10 Mayıs 2011, Salı 11:36:17

2 UÇAK GELDİ, SIRADA 5 UÇAK DAHA VAR...

Atlasjet Havayolları'nın bünyesinde kurulan Atlantic Flight Academy (AFA) eğitim uçaklarını getirmeye başladı.
  • Hayırlı olmasını diliyorum önce. Pırıl pırıl ve Glass Cockpitli uçaklar; işlerini iyi bilen, uçuş öğretmenliği tecrübesi kanıtlanmış, işini seven personelle doldurulabilirse kadrolar, ülkemizin sayılı uçuş eğitim merkezlerinden biri olacağından kimsenin şüphesi olmamalı. Kadro, kadro, kadro!!!
  • Arkadasim, havaciligin neresindesin sen? Hic kendin ucak kullandinmi? Uzun yillardir kendini ucus egitiminde kanitlamis bazi ucaklar vardir: Cessna 152, 172, 180/2 Piper Cadet, Archer, Arrow, Seminole, Seneca Istersen bi bu ucaklarin nerelerde kullanildigina ve genellikle yaslarinin kac oldugunu bi bak istersen. Sen Airshow görmemissin galiba, 20 30 yasinda ucak nostaljik airshowda pek is yapmaz. Ucagin yenisi eskisi olmaz derken, 1. ve 2. dünya savaslarindan kalma ucak olsun da demedim. Sen bence daha önce bahsettigim okullarin ucaklarina bi bak. O okullar dünyanin dört bi yanindan ögrenci ceken ve tabiki takdir gören okullar. Sektör en iyileri desem az olur. Istersen havacilik genel kültürüne ekle bunlari
  • niçin bazı kişiler her haberi küçümseyip dalga geçmek ihtiyacını duyuyorlar anlaşılır gibi değil , öyle yada böyle oku geç illaki yazmak istiyorsan hayırlı olsun de.
  • bir gırgır geçtim;herkes atlamış:):)): a380 maketım bıle yok..keşke olsa.. ama 1 ay sonra bınıcem...
  • bence suçlu Ayjet..
  • THY den sonra Türkiyede ilk kez bir uçuş okulu sıfır uçaklarla ve böylesine iddialı geliyor. Bence bunları yürekten kutlamak lazım. Derme çatma uçaklarla ve yarım yamalak eğitimle bu iş olmaz. Bir arkadaş güzel seylemiş kaliteyi yakalamak için önce para gerek. Yatırım yapmak gerek. Kaliyeti yakalayınca da peşinden para zaten gelir. Bizde genelde sistem kısa yoldan piyasayı tokatlayıp köşe dönmek olduğu için genelde kalite kimsenin umurunda değil. Sanırım bunlarında arkasında Atlas olmasa bunlarda kaliteyi arka sıralara atar, önce köşeyi dönmeye çalışırlardı. Hayırlı olsun. Tebrikler.
  • Arkadaşlar bi atlasın çift motor dedikleri oyuncaklara bakın bide anadolu üniversitesinde çift motor eğitimi verilen uçaklara bu uçaklar oyuncak gibi...hangi şartlarda uçabilir ve ne kadar faydalı olabilirler...
  • Ya birader sen pilotmusun gerçekten? Nasıl olurda uçağın yenisi eskisi olmaz dersin. Yeni uçağın daha güvenli olmadığını nasıl söylersin?Benim bildiğim 30 yıllık uçakları sadece nostaljik air show larda gösteri amacı ile kullanıyorlar. Uçuş okulunda kullanıldığını ne gördüm ne duydum? Olsa olsa nizamiye kapısına dikilir bu kadar eski uçaklar.
  • bugün 1 saat 15 dk'lık yapmış olduğum eğitim uçuşumun ardından yorumlarınızı okuyarak yorgunluğumu attığım için size minnettarım.herkes A380 pilotu herkes sektörün en bilgilisi herkes uçak mühendisi.yok şirketler almıyormuş yok iş yokmuş yok para lazımmış.parmaklarınızı yormayın boşuna, sektörde iş var ama girmesini bilene.
  • Burdaki yorumlara sadece gülüyorum:)) Ben 1975 model c-172 2006 2007 de eğitim almıştım . 200 saat uçuşta 1 kere bile arızalanmadı. Ayrıca bu uçakta yazın uçanın vay haline :)) Hamama giren terler. Şapkasız çıkmayın tatlısu pilotu arkadaşlarım :))

İstanbul Florya’daki merkez binasında teorik eğitim veren AFA, yeni eğitim uçaklarını Türkiye’ye getirmeye başladı. AirportHaber, Kanadalı uçak üreticisi Diamond tarafından üretilen uçakları görüntüledi.

Fabrika çıkışlı olarak satın alınan tek motorlu DA20 C1-Eclipse ve Avusturya’da üretilen çift motorlu DA42-NG geçtiğimiz günlerde İstanbul’a geldi. AirportHaber’in edindiği bilgiye göre, Kanada’da üretilen 5 adet daha tek motorlu Diamond DA20 C1-Eclipse tipi eğitim uçağının yola çıktığı ve kısa bir süre sonra Türkiye’de olacağı öğrenildi.

