18 Aralık 2017, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • THY'ye taşerona kadro konusunda sn Çetin Öbeyin şu yazısıyla cevap veriyorum. Linkten ulaşabilirsiniz. http://m.airporthaber.com/kose-yazilari/thy-ozellestirilmedi-hukumet-iktisadi-tesekkulune-hit-donusturuldu.html
  • Merhaba Ali bey tk bünyesinde çalışan taşeron işçi ler ile ilgili kadro durumu varmı bilgilendirirseniz seviniriz
  • Tgs yer hizmetleride devlet kadrosuna.gececekmi ali bey bundan haber.versene.bize
  • Ali Bey merak ediyorum da acaba bu yeni kuruluşun Genel Müdüresinin taşerondaki personele mobbing yaparak sendika üyeliğine engel olduğunu da biliyormusunuz?personelle yapilan toplantilarda ''en demokratik hakkiniz gidin üye olun'' diyen bu hanimefendi kapali kapilar ardindan yöneticileri vasitasi ile haber gönderip ''arkadaşlara söyleyin sendikaya üye olmasinlar yönetimin kesin emri var üye olanlarin işine son verilecek.'' demektedir.Bunu da bir araştirin derim...!!!
  • Aydındaki hocaların line uçma kapasitesi yok ! Ancak şikayet ederler. MaAs düşük, bilet hakkım yok derken hepten açıkta kalmasın Paşalar! Öğrenciyle insan gibi davranip iyi geçinsinler, şikayet almasinlar! isten atılmasınlar! Nihayetinde bir uçuş okulu taşeron firma Aydın çıldır. ! Çok fazla geleceğin pilotunu yetiştiriyor diye anlam yüklemeye GErek yok. Şartları beğenmeyen asker gider! Sivillere yer acilir!! Ali beye Kadar şikayet ediyorsa aydindaki hocalar, yemek yedikleri tabağın thy olduğunu unutmasinlar!
  • Kendi Yetersizliklerini egoya ceviren ,aydinda zaman gecirip Maas Alan eski asker hepsi! Ogretmenlik kalibina girecek hoca sayisi neredeyse yok! Aydin cildir kapatilsin , thy de bu sorundan temiz temiz kurtulsun! Hem zaman kaybi hem para kaybi thy aydin akademi!Thy ye yük Su an ve olmaya devam edecek gibi!! Kac asamali sectigin pilot adayini gonder yurtdisina, bitsin bu is! Yok Maas, yok taseron diye daha cok bas agritir bu aydin grubu!
  • Aydın çıldır taşeron firma ise, kapatın gitsin! Orada üç beş yasLi askerin derdini çekmek zorunda değil bu sirket! Ogrencilerden ayri sikayet var, lineda kaptanlardan ayri sikayet var! Aydin akademi mezunlarindan memnun degiller !!!Maaş az mı geliyor pasalara, Aydın kötü mü? Kapat Akademiyi , al çocukları istanbula, ver eğitimi line hocalarıyla!! O zaman görsün bu askerler maaşı ve aydini!
  • Thy Aydın da hocaların hiçbiri line uçacak kapasiteye sahip değil . Zaten olabilselerdi Öğretme n ayağına orada durmazlardı. Öğrenciye küfReden,thy Aydın hocasi maaşını mi beğenmiyor? Gitsin kapı orada! Zaten hepsi ya batık THK dan ya shgm den atılmış yada thy line A almamıŞ aydına sürgüne gönderilmiş adamlar! B777 kaptanı da 4 Sırmali, Aydın akademide sadece c172 ucurabilen ucus hocası da 4 sirmAli. Line kaptanina ayıp olmuyor mu? Maaşını beğenmeyen aydin hocasi gider! Kapıda bekleyen pırıl pırıl bilekli genc dinamik ucus hocaları var. Onlara kapı acilir!
  • Akepe kafası, ucuza çaliş sonra daha ucuza çaliş,satacak bişey kalamadı tabi nerden kıssak para artırsak vurun işçiye ;öncelleri bizim okumuş kesme fazla dokunmuyodu akp şimdi onlarada geldi sıra niyen türkiyede içinde iş yok firmalar arası rekabet yok değet yok al thy vur pegasus a yada onur air a ne farkları var tüm bildikleri çalişan maliyet kalemi
  • 737de sim ucucam yanıma bir fo verildi aydında ucuş hocasıymiş fo captanlıği dabgelmiş sim de fail oludu patialy pass e cevirdi tre .. hoca olmasının hatırına yetrsizdİ ben şahitim zaten şartları sağlaya bilseler havayolunda uçarlardı

THY’de yeni sorunlar…

Değerli okurlar, geçen hafta değindiğim taşeron konusu oldukça yoğun ilgi gördü. Her ne kadar zaman zaman personelin hatasını yazmamız dolayısıyla işçi düşmanı gibi lanse edilsek bile, bizim asıl gayemiz iş barışı ve ülkemizde daha fazla istihdam sağlanmasına yöneliktir.

