15 Ekim 2012, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Kutluyorum Abi seni. İstesen bu kadar bilgi yi alamazsın ;)) ( Yayınlamayın Sadece gösterin )
  • Evet, yakında THK üniversitesi tamamen burslu sisteme'de geçecek. (Pilotaj hariç). Burs'u bir hizmet olarak düşünürsek evet büyük hizmet. Ancak bunları bir siyasetcinin gözünden görürsek ortaya şuı durum çıkıyor 'büyüklerimnizin gözüne girebilmek için (hizmet) adına yapılabilecek herşeyi yaparız biz' ve olayın tamamen reklam daha dogrusu pazarlama koktugunun aşikar oldugu anlaşılmaktadır. Bakan olmaya çalışan bir Rektör'le karşı karşıyayız, SORUYORUM SİZE! SAYIN BAN HİÇ ANITKABİRE GİTMİŞMİ? NEDEN HER 19 MAYISTA, ŞEHİR DIŞINDA KENDİSİ, ÇÜNKİ YAPTIGI ŞOV. FETULLAH GÜLEN HOCANIN DEDİGİ GİBİ; ALINLARI SECDEYE GİDERKEN BİNBİR FESAT DÜŞÜNEN İNSANIN İŞİ... Ancak bu yorumları okuyor kendisi. Umarız yanlış yoldan dönerler. özellikle YAGEM'de yapılan her yanlış Kurumun koriorlarında yankılanıyor. Burası THK biz 'Türk' adının yazıldıgı bu kurumu kolay kolay zıplama tahtası etmeyiz. Güvenlige arabasını parkettiren, kapısını açtıran Semih Şahinel beyefendiyi Çılgın köfteciye geçip hergün izlioruz
  • THK Üniversitesinde okuyorum. Hocalarımdan ve üniversitemden çok memnunum. yersiz kişiler yersiz konuşuyor. ilkler her zaman karalanır ama en çok o kara boya karayanın eline bulaşır....
  • kaleminize sağlık ali bey. yiğidi öldür hakkını yeme demiş atalarımız. bu yazınızla bunu çok iyi özetliyorsunuz. THK üniversitesinin yüksek bursiyer oranları zaten herşeyi açıklıyor. Halkından aldığını halkına vermeye çalışan bir kurumu yerlere değil gökelre çıkarmak gerekirken asinin yapılması karş tarafın iyi niyetinden şüohe ettiriyor insanı
  • sayın thk yetkilileri ilkler her zaman eleştirilir, hiç bir zaman çekilemez. lütfen yılmayın. ne kadar çok iyi hizmet verirsenniz o kadar çok eleştirilirsiniz.
  • soner rumuzlu arkadasım belli ki senin bu kurumla ilgili bazı problemlerin var ayrıca ileri surdugun desteksız iddiaları tartısmanın yeri burası değil egitim anlamında guzel birseyler yapılıyor fakat sen insanlara camur atmaktan baska birsey yapmıyorsun. sizin gibiler yuzunden zaten ulkemiz ilerlemiyor hala gelişmekte olan ulke olarak anılıyoruz.
  • burada tartisilmasi gereken kurulan universitenin ulkemize ve genclerimize katacaklari yersiz iddialarla kurumu kotulemeye gerek yok egitim alani olarak ulkemizde tek bu acidan faydalarinin cok olacagini dusunuyorum
  • universite ozel diyorsunuz ama ben sivil hava ulastirma isletmeciligi bolumundeyim ve bu sene alinan 60 ogrencinin tamami tam burslu diger bolumler acisindanda yine ayni sekilde sadece 6 ogrenci ucretli bursluluk oranlari bu kadar yuksek olan baska universite varmi sormak isterim
  • SAYIN YORUMCULAR, TABİKİ TÜRK HAVA KURUMU'NUN ÜNİVERSİTE KURMUŞ OLMASI ÇOK ÇOK GÜZEL. BUNA KARŞI ÇIKAN YOK. ANCAK BURDA GÖZDEN KAÇIRILMAK İSTENEN VEYA GÖRÜLMEK İSTENMEYENİ ORTAYA KOYMAK GEREKİR. ÜNİVERSİTE ÖZEL, YANİ PARALI BİR ÜNİVERSİTE, OSMAN YILDIRIM THK BAŞKANI OLDUKTAN SONRA ÜNİVERSİTENİN KURULABİLMESİ İÇİN MİLLETİN YILLARDIR VERMİŞ OLDUĞU FİTRE ZEKAT KURBAN DERİSİ VE DİĞER BAĞIŞLARLA ELDE EDİLMİŞ OLAN GELİRLERİN TAMAMI BU ÜNİVERSİTEYE AKTARILMIŞ DURUMDA. VE BU ÜNİVERSİTEDE KAÇ ÖĞRENCİYİ PARASIZ OKUTUYORSUNUZ. ARKADAŞLAR BUNA KİMSENİN HAKKI YOK. MİLLET YILLARDIR FİTRE ZEKAT KURBAN DERİSİNİ VE DİĞER BAĞIŞLARINI AKRABA EŞ DOST ÇOCUKLARI ÜCRETSİZ OKUSUN DİYE KURUMA BAĞIŞLAMADI. BU KURUMDA TÜYÜ BİTMEMİŞ YETİMİN HAKKI VAR. AYRICA BİR ARAŞTIRIN ÜNİVERSİTEDE OSMAN YILDIRIMIN KAÇ TANE AKRABASI VAR. ÖRNEĞİN TEKNİK BİR ÜNİVERSİTE OLAN KURUM ÜNİVERSİTESİNİN GENEL SEKRETERİ KİM. EĞİTİMİ NEDİR, TECRÜBESİ NEDİR. KURUM OSMAN YILDIRIMIN AİLE ŞİRKETİ OLMUŞ DURUMDA. BUNUMU ÖVÜYORSUNUZ.
  • yakup akrdeşim sana tamamen katılıyorum. adını vermek istemiyorum ama ne vakıf üniversiteleri var bilerek hazırlıkta burslu öğrencileri geçirmiyorlar ki para alabilsinler. öte yandan THK üniversitesi atamın izinden ilerlerdiğini burslu öğrencilerin sayısıyla çok iyi gösteriyor. burada yazanların çoğu bazı şeyleri sindirememiş insanlar tutturmuşlar deri kavgası. abi tek derdiniz kurban derisi olsun ya. üniversitede 4.00 oratalama yapan arkadaşımı meşhur bir özel üniversite 3.96 ya indirdi ki son dönem onur bursunu yitirsin. daha niceleri mevcut ama bizim ülkede budur iyilik yapanın tepesaine konar kötülük yapanın dibinden ayrılmayız. aldığı derilerin karşılığını gani gani ödüyor arkadaş. çokta uzatmamak bekleyip gelişmeleri görmek lazım. 2 yaşındaki çocuğa nasıl geleceği ile ilgili yorum yapılmazsa üniversite içinde olmaz.

