15 Haziran 2015, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Yenı Başlayan personel yüzde 50 maaşla Başlıyor ve ıkı buçuk senede kademelı olarak artıyor 5 Sene sonunda ancak %100 olabılıyor Maaş az alınıyor,konuya Önem ver başkan
  • Taşeron firma ofis personelleri asıl işi yapmaktadır.ilker bey inşallah özveri içerisinde çalışan bu personellere en kısa zamanda kadro yolu açması temennimizdir.
  • Ilker bey, her ne kadar eğitim başkanlığından aylar önce ayrılmış olsam da geride kalan arkadaşlarım ve dostlarımın kenefe çevrilmiş çalışma hayatından dolayı üzüntü içindeyim. Şu ana kadar gelmiş geçmiş kötünün en kötüsü eğitim başkanı, geldiğinden bu yana başkanlığı programcılık şantiyesine çevirmiş, bunda da performansı başkandan ziyade bir proje yöneticisine bile yaklaşamamıştır. Insani ilişkileri sıfır olduğundan herkes eğitim başkanlığından nefret eder hala gelmiştir. Insanların yüzüne he türlü yalanı söylemekte, arkalarından dedikodu yapmakta, fitne çıkartmakta, başkanlık makamını kendi şahsiyetiyle özdeşleştirmiş olan eğitim başkanını görevden alacağınız zaman genel müdürlükte lokum dağıtacağım. Oradaki arkadaşlar bitmiş ve bıkmış vaziyette sesleri çıkmamakta. Onların adına ben buradan seslenmek istiyorum.
  • Asker sivil ayrımı ilk önce kaptanlık kriterlerinde kalkmalı.
  • Tk da suan one gecen, korkulan, baskici, hakim kesim askerde tertipcilik yapanlarla ayni kaprislere sahip sivil pilotlardiir
  • Suan Askerler sivillerden zor durumda canim yazarim, Askerlere karsi yillardir suregelen hareket suan onlari magdur hale getirmis durumda, 330 filodaki eski sultanlari bundan haric tutarim
  • Thy nin akademisinden nedir alıp veremediğiniz ? Evet oynanan oyunlar nedir siz daha iyi biliyorsunuz demek ki. İşinize gelmediği için sürekli haber yapıyorsunuz
  • Aklıma biz söz geldi.O yüzden yoruma korna yazdım.Siz anlarsınız size ne demek istediğimi. Ne olursa olsun hiç kimseye dil,din,ırk,siyasi düşünce yüzünden ayrımcılık yapılmayacağını yazmışsınız.Eminmisiniz?Unutmayın ilk göreve geldiğinde yapılan icraat Faruk Çizmecioğlu'nun görevden alınması oldu.Bunun sebebi Faruk Çizmecioğlu'nun başarısızlığımı??Nedir sizce?Hadi birisi başarısızlık desin ayıp etsin.
  • tek dileğim ankara base...
  • THY Teknik için yargıtaydan çıkan karardan sonra İlker Beyin öncekiler gibi tüccar mı yoksa gerçek bir yönetici mi olacağı belli olacak.

THY'nin tepesinde kararlı bir adam: İlker Aycı

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı. Göreve geleli iki ayı az bir süre geçti. İlk karşılaşmamız THY teknisyeninin cenazesinde, ikincisi Ordu-Giresun Havalimanı açılış töreninde oldu. Ve üçüncüsünü makamında gerçekleştirdik. İlker Aycı ile yaptığımız sohbetten edindiğim Aycı profilini sizlerle paylaşmak isterim.

Her yöneticinin ayrı prensibi ve ayrı yönetim tarzı vardır. İlker Aycı'nın tarzını ilerleyen süreçte çok anlayacaksınız. Uzunca sohbetimiz esnasında şunu anladım ki, İlker Aycı döneminde işini iyi yapan hiçbir kimseye dini, dili, ırkı, cinsiyeti, siyasi görüşü nedeniyle ayrımcılık yapılmayacak.

İlker Aycı şu anda şirketi ve iştirakleri tanıma sürecinde. Bu dönemin çok uzun süreceğini sanmıyorum. Zira yönetim kurulu üyeliği yaptığı ondört aylık süreçte de kısmen bilgi sahibi olduğu anlaşılıyor.

İlker Aycı'nın egosuz bir profesyonel olduğunu, geldiği yerin ağırlığını taşıyıp taşımayacağını anlamak için kahin olmaya gerek yok. Şu sözleri beni çok etkiledi; "Ben bir başarı hikayesinin başına geldim. THY çok başarılı bir şirket. Benden önceki yönetimin başarısı bu. Ben bu başarı hikayesini daha yukarı çıkartmak zorundayım" diyor İlker Aycı.

Bu tavır İlker Aycı'nın karalayıcı değil kucaklayıcı, yıkıcı değil yapıcı olduğu anlamına geliyor. Biz öyle yöneticiler gördük ki bu sektörde; kendini ballandıra ballandıra anlatır. Bunu örneklemek için çokça isim yazabilirim ama Sami Alan desem hepsinin karşılığı olur.

İşte İlker Aycı'nın portresinde bunu görmek mümkün değil.

Kendi yaşam tarzını da "Bu fakir hep çalıştı, hiçbir insanın ekmeği ile oynamadı" diyerek özetledi.

Etkileyici bu cümleye derinlik kazandırmak gerekir ise; THY'de önümüzdeki süreçte çok güzel gelişmeler yaşanabilir. İpuçları almama rağmen bunu burada paylaşmayacağım. Zira bazen gazeteci de olsanız aksiyonu görmeden hareket etmeniz doğru olmaz.

Naçizane tavsiyelerim olacak.

Daha önce de yazmıştım. Öncelikle yöneticiler arasındaki kopukluğu gidermeli.

"Temel Kotil'in adamı, İlker Aycı'nın adamı" söylemelerine prim vermemeli.

Bu tür görünen insanları da derhal THY'den uzaklaştırmalı.

Pilotlar arasındaki asker-sivil kutuplaşmasının önüne geçilmeli. Gelenek haline gelen askeri korumacı içgüdüsü yok edilmeli. Kimsenin kimseden farkı olmadığını açıkça ilan etmeli.

Aydın'daki uçuş okulu önemsenmeli, Ortadoğu başta olmak üzere Türki Cumhriyetleri dahil Asya'nın tamamına hitap edecek bir okul hüviyetine kavuşması için bütün imkanlar seferber edilmeli. Körfez bölgelerindeki pilotaj eğitim açığının başta Amerika olmak üzere Avrupa ülkelerinde eğitildiği gerçeğinden yola çıkarak Aydın'ı bir uçuş eğitim merkezi haline getirilmesinin önemi kavranmalı.

Aydın üzerinde oynanan oyunlar iyi analiz edilmeli ve statükocu askeri pilotların uçuş okulu üzerindeki fosilleşmiş düşünceleri bir kenara atılmalı ve modern bir uçuş eğitim merkezi haline getirilmesi için defans bloğu parçalanmalı.

Teknikteki değerler korunmalı. Fazla maaş alıyor diye işten çıkarılmaya zorlananların tecrübelerinin kıymeti bilinmeli.

Ben THY'nin tepesinde kararlı bir adam gördüm.

Niye diye soracak olursanız, "Ben değil biz" demeyi bilen, İlker Aycı odaklı değil THY odaklı çalışılması gerektiğini vurgulayan bir başkanın başarısız olması imkansızdır.

THY çalışanları bu mantaliteyi iyi anlarsa gerisini düşünnmeye gerek yok.

Kararlı adam İlker Aycı...

Egosuz, art niyetsiz, ötekisi olmayan, tek hedefi THY'nin başarısı olan bir başkana ancak destek verilir.

İnsanlarla konuşurken gözünü kaçırmayan, sağı, solu oynamayan bir İlker Aycı gördüm.

Gelecek beni yanıltmasın dileği ile THY'nin geleceği parlak olsun diyorum.

THY'nin tepesinde kararlı bir adam: İlker Aycı

Yorumlar Tüm Yorumlar (64)

havacı ~ 9 yıl önce
Yenı Başlayan personel yüzde 50 maaşla Başlıyor ve ıkı buçuk senede kademelı olarak artıyor 5 Sene sonunda ancak %100 olabılıyor Maaş az alınıyor,konuya Önem ver başkan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Taşeron firma ofis personelleri asıl işi yapmaktadır.ilker bey inşallah özveri içerisinde çalışan bu personellere en kısa zamanda kadro yolu açması temennimizdir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ilker bey'e... ~ 9 yıl önce
Ilker bey, her ne kadar eğitim başkanlığından aylar önce ayrılmış olsam da geride kalan arkadaşlarım ve dostlarımın kenefe çevrilmiş çalışma hayatından dolayı üzüntü içindeyim. Şu ana kadar gelmiş geçmiş kötünün en kötüsü eğitim başkanı, geldiğinden bu yana başkanlığı programcılık şantiyesine çevirmiş, bunda da performansı başkandan ziyade bir proje yöneticisine bile yaklaşamamıştır. Insani ilişkileri sıfır olduğundan herkes eğitim başkanlığından nefret eder hala gelmiştir. Insanların yüzüne he türlü yalanı söylemekte, arkalarından dedikodu yapmakta, fitne çıkartmakta, başkanlık makamını kendi şahsiyetiyle özdeşleştirmiş olan eğitim başkanını görevden alacağınız zaman genel müdürlükte lokum dağıtacağım. Oradaki arkadaşlar bitmiş ve bıkmış vaziyette sesleri çıkmamakta. Onların adına ben buradan seslenmek istiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Asker& Sivil ~ 9 yıl önce
Asker sivil ayrımı ilk önce kaptanlık kriterlerinde kalkmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sivil ~ 9 yıl önce
Tk da suan one gecen, korkulan, baskici, hakim kesim askerde tertipcilik yapanlarla ayni kaprislere sahip sivil pilotlardiir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çocukça şeyler ~ 9 yıl önce
İş mi yapıyosunuz oyunmu oynuyosunuz anlaşılır gibi değil
Kankazade ~ 9 yıl önce
THY bu arkadaş gibi boş adamlarla dolu
Suan ~ 9 yıl önce
Suan Askerler sivillerden zor durumda canim yazarim, Askerlere karsi yillardir suregelen hareket suan onlari magdur hale getirmis durumda, 330 filodaki eski sultanlari bundan haric tutarim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Thy nin akademisinden nedir alıp veremediğiniz ? Evet oynanan oyunlar nedir siz daha iyi biliyorsunuz demek ki. İşinize gelmediği için sürekli haber yapıyorsunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
akademi ? ~ 9 yıl önce
Akademiden kastınız Eğitim Başkanlığıysa, geriye akademi mi kaldı kardeş. Kemal başkan olduğundan bu yana akademi görebileceği en kötü durumda ve bitmişliği oynuyor. Görevi sanki bir kamikaze gibi eğitimi bitirmek için her şeyi yapıyor. Kemal personelden, personel de ondan nefret ediyor. Bu nasıl çözülecek ?
Korna ~ 9 yıl önce
Aklıma biz söz geldi.O yüzden yoruma korna yazdım.Siz anlarsınız size ne demek istediğimi. Ne olursa olsun hiç kimseye dil,din,ırk,siyasi düşünce yüzünden ayrımcılık yapılmayacağını yazmışsınız.Eminmisiniz?Unutmayın ilk göreve geldiğinde yapılan icraat Faruk Çizmecioğlu'nun görevden alınması oldu.Bunun sebebi Faruk Çizmecioğlu'nun başarısızlığımı??Nedir sizce?Hadi birisi başarısızlık desin ayıp etsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zurna ~ 9 yıl önce
Faruk, yoksa bu yorumu yapan sen misin len....
Zurna ~ 9 yıl önce
Hayır ben Faruk değilim.Ama seni terbiye ve nezaket kırallarına davet etmek isterdim.Fakat biliyorum ki insan olanda terbiye ve nezaket aranır len.
f/o candidate ~ 9 yıl önce
tek dileğim ankara base...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Boşveer ~ 9 yıl önce
Kardeşim bırak o hayalleri olmaz oyle şey
Teknisyen ~ 9 yıl önce
THY Teknik için yargıtaydan çıkan karardan sonra İlker Beyin öncekiler gibi tüccar mı yoksa gerçek bir yönetici mi olacağı belli olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000