31 Ekim 2016, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • ZATEN TORPILSIZ GIRILMIYOR, KIMIN UMRUNDA KABUS OLUP OLMADIGI
  • Fetö den aklanıp işe iade olan var mı
  • Değerli arkadaşlar herkes çok iyi bilir ki THY personelini suyunu çıkartana kadar çalıştıran sonrada kolaylıkla bir peçete gibi fırlatabilen bir şirkettir. Bunu 5 sene kabin memuru olarak çalışmış ve uçamaz raporu aldığım için, yerde değerlendirmek yerine emsal teşkil edersin gerekçesi ile iş akti fesh edilmiş biri olarak söylüyorum. Hangi şirket hastalanan bir personelini böyle acımasızca işten çıkartır. Bunu yapsa yapsa THY yapar. Personel mutsuz, yorgun ve endişeli sizce yöneticilerin bu durum zerre kadar umurunda mı? Hiç sanmıyorum. Dahası bu durumun uçuş emniyeti ve güvenliğini bozma ihtimali olduğunu dahi düşünmüyorlar. Bu kadar gaddar olmanın kimseye bir faydası yok sonuçlar ortada. Umarım daha fazla kan kaybetmeden yollarına devam ederler. Çünkü personeli işten çıkartmak yaşanan mali krizi bahane ederek yerlerine gene torpili yandaşların alınması mevzusunu düşündürüyor.
  • Thyde calismak hayaldi hayal olarak da kalmaya devam ediyor..
  • işe yaramayan bir sürü çöp var eş dost akraba fetö vs. derken gelmiş demir atmış. Sepetleyin gitsin nasıl olsa arkada yığınla ucuz adam var. Havalandırma şart!
  • Merhaba ben 2007 senesinde kısa bir dönem türk hava yollarında Atatürk Havalimanı nda çalışmış daha sonra oranının bana göre olmadığını anlayıp istifa etmiştim. O dönem az kişi işe girmiştik. Ve alınan arkadaşlar genellikle boğaziçi ve odtü mezunuyduk. Tespitlerimi yazayım. Bu şirket personeli türk hava yollarında çalıştığı için gereksiz bir böbürlenme içindeydi. Arkadaşlar havayolu firmasında çalışmak havalı bir durum değildir. uçucu personelinden yer personeline kadar anlamsız bir kibir vardı. Bu durum Çok acayip gelmişti. Daha sonra yurtdışında yaşadım bir süre. Gerçekten bu işi oralarda kalifiye olmayan insanlar yapıyor. Yani arkadaşlar atom parçalamıyorsunuz. Personel gerçekten çok şımarıktı. Ve yeni gelen personele berbat davranıyorlardı. Benim İngilizcemi test eden adamın (toefl 98) İngilizcesi sorunluydu. Ama taklit etmekte zorlandığı ve komik duruma düştüğü bir Amerikan aksanı deneme çabası vardı. Yavrum kimse senin aksanını sorun etmez sen yeterki düzgün ve akıcı konuşmaya çalış yeter. Ortama çok fazla tahammül edemeyip istifa etmiştim. Birlikte girdiğimiz insanlar sonrasında zaten THY için çalışmak istemedi. Daha sonra o zamanki yönetim kurulunda yer alan bir yöneticiye mail atarak durumu anlatmıştım. Görüşmek istemişti. Ama gidememiştim yanına. Bence şunu gözden kaçırmayın. İster pilot ister kabin memuru ister yerde çalışın. Öncelikle yaptığınız işin takım işi olduğunu unutmayın ve aranızda dayanışma ve saygı geliştirmediğiniz sürece zarar gören siz olursunuz. Aldığınız para sizi hiyerarşik olarak üste çıkarmaz. THY de eksik olan bir durum varsa o da tevazudur. Pilotu ayrı kaprisli Madridde kavga havalimanı görevlisiyle kavga eden ben bir pilotum diye eeee yani??? Deme isteği uyandıran, yolcunun önünde servis yaparken birbirine giren kabin memuru Vs. Bunlar çirkin şeyler. Üzgünüm ben Singapura sıklıkla seyahat ediyorum ve Singapur havayollarını tercih ediyorum. Daha nezih geliyor.
  • Thy krizde olabilir fakat şirket içinde bu işten çok sayıda işçi çıkarılacak söylentişi nereden çıktı acaba onu merak ediyorum ? Thy insan kaynakları insanlara kabus mü yaratıyormuş ? Kanıt delil ? Safsatalara kulak asıp ciddiye alıp insanları esas siz telaşlandırıyorsunuz. 2
  • Filmlerde kötü adamı ayırt etmek kolaydır. En basitinden yüz ifadesi, kahkahası kötüdür adamın. Gerçek hayatta kötülük yapanın hep "geçerli" bir mazereti vardır. Bir filmde iş arkadaşına iftira ederek onu işinden eden ve yerine kendi geçen bir insana herkes söver. Ama THY'de bu oluyor...
  • bugün işyerinde bir arkadaşımla konuşurken, arkamızda konuşan iki kişinin sohbetine konuk oldum. uzun boylu olan diğerine "ne oldu sana, ne oldu böyle, nerde o taş fırın erkeği, bir anda oldun light erkeği" dedi. bunun üzerine kısa olan "yıkılmadım ayaktayım, dertlerimle başbaşayım" dedi. arkadaşımla bunun şifreli bir konuşma olduğunu düşündük ve hemen telefona kaydetmeye başladık. yerimize döndükten sonra, kayıtları dinleyelim dediğimizde, hepsi silinmişti! hem benim telefondan hem arkadaşımınkinden! dehşete düştük. elimiz ayağımız titredi. eve gidince bir daha denedim, bu sefer telefon ekranı karardı ve "boyundan büyük işlere kalkışma bakayım" yazısı çıktı, korkumdan telefonu dışarı attım. var mı başına böyle bir şey gelen.
  • Simdide ofis dokulenlerin ocak 2017 de isten cikartilacaklari soyleniyo ya bu stresle nasil yasanir hepimiz islerimizi geleceklerimizi kaybediyoruz sacma sapan bahaneler yuzunden

