28 Aralık 2015, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • bumu değişim
  • Miletvekilin yegeni müdür olarak atandi oradaki 10 yıllık müdür müdürlüğünden oldu
  • Helikopter ambulanstan gelen para olmasa elektrik şu parasını bile ödeyemez bu kurum. Ordada bakanlığa dilekçe verdi çalışanlar maaşlarını bakanlık ödüyor artık. O parada gitti bakalım ne olacak.
  • Hava kuvvetleri el atsın kurtarsın thkyi.nasilsa yonetici 've mudurlerin cogu havaci emekli paşa albay üsteğmen başçavuş.
  • Univeriste çalışanlarının maaşları yatıyor mu
  • Ali bey ayt duty freesinde herkese gelen bi mail var.onuda haber yapmalisiniz.%60 kuculmeye gidiyoruz gonullu olanlar oncelikli cikarilacak.yeter sayi bulunamazsa biz tespit yapacagiz diye.ilgilenirseniz sevinirim
  • bugün de maaş yok ilgililer göreve
  • Ali Bey istirham ediyorum bu kurumu da dile getirin . Orhandan kalan Ak Parti düşmanlari hala hakim kuruma . Asıl Dhmı nin dönüşüme ihtiyacı var. Haksızlık diz boyu .
  • THK'da tam bir yönetim zaafiyeti mevcuttur. Hava Kuvvetlerinin arka bahçesi kabul edilen bu kurum yıllarca Hava Kuvvetlerinden emekli olmuş emekli subaylar tarafından yönetilen, çalışıanların ise emekli havacı subay ve astsubaylar ile onların çocukları, damat ve gelinleri yada akrabaları için çalışılmadan maaş alınan bir arpalık kurum olarak kullanılmıştır. Bu kurumun özel şirketleriyle birlikte yaklaşık 2600 çalışanı olduğu söylenmekte ancak gelirinin ise sahibi olduğu emlak ve kira gelirleri ile yaz mevsiminde yaklaşık 4 aylığına alınan yangın uçağı ihalesi ( pilotlar 8 ay çalışmadan maaş almaktadırlar, dolayısıyla sistem kar edememektedir). Ambulans helikopteri faaliyeti ise yönetimin yanlış ve fütursuzca ihalede en düşük ve zararına fiyat vermesi ile alınmış ancak belki başa baş veya az kar ile operasyonu devam ettirmek varken kuruma en büyük zararı veren Osman Yıldırm'ın ekibinde yer alan Volkan Yımazer, Hüseyin Sertkırbaç, Murat Ocak gibi yanlış kişilerle devam edilen ve bu vizyonsuz kişiler nedeniyle birçok yanlış harcamalar ( örneğin; Sağlık Bakanlığı ihale yapmadığı halde Gece Uçuşu için yapılan 2 milyon euro harcamaların çöpe gitmiş olması gibi) ile kurumun batışına hız kazandırmıştır. Bu nedenle Banka kredisi ile alınan bir kısım helikopterler satılıp tekrar kiralanarak elde edilen para personel giderlerine harcanarak uçup gitmiştir. Ayrıca THK Üniversitesinde gelirden feragat edercesine verilen fazla burslarda incelendiğinde üniversiteninde zarar ettiğini ve bunların sonucu Kurumun uçuruma götürüldüğünü görmekteyiz. Kürşat Beyden artık şunu görmesini bekliyoruz. Kurumun çalışan kadrosunun 2/4'ü azaltılırsa kurum daha verimli çalışacaktır. Zarar eden şirketler acele kapatılmalıdır. Geçmişte hatalar yapmış yönetici personel süratle sistemden uzaklaştırılmalıdır. THK özüne dönmeli ve Havacılığı sevdiren bir kurum olmalıdır. Aksi takdirde THK batacaktır, iflas edecektir. Umarım Atatürk'ün kemiklerini sızlatacak böyle bir durum olmaz. Umarım çalışan arkadaşlarım düzenli olarak maaşlarını almaya devam ederler.
  • Allah size, mutlaka emanetleri [işleri] ehli olanlara vermenizi ve insanlar arasında hükmettiğiniz zaman adaletle davranmanızı emreder. THY´de sadece bunu görmek isterdim...

THY'deki değişimin gerçek nedeni!

Umut var hep var olacak. Bu söz benim yaşam prensibim. Hatırlar mısınız bundan 10 sene önce nasılda ordan oraya koşturup, savaştan çıkmış bir ülke edası ile yeniden kalkınmanın yollarını arayış içine giren bir yönetim anlayışı vardı. Şimdi aynı düşüncelerin yeniden yeşermesi için umudum var.

