07 Aralık 2015, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Ali bey, inanın Türk gençleri harcanıyor, heba oluyor. Bırakın pilotluğu hiç olmasa teknisyenlik için bizi işe alsınlar. Ben de bu 6 ay eğitim görenlerdenim ama gerçekten haksız yere elediler beni. Bu yöneticiler gerçekten hiç normal değiller, thy gibi bir kurumu mahvediyorlar geleceğini karartıyorlar kesinlikle ve kesinlikle...
  • 2007 den sonra paralel yapının hakım oldugu guç donemınde ,atanan tum müdürlerın gitmesı gerekli.
  • Kanun çıkarsınlar asker emeklileri hiçbir yerde ve sektörde çalışmasın.emekliliğini yaşasın. Sektörün dengesi bozuluyor. ornek thk.
  • Bu thk ve ambulansci yorumlarindan. Bize ne arkadaş. Begenmiyorsaniz çalışmayın üç dört aydir maaş almiyorsaniz ne duruyorsunuz . Bizim site bekçisi bile maaşını on gun gecirsen basar gider.
  • Hamdi bey zamaninda mudur olan tum mudurler incelenmeli
  • Ali bey size yaziniz icin tsk ederim mudurlere bir el atsalar cunku kendilerine verilen yetkileri kotuye kullaniyorlar pas biletleri para ile satanlar var ikinci is olarak tavukcu dukkani acip durum saran mudurler var oda yetmiyor acentelere ortak oluyorlar insaallah bir revizyon olur
  • Bıyıklar ayırt edici olabilir..
  • TGS Esenbogadaki Gezici ve Paralelci yapıyı sagır sultan bile biliyor. Gezici ve Parelelcı Müdür ve Şeflerın kendi zihniyetinizi köle yapmalarına daha ne kadar müsaade edeceksiniz. Lütfen bundan sonra gezici ve paralelcilerle ugrasagacız diye bizden oy ıstemeyın..........
  • Adam ister paralel ister ateist ister hırsız sevinci olsun işini yapıyorsa başım gözüm üzerine..kaldıki bu paralel söylemi inandırıcılığı kalmadı güce yalakalık yarışında Küçük gazeteci adamların yarışı.Eğlencelide oluyor bizler için ama cemaati büyütmeyin milletin gözünde...
  • asa gitti yaşasın

THY'deki "şakirtler" gitmeli...

Türk Hava Yolları bir değişim sürecine gireceğinin işaretlerini veriyor. Şunu herkes anlamalı ki koltuklar kimseye baki değil. Kimse de o koltukların ilelebet sahibi olunamayacağını anlamalı artık. İtibar korunmak isteniyor ise kovulmadan gidilmeli. "Kovuldu" damgası yerine "istifa etti" haberi daha itibarlı olsa gerek.

Bir zamanlar çalışmış olduğum kurumda, yine aynı kurumda çalışan arkadaşımın sıkıntılı gününde yanında olmuştum. O zamanki idarecilerimiz "O iyi biri değil onunla arkadaşlık yapma. Ona yardım ettiğin için savunmanı ver" demişlerdi. Ben de "arkadaşımı kendim seçerim" diyerek istifa etmiştim.

Şimdi aynı durum THY'deki yöneticiler için geçerli. Eğer yönetimi beğenmiyorsanız ve "ille de ben, ille de ben" diyorsanız, sizin siz olmadığınızı birileri size kapak yapar.

Defalarca yazdım. THY'de eş güdümlü düşünemeyen arkadaşlar, THY'nin geleceğine dinamit koyuyor, kendine yandaşlar devşirip paralel bir yönetim çizgisinde yürüyor. İşte bu yapı THY'nin kurumsallığına gölge düşürüyor. Aynı karede fotoğraflanamayan yöneticilerin, ayrı telden saz çalmalarının THY'ye fayda getiremeyeceğini anlayamayan bir anlayışın hala THY'de kuyu kazmak için direnmesine de anlam veremiyorum.

THY'de maalesef paralel bir yapı var. Bu yapıyı çözmek zor olsa bile imkansız değil. AK Partili bir dostum "Namaz kılarken sağa selam veriyoruz, sola selam veriyoruz. Ama sağımızdaki, solumuzdaki pararlel mi ya da her ikisi de mi paralel diye düşünmeden edemiyoruz" demişti. Şimdi çok daha iyi anlıyorum ki THY'de kimin paralel olduğunu da çözmek kolay değil.

Ama net bilgiler net işaretler var. Gezi olayları süresince sosyal medya üzerinden kışkırtmalarından biliyoruz. Her ne kadar şimdilerde inkar edilse de artık kimse yemiyor.

THY'de cemaatin her istemini yerine getirenleri, cemaatin isteklerini geri çevirenleri de sorgusuz sualsiz kapı dışarı edenleri de biliyoruz.

