08 Nisan 2013, Pazartesi 15:05:02

AFA HEDEFİ BÜYÜTTÜ!

AFA (Atlantic Flight Academy) 3 adet daha 2013 model Diamond DA-20 C1 eğitim uçağı siparişi verdi...
  • Mezun ettiği pilotları önce istihdam vaadiyle kandırıp sonra ortada bırakıyorlar.Asla tercih etmeyin.40.000 euro tip eğitimi param boşa gitti.
  • envanterde 15 airbus sektörün boeing eğilimi 100.000 euro ile verilen eğitim ve airbus a321 type eğitimi verirsem ben bu parayı gerçekten atlasta pilot olabilecek miyim? olsam kaç gün olacağım bir sonraki dönem mezun olunca iş hattim fes edilecek. bunlar 100000euroya değer mi?
  • Diamond Avusturya'da DA20-C1 eğitimi verilmemektedir. Bkz: http://www.diamond-air.at/2113+M52087573ab0.html
  • Bu uçakların bakım eğitimini veren Kanada'daki üretici firma Diamond Aircraft'ın EASA PART-147'si olmaması nedeni ile SHGM orada alınan teknisyen eğitimlerini tanımamakta ve teknisyen lisanslarına işlememektedir. Ayrıca üretici firmada verilen bakım teknisyen eğitiminde gövde-motor ve aviyonik ayırımı olmadığı için B1.2 ve B2 lisanslarına da SHGM tarafından işlenmemektedir. Sonuç olarak bu uçakları aldığınızda ilave iş gücünü lisanslı teknisyenlerle karşılamanız mümkün değildir. Bu güne kadar bu DA20-C1 lisansını alan bir kaç teknisyen ve 2008 öncesi bu uçaklarda çalışan teknisyenlerle bakımı yürütmek zorundasınız.Yeni teknisyen yetiştiremediğinize göre, mevcut teknisyenler bir şekilde devreden çıkarsa gelecekte bu uçakları uçuramazsınız. Bilginize.
  • AFA da geçen ay MCC eğitimi aldım(eğitim gördüğüm okulun malesef böyle bir imkanı olamadığı için eğitimi AFA da aldım). Harika bir simulator ve harika bir eğitim. Kendime güvenim geldi ve acıdım ismi önemli değil malum uçuş okulunda geçen iki yılıma!! Gençler açın gözünüzü ve herhangi bir yere kayıt yaptırmadan önce mutlaka AFA yı bir görün derim. Sonra benim gibi vurmayın başınızı taşlara.
  • Bende AFA da öğrenciyim, pırıl pırıl uçaklarla ve mükemmel bir eğitim yapıyoruz. Başta Ayjet olmak üzere diğer okullarda da arkadaşlarım var. Uçaklar dökülüyor, adamlar korkarak uçağa biniyor. Eğitim zaten evlere şenlik. Hatta bazıları bırakıp AFA'ya geldiler. Bunlar size halen birşey ifade etmiyormu? Çıkarın kafanızı kumdan beyler, gelin bir bakın bakalım adamlar nasıl eğitim veriyor.
  • AFA dan başarı ile mezun olan pilotların tamamı çatır çatır Atlasjet de işe başlayacak ve bunu Mayıs ayında cümle alem görecek siz neyin tartışmasını yapıyorsunuz. Diğer uçuş okulları için bunlar son çırpınışlar, Özellikle Ayjet için telaş boşuna değil, korku bacayı sardı.
  • Eger dedikleri gibi mezunlar cikinca is bulurlarsa atlasjet de , o zaman hersey afa icinde pozitife gider ama bulamazlarsa ki bu da duyulur ,o zaman kotuye gider ,irtibari sarsilir kanimca cunku yeni bir okul ismide duyuldu bunu bozmak isticeklerini dusunmuyorum acikcasi
  • maalesef aynı marka uçağı ( diamond)kullanan diğer başka uçuş okulunun uçakları dökülüyor..uçaklarını elden geçirmesi lazım caryo ve diğer sitemler berbat tarih öncesinden..
  • Arkadaşlar kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş afa ya laf söylemeyelim gelmiş geçmiş,en iyi teknoloji kullanan bilinçli kararlı ve geleceği parlak pilotlar yetiştireceğinden eminim sadece okul ücretinde nasıl Bi sistem uygulaması yapıyor bilen var mı

Haziran ayında teslim edilecek olan bu uçaklarla birlikte filodaki uçak sayısını 10’a çıkaran AFA, önümüzdeki yıl 10 adet daha fabrika çıkışlı 2014 model DA20-C1 alarak filodaki uçak sayısını 20’ye çıkarmayı planlıyor.

Filosunda bulunan uçakların tamamı Glass Kokpit ve son model fabrika çıkışlı olan AFA, tüm eğitimlerini havayolu pilotu olma konseptine göre kurguluyor. Dünyanın en mükemmel uçuş eğitim simulatörü olan ALSIM-FIRST ile eğitim veren AFA, öğrencilerine havayoluna geçişte kolaylık sağlaması açısından aynı zamanda MCC ve JET Oryantasyon eğitimi de veriyor.

AFA Genel Müdürü Sermed Temizkan, bu yıl içinde okuldan başarı ile mezun olan pilotların tamamının Tip eğitimini takiben Atlasjet Havayolları’nda 'İkinci Pilot' olarak göreve başlama şansını da elde edeceklerini bildirdi.