THY'den bir yönetici ile konuşuyorum. THY'deki yöneticiliğinin uzun bir dönemi kapsadığını söylüyor. Ancak değişmesi gerektiğini de kendisi açık yüreklilik ile itiraf ediyor. Bu duruş taktir edilecek bir duruş. Keşke aynı düşüncelere diğer kurumlarımızdaki yöneticilerimiz de sahip olabilseler. Zamk gibi yapışıp, kendine has kurummuş bencilliğine kapılmasalar.

Demem o ki; Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na yeniden gelen Binali Yıldıırm, geçmişte yapmış olduğu atılımlara yeniden başlamalı. Tüm havacılık sektörü adına söylemem gerekirse beklenti o yöndedir.

Ve bir başka görüşü de paylaşayım sizlerle. Sakın yazdıklarım yanlış anlaşılmasın. Bazen art niyetliler okuduğu yazıyı yorumlarken, farklı anlamlar yüklüyor. Yine THY'den bir yönetici şu sözleri söylüyor. "SHGM sektörün gerisinde kaldı. Hızlı hareket etmenin yollarını araması gerekir. Dünyanın gözü Türkiye'de. Dolayısıyla SHGM, açılım yapmak zorunda".

Katılmamak elde değil. Bilal Ekşi belki de bizim düşündüğümüz gibi düşünüyor olabilir. Hatta aklından "Bu kurum özerk halde olsa çok daha iyi çalışmalar yapabiliriz" şeklinde içten içe hayıflanıyordur. Bu bir niyet okuma değil ama olması gereken bu diye görüş hakim olmalı.

Arkadaşlar, SHGM köhnemiş ve hantal bir yapı içinde şu anda. Ateşleyici adım atmak zorundayız. Halen özel sektörün istediği adımlar atılmıyor. Ben biliyorum ki bir dakika bile sürmeyecek imzalar bekletiliyor. Ve bu atılmayan imzalar sektörün milyonlarca dolar kaybetmesine neden oluyor.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, geçmiş dönemlerde yaptığı gibi bir atılım projesi başlatacaktır. Buna kalben inanıyorum. Lakin en çok övündüğümüz çalışmalar da ulaştırma alanında gerçekleşmiştir geriye dönüp baktığımızda.

Binali Yıldırım bıraktığı yerdeki bayrağı ileriye taşıyacak ekibi kurup, belki de geçmişte çalıştığı yöneticileri yeniden değerlendirip sistemin dişlililerini çalıştırma yönüne gidecektir.

Bir önerim var. Biliyorum ki Binali Yıldırım sektörle bir araya gelip, sorunları masaya yatıracaktır. Ve yine biliyorum ki bu sektörün oyuncuları genel toplantılarda gerçek sorunları anlatmaktan çekinir. Zira aynı toplantıda ilgili sektörlerin bağlı bulunduğu otoritelerin genel müdürleri de olacaktır. İşte bu yüzden sorunları dile getirecek olanları bekleyecek akibetten korkarlar.

Binali Yıldırım, sektörle yapacağı toplantıda her bir şirket sahibine 3-5 dakika ayırıp özel görüşme de yapmalı. Her yönü ile sektöre güven veren Binali Yıldırım'a karşı bu sektörün oyuncuları gerçek düşüncelerini aktaracaklardır.

THY'DEKİ DEĞİŞİMİN GERÇEK NEDENİ!
Türk Hava Yolları o kadar büyük bir yapı ki kontrol etmek o kadar zor. Son bir ay içerisinde dilden dile dolaşan söylemler kurumda işleri durma noktasına getirmişti. Özellikle THY Genel Müdürü Temel Kotil'in gideceğine dair kulis bilgileri, yerine gelecek olan ismin dahi zikredilmesi kurumda "Biz kimin yanında yer alacağız" sorusunun sorulmasına neden oldu. Oysa bu sorunun cevabı o kadar açık ki; ama maalesef THY kültüründe tesis edilemeyen "Herkes THY'nin yanında" düşüncesi çalışanları adeta tıkadı.

İster başkan olsun, ister müdür olsun isterse şef olsun herkes birer nefer olduğunu unutmamalı. Her bir THY çalışanının tek hedefi kurumunu yüceltecek maneviyat içerisinde olmaktır. Zira kurumların kalıcı, kişilerin gidici olduğunu kimse unutmamalı.

