04 Kasım 2013, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]

TÜRKİYE'NİN HAYALİ ŞİRKETİ VE HAYALİ UÇUŞ PLANI

Bir havayolu şirketi kurmanın kaideleri, kuralları, yönetmelikleri, kanunları olduğunu bilmiyormuşuz gibi habire pişirilip önümüze servis edilen sahte haberleri yayınlamak zorunda kaldığımız için utanç duyuyorum.

Bursa Havayolları denilen içi boş hevesten bahsediyorum. Hiçbir resmi kağıdı-küreği olmayan hayali şirketten bahsediyorum. Neye göre hayali? Sivil havacılık kurallarına göre hayali.

Bursa Havayolları adı altında sürekli piyasaya pompalanan şirket hayalidir. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne yapılan başvuruyu bile askıya alan bir şirket nasıl uçabilir?.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne başvurusunu bile askıya alan  şirketin, "Şuraya uçacağız, buraya sefer yapacağız" şeklinde uydurma haber yapmaları, yaptırmaları milleti ahmak yerine koymaktan öte bir şey değildir.

Meselenin özü şudur.

Bursalı yöneticilerimiz başta vali, belediye başkanı ve bunlara Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği dahil olmak üzere çok sayıda heveslinin, Arap Birliği Turizm Teşkilatı Başkanı Dr. Bandar Fahad El-Fehaid'in gazına gelmelerinden başka bir olay değildir.

Sayın Bandar'ın; "Bursa'da havayolu şirketi kuralım. Ben çok sayıda Arap sermayesi getiririm" sözü üzerine başlanılan girişim maalesef verilen sözlerin yerine getirilmemesi üzerine fiyasko olmuştur.

Bandar'ın  parası yok. Söz verdiği gibi Arap sermayesi de getirememiştir. Kimse gerçekten Bursa'da havayolu şirketi kurulacak diye heves etmesin.

Bu durum belediyenin siyasi argümanından başka bir şey değil.

Yapılacak olan şudur.

Nasıl SeaBird Havayolları ile belediye arasında bir anlaşma yapılıp Bursa'dan uçuşlar yapılıyorsa havayolu diye yutturulan oluşum da bunun gibi olacaktır.

Mevcut havayolu şirketlerimizden biri ile anlaşma yapılacak ve o şirket üzerinden charter uçuşlar gerçekleştirilecek. İşin özü budur. Vatandaşın gözü boyansın diye o şirketin uçağının üzerine logo yapıştırabilirler. Bu sizi aldatmasın. THY'nin alt markası Anadolujet, THY izni ile nasıl uçuyorsa bu hayali şirket de bu şekilde uçabilir.

Bursa Havayolları diye bir şirket ticari unvan olarak olsa bile Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından izin verilmediği sürece sadece hayalden öteye geçemez.

Bir dönem "Van Way Airlines kuruluyor " diye de hayal satılmıştı. Sonradan anlaşıldı ki onlar da Borajet Havayolları'nın uçakları ile uçmak için yapılan bir anlaşmanın yansımadı idi. Zira o anlaşma da sonradan iptal edildi.

Kamuoyuna yalan bilgilerle haber pompalamak doğru değildir.

Elinize yüzünüze bulaştırdınız. Doğruları açıklayın ki millet de sizleri ciddiye alsın.

TÜRKİYE'NİN HAYALİ ŞİRKETİ VE HAYALİ UÇUŞ PLANI

Yorumlar

hayaller gercek olsa ~ 10 yıl önce
şimdi bir detur furyasıdır gidiyor herkes deturun pesinde şirket kuruluyor diye arkadan ap havacılık çıktı aynı modaya uydu iş arayan insanlar kendini moda soktu hadi bakalım hayali uçuşlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Berlin den : eskidendi şirket kurmalar , biz okurlara herzaman doğruları yazdığınız için tşk ederiz Airporthaber

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000