27 Eylül 2014, Cumartesi 08:43:59

EASA'DAN TARİHİ KARAR!

Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı (EASA), yolcuların artık uçak seferleri sırasında cep telefonu ve tablet kullanabileceklerini açıkladı.
  • Zaaten 39bin feet te ancak iridyum telefonu çeker merak etmeyin .Baz istasyonları yere doğru daha çok sinyal alıp verir,on dakika sonra 30 bin feeti geçmiş oluyor uçak.
  • Yıllardır telefonların uçuşa herhangi bir negatif etkisinin olmadığını her ortamda ifade ettim vede gün gelecek bunların uçakların sistemlerine negatif yönde bir etkisinin olmadığını söyledim...Nihayet araçlarda nasılki ani bir kararla etkisinin olmadığı( abs fren sistemine etkisi) anlaşıldı şimdide uçaklar... Geçte olsa doğru bir karar...
  • Elektronik sistemleri bozuyormuş, ILS'i etkiliyormuş, haberleşmeyi zorlaştırıyormuş, vs., vs. Umurumda değil. Ben en çok yanımdaki görgüsüzün 1 saat boyunca kankasıyla "şu anda şuradayız" muhabbeti yapmasından korkuyorum. Cep telefonları açık olsun mu ? Olsun. Ancak, mesajlaşma serbest olsun. Konuşma ise çok acil görüşmeler için 2 defa 1'er dakikayla sınırlandırılsın ki, bu sınırlama telefon numaraları üzerinden, uçaktaki merkezi sistemin içindeki yazılımın düzeltilmesiyle çok kolay gerçekleşebilir.
  • Turkiye artik subpart q ya adaptasyon surecini baslatmali; yetmedimi bu kadar kalp krizi; hastalik vs.. herkes cok yorgun; yabancilar bile kolelik olarak yorumluyor ilgili yonergemizi... Talpa mi unutun gitsin..
  • hatırlar mısınız vakti zamanında cep telefonları yeni yeni yaygınlaşmanın başlarında iken gerek arabalarda gerek ise sehirler arası otobüslerde de sistemlerini etkiliyor diye uzunca bir süre insanlar ne arabalarnda ne otobüslerde telefonu acamadı sonra ne olduysa birden herkes araçlarında otobüslerde kullanmaya başladı ki burdan şunu diyeceğim hemen hemen bir fark yok göreceksiniz bir gün dünyada ne kadar havayolu var ise uçakta tam anlamıyla uçuş modu gibi kısıtlama olmaksızın mobil cihazları kullanıma açacak ve yine kafalarda aynı soru olacak dün etkilenen sistemler ne olduda extra birşey olmadan etkilenmemeye başladı şeklinde

EASA, elektronik cihazların herhangi bir güvenlik riski oluşturmadıklarını bildirdi.

Havayolu şirketleri güvenlik değerlendirmeleri sonrası kararı isterlerse uygulayabilecek.

Kararın uygulanması halinde yolcular uçak üç bin metre yüksekte iken internete girebilecek, elektronik posta gönderebilecek.

Ancak bu yükseklikte telefon görüşmesi yapılabilmesi için uçaklara özel teçhizat takılması gerekecek.

Halen Avrupa'daki uçuşlarda cep telefonları sadece "uçuş modunda" açık tutulabiliyor.

Daha önce, radyo sinyallerinin uçağın iletişim sistemine zarar verebileceğine dair endişeler yüzünden, uçak seferleri sırasında cep telefonlarının kullanımına izin verilmiyordu.

Hava yolu şirketlerinin ise uçaklarda cep telefonu kullanımıyla ilgili olarak farklı politikalar izleyebilecekleri belirtiliyor.

KURALLAR GEVŞETİLMİŞTİ

EASA geçen yıl Avrupa'daki uçuşlar sırasında elektronik cihaz kullanma kurallarını gevşetmişti.

Ajans aldığı kararla, elektronik cihazların uçağın kalkışı ve inişi sırasında  kullanılabilmesinin önünü açmıştı.

Merkezi Almanya'nın Köln kentinde olan EASA, Avrupa hava sahası içinde, hava ve havacılıkla ilgili her türlü hava aracı, uçuş, üretim, müdahale, etkinlik ve geçerli güvenlik mevzuatların takibinden ve uygulanmasını kontrol edip uçuş ve yer güvenliğini sağlamaktan sorumlu.

Avrupa Birliği (AB) tarafından 2003'te kurulan ajans 2008'te tam olarak faaliyete geçmişti.

Türkiye ise EASA'ya üye değil. (BBC)

EASA'DAN TARİHİ KARAR!

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Zaaten 39bin feet te ancak iridyum telefonu çeker merak etmeyin .Baz istasyonları yere doğru daha çok sinyal alıp verir,on dakika sonra 30 bin feeti geçmiş oluyor uçak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Yıllardır telefonların uçuşa herhangi bir negatif etkisinin olmadığını her ortamda ifade ettim vede gün gelecek bunların uçakların sistemlerine negatif yönde bir etkisinin olmadığını söyledim...Nihayet araçlarda nasılki ani bir kararla etkisinin olmadığı( abs fren sistemine etkisi) anlaşıldı şimdide uçaklar... Geçte olsa doğru bir karar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolcu ~ 9 yıl önce
Elektronik sistemleri bozuyormuş, ILS'i etkiliyormuş, haberleşmeyi zorlaştırıyormuş, vs., vs. Umurumda değil. Ben en çok yanımdaki görgüsüzün 1 saat boyunca kankasıyla "şu anda şuradayız" muhabbeti yapmasından korkuyorum. Cep telefonları açık olsun mu ? Olsun. Ancak, mesajlaşma serbest olsun. Konuşma ise çok acil görüşmeler için 2 defa 1'er dakikayla sınırlandırılsın ki, bu sınırlama telefon numaraları üzerinden, uçaktaki merkezi sistemin içindeki yazılımın düzeltilmesiyle çok kolay gerçekleşebilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
he he ~ 9 yıl önce
kronometreli eleman koy kontrol etsin. 25 kelimeyi de geçmesin.
FTL ~ 9 yıl önce
Turkiye artik subpart q ya adaptasyon surecini baslatmali; yetmedimi bu kadar kalp krizi; hastalik vs.. herkes cok yorgun; yabancilar bile kolelik olarak yorumluyor ilgili yonergemizi... Talpa mi unutun gitsin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
hatırlar mısınız vakti zamanında cep telefonları yeni yeni yaygınlaşmanın başlarında iken gerek arabalarda gerek ise sehirler arası otobüslerde de sistemlerini etkiliyor diye uzunca bir süre insanlar ne arabalarnda ne otobüslerde telefonu acamadı sonra ne olduysa birden herkes araçlarında otobüslerde kullanmaya başladı ki burdan şunu diyeceğim hemen hemen bir fark yok göreceksiniz bir gün dünyada ne kadar havayolu var ise uçakta tam anlamıyla uçuş modu gibi kısıtlama olmaksızın mobil cihazları kullanıma açacak ve yine kafalarda aynı soru olacak dün etkilenen sistemler ne olduda extra birşey olmadan etkilenmemeye başladı şeklinde

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000