TÜRK HAVA KURUMU’NDAKİ HIRSIZLAR

Türkiye’de manevi ve milli değeri olan en güzide kurumumuz Türk Hava Kurumu. Bu güzide kurumun üzerindeki kokuşmuş düzenin kalkacağına inanmaya başladım.

Ne zaman? Geçen hafta.

Türk Hava Kurumu’nun üniversitesinin 2012-2013 yılı eğitim döneminin açılışına davetliydim. Defalarca gidip görmeme rağmen, çeşitli programlar yapmama rağmen manevi ve milli değerinin vermiş olduğu heyecandan başka bir şey hissetmemiştim geçen haftaya kadar.

Köhnemiş binalar, köhnemiş yönetim anlayışları, akılsız yatırımlar, kurban derisi kavgaları bu kurumun üzerine çöreklenmiş karabulut idi.

Bu karabulutları dağıtacak bir çıkış yolu bulunmalıydı. Bir cengaver çıkacak. Atamızın yadigarı, “İstikbal Göklerdedir”in meşalesini gerçek anlamda yakacak bir cengaver.

Bazılarımızın “Astronot” bazılarımızın “Aman yine mi asker” dediğimiz Osman Yıldırım o ışığı yaktı.

Nasıl diye sormayın.

Bana göre Türk Hava Kurumu’nun kuruluşundan beri en olumlu işi üniversite kurmak olmuş. İşte bunu da Osman Yıldırım gerçekleştirdi.

Ve en büyük şans Ünsal Ban.

Geçen başlanan yolculukta çok büyük yol kat edilmiş durumda.

Bugün sekiz yüzden fazla öğrencisi olan ve sadece yerli değil yabancı öğrenciye de eğitim verecek bir temayülü yakalamış gencecik bir üniversite.

Vurmak kolay. Geçmişten gelen kinle, nefretle, içimize işleyen “Aman THK’mı herkes orayı söğüşlüyor” düşüncelerimizden sıyrılma zamanı.

Kişilere değil ama kuruma gerçek anlamda destek vermek lazım. Geçmişten gelen duygularımızdan arınıp üniversitenin Türk Hava Kurumu markasını yücelteceğini düşünerek destek vermek lazım.

Türkiye için Türk Hava Kurumu Üniversite’si bir şans diyorum.