Temel Kotil gider mi gitmez mi bilmiyorum ama bu duruma artık nokta konulmalı. Belirsizlik kurumlar için çok kötü bir durumdur.

Şunu da doğru bulmuyorum. THY yöneticileri siyasilerin her organizasyonuna katılarak zamanlarını boşa harcamamalı. İlgili ilgisiz her siyasi organizasyonda THY yöneticilerini görmek gözüme hoş gelmiyor. O kadar boş zamanınız varsa kurum için harcayın.

Türk Hava Kurumu bataktan kurtarılmalı...

Airporthaber okuyucularının THK'da yaşananlarla ilgili haberleri beklediklerini biliyorum. Bu konuda da çok sayıda mail ve mesaj alıyoruz. "Maaşlar ödenmedi, kurumda herşey kötüye gidiyor" şeklinde bilgiler alıyoruz. Okuyucularımız da haklı olarak neden haber yapmadığımızı söylüyor.

Bunu; yeni yönetime zaman verme olarak görmek gerekir.  Takip etmediğimiz anlamı çıkartılmamalı. Her durumdan haberdar oluyoruz. Lakin kurum enkaz halinde ve düzeltmek için sihirli değneye ihtiyaç var.

Ben Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Başbakan ve Sayın Binali Yıldırım'a bu konuda görev düştüğünü söylemek istiyorum. Bu güzide kuruma destek verilmeli ve düzlüğe çıkartılması için el verilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Umarım havacılığımız adına herşey güzel olur.

Umut var hep var olacak. Umudunuzu yitirmemeniz dileğiyle iyi haftalar.

THY'deki değişimin gerçek nedeni!

Yorumlar Tüm Yorumlar (41)

yok ~ 8 yıl önce
bumu değişim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yok ~ 8 yıl önce
Miletvekilin yegeni müdür olarak atandi oradaki 10 yıllık müdür müdürlüğünden oldu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ambulans ~ 8 yıl önce
Helikopter ambulanstan gelen para olmasa elektrik şu parasını bile ödeyemez bu kurum. Ordada bakanlığa dilekçe verdi çalışanlar maaşlarını bakanlık ödüyor artık. O parada gitti bakalım ne olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
help ~ 8 yıl önce
Hava kuvvetleri el atsın kurtarsın thkyi.nasilsa yonetici 've mudurlerin cogu havaci emekli paşa albay üsteğmen başçavuş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THK universitesi ~ 8 yıl önce
Univeriste çalışanlarının maaşları yatıyor mu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ayt duty free ~ 8 yıl önce
Ali bey ayt duty freesinde herkese gelen bi mail var.onuda haber yapmalisiniz.%60 kuculmeye gidiyoruz gonullu olanlar oncelikli cikarilacak.yeter sayi bulunamazsa biz tespit yapacagiz diye.ilgilenirseniz sevinirim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THK ~ 8 yıl önce
bugün de maaş yok ilgililer göreve

Yanıtla

Kalan karakter 1000
başka kapı ~ 8 yıl önce
Maaş almıyorsan başka kapıya git kardeşim, burası batmış görmüyormusun. Alıştınız tabi yıllarca iş yapmadan memur zihniyetiyle maaş almaya. Hiç düşünmediniz tabi bu kuyunun suyu nerden geliyor ? Bir gün biter mi diye ? Özellikle havacılık kursları verilen birimler ( Paraşütçüler vs ) Dünya da sizin yaptıklarınız hobi olarak yapılıyor ve bırak para almaya üstüne bir servet ödiyerek yapılıyor. Havanız, tafralarınız da cabasıydı. Ama şimdi duyuyorum ki, evinizi, arabanızı ,motorunuzu satıyormuşsunuz. Bunları önceden düşünücektiniz. Sistem şimdi geldi sizi vurdu. Başka şeylerinizi de satmadan gidin kendinize iş bakın
peki dhmi ? ~ 8 yıl önce
Ali Bey istirham ediyorum bu kurumu da dile getirin . Orhandan kalan Ak Parti düşmanlari hala hakim kuruma . Asıl Dhmı nin dönüşüme ihtiyacı var. Haksızlık diz boyu .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
istirham eden ~ 8 yıl önce
kardeş işe girmek yada dhmi de calışabilmek için AKP sempatizanı mı olmak lazım? bu nasıl bir zeka sen nasıl bir ürünsün? işi yapan işin altından kalkacakları isteyeceğinize AK parti düşmanlarından bahseden zavallısın sen
THK'da Eski Bir Çalışan ~ 8 yıl önce
THK'da tam bir yönetim zaafiyeti mevcuttur. Hava Kuvvetlerinin arka bahçesi kabul edilen bu kurum yıllarca Hava Kuvvetlerinden emekli olmuş emekli subaylar tarafından yönetilen, çalışıanların ise emekli havacı subay ve astsubaylar ile onların çocukları, damat ve gelinleri yada akrabaları için çalışılmadan maaş alınan bir arpalık kurum olarak kullanılmıştır. Bu kurumun özel şirketleriyle birlikte yaklaşık 2600 çalışanı olduğu söylenmekte ancak gelirinin ise sahibi olduğu emlak ve kira gelirleri ile yaz mevsiminde yaklaşık 4 aylığına alınan yangın uçağı ihalesi ( pilotlar 8 ay çalışmadan maaş almaktadırlar, dolayısıyla sistem kar edememektedir). Ambulans helikopteri faaliyeti ise yönetimin yanlış ve fütursuzca ihalede en düşük ve zararına fiyat vermesi ile alınmış ancak belki başa baş veya az kar ile operasyonu devam ettirmek varken kuruma en büyük zararı veren Osman Yıldırm'ın ekibinde yer alan Volkan Yımazer, Hüseyin Sertkırbaç, Murat Ocak gibi yanlış kişilerle devam edilen ve bu vizyonsuz kişiler nedeniyle birçok yanlış harcamalar ( örneğin; Sağlık Bakanlığı ihale yapmadığı halde Gece Uçuşu için yapılan 2 milyon euro harcamaların çöpe gitmiş olması gibi) ile kurumun batışına hız kazandırmıştır. Bu nedenle Banka kredisi ile alınan bir kısım helikopterler satılıp tekrar kiralanarak elde edilen para personel giderlerine harcanarak uçup gitmiştir. Ayrıca THK Üniversitesinde gelirden feragat edercesine verilen fazla burslarda incelendiğinde üniversiteninde zarar ettiğini ve bunların sonucu Kurumun uçuruma götürüldüğünü görmekteyiz. Kürşat Beyden artık şunu görmesini bekliyoruz. Kurumun çalışan kadrosunun 2/4'ü azaltılırsa kurum daha verimli çalışacaktır. Zarar eden şirketler acele kapatılmalıdır. Geçmişte hatalar yapmış yönetici personel süratle sistemden uzaklaştırılmalıdır. THK özüne dönmeli ve Havacılığı sevdiren bir kurum olmalıdır. Aksi takdirde THK batacaktır, iflas edecektir. Umarım Atatürk'ün kemiklerini sızlatacak böyle bir durum olmaz. Umarım çalışan arkadaşlarım düzenli olarak maaşlarını almaya devam ederler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eskimiş ~ 8 yıl önce
İyi yazmışsın hoş yazmışsın da, bu kurum zaten iflas edip batmıştır. Bu saatten sonra bu kurumu düze çıkartmak mümkün değildir. Yapılacak tek bir şey vardır. Derhal tasviye edilip geriye bir mal kaldıysa devlete devredilmelidir. Şu anki durumda tüm malvarlıklarını nakte çevirseniz bile bataktan kurtulması, personel alacaklarının ve tazminatlarının ödenmesine yetmemektedir. Bir şirketin batması demek "geminin suya tamamen gömülmesi" gibi değildir. İnsanları yanıltan gözle görülen binalar, uçaklar, çalışan personelin ortalıkta dolaşmasıdır. Ama kurum artık bu çarkı çevirecek durumda değildir. Umut aramak,çıkış yolu aramak boşunadır. Bu kurum her ne kadar basiretsiz yöneticilerle bu durumu gelmişse de esas neden " Çağa Ayak Uyduramama" sıdır. Boş ve anlamsız havacılık kurslarıyla ( özellikle paraşüt-Planör gibi) Yöneticilerin kendi sermayeleriyle kurulmayan ticari iştirakleriyle kar etmesi zaten imkansızdı. Kimse kimseye bedava mal vermez bu devirde. Verirseniz sonu böyle olur.
[Nisa 58] ~ 8 yıl önce
Allah size, mutlaka emanetleri [işleri] ehli olanlara vermenizi ve insanlar arasında hükmettiğiniz zaman adaletle davranmanızı emreder. THY´de sadece bunu görmek isterdim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000