden çalışanları hep zemmeder. Haklılardır tabii ki. Bu türlerin hakka ve hukuka saygıları yoktur. Ancak tırmanma merdiveninin daha başındayken etkili bir yönetici onu arkasından ite ite yukarılara çıkartırsa, bu türler hakkı, hukuku ve insanlığı unuturlar. Zira yapılandan nemalanan kendileridir. Bu arada tabii ki inançları da akıllarına gelmez. Hani kul hakkı yemek en büyük günahtır ya. Bunu ne zaman hatırlayacaklardır. Arkalarında duran ve onları dik tutan kuvvet zayıflayıp etkinliğini kaybedince. Başka bir deyişle merdivenlerden tepetaklak yuvarlanmaya başladıkları zaman. O gün mutlak gelecektir. Ama geç, ama erken.

Bu paragraf benim değil. Ya bir yerden not almışım ya da bir arkadaşım göndermiş. Dosyaları karıştırırken buldum. Aşağıdaki paragrafın, usta bir insanın kaleminden çıktığı anlaşılıyor.  Her kimse düşüncesine, kalemine sağlık. Konumuzun esasını beş altı satırda özetlemişOlmamız gerektiğine inandığımız gibi olmadığımızı en iyi kendimiz biliriz. Bu yüzden kendimizi sahte riyakâr, dürüst olmayan biri gibi hisseder ve gizlenmeğe çalışır, olmadığımız biri olduğumuz imajını vermeğe, öyleymişiz gibi göstermeğe çalışırız. Bu çabanın sonunda kendimizin suni olduğunu hisseder, başkalarının bunu görmesini engellemek için suni maskeler takarız yüzümüze. Nedendir bilinmez, başkalarının bizim göründüğümüz gibi olmadığımızı görüp anlamalarından da çok korkarız. Başkalarını da kendi mükemmellik anlayışımıza göre yargılarız. İyi düşünün, aslında tüm hayatınız boyunca hiç kimse, size kendinize verdiğiniz zarar vermedi. Sizi sömüremedi.”

Evet; biz insanları bu istenmeyen şekle sokanlar kim? Kimse değil. Hasletlerimiz, hırslarımız, egolarımız  insani duygularımızı yitirmemiz ve de hayat şartları.

İlker Aycı: Kötü Çalışan Olmaz. Kötü Yönetici Olur.

Yorumlar Tüm Yorumlar (38)

