22 Mart 2011, Salı 11:30:33

KABİN MEMURLARI REKLAMI KINADI

Atlasjet'in, "Lütfen hosteslerimize para teklif etmeyiniz" şeklindeki reklamına kabin memurları tepki gösterdi.
  • kabin memurlugu şerefli bir meslektir. lütfen olgun birer birey olarakdan saygı gösterip saçma sapan tartısmalara girmeyin .
  • mesajımın yerine ulaştığını görmüş bulunuyorum.bravo! bu; yorumların tamamını üzerinize aldığınızı gösterir.Ancak biz buna müşkül itiraf deriz:)
  • o havada uçan garson dedikleriniz kabin memurlarına uçakta acil bir durum olsa paçalarınız tutuşarak sarılırsınız,onlara muhtaç kalırsınız:))sizin zihniyetiniz bu işte ,39 liraya bilet satılırsa sizin gibilerde ortada çok olur.bir kere uçağa binip herşeyi bildiğini sanan küçük zihniyetler
  • Yüzbaşı Volkan hikayeleri okuyup,kendini havacı sananlara hastayım..Sen kesin evde sanal uçmaya çalışıp,joy stick görünce acaba bu neydi diye düşünürken o arada da annenden çay istiyorsundur..Hiç düşündün mü senin annen de doğdun doğalı sana hizmet ediyor,yemeğini yapıyor,üstünü başını yıkıyor,ütülüyor,evi temizliyor, çalışıyor, misafirlerinizi ağırlıyor..O zaman annen aşçı,hizmetçi,garson,çamaşırcı,ütücü ve ev sahibi değil mi?? Alacaklar seni bir 1 ay eğitime,sabahtan akşama kadar verecekler eline CCM'i ,İngilizce bile olmasına gerek yok,türkçesini dahi becerip anlayamazsın..Sana kalsa tek bir komutu bile okumadan vermezsin..Dışarıdan atmak tutmak kolay nöbetçi yüzbaşı Volkan,50 lira verip bir kere uçtun diye havacı mı oldun,güldürme bi
  • HAVACILIĞI BİLDİĞİNİ İDDİA EDEN MODEL UÇAKLARLA MI UÇUYORSUNUZ ACABA?:::))))
  • SİZ VE SİZİN GİBİ MESLEĞİN KAFADAN ÜSTÜNÜ ÇİZEN, KARALAYAN, MESLEĞİNE SAHİP ÇIKMAKTAN ACİZ, BUNUN İÇİN ÇABA SARFETMEK YERİNE OĞULLARINAALMIYORLAR DİYE HAYIFLANAN, ALINMAYAN OĞULLARA GELİN OLMAK İÇİN ÇABALAYANLAR, BUNUN KOMPLEKSİNE GİRMEKLE YORULANLARDIR DERNEKLERİ CAYDIRANLAR, SİZ ŞU AN EVLENME HAYALLERİ KURABİLİYORSANIZ BUNU BEĞENMEDİĞİNİZ TASSAYA VE BİZ ÖNCÜLERE BORÇLUSUNUZ ÇÜNKÜ EVLENMEK ESKİDEN TAMAMEN YASAKTI, EVLENİNCE UÇUŞA VEDA ETMEK ZORUNDAYDINIZ...TOPLUMUN VİZYONUNU GENİŞLETECEK DE SİZLERSİNİZ AMA BUNUN İÇİN ÖNCE YILLAR BOYU UÇUP KAFANIZI VE UFKUNUZU GENİŞLETEBİLMENİZ GEREK...
  • Hostes hostes dedikleri havada uçan garsonlardır :))) Çok fazla büyütmeyin. Yer yüzünde uçmayan bi sürü garson var. Erkeğide var kadınıda var :) Havacılığı bilmesek bize yutturacaklar :)) Bi uçağı sayarlar birde kahve çay satarlar. Aman haa bozuk para verin de onları uğraştırmayın, yazıktır :)
  • 25 yıl uçup toplumun bakış açısını değiştirmişler.aman allahım! şu anda başka bir toplumla mı karşı karşıyayız? ne diyorsunuz ya! çelişkili yorumlar yapmayın.
  • işte cehaletin son perdesi.siz hala oğullarına layık görüldük diyorsunuz ne güzel ne mutlu size.Allah daim etsin.daha da mutlu olun dilerim.Ancak cehaletinizi kabul ediniz çünkü burada bana hitap ettiğinizi zannederek yazmışsınız ve fakat kalabalık bir camiayız maulumunuz.benim çok arkadaşım HOSTES 'dikkatinizi çekerim' olduğu için oğullara layık görülmemiş.toplum maalesef hepimizi HOSTES olarak addediyor.25 yıl uçmuşsunuz ama BOŞ uçmuşsunuz yazık.
  • sizin herşeyden önce toplumun vizyonundan haberdar olmadığınız aşikar.derneklere gelince..basına aksettirmekten bahsetmişsiniz.ondan kolay birşey yok:) önemli olan yaptırımdır.dernekler neyi yaptırabilmiş? basın bülteni:)) siz beni baz alarak yorum yazarsanız cehaletiniz tescillenir.hostes diyorum çünkü bizi hostes olarak tanıyor toplum.siz istediğiniz kadar kabin memuru diyebilirsiniz:)

