14 Mart 2008, Cuma 11:40:18

Ölen yolcuların yakınları İSYAN etti

30 Kasım 2007 günü Isparta'da düşen yolcu uçağında hayatını kaybedenlerin yakınları artık isyan etti. Peki neden? İşte ayrıntılar...

Isparta'daki uçak kazasında yakınlarını kaybeden aileler, aradan 104 gün geçmesine karşın kaza raporunun açıklanmaması ve sorumluların tespiti konusunda hiçbir gelişme olmamasına isyan etti. Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'e açık mektup yazan aileler 'Sayın bakanımız bizler normale dönemedik' dedi.

30 Kasım 2007'de İstanbul-Isparta seferini yapan World Focus Havayolları'na ait, MD-83 tipli yolcu uçağı, Isparta Süleyman Demirel Havalimanı'na 20 kilometre kala Keçiborlu ilçesi Çukurören Köyü yakınlarında düşmüştü. Uçakta bulunan 57 yolcu hayatını kaybetmişti, olaydan sonra birçok iddia ortaya atılmıştı. Kazaya ilişkin soruşturma üç buçuk aydır devam ediyor ancak birçok soru hâlâ yanıtsız.

Isparta'daki uçak kazasının yüzüncü gününde bir araya gelen kazada ölenlerin yakınları Adalet Bakanı Şahin'e yazdıkları mektupta şunları söyledi: 'Yazılı ve görsel basında çıkan bunca belge ve bilgiye rağmen hâlâ delil toplama tamamlanıp dava açılamadı. Gelinen noktada bizler bebeğimizin battaniyesini, oğlumuzun kravatını, kızımızın pijamasını almak için o eşyanın değerine göre harç yatırıp 'hasımsız istihkak davası' açmak zorunda bırakılıyoruz. Davaya ise 40 gün sonrasına duruşma günü veriliyor."

'Kimi kime şikâyet edelim?'
Mektupta Sivil Havacılık Genel Müdürü'nün kazadan sonra ortada teknik bilgi yokken "Kaza tamamen pilotoj hatasından kaynaklanıyor" diye açıklama yaptığı da hatırlatılarak, şu sorular sıralandı: "Aradan geçen sürede uçağın karakutularıyla yere yaklaşma uyarısı veren cihazın arızalı olduğu ortaya çıkıyorsa, o müdür aleyhine hiçbir işlem yapılmıyorsa, aynı kişinin İstanbul ve Londra'ya otel masrafları Atlasjet ve World Focus Havayolları şirketleri tarafından ödendiği belgelerle haber olmasına karşın yetkililer kulaklarının üzerine yatıyorsa, aradan geçen zamanda 'kaza raporu' açıklanmamışsa, düşen uçağın parçalarının sökülüp depoya taşınması işi dünyada başka hiçbir yerde görülmeyecek biçimde kazayı yapan havayolu şirketine veriliyorsa, bu havayolu tarafından tutulmuş kişiler savcı gözetiminde kasada kilitli olması gereken parçaları İstanbul'a getiriyor, satmak için pazarlık yapıyorsa, gazetelere 'yolcu yakınlarına ödenecek olan tazminatın bir kısmı (25 biner dolar) derhal ödenmiştir' diye demeç veren Atlasjet yetkilileri yolcu yakınlarına parayı vermek için 'ibraname' imzalatmaya çalışıyorsa biz kimi kime şikâyet edelim.'

Ölen yolcuların yakınları İSYAN etti

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000