Daha yolun başında olmalarına rağmen gözle görülür değişim yaşanmaya başlanmış bile. THK’nın geçmiş yöneticilerinin el atmadığı birer viraneye dönen binalar elden geçiriliyor ve üniversitenin, THK’nın şanına yakışacak hale getiriliyor.

Yeter mi? Yetmez.

Yapılacak o kadar çok iş var ki? Uçuş okulunun, bakım hangarlarının tamamen uluslararası bir yapıya kavuşması gerekir. Eğitim gören öğrenciler için uygulamalı derslerin yapılacağı bu alanlar da modern yapıya kavuşmalı.

Türkiye’de önüne gelen herkesin havacılık dalında eğitim verdiği düşünülürse Türk Hava Kurumu’nun alt yapı anlamında çok avantajlı olduğunu düşünüyorum. Diğer üniversitelerde hiçbir alt yapı olmamasına rağmen (Anadolu Üniversitesi hariç) havacılık eğitimi verdiğini düşünürsek THK’nın bu avantajları kullanarak ön plana çıkacağı bal gibi ortada.

Ancak; Türk Hava Kurumu’nun tüm yapısında köklü değişikliğe gitmesi gerekiyor. Diğer birimleri ya yenilemeli ya da THK’nın üzerinde kambur olan birimlerden kurtulmalı. Makyaj olarak üniversite kullanılıp diğer yan kuruluşlarda aynı tas aynı hamam devam edilecekse boşuna çırpınmanın anlamı da yok.

Osman Yıldırım, Ünsal Ban konusunda isabetli karar vermiş. Embry Riddle, FIT gibi uluslararası havacılık üniversitesi gibi üne kavuşması için top yekûn destek vermek gerekiyor.

Ben umutluyum.

Umut var hep var olacak. Bu yüzden ben Türk Hava Kurumu Üniversitesi’nin geleceğinin parlak olduğunu bir kez daha vurguladıktan sonra,

İyi haftalar diliyorum.

TÜRK HAVA KURUMU’NDAKİ HIRSIZLAR

Yorumlar Tüm Yorumlar (57)

Çok Zekice ~ 12 yıl önce
Kutluyorum Abi seni. İstesen bu kadar bilgi yi alamazsın ;)) ( Yayınlamayın Sadece gösterin )

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Evet, yakında THK üniversitesi tamamen burslu sisteme'de geçecek. (Pilotaj hariç). Burs'u bir hizmet olarak düşünürsek evet büyük hizmet. Ancak bunları bir siyasetcinin gözünden görürsek ortaya şuı durum çıkıyor 'büyüklerimnizin gözüne girebilmek için (hizmet) adına yapılabilecek herşeyi yaparız biz' ve olayın tamamen reklam daha dogrusu pazarlama koktugunun aşikar oldugu anlaşılmaktadır. Bakan olmaya çalışan bir Rektör'le karşı karşıyayız, SORUYORUM SİZE! SAYIN BAN HİÇ ANITKABİRE GİTMİŞMİ? NEDEN HER 19 MAYISTA, ŞEHİR DIŞINDA KENDİSİ, ÇÜNKİ YAPTIGI ŞOV. FETULLAH GÜLEN HOCANIN DEDİGİ GİBİ; ALINLARI SECDEYE GİDERKEN BİNBİR FESAT DÜŞÜNEN İNSANIN İŞİ... Ancak bu yorumları okuyor kendisi. Umarız yanlış yoldan dönerler. özellikle YAGEM'de yapılan her yanlış Kurumun koriorlarında yankılanıyor. Burası THK biz 'Türk' adının yazıldıgı bu kurumu kolay kolay zıplama tahtası etmeyiz. Güvenlige arabasını parkettiren, kapısını açtıran Semih Şahinel beyefendiyi Çılgın köfteciye geçip hergün izlioruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
burslu öğrenci ~ 12 yıl önce
THK Üniversitesinde okuyorum. Hocalarımdan ve üniversitemden çok memnunum. yersiz kişiler yersiz konuşuyor. ilkler her zaman karalanır ama en çok o kara boya karayanın eline bulaşır....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
kaleminize sağlık ali bey. yiğidi öldür hakkını yeme demiş atalarımız. bu yazınızla bunu çok iyi özetliyorsunuz. THK üniversitesinin yüksek bursiyer oranları zaten herşeyi açıklıyor. Halkından aldığını halkına vermeye çalışan bir kurumu yerlere değil gökelre çıkarmak gerekirken asinin yapılması karş tarafın iyi niyetinden şüohe ettiriyor insanı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
helal ~ 12 yıl önce
sayın thk yetkilileri ilkler her zaman eleştirilir, hiç bir zaman çekilemez. lütfen yılmayın. ne kadar çok iyi hizmet verirsenniz o kadar çok eleştirilirsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kürşat Doğruel ~ 12 yıl önce
soner rumuzlu arkadasım belli ki senin bu kurumla ilgili bazı problemlerin var ayrıca ileri surdugun desteksız iddiaları tartısmanın yeri burası değil egitim anlamında guzel birseyler yapılıyor fakat sen insanlara camur atmaktan baska birsey yapmıyorsun. sizin gibiler yuzunden zaten ulkemiz ilerlemiyor hala gelişmekte olan ulke olarak anılıyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
burada tartisilmasi gereken kurulan universitenin ulkemize ve genclerimize katacaklari yersiz iddialarla kurumu kotulemeye gerek yok egitim alani olarak ulkemizde tek bu acidan faydalarinin cok olacagini dusunuyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gulcan ~ 12 yıl önce
universite ozel diyorsunuz ama ben sivil hava ulastirma isletmeciligi bolumundeyim ve bu sene alinan 60 ogrencinin tamami tam burslu diger bolumler acisindanda yine ayni sekilde sadece 6 ogrenci ucretli bursluluk oranlari bu kadar yuksek olan baska universite varmi sormak isterim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
soner ~ 12 yıl önce
SAYIN YORUMCULAR, TABİKİ TÜRK HAVA KURUMU'NUN ÜNİVERSİTE KURMUŞ OLMASI ÇOK ÇOK GÜZEL. BUNA KARŞI ÇIKAN YOK. ANCAK BURDA GÖZDEN KAÇIRILMAK İSTENEN VEYA GÖRÜLMEK İSTENMEYENİ ORTAYA KOYMAK GEREKİR. ÜNİVERSİTE ÖZEL, YANİ PARALI BİR ÜNİVERSİTE, OSMAN YILDIRIM THK BAŞKANI OLDUKTAN SONRA ÜNİVERSİTENİN KURULABİLMESİ İÇİN MİLLETİN YILLARDIR VERMİŞ OLDUĞU FİTRE ZEKAT KURBAN DERİSİ VE DİĞER BAĞIŞLARLA ELDE EDİLMİŞ OLAN GELİRLERİN TAMAMI BU ÜNİVERSİTEYE AKTARILMIŞ DURUMDA. VE BU ÜNİVERSİTEDE KAÇ ÖĞRENCİYİ PARASIZ OKUTUYORSUNUZ. ARKADAŞLAR BUNA KİMSENİN HAKKI YOK. MİLLET YILLARDIR FİTRE ZEKAT KURBAN DERİSİNİ VE DİĞER BAĞIŞLARINI AKRABA EŞ DOST ÇOCUKLARI ÜCRETSİZ OKUSUN DİYE KURUMA BAĞIŞLAMADI. BU KURUMDA TÜYÜ BİTMEMİŞ YETİMİN HAKKI VAR. AYRICA BİR ARAŞTIRIN ÜNİVERSİTEDE OSMAN YILDIRIMIN KAÇ TANE AKRABASI VAR. ÖRNEĞİN TEKNİK BİR ÜNİVERSİTE OLAN KURUM ÜNİVERSİTESİNİN GENEL SEKRETERİ KİM. EĞİTİMİ NEDİR, TECRÜBESİ NEDİR. KURUM OSMAN YILDIRIMIN AİLE ŞİRKETİ OLMUŞ DURUMDA. BUNUMU ÖVÜYORSUNUZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
katılıyorum ~ 12 yıl önce
yakup akrdeşim sana tamamen katılıyorum. adını vermek istemiyorum ama ne vakıf üniversiteleri var bilerek hazırlıkta burslu öğrencileri geçirmiyorlar ki para alabilsinler. öte yandan THK üniversitesi atamın izinden ilerlerdiğini burslu öğrencilerin sayısıyla çok iyi gösteriyor. burada yazanların çoğu bazı şeyleri sindirememiş insanlar tutturmuşlar deri kavgası. abi tek derdiniz kurban derisi olsun ya. üniversitede 4.00 oratalama yapan arkadaşımı meşhur bir özel üniversite 3.96 ya indirdi ki son dönem onur bursunu yitirsin. daha niceleri mevcut ama bizim ülkede budur iyilik yapanın tepesaine konar kötülük yapanın dibinden ayrılmayız. aldığı derilerin karşılığını gani gani ödüyor arkadaş. çokta uzatmamak bekleyip gelişmeleri görmek lazım. 2 yaşındaki çocuğa nasıl geleceği ile ilgili yorum yapılmazsa üniversite içinde olmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000