Asaf Bora gitti. Ama onurlu bir şekilde gitti. Kendisine teklif edilen Aydın Çıldır'daki okulun başına geçme önerisini de kabul etmeyerek köşesine çekilmeyi tercih etti. Eş güdümlü olarak Kadir Dokuyucu da gitti. Kadir Dokuyucu, Temel Kotil ekibindendi. Selman Nas ve daha niceleri gibi.

Kurumsal düşünmeyenler, birilerini parlatmak için onun yanında, onunla birlikte düşünerek THY'nin çıkarlarını gözardı edenlerin THY'de yaşamaları imkansız kılınmalı.

Yukarıya defans yapıp aşağıya şirin görünenler bilmeli ki baş olmadan ayak yürümez.

Bakın Aydın'daki uçuş akademisinin içine edildi. Milyon dolarlar toprağa gömüldü. Uçakların yaz aylarında sıcakta kavrulmasına göz yumanlar, İstanbul'da şatafatlı odalarda oturup uçuş okulu idare etmek isteyenler o kurumda aldığı maaşların kendilerine helal olduğunu zannetmesin.

Başta Uçuş Eğitim Başkanı Sedat Şekerci bu işin günahkarları arasındadır. Yapılan projeleri sırf Temel Kotil istemiyor diye çöpe atan, ayak sürüten, milyarlarca parayı toprağa gömenler hesap vermeli. Dünyanın uçuş eğitim merkezi haline getirilebilecek bir projeyi sıradan okul muamelesi görecek şekilde idare edenler, bir an önce değişmeli.

Ortadoğu'un, Orta Asya'nın en büyük uçuş eğitim merkezi haline gelebilecek, bırak THY'nin pilotlarını eğitmek, dünyaya pilot yetiştirecek coğrafi bir yapıya sahip, iklimsel sorunu olmayan bir okulu mahvedenler değiştirilmeli. Yapı kökten yenilenmeli.

Türk Hava Yolları ŞAKİRTLER'den (paralel olanlar, kurum dışından talimat alanlardan, birilerinin eğitimi bile kurumun içine sızanlar) kurtarılmalı.

ŞAKİRT olanlar değil, kurumu kendi öz malı gibi görüp kollayan ve ona göre çalışanlarla devam edilmeli.

Asıl değişime hazır olun. Vardır bir bildiğimiz...

THY'deki "şakirtler" gitmeli...

Yorumlar Tüm Yorumlar (101)

serhat ~ 8 yıl önce
Ali bey, inanın Türk gençleri harcanıyor, heba oluyor. Bırakın pilotluğu hiç olmasa teknisyenlik için bizi işe alsınlar. Ben de bu 6 ay eğitim görenlerdenim ama gerçekten haksız yere elediler beni. Bu yöneticiler gerçekten hiç normal değiller, thy gibi bir kurumu mahvediyorlar geleceğini karartıyorlar kesinlikle ve kesinlikle...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
arsız ~ 8 yıl önce
2007 den sonra paralel yapının hakım oldugu guç donemınde ,atanan tum müdürlerın gitmesı gerekli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
civilisation ~ 8 yıl önce
Kanun çıkarsınlar asker emeklileri hiçbir yerde ve sektörde çalışmasın.emekliliğini yaşasın. Sektörün dengesi bozuluyor. ornek thk.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bay geldi ~ 8 yıl önce
Bu thk ve ambulansci yorumlarindan. Bize ne arkadaş. Begenmiyorsaniz çalışmayın üç dört aydir maaş almiyorsaniz ne duruyorsunuz . Bizim site bekçisi bile maaşını on gun gecirsen basar gider.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sakirt ~ 8 yıl önce
Hamdi bey zamaninda mudur olan tum mudurler incelenmeli

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hirsiz ~ 8 yıl önce
Ali bey size yaziniz icin tsk ederim mudurlere bir el atsalar cunku kendilerine verilen yetkileri kotuye kullaniyorlar pas biletleri para ile satanlar var ikinci is olarak tavukcu dukkani acip durum saran mudurler var oda yetmiyor acentelere ortak oluyorlar insaallah bir revizyon olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 8 yıl önce
Bıyıklar ayırt edici olabilir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ey Yetkili ~ 8 yıl önce
TGS Esenbogadaki Gezici ve Paralelci yapıyı sagır sultan bile biliyor. Gezici ve Parelelcı Müdür ve Şeflerın kendi zihniyetinizi köle yapmalarına daha ne kadar müsaade edeceksiniz. Lütfen bundan sonra gezici ve paralelcilerle ugrasagacız diye bizden oy ıstemeyın..........

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne alaka ~ 8 yıl önce
Adam ister paralel ister ateist ister hırsız sevinci olsun işini yapıyorsa başım gözüm üzerine..kaldıki bu paralel söylemi inandırıcılığı kalmadı güce yalakalık yarışında Küçük gazeteci adamların yarışı.Eğlencelide oluyor bizler için ama cemaati büyütmeyin milletin gözünde...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
oooo ~ 8 yıl önce
asa gitti yaşasın

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000