28 Kasım 2019, Perşembe 17:39:28

TUROB'dan Atlasglobal açıklaması

Atlasglobal Havayolları'nın 21 Aralık'a kadar uçuşlarını durdurmasının turizm sektörünü olumsuz etkileyeceği belirtiliyor.
  • Sırf insanlar işinden olmasın diye zararına şirket mi işletilir? Bu nasıl bir kafa? İşler düzelmeyeceğini gördüler demek ki. Yani finansal destek alsalar da işin içinden çıkamayacaklar demek ki.
  • Atlas Global hava yolları nın uçuşlarını durdurması çok üzücü bir olay. Ucuzlarımızın büyük bölümünü bu havayolu ile yapıyoruz. Ekonomik uçuşları gercekten bizim için büyük bir fayda merkezi. Ben hep söylerim Atlas Global hava yolları halkçı bir hizmet veren kuruluş olarak görüyorum. Devletin ılgili kurumları bu şirketi kurtarsın. Ayrıca güçlü bir yönetim kadrosu olmasını diliyorum.
  • Yaklaşık 3000 arkadaşımız ekmek yiyor. Yorum yapmak dahi içime sinmiyor. 20 yıllık bir şirket kolayca nir çırpıda kapanamaz. Kokpit ve kabin görevini büyük bir fedakarlıkla yürüten arkadaşlarımızın her zaman yanındayız. Kötü yönetim varsa inşlh profesyonelyöneticilr iş başına gelir, inşlh bu zor günler geçecek bir çıkış yolu bulunacsktır. Ülkemizde istihdam yaratan turizme katkıda bulunan bu şirketin durmasına asla hönlğm razı depildir. Allah yar yardımcıları olsun arkadaşlarımızın.
  • Destek verilse de sadece aspirin tedavisi olur.Asil soru şu bu şirket neden batıyor ? demek ki gelirleri giderlerini karşılamıyor rekabet edemiyor sen destek olunca herşey yoluna mi girecek? Sadece biraz ömrünü uzatırsın...batinca da bizim odedigimiz vergilerle finanse edilen paralar buhar olacak...
  • Atlas yurtiçinde yok hükmünde. Gittiği yerler orta doğu ve Rusya'nın köyleri. bence de batmamalı. Hatta daha da büyütülmeli. Atlas'ın batması yüzlerce insanın işsiz kalması demek. Yazık o kadar insana.
  • Kesinlikle Atlasjet'e destek olunmalı. Batmasına izin verilmemeli. Bir havayolu kolay kurulmuyor. Başta Thy olmak üzere tüm sektördeki aktörler Atlasjet'e destek olmalı.
  • para veren yoksa boş işler bunlar!
  • Atlas globale destek olunması türkiyenin çıkarınadır. İş işten geçmeden ne yapılacaksa yapılmalı yoksa binlerce kişi ve onlarca otelci mağdur olacak.. turizm büyük yara alacak.
  • Atlas in patron Murat Ersoy Tayip bey ile gorusup , borc para veya destek istemeli yoksa binlerce kisi issiz kalacak .
  • Sayın bakanım bugün basın açıklaması vardı . Turizim için çok güzel şeyler paylaştı da kardeşinizin firması ne olacak bu kadar çalışan işsiz kalacak önsüz kış herkesin kendine göre hesabı kitabı var. Ve daha önemlisi turizim için atlasın büyük rolü vardı uçtuğu noktalardan getirdiği turist sayı . Turizime katkıda bulunuyordu. Umarım yardımcı olursunuz olacağınıza inanıyorum. Saygılarımla

Atlasglobal Havayolları'nın 21 Aralık'a kadar uçuşlarını durdurmasının turizm sektörünü olumsuz etkileyeceği belirtiliyor.

TÜROB Başkanı Müberra Eresin, Atlasglobal'in uçuşları durdurmasının turizm sektörünü olumsuz etkileyeceğini kaydederek gereken desteklerin verilmesi çağrısında bulundu.

Bloomberg HT'den Ceren Dilekçi'ye konuşan Eresin, Atlasglobal'in THY'nin ardından Pegasus ile birlikte en fazla yerli ve yabancı turisti taşıyan havayolu şirketi olduğunu kaydederek Türkiye'de yeteri kadar düşük maliyetli taşıyıcının olmamasının sorun teşkil ettiğini belirtti.

TÜROB Başkanı, "THY'nin uçakları genellikle yoğun çünkü THY'de transit uçuşlar da çok fazla. Temel sıkıntı, düşük maliyetli taşıyıcının olmaması. Pegasus ve Atlasglobal o açığımızı kapatıyordu. Özellikle Atlas'ın uçtuğu destinasyonlardaki otelcilerimiz sıkıntı yaşayacak. Maalesef biz sektör, birlik olarak bu konudan çok büyük sıkıntı duyuyoruz. Çünkü dolaylı olarak Türkiye turizmi etkilenecek. Şehirlere toplantı, iş için gelen misafirlerin seyahat trafiğini etkileyecek" açıklamasında bulundu.

Ağırlıklı olarak hangi destinasyonların etkileneceği konusunda ise Eresin, Atlasglobal ile özellikle kış aylarında Iraklı turistlerin taşındığını o pazarda ve Avrupa'nın bir kaç destinasyonunda kayıp yaşanabileceğini söyledi.

