12 Nisan 2008, Cumartesi 08:41:15

Minare uçuşlara engel olmayacak

Tokat'a sefer yapan pilotların risk olarak gösterdikleri ve uçuşları engellediğini ileri sürülen Küçükbağlar Köyü Camisi minaresi, yaklaşık 8 metre kısaltıldı.
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Tokat Havaalanı'nın pistinin karşısında bulunan ve havaalanına yaklaşık 250 metre uzaklıktaki cami minaresinin kısaltılması yönündeki talepler doğrultusunda başlatılan çalışmalarda sona yaklaşılıyor. Cami minaresine iskele kurarak balyozla çalışan 2 işçi yaklaşık 32 metre yüksekliğindeki minarenin 8 metrelik bölümünü yaklaşık 10 günde kısaltıldı. Yerden metrelerce yükseklikte güç şartlarda çalışan işçiler 3 günlük işlerinin kaldığını, 2 metrelik daha kısaltma yapacaklarını kaydetti.

Tokat Belediye Başkan Yardımcısı Sami Dutoğlu, pilotların ve havayolu şirketinin talepleri doğrultusunda cami minaresinin kısaltıldığını ifade ederek, "Daha önceden pilotların açıklaması olduğu engel ortadan kalkıyor. Bu nedenle artık hafta da 3 gün olan sefer sayısının 6 güne tekrar çıkartılmasını bekliyoruz. Bu yönde havayolu şirketinin taleplerimizi değerlendirmesini istiyoruz" dedi.

Tokat Havaalanı'nda yolcu olarak gelen vatandaşlar ise can ve mal kaybı yaşanmaması açısından yapılan çalışmaları olumlu karşıladıklarını, uçakla daha güvenli seyahat edeceklerini kaydetti.

Öte yandan, Atlasjet Havayolları CRJ 900 Tip Şefi Kaptan Batu Hanağasıoğlu, yaklaşık 4 ay önce Tokat'ta yaptığı bilgilendirme toplantısında pistin yönü ve minare nedeniyle uçuşlarda risk yaşandığını kaydetmişti. Bu açıklamanın ardından Tokat Havaalanı kısa bir süre hava trafiğine kapanırken, yapılan temaslar ve ikili görüşmeler sonucu haftanın 3 günü sefer düzenlemesine karar verilmişti.

Minare uçuşlara engel olmayacak

Yorumlar

seydisahan ~ 16 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000