SERDAR OK ~ 5 yıl önce
Sayın İlker Bey DÜRÜST yönetici bir müdürün sözü ile 20 senelik çalışanının işine muhatap bile almadan son vermez.Maalesef sizlerin derdi hizmetten ziyade mevcut iktidar sayesinde çalışabildiğiniz sürece kazanç sağlayıp ayrıldıktan sonrada başka bir şirkete üye olup bu zihniyetinizi devam ettirmek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
? ~ 5 yıl önce
bu haberde medusacan rumuzlu yorumlar vardı neden kaldırıldı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP ? ~ 5 yıl önce
08 TEMMUZ YAZIMDA O ANLATIMLARI YAZIMIN BİR KONUSU OLACAK ŞEKİLDE PLANLAMA YAPTIM. BİRAZ DEĞİŞTİRİP ANLAYTACAĞIM. BU NEDENLE UNUTULMASINI TEMİNEN VE DE KİMDEN GELDİĞİNİ BELİRLEYEMESİNLER DİYE YAYINDAN KALDIRDIM.BAŞKA BİR NEDENİ YOK. 2 YORUMUNUZ VE SİZE GELEN BİR CEVABI YORUM KAYITTA.
Çetin Bey ~ 5 yıl önce
Teorim olarak İlker Beyin gitmeyeceğini geçtiğimiz yazıların altına yorum olarak yazmıştım. Temel sebep enkaz altında kalmasını istediğiniz kişinin binanın içinde olması gerçeği. THY kaçınılmaz satışa ilerliyor ( bu cümleyi maalesef ile de yazabilirdim ama hayırlısı belki de bu olabilir)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP ÇETİN BEY ~ 5 yıl önce
SİZİNLE AYNI GÖRÜŞTE DEĞİLİM.THY'NİN SATILMASI ZOR. ÖZELLİKLE YABANCILARA. THY'NİN SEFER GREV EMRİ VAR. İLKER BEYİN KALMASINDA BAŞKA BİR NEDEN VARDIR MUTLAK.
Teori ~ 5 yıl önce
Görüşünüze saygılarımı bildirmek istiyorum.teori kısmı sadece salt ekonomik realite ile değil dönüşüme girecek siyasal düzenle açıklanabilir.
Boommmm ~ 5 yıl önce
Boommm patladıniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP BOMMMMMM ~ 5 yıl önce
HAKLISINIZ.
211 ~ 5 yıl önce
İştir ayinesi kişinin, lafa bakılmaz.İlker Ayça’nın söylediklerini tutma konusunda zaman bizlere her şeyi gösterdi.211 personelin 15 Temmuz ardından bir hafta içinde çıkşının verilmesi ve THY nin basın açıklamasıyla bu arkadaşları fetöye muzahir gösterilmesi THY nin adelet duygusunu zedelediği gibi aidiyet duygusunu çok ağır ve derinden yaralamıştır.Bu konun altında imzası olan başta İlker Aycı olmak üzere yönetim kurulu hakkında açılan iftira davasının sonuçu ve icra kurulunun mahkemeye verecekleri cevaplar merak edilmektedir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP 211 ~ 5 yıl önce
BU İNSANLARLA İLGİLİ OLARAK 211'LERİN DAVA AÇTIĞINI BİLMİYORDUM. DAVA HANGİ MAHKEMEDE HANGİ TARİHTE AÇILDI.DOSYA NUMARASI KAÇ. ÖĞRENMEM MÜMKÜN Mü?
Çetin Bey ~ 5 yıl önce
Size ulaşacağım.
tgs uçakaltı'na ~ 5 yıl önce
Bırakın bu aidiyet duygumuz var falan laflarını. Beğenmiyorsanız bırakın başkası çalışsın. Hem sömürülün hem örgütlü tepki vermeyin,başkaları sizin için uğraşsın isteyin hem de şikayet edin. Ayrıca Tgs'de torpilsiz çalışan var mı? Siz önce kendi içinizden torpille thy'ye geçenlerden hesap sorun sonra konuşun. Hem torpille işe giriyorsunuz hem de şikayet ediyorsunuz. Allah için seve seve şehit olacak adam kul hakkı yemez,torpil yapmaz,yaptırmaz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İkililer ~ 5 yıl önce
Çetin Abi, yazınızı okuyunca çok eski zamanlardan Laurel ve Hardy komedyen ikilisi aklıma geldi. Sizin nesil bu ikili hakkında biraz daha da bilgilidir kesin. Bizler ise internet medyası ve sizler gibi yazarlar sayesinde kendilerini tanıyoruz. Artık nedense bu kurumla ilgili bir yazı yazıldığında hep bu Laurel & Hardy ikilisi geliyor(!) Thy ile ilgili gerçeklere değinen bir yazı okuduğumda yönetimdeki mesela iki kişiyi Laurel ve Hardy ikilisine benzetmem nereden kaynaklanıyor? Saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sağlık Müdürlüğü ~ 5 yıl önce
O zaman sağlık müdürü hala koltuğunda nasıl oturuyor. Geldiğinden beri kaç kişinin ekmeğiyle oynadı. İlker Aycı dönsün bi baksın diyeceğim ama kendisi kalacak mı bilemiyorum ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tt ~ 5 yıl önce
thy teknik engelli hasta calışanını işten attı Hesap görücü olarak Allah yeter

Yanıtla

Kalan karakter 1000
volkan ~ 5 yıl önce
Türk Yönetim Sistemi: "Yukarıdan gelen re-pe-te, aşağıdan gelen se-pe-te."

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000