18 Ekim 2014, Cumartesi 14:15:27

ESDAŞ SİVİL HAVACILIK SEKTÖRÜNE EL ATTI

Dünyanın en büyük simülatör üreticilerinden biri olan RedBird’ün Türkiye’deki tek temsilcisi ESDAŞ, IFTE 2014’te ziyaretçilere simülatörde uçuş imkanı sunuyor. ESDAŞ yetkilileri, RedBird’ün ürettiği simülatörlerin Türkiye pazarında yoğun ilgi göreceğine inanıyor.
  • Allah aşkına bugüne kadar hangi işi teslim edebildiniz Namsa nın sayesinde bugüne kadar yaşadınız siz bu gidişle ciklet satarsınız ellerinde adam kalmış gibi teknik destek vereceksiniz hahaha radara yağ dökmeye benzemez elektronik işi
  • sağ el gaz kolunda adamım yoksa asker hoca kırar kolunu masa başından sallamaya benzemez bu iş
  • Çok anlarmış gibi oturmuş bi de. hahahahah
  • Simülatörü Alıp satıyorsunuz yani..

Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı’na (TSKGV) bağlı ESDAŞ, dünyanın en büyük uçuş simülatörü üreticilerinden biri olan RedBird’ün Türkiye’deki tek temsilcisi olarak IFTE 2014’te boy gösteriyor. ESDAŞ Proje Yöneticisi Banu Balcı, RedBird ile yaptıkları iş birliği hakkında AirportHaber’e açıklamalarda bulundu.

ESDAŞ’ın geçtiğimiz yıla kadar askeri alan dışına çıkmamış bir şirket olmasına rağmen RedBird ile yapılan anlaşma sonrası sivil uçuş simülatörü konusunda önemli atılımlar yaptığını ifade eden Banu Balcı, “Sivil Havacılık sektörünün simülatör ihtiyacı bizi ilk kez askeri alan dışına yönlendirdi. Bizim ortak projeler gerçekleştirdiğimiz ABD’li bir savunma sanayi şirketi bize böyle bir teklifle geldi. Daha sonra kısa süre içerisinde gerekli adımlar atıldı. Teknik işlerle uğraşan şirketler birbirini çok iyi anlarlar. ESDAŞ’ın da uzun yıllar boyunca NATO iştirakleriyle de çalışıyor olması işlerimizi hızlandırdı. Teksas merkezli bir şirket olan RedBird, bu işi artık seri üretim halinde yapıyor. Özel sipariş dahi olsa 30 ila 45 gün arasında ürünü teslim alabiliyoruz” dedi.

RedBird’ün dünyanın en uygun fiyatlı simülatörlerini sattığını söyleyen Balcı, “Türkiye’deki satış fiyatları takdir edersiniz ki nakliye ve  gümrükleme işlemleri  nedeniyle ABD’deki fiyatlarından yüksek oluyor. Ancak yine de fiyatları diğer simülatör fiyatlarına baktığımız zaman çok uygun. En üst donanımlı simülatörün fiyatı yaklaşık 130 ila 150 bin Dolar civarında bir bedele sahip. Bu fiyatlar içerisinde EASA tarafından verilen sertifikasyonun bedeli de dahildir” şeklinde konuştu.

Uçuş okullarının eğitimlerde kullandığı tüm modellere özel simülatörleri satışa sunduklarını belirten ESDAŞ Proje Yöneticisi Banu Balcı, “Hem tek hem de çok motorlu uçakların simülatörler müşterilerin isteğine göre üretiliyor. Cessna, Beechcraft, Piper, Cirrus, Diamond, Tecnam ve Liberty’ye ait tüm uçak modelleri bu simülatörlerde müşterinin hizmetine sunuluyor. Şuanda Türkiye’deki pilot ihtiyaçları göz önünde bulundurulduğunda en az 30 adet simülatörün satılmasını öngörüyoruz. Ancak bu işi yaparken önemli olan satış sonrası verilen teknik destek. Bizim askeri geçmişimiz olduğunu göz önünde bulundurursanız. Bu işin teknik desteği konusunda da ne kadar disiplinli çalışacağımızı tahmin edebilirsiniz” ifadelerini kullandı.

ESDAŞ SİVİL HAVACILIK SEKTÖRÜNE EL ATTI

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

düşün bulursun ~ 8 yıl önce
Allah aşkına bugüne kadar hangi işi teslim edebildiniz Namsa nın sayesinde bugüne kadar yaşadınız siz bu gidişle ciklet satarsınız ellerinde adam kalmış gibi teknik destek vereceksiniz hahaha radara yağ dökmeye benzemez elektronik işi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gaz kolu ~ 9 yıl önce
sağ el gaz kolunda adamım yoksa asker hoca kırar kolunu masa başından sallamaya benzemez bu iş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
!! ~ 9 yıl önce
Çok anlarmış gibi oturmuş bi de. hahahahah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Simülatörü Alıp satıyorsunuz yani..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pofff ~ 9 yıl önce
bir seyi begenmeyen ama kendisi bir sey yapmayan insan beyanati... yapabiliyorsan yap da kendin sat.
pofff ~ 9 yıl önce
bir seyi begenmeyen ama kendisi bir sey yapmayan insan beyanati... yapabiliyorsan yap da kendin sat.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000