AirportHaber’e konuşan Atlasjet CEO’su Orhan Coşkun, Atlantic Flight Academy’nin filosundaki uçak sayısını 2011 yılında toplam 10 adete ve 2012 yılında toplam 20 adete çıkartmayı hedeflediklerini söyledi.

Coşkun, “AFA filosuna katılacak uçaklar uluslararsı standardlarda IFR uçuş kabiliyetine sahip Full Glass Cockpit olarak üretilmiş olup, tek motorlu “DA20 C1-Eclipse” uçaklarında Garmin 500 ve çift motorlu “DA42-NG” uçaklarında Garmin 1000 seyrüsefer sistemleri ile konfigure edildi” dedi.

İŞTE ATLANTIC FLIGHT ACADEMY’NİN O UÇAKLARI









©AirportHaber.com ÖZEL

2 UÇAK GELDİ, SIRADA 5 UÇAK DAHA VAR...

Yorumlar Tüm Yorumlar (38)

Misafir ~ 13 yıl önce
Hayırlı olmasını diliyorum önce. Pırıl pırıl ve Glass Cockpitli uçaklar; işlerini iyi bilen, uçuş öğretmenliği tecrübesi kanıtlanmış, işini seven personelle doldurulabilirse kadrolar, ülkemizin sayılı uçuş eğitim merkezlerinden biri olacağından kimsenin şüphesi olmamalı. Kadro, kadro, kadro!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Arkadasim, havaciligin neresindesin sen? Hic kendin ucak kullandinmi? Uzun yillardir kendini ucus egitiminde kanitlamis bazi ucaklar vardir: Cessna 152, 172, 180/2 Piper Cadet, Archer, Arrow, Seminole, Seneca Istersen bi bu ucaklarin nerelerde kullanildigina ve genellikle yaslarinin kac oldugunu bi bak istersen. Sen Airshow görmemissin galiba, 20 30 yasinda ucak nostaljik airshowda pek is yapmaz. Ucagin yenisi eskisi olmaz derken, 1. ve 2. dünya savaslarindan kalma ucak olsun da demedim. Sen bence daha önce bahsettigim okullarin ucaklarina bi bak. O okullar dünyanin dört bi yanindan ögrenci ceken ve tabiki takdir gören okullar. Sektör en iyileri desem az olur. Istersen havacilik genel kültürüne ekle bunlari

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
niçin bazı kişiler her haberi küçümseyip dalga geçmek ihtiyacını duyuyorlar anlaşılır gibi değil , öyle yada böyle oku geç illaki yazmak istiyorsan hayırlı olsun de.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bir gırgır geçtim;herkes atlamış:):)): a380 maketım bıle yok..keşke olsa.. ama 1 ay sonra bınıcem...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bence suçlu Ayjet..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
THY den sonra Türkiyede ilk kez bir uçuş okulu sıfır uçaklarla ve böylesine iddialı geliyor. Bence bunları yürekten kutlamak lazım. Derme çatma uçaklarla ve yarım yamalak eğitimle bu iş olmaz. Bir arkadaş güzel seylemiş kaliteyi yakalamak için önce para gerek. Yatırım yapmak gerek. Kaliyeti yakalayınca da peşinden para zaten gelir. Bizde genelde sistem kısa yoldan piyasayı tokatlayıp köşe dönmek olduğu için genelde kalite kimsenin umurunda değil. Sanırım bunlarında arkasında Atlas olmasa bunlarda kaliteyi arka sıralara atar, önce köşeyi dönmeye çalışırlardı. Hayırlı olsun. Tebrikler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Arkadaşlar bi atlasın çift motor dedikleri oyuncaklara bakın bide anadolu üniversitesinde çift motor eğitimi verilen uçaklara bu uçaklar oyuncak gibi...hangi şartlarda uçabilir ve ne kadar faydalı olabilirler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ya birader sen pilotmusun gerçekten? Nasıl olurda uçağın yenisi eskisi olmaz dersin. Yeni uçağın daha güvenli olmadığını nasıl söylersin?Benim bildiğim 30 yıllık uçakları sadece nostaljik air show larda gösteri amacı ile kullanıyorlar. Uçuş okulunda kullanıldığını ne gördüm ne duydum? Olsa olsa nizamiye kapısına dikilir bu kadar eski uçaklar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bugün 1 saat 15 dk'lık yapmış olduğum eğitim uçuşumun ardından yorumlarınızı okuyarak yorgunluğumu attığım için size minnettarım.herkes A380 pilotu herkes sektörün en bilgilisi herkes uçak mühendisi.yok şirketler almıyormuş yok iş yokmuş yok para lazımmış.parmaklarınızı yormayın boşuna, sektörde iş var ama girmesini bilene.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Burdaki yorumlara sadece gülüyorum:)) Ben 1975 model c-172 2006 2007 de eğitim almıştım . 200 saat uçuşta 1 kere bile arızalanmadı. Ayrıca bu uçakta yazın uçanın vay haline :)) Hamama giren terler. Şapkasız çıkmayın tatlısu pilotu arkadaşlarım :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000