Bizim gayemiz, sadakat bazlı personel alımı değil liyakat bazlı personel alımıdır. Dediğim gibi geçen hafta hem THY’deki taşeronların hem de DHMİ’deki taşeronların sorunlarını dile getirmiş ve bu arkadaşların kadrolu olmasının önünün açılmasını önerdim.

İşin özü her taşeronun kadrolu olmasını içerse de güvenlik örneği verilerek yazılan yazının sadece güvenlikçilere has olmadığının bilinmesini istedim. Taşeron sistemi ucuz işçiliktir, sendikasız işçiliktir ve çalışanları istediğin zaman kapıya koyma sistemidir.

Öğrendim ki THY Aydın Çıldır Havalimanı’ndaki uçuş akademisinde çalışan pilotlara değişik teklifler sunmuş. Hayret ediyorum gerçekten. THY yönetiminin ucuz hamleler yapması yakışık almıyor.

Bildiğim kadarı ile THY Uçuş Eğitim A.Ş adı verilen şirket Aydın Çıldır Havalimanı’nın işleticisi durumunda. Burada yetiştirilen pilot adaylarının eğitmenliğini yapan öğretmen pilotların tamamına yakını THY’nin kadrolu pilotları.

Bir çoğu THY’nin verdiği garantiler ve kuruma katkı sağlamak üzere, THY’nin geleceğini teslim edeceği pilotları yetiştirmek üzere İstanbul şartlarını bırakarak Aydın’a gitmeyi kabul ettiler. Bu öğretmen arkadaşların fedakarlığı demektir.

Gel gelelim THY bu fedakarlığı, cefakarlığa çevirmek üzere adım atıyor. Bu arkadaşların Ocak 2018 başından itibaren THY Uçuş Eğitim A.Ş kadrosuna geçmeleri için baskı yapılıyor.

Oldu mu şimdi? Sen işin görülene kadar bu arkadaşlara her türlü sözlü garantiyi ver ve o arkadaşlar da koskoca şirketin yöneticileri yalan mı söyleyecek diye düşünerek Aydın’a gitsinler ve sen işin görüldükten sonra hadi bakalım sana seçenek sunuyorum.

Neymiş o seçenek; Uçuş Eğitim A.Ş’de istihdamı kabul et. Ne karşılığında? Daha düşük maaş karşılığında, sendikasız bir çalışma sistemiyle, istediğim zaman seni atarım mantığı ile. Yatı parası yok, uzun uçuş parası yok, yok oğlu yok.

Bunu beğenmiyorsan diğer bir seçeneğimiz daha var. Neymiş efendim? Uçuş hattına geçmek isteyenler için tüm sistem yeniden işletilecek. THY’ye başvuru yapmış herhangi bir pilot gibi. Tüm merhaleleri geçeceksiniz ve sonra kazanırsanız hatta dönebilirsiniz.

Garantiniz nedir dürüst olmaya yönelik! Hiç inandırıcı değil. Niye mi? Aydın’daki şirketi kabul etmeyen bana göre kendi idam sehpasını kurmuş gibi. Patronun önerisini kabul etmeyenin cezası kapının önüdür.

Adil bir anlayış olacaksa buyurun yapın. Kendine güvenmeyen pilot var ise hat uçuşlarına dönmeyip Aydın’da kalsın.

Ama Aydın’da kalacak arkadaşlara da tıpkı THY’deki haklar ne ise o sağlansın.

Örneğin Aydın’da kalacak arkadaşların maaşlar THY’de çalışan pilot arkadaşların 4 bin TL gerisine düşecek. Bu orantısızlığı ortadan kaldırın. Pas  bilet garantisi verilsin, ki bu sözleşmeye bağlansın. Gerçi arkadaşlar sendikasız kalacaklar ama özel bir iş sözleşmesi yapılabilir.