Atlasjet’in son reklamına tepkiler gecikmedi. Hem Havayolları Kabin Memurları Derneği TASSA hem de emekli Kabin Memurları Derneği ARFAA, reklama tepki gösterdi.
 
TASSA’dan yapılan açıklamada, “Atlasjet Havayollarının kabin memurlarını cinsel obje olarak gösteren reklamlarını tasvip etmemiz mümkün değildir.Reklamlarla ilgili Atlasjet Havayolları yöneticileriyle daha evvelki görüşme talebimiz red edilmiş ve amacını aşan içeriği tartışmalı promosyonlar devam etmiştir.Sektörümüzdeki bir firmanın, vitrini olarak kabul edilen bayan çalışanlarını bu şekilde lanse edişi çok üzücü bir durumdur. Fakat derneğimize ilgili havayolunun çalışanları tarafından  herhangi bir başvuru  olmaması daha da düşündürücüdür” denildi.

Açıklamanın devamında, ”TASSA-Havayolları Kabin Memurları Derneği yönetimi olarak mesleğimizin imajı ve onuru çok önemlidir.AXE  (Unilever) reklamlarına da verdiğimiz tepkiyle reklamlar durdurulmuş ve Reklam Kurulu tarafından firmaya idari para cezası kesilmiştir.Atlasjet Havayollarına da reklamlar konusunda gerekli hukuki işlemin yapılabilmesi için avukatlarımızla  görüşmelerimiz devam etmektedir” ifadelerine yer verildi.

EMEKLİ KABİN MEMURLARI KINADI

Reklama bir tepki de emekli kabin memurlarından geldi. ARFAA’nın açıklamasında, “Cinselliği çağrıştıran, kadını ve kabin memurluğu mesleğini küçük düşüren, onur kırıcı, genel ahlak, örf ve adetlerimizle de bağdaşmayan reklam sloganlarını kınıyor, yayından kaldırılması konusunda gerekli mercilerle temasa geçildiği ve hukuken de temaslarda olduğumuzu üzülerek bildiriyoruz” denildi.

KABİN MEMURLARI REKLAMI KINADI

Yorumlar Tüm Yorumlar (60)

Misafir ~ 13 yıl önce
kabin memurlugu şerefli bir meslektir. lütfen olgun birer birey olarakdan saygı gösterip saçma sapan tartısmalara girmeyin .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
mesajımın yerine ulaştığını görmüş bulunuyorum.bravo! bu; yorumların tamamını üzerinize aldığınızı gösterir.Ancak biz buna müşkül itiraf deriz:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
o havada uçan garson dedikleriniz kabin memurlarına uçakta acil bir durum olsa paçalarınız tutuşarak sarılırsınız,onlara muhtaç kalırsınız:))sizin zihniyetiniz bu işte ,39 liraya bilet satılırsa sizin gibilerde ortada çok olur.bir kere uçağa binip herşeyi bildiğini sanan küçük zihniyetler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yüzbaşı Volkan hikayeleri okuyup,kendini havacı sananlara hastayım..Sen kesin evde sanal uçmaya çalışıp,joy stick görünce acaba bu neydi diye düşünürken o arada da annenden çay istiyorsundur..Hiç düşündün mü senin annen de doğdun doğalı sana hizmet ediyor,yemeğini yapıyor,üstünü başını yıkıyor,ütülüyor,evi temizliyor, çalışıyor, misafirlerinizi ağırlıyor..O zaman annen aşçı,hizmetçi,garson,çamaşırcı,ütücü ve ev sahibi değil mi?? Alacaklar seni bir 1 ay eğitime,sabahtan akşama kadar verecekler eline CCM'i ,İngilizce bile olmasına gerek yok,türkçesini dahi becerip anlayamazsın..Sana kalsa tek bir komutu bile okumadan vermezsin..Dışarıdan atmak tutmak kolay nöbetçi yüzbaşı Volkan,50 lira verip bir kere uçtun diye havacı mı oldun,güldürme bi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
HAVACILIĞI BİLDİĞİNİ İDDİA EDEN MODEL UÇAKLARLA MI UÇUYORSUNUZ ACABA?:::))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
SİZ VE SİZİN GİBİ MESLEĞİN KAFADAN ÜSTÜNÜ ÇİZEN, KARALAYAN, MESLEĞİNE SAHİP ÇIKMAKTAN ACİZ, BUNUN İÇİN ÇABA SARFETMEK YERİNE OĞULLARINAALMIYORLAR DİYE HAYIFLANAN, ALINMAYAN OĞULLARA GELİN OLMAK İÇİN ÇABALAYANLAR, BUNUN KOMPLEKSİNE GİRMEKLE YORULANLARDIR DERNEKLERİ CAYDIRANLAR, SİZ ŞU AN EVLENME HAYALLERİ KURABİLİYORSANIZ BUNU BEĞENMEDİĞİNİZ TASSAYA VE BİZ ÖNCÜLERE BORÇLUSUNUZ ÇÜNKÜ EVLENMEK ESKİDEN TAMAMEN YASAKTI, EVLENİNCE UÇUŞA VEDA ETMEK ZORUNDAYDINIZ...TOPLUMUN VİZYONUNU GENİŞLETECEK DE SİZLERSİNİZ AMA BUNUN İÇİN ÖNCE YILLAR BOYU UÇUP KAFANIZI VE UFKUNUZU GENİŞLETEBİLMENİZ GEREK...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Hostes hostes dedikleri havada uçan garsonlardır :))) Çok fazla büyütmeyin. Yer yüzünde uçmayan bi sürü garson var. Erkeğide var kadınıda var :) Havacılığı bilmesek bize yutturacaklar :)) Bi uçağı sayarlar birde kahve çay satarlar. Aman haa bozuk para verin de onları uğraştırmayın, yazıktır :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
25 yıl uçup toplumun bakış açısını değiştirmişler.aman allahım! şu anda başka bir toplumla mı karşı karşıyayız? ne diyorsunuz ya! çelişkili yorumlar yapmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
işte cehaletin son perdesi.siz hala oğullarına layık görüldük diyorsunuz ne güzel ne mutlu size.Allah daim etsin.daha da mutlu olun dilerim.Ancak cehaletinizi kabul ediniz çünkü burada bana hitap ettiğinizi zannederek yazmışsınız ve fakat kalabalık bir camiayız maulumunuz.benim çok arkadaşım HOSTES 'dikkatinizi çekerim' olduğu için oğullara layık görülmemiş.toplum maalesef hepimizi HOSTES olarak addediyor.25 yıl uçmuşsunuz ama BOŞ uçmuşsunuz yazık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sizin herşeyden önce toplumun vizyonundan haberdar olmadığınız aşikar.derneklere gelince..basına aksettirmekten bahsetmişsiniz.ondan kolay birşey yok:) önemli olan yaptırımdır.dernekler neyi yaptırabilmiş? basın bülteni:)) siz beni baz alarak yorum yazarsanız cehaletiniz tescillenir.hostes diyorum çünkü bizi hostes olarak tanıyor toplum.siz istediğiniz kadar kabin memuru diyebilirsiniz:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000