24 Şubat 2020, Pazartesi 15:00:03

Hava-Sen Atlasglobal çalışanları ile buluştu

Hava-Sen Sendikası iflas eden Atlasglobal'in çalışanları ile buluştu.
  • Pilotlara ve havacilik sevdalilarininkini vermeye gerek yok, neticede havacilik gönul isidir. onlar gönullu olarak yapiyor. önceligi calisanlara emekcilere verin
  • Öncelikle Atlas Global çalışanları ve AFA Atlantik Uçuş Okulu öğrencilerinin maduriyetleri giderilmeli. Sonra kurumlara olan borçlar ödenmelidir.
  • Çok sevdiğimiz havayolu olan atlas globalın kapanması biz yolcuları çok üzdü. Bunun yanısıra bu denli büyük bir firmanın, çalışanlarını böyle bir mağduriyete sokmasıda oldukça üzücü bir durum. Kimsenin hakkı kimsede kalmamalı. Yapılan bence çok büyük bir yanlış. Bu çalışanların evlerinde yaşlıları, hastaları ve okuyan çocukları bulunmaktadır. İnsanlar 4 aydır ne ile geçinmişlerdir acaba bu da çok merak uyandırıcı bir sorudur. Durumun en kısa zamanda çözüme ulaşmasını tüm mağdur olan çalışanlar adına dilerim.
  • Atlas pilotlarına İSTİKAMET İndigo Airlines dedik.. . Ülkenize döviz kazandırırsınız dedik.... Bekleme yapma yolu kapama dedik..

Hava-Sen Sendikası iflas eden Atlasglobal'in çalışanları ile buluştu.

Yapılan görüşme sonrası Hava-Sen şu açıklamayı yaptı:

Yaklaşık 4 aydır maaşlarını, hakedişlerini alamayan ve sonrasında da iş sözleşmeleri feshedilen Atlasglobal çalışanlarını, 22 Şubat Cumartesi günü HAVA-SEN Genel Merkezinde ağırladık. HAVA-SEN Yönetim Kurulu Atlasglobal’ın pilot, kabin memuru ve yer personelinden oluşan yaklaşık 100 çalışanını HAVA-SEN’in akademisyen, uzman hukukçuları ve mali müşaviri ile buluşturdu. Bu buluşmada gerek iflas başvurusu, gerekse bireysel hakların takibi konusunda bilgilendirilen Atlasglobal çalışanları hukuki süreçle ilgili merak ettikleri soruları da uzmanlara yöneltme olanağı buldular. Toplantıya katılan AFA (Atlantic Flight Academy) öğrencileri de benzer sorunlarını dile getirdiler.

Toplantıda bir konuşma yapan HAVA-SEN Genel Başkanı Kpt. Plt. Seçim Seçkin Koçak, sivil havacılıkta gerçek bir sendikanın önemine değinerek HAVA-SEN’in bu süreci başından beri izlediğini ve bundan sonrada takipçisi olacağını belirtip, büyük bölümü HAVA-SEN üyesi olmasa da Atlasglobal çalışanlarının en doğru ve gerçekçi yöntemi izlemeleri için onlara yol gösterip destek olunacağını söylemiştir. HAVA-SEN’in diğer sendikalar gibi her ay milyonlarca liralık aidat gelirinin olmadığını ancak bu kısıtlı kaynaklara rağmen HAVA-SEN’in tüm olanakları ile Atlasglobal mağdurlarının hizmetinde olacağını, ayrıca Atlasglobal’de yaşananlara HAVA-SEN'den başka tepki veren, destek olan kimsenin olmamasının ise son derece düşündürücü vede üzücü olduğunu belirtmiştir.

HAVA-SEN Başkanı Koçak, Atlasglobal çalışanların maaşlarının yanı sıra kıdem ve ihbar tazminatlarının da ödenmediğini belirterek HAVA-SEN hukukçularının her türlü desteği vereceğini bildirmiştir.

Toplantıda iflas başvurusunun her yönü ile irdelenmesi ve çalışanların bilgi ve birikimleri ile sürece katkı vermesi konusunda görüş birliğine varılırken, süreci koordine etmek üzere Atlasglobal çalışanları arasından bir kurul oluşturulmuş, bu kurulun önümüzdeki günlerde çalışmaya başlaması kararlaştırılmıştır.





Hava-Sen Atlasglobal çalışanları ile buluştu

Yorumlar

Havacilik gönul isi ~ 4 yıl önce
Pilotlara ve havacilik sevdalilarininkini vermeye gerek yok, neticede havacilik gönul isidir. onlar gönullu olarak yapiyor. önceligi calisanlara emekcilere verin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adalet ~ 4 yıl önce
Öncelikle Atlas Global çalışanları ve AFA Atlantik Uçuş Okulu öğrencilerinin maduriyetleri giderilmeli. Sonra kurumlara olan borçlar ödenmelidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dilara ~ 4 yıl önce
Çok sevdiğimiz havayolu olan atlas globalın kapanması biz yolcuları çok üzdü. Bunun yanısıra bu denli büyük bir firmanın, çalışanlarını böyle bir mağduriyete sokmasıda oldukça üzücü bir durum. Kimsenin hakkı kimsede kalmamalı. Yapılan bence çok büyük bir yanlış. Bu çalışanların evlerinde yaşlıları, hastaları ve okuyan çocukları bulunmaktadır. İnsanlar 4 aydır ne ile geçinmişlerdir acaba bu da çok merak uyandırıcı bir sorudur. Durumun en kısa zamanda çözüme ulaşmasını tüm mağdur olan çalışanlar adına dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ever GBY ~ 4 yıl önce
Atlas pilotlarına İSTİKAMET İndigo Airlines dedik.. . Ülkenize döviz kazandırırsınız dedik.... Bekleme yapma yolu kapama dedik..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000