Çözüm çok. Yapmak isteyen var mı onu görmek gerek. THY’ye önerim. Amerika’da birçok pilot okulunda gördüm. İyi öğrenciler pilot okullarında eğitmen olarak kalabiliyorlar. Bu arkadaşlar belirli saat dilimine ulaştıktan sonra hat uçuşlarına alınıyorlar veya iş buluyorlar. Bu örneği göz önünde bulundurarak geleceği kurgulayabilirsiniz.

Gerçekler çok uzakta değil, dünya ölçeklerine veya örneklemelerine bakın yeter.

Ha bu arada pilotlar derneği bu konuda bir söz söyler mi bilmiyorum. Bir de pilot sendikası kuracağız diyenler hadi size iş düştü. Çalışın bakalım ne kadar etkiniz olur göreceğiz. Hava-İş Sendikası’nın da arayıp da bulamadığı bir fırsat. Pilotların gönlünde taht kurabilecek bir fırsat. Çözün bu işi geçin köprüden karşıya.

Tüm pilotlarımıza iyi uçuşlar diliyorum.

THY’de yeni sorunlar…

Yorumlar Tüm Yorumlar (64)

Taşeron ~ 6 yıl önce
THY'ye taşerona kadro konusunda sn Çetin Öbeyin şu yazısıyla cevap veriyorum. Linkten ulaşabilirsiniz. http://m.airporthaber.com/kose-yazilari/thy-ozellestirilmedi-hukumet-iktisadi-tesekkulune-hit-donusturuldu.html

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali bey ~ 6 yıl önce
Merhaba Ali bey tk bünyesinde çalışan taşeron işçi ler ile ilgili kadro durumu varmı bilgilendirirseniz seviniriz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uçak altı ramp ~ 6 yıl önce
Tgs yer hizmetleride devlet kadrosuna.gececekmi ali bey bundan haber.versene.bize