"SİVİL HAVACILIK ŞİRKETİ KOLAY KURULAN BİR ŞİRKET TİPİ DEĞİLDİR"

Atlasglobal'in Türkiye turizmi için çok önemli bir yere sahip olduğunu bildiren Eresin sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir sivil havacılık şirketi o kadar kolay kurulan bir şirket tipi değildir. Oldukça büyük sermayeler istiyor. Ülke içinde turizm arenasında bir tık yukarı götürüyor. Ne kadar yerli sivil havacılık şirketiniz varsa sektörde o kadar yukarı doğru gidebiliyorsunuz. Biz yürekten diliyoruz ki Atlas tekrar uçuşlarına başlasın, herhangi bir sıkıntı varsa olabilecek tüm destekler kendisine verilsin ve yine bu ülkeye turist taşımaya devam edebilecek çok kıymetli bir şirketimiz var olmaya devam etsin istiyoruz."  

TUROB'dan Atlasglobal açıklaması

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

yolcu ~ 4 yıl önce
Sırf insanlar işinden olmasın diye zararına şirket mi işletilir? Bu nasıl bir kafa? İşler düzelmeyeceğini gördüler demek ki. Yani finansal destek alsalar da işin içinden çıkamayacaklar demek ki.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazı yayınladı bir oku ~ 4 yıl önce
Adamlar sitelerinde yazı yayınladılar. Bir oku baride öyle yorum yap.
Yücel Atca ~ 4 yıl önce
Atlas Global hava yolları nın uçuşlarını durdurması çok üzücü bir olay. Ucuzlarımızın büyük bölümünü bu havayolu ile yapıyoruz. Ekonomik uçuşları gercekten bizim için büyük bir fayda merkezi. Ben hep söylerim Atlas Global hava yolları halkçı bir hizmet veren kuruluş olarak görüyorum. Devletin ılgili kurumları bu şirketi kurtarsın. Ayrıca güçlü bir yönetim kadrosu olmasını diliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hıdır kocakaya ~ 4 yıl önce
Yaklaşık 3000 arkadaşımız ekmek yiyor. Yorum yapmak dahi içime sinmiyor. 20 yıllık bir şirket kolayca nir çırpıda kapanamaz. Kokpit ve kabin görevini büyük bir fedakarlıkla yürüten arkadaşlarımızın her zaman yanındayız. Kötü yönetim varsa inşlh profesyonelyöneticilr iş başına gelir, inşlh bu zor günler geçecek bir çıkış yolu bulunacsktır. Ülkemizde istihdam yaratan turizme katkıda bulunan bu şirketin durmasına asla hönlğm razı depildir. Allah yar yardımcıları olsun arkadaşlarımızın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Skyboy ~ 4 yıl önce
Destek verilse de sadece aspirin tedavisi olur.Asil soru şu bu şirket neden batıyor ? demek ki gelirleri giderlerini karşılamıyor rekabet edemiyor sen destek olunca herşey yoluna mi girecek? Sadece biraz ömrünü uzatırsın...batinca da bizim odedigimiz vergilerle finanse edilen paralar buhar olacak...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
okan boran ~ 4 yıl önce
Atlas yurtiçinde yok hükmünde. Gittiği yerler orta doğu ve Rusya'nın köyleri. bence de batmamalı. Hatta daha da büyütülmeli. Atlas'ın batması yüzlerce insanın işsiz kalması demek. Yazık o kadar insana.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
NL ~ 4 yıl önce
Kardes seneye bilet aldim ucuz paramizi tekrar iade ederlermi acaba
Aksek ~ 4 yıl önce
Kesinlikle Atlasjet'e destek olunmalı. Batmasına izin verilmemeli. Bir havayolu kolay kurulmuyor. Başta Thy olmak üzere tüm sektördeki aktörler Atlasjet'e destek olmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
para ~ 4 yıl önce
para veren yoksa boş işler bunlar!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Güzel yorumlamış.. ~ 4 yıl önce
Atlas globale destek olunması türkiyenin çıkarınadır. İş işten geçmeden ne yapılacaksa yapılmalı yoksa binlerce kişi ve onlarca otelci mağdur olacak.. turizm büyük yara alacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hukumet ~ 4 yıl önce
Atlas in patron Murat Ersoy Tayip bey ile gorusup , borc para veya destek istemeli yoksa binlerce kisi issiz kalacak .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsimsiz ~ 4 yıl önce
Avrupa kalkındırma bankasından destek alıp kredisini o şekilde de ödeyebilir adamlar sadece batmak üzere olan şirketlere kalkındırmak için kredi veriyor bizim aklımıza gelen onların da aklına geliyordur herhalde
BAB ~ 4 yıl önce
Sayın bakanım bugün basın açıklaması vardı . Turizim için çok güzel şeyler paylaştı da kardeşinizin firması ne olacak bu kadar çalışan işsiz kalacak önsüz kış herkesin kendine göre hesabı kitabı var. Ve daha önemlisi turizim için atlasın büyük rolü vardı uçtuğu noktalardan getirdiği turist sayı . Turizime katkıda bulunuyordu. Umarım yardımcı olursunuz olacağınıza inanıyorum. Saygılarımla

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000