Atlasjet Havayolları, AFA’dan Türk pilotlar yetiştikçe kendi bünyesindeki yabancı pilotlar yerine AFA mezunu Türk pilotlarını istihdam edecek.


 

AFA HEDEFİ BÜYÜTTÜ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (36)

MEZUN PİLOT ~ 9 yıl önce
Mezun ettiği pilotları önce istihdam vaadiyle kandırıp sonra ortada bırakıyorlar.Asla tercih etmeyin.40.000 euro tip eğitimi param boşa gitti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
may i can ~ 11 yıl önce
envanterde 15 airbus sektörün boeing eğilimi 100.000 euro ile verilen eğitim ve airbus a321 type eğitimi verirsem ben bu parayı gerçekten atlasta pilot olabilecek miyim? olsam kaç gün olacağım bir sonraki dönem mezun olunca iş hattim fes edilecek. bunlar 100000euroya değer mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 11 yıl önce
Diamond Avusturya'da DA20-C1 eğitimi verilmemektedir. Bkz: http://www.diamond-air.at/2113+M52087573ab0.html

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SEP ~ 11 yıl önce
Ah be arkadaşım bu yorumu yazarken keşke bir o sayfada bulunan [email protected] adresine mail atıp sorsaydın. Belki o zaman neden SEP kategorisindeki DA20 C1 DA40 vb. Diamond uçaklarına Avusturya da eğitim verilmediğini öğrenebilirdin. SEP eğitimi yani:)
misafir ~ 11 yıl önce
Bu uçakların bakım eğitimini veren Kanada'daki üretici firma Diamond Aircraft'ın EASA PART-147'si olmaması nedeni ile SHGM orada alınan teknisyen eğitimlerini tanımamakta ve teknisyen lisanslarına işlememektedir. Ayrıca üretici firmada verilen bakım teknisyen eğitiminde gövde-motor ve aviyonik ayırımı olmadığı için B1.2 ve B2 lisanslarına da SHGM tarafından işlenmemektedir. Sonuç olarak bu uçakları aldığınızda ilave iş gücünü lisanslı teknisyenlerle karşılamanız mümkün değildir. Bu güne kadar bu DA20-C1 lisansını alan bir kaç teknisyen ve 2008 öncesi bu uçaklarda çalışan teknisyenlerle bakımı yürütmek zorundasınız.Yeni teknisyen yetiştiremediğinize göre, mevcut teknisyenler bir şekilde devreden çıkarsa gelecekte bu uçakları uçuramazsınız. Bilginize.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorum ~ 11 yıl önce
AFA teknik personel eğitimlerini Avusturya merkezli ve EASA Part 147 onaylı Diamond Avrupa'dan almaktadır. Bu güne kadar teknik personel eğitiminde ve kalitesinde herhangi bir sorun yaşanmadığı gibi bundan sonra da yaşanmayacaktır.
MCC ~ 11 yıl önce
AFA da geçen ay MCC eğitimi aldım(eğitim gördüğüm okulun malesef böyle bir imkanı olamadığı için eğitimi AFA da aldım). Harika bir simulator ve harika bir eğitim. Kendime güvenim geldi ve acıdım ismi önemli değil malum uçuş okulunda geçen iki yılıma!! Gençler açın gözünüzü ve herhangi bir yere kayıt yaptırmadan önce mutlaka AFA yı bir görün derim. Sonra benim gibi vurmayın başınızı taşlara.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Klas ~ 11 yıl önce
Bende AFA da öğrenciyim, pırıl pırıl uçaklarla ve mükemmel bir eğitim yapıyoruz. Başta Ayjet olmak üzere diğer okullarda da arkadaşlarım var. Uçaklar dökülüyor, adamlar korkarak uçağa biniyor. Eğitim zaten evlere şenlik. Hatta bazıları bırakıp AFA'ya geldiler. Bunlar size halen birşey ifade etmiyormu? Çıkarın kafanızı kumdan beyler, gelin bir bakın bakalım adamlar nasıl eğitim veriyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kıskanmayın ~ 11 yıl önce
AFA dan başarı ile mezun olan pilotların tamamı çatır çatır Atlasjet de işe başlayacak ve bunu Mayıs ayında cümle alem görecek siz neyin tartışmasını yapıyorsunuz. Diğer uçuş okulları için bunlar son çırpınışlar, Özellikle Ayjet için telaş boşuna değil, korku bacayı sardı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bakalim ~ 11 yıl önce
Eger dedikleri gibi mezunlar cikinca is bulurlarsa atlasjet de , o zaman hersey afa icinde pozitife gider ama bulamazlarsa ki bu da duyulur ,o zaman kotuye gider ,irtibari sarsilir kanimca cunku yeni bir okul ismide duyuldu bunu bozmak isticeklerini dusunmuyorum acikcasi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
matador111 ~ 11 yıl önce
maalesef aynı marka uçağı ( diamond)kullanan diğer başka uçuş okulunun uçakları dökülüyor..uçaklarını elden geçirmesi lazım caryo ve diğer sitemler berbat tarih öncesinden..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pilot olacağım ~ 11 yıl önce
Arkadaşlar kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş afa ya laf söylemeyelim gelmiş geçmiş,en iyi teknoloji kullanan bilinçli kararlı ve geleceği parlak pilotlar yetiştireceğinden eminim sadece okul ücretinde nasıl Bi sistem uygulaması yapıyor bilen var mı

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000