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yorumsuz.... ~ 6 yıl önce
Ali Bey merak ediyorum da acaba bu yeni kuruluşun Genel Müdüresinin taşerondaki personele mobbing yaparak sendika üyeliğine engel olduğunu da biliyormusunuz?personelle yapilan toplantilarda ''en demokratik hakkiniz gidin üye olun'' diyen bu hanimefendi kapali kapilar ardindan yöneticileri vasitasi ile haber gönderip ''arkadaşlara söyleyin sendikaya üye olmasinlar yönetimin kesin emri var üye olanlarin işine son verilecek.'' demektedir.Bunu da bir araştirin derim...!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kapatin Aydın Akademiyi ~ 6 yıl önce
Aydındaki hocaların line uçma kapasitesi yok ! Ancak şikayet ederler. MaAs düşük, bilet hakkım yok derken hepten açıkta kalmasın Paşalar! Öğrenciyle insan gibi davranip iyi geçinsinler, şikayet almasinlar! isten atılmasınlar! Nihayetinde bir uçuş okulu taşeron firma Aydın çıldır. ! Çok fazla geleceğin pilotunu yetiştiriyor diye anlam yüklemeye GErek yok. Şartları beğenmeyen asker gider! Sivillere yer acilir!! Ali beye Kadar şikayet ediyorsa aydindaki hocalar, yemek yedikleri tabağın thy olduğunu unutmasinlar!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sorunlu musun ~ 6 yıl önce
50 tane mesaj yazmissin farkli farkli yazmaya calisip, kapatin da kapatin. Attilar galiba akademiden seni ya da alinmadin.
Sorunlu ~ 6 yıl önce
Dlr 1 I gectim. Dlr 2 yi gectim. Kurulda elendim. Neden? Aydin akademide torpilim yoktu.
B737 f/o ~ 6 yıl önce
Kendi Yetersizliklerini egoya ceviren ,aydinda zaman gecirip Maas Alan eski asker hepsi! Ogretmenlik kalibina girecek hoca sayisi neredeyse yok! Aydin cildir kapatilsin , thy de bu sorundan temiz temiz kurtulsun! Hem zaman kaybi hem para kaybi thy aydin akademi!Thy ye yük Su an ve olmaya devam edecek gibi!! Kac asamali sectigin pilot adayini gonder yurtdisina, bitsin bu is! Yok Maas, yok taseron diye daha cok bas agritir bu aydin grubu!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
. ~ 6 yıl önce
Seni mi hoca yapsınlar belli bi kuyruk acın bi EGO’n var
B777 ~ 6 yıl önce
Aydın çıldır taşeron firma ise, kapatın gitsin! Orada üç beş yasLi askerin derdini çekmek zorunda değil bu sirket! Ogrencilerden ayri sikayet var, lineda kaptanlardan ayri sikayet var! Aydin akademi mezunlarindan memnun degiller !!!Maaş az mı geliyor pasalara, Aydın kötü mü? Kapat Akademiyi , al çocukları istanbula, ver eğitimi line hocalarıyla!! O zaman görsün bu askerler maaşı ve aydini!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorumcu ~ 6 yıl önce
Thy Aydın da hocaların hiçbiri line uçacak kapasiteye sahip değil . Zaten olabilselerdi Öğretme n ayağına orada durmazlardı. Öğrenciye küfReden,thy Aydın hocasi maaşını mi beğenmiyor? Gitsin kapı orada! Zaten hepsi ya batık THK dan ya shgm den atılmış yada thy line A almamıŞ aydına sürgüne gönderilmiş adamlar! B777 kaptanı da 4 Sırmali, Aydın akademide sadece c172 ucurabilen ucus hocası da 4 sirmAli. Line kaptanina ayıp olmuyor mu? Maaşını beğenmeyen aydin hocasi gider! Kapıda bekleyen pırıl pırıl bilekli genc dinamik ucus hocaları var. Onlara kapı acilir!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cahil ~ 6 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
Tipik ~ 6 yıl önce
Akepe kafası, ucuza çaliş sonra daha ucuza çaliş,satacak bişey kalamadı tabi nerden kıssak para artırsak vurun işçiye ;öncelleri bizim okumuş kesme fazla dokunmuyodu akp şimdi onlarada geldi sıra niyen türkiyede içinde iş yok firmalar arası rekabet yok değet yok al thy vur pegasus a yada onur air a ne farkları var tüm bildikleri çalişan maliyet kalemi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
737cpt ~ 6 yıl önce
737de sim ucucam yanıma bir fo verildi aydında ucuş hocasıymiş fo captanlıği dabgelmiş sim de fail oludu patialy pass e cevirdi tre .. hoca olmasının hatırına yetrsizdİ ben şahitim zaten şartları sağlaya bilseler havayolunda uçarlardı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Terbiyesizsin ~ 6 yıl önce
Boyle seyler buralara yazilir mi? Senin su an kimligin belli olmadi mi yani? O adam burayi okumuyor mu, senin adini bulamayacak mi? Sen bir kere yaptigin bu davranisla centilmenlikten uzak bi adam oldugunu belli etmissin. Hem sirket ici is arkadasini ispiyon ediyorsun hem de benim basima bu isler gelmez edasiyla kotu ucmus olmasini yaziyorsun. Bir gun basina bir is gelir hepimiz burada fotograflarini gorururuz boy boy, buyuk konusma kaptancik seni. Bu adam Fo diye mi yaptin bunu canim sen? Kaptan olsa yapmazdin bu yaptigini yemezdi. Ulan asker kokenliler elime dusmeyin cok fena olacak az kaldi...
Kim bunu yazan? ~ 6 yıl önce
FO arkadasim senin hakkinda su yorumu yazan 37 ci kaptanin adini ifsa eder misin lutfen? Kendisi icin cok guzel planlarim var. lutfen bekliyorum. Butun harfleri yazmasan da olur ismindeki, ben bulucam onu sistemden. Hadi bekliyorum dostum.. eger sen yazmazsan ben gecmise donuk butun sim ucuslarini acip sistemden bulacagim, ugrastirma beni lutfen
737 Cpt ~ 6 yıl önce
Siz de şu imla kurallarına bir göz atsanız iyi olur. Partially pass bile olmaz şu yazınız, üçüncü de anca anlaşılıyor.
Terbiyesizsine ~ 6 yıl önce
Kim oldugunu belli et de goruselim delikanli Ben de asker kokenliyim. Sen ve senin gibiler yalagin onde gidesiniz...
Hoca f o ~ 6 yıl önce
Sim ögretmeni 70 yaş üstü yanında yaşlı. F o ögretmen KAPTAN ne yapsın

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000