THY’de çalışmak hayaldi ama şimdi kâbus oldu.

Her pilot, her teknisyen, her kabin memuru için THY’de çalışmak hayaldi, ayrıcalıktı, gelecek idi. Ama gel gör ki şu sıralarda her çalışanın kâbusu oldu demek en doğru ifade olacaktır düşüncesindeyim.

Evet, kabul ediyoruz zor dönemden geçiyoruz ülke olarak. Ve bu zor sürecin en çok zarar göreni, en çok üzüleni en çok yıprananı maalesef çalışanlar oluyor.

Türk Hava Yolları’nda işten çıkartılan 211 kişiden sonra yeni işten çıkarmaların kılıfının arandığı bilinen bir gerçek olarak çalışanların kafasında “Acaba bende mi” sorusu ile meşgul edildiği bir dönemin şahitleriyiz.

Türkiye’nin en büyük sorunlarından birisi istihdam sorunu olduğu biline biline yeni işsizler ordusu yaratmak için THY personel başkanlığı adeta işçi çıkarma üssü olarak çalışıyor.

Kabul etmek gerekir ki THY’de siyasi torpilli çok çalışan var. Merak ediyorum siyasi arkabaları olan personel işten çıkarma sürecinde bu siyasi güçlerini kullanıp keyif çatmaya devam mı ediyorlar yoksa onlar da mı aynı stresin içindeler.

Kanımca “benim arkam sağlam” deyip mesai arkadaşlarının işlerini kaybetmeleri umurlarında bile değildir. Çünkü elde ettikleri bu imkan kendi alın terleri ile kazanılmış imkan değildir.

Ne olursa Anadolu’nun kavruk çocuklarına olur. Onlar mesleklerini sevdikleri için, tırnakları ile kazarak geldikleri için, şirketlerine aidiyet duyguları olduğu için işlerini kaybetmek istemezler.

THY’de, özellikle kabin memurları arasında inanılmaz korku yaşanıyor. Kabin memurları kendilerini bir sorgu sarmalının, bir savunma sarmalının içinde buldular.

THY Personel Başkanlığı dedektif gibi çalışıp kabin memurlarının geçmişini didik didik edip resmen idam emri veriyor.

Öyle duyumlar alıyoruz ki, bir memur hasta olabilir, iş kazası geçirebilir ve bu sebeple hastanelerden rapor almış olabilir. Özellikle alınan raporlar üzerinden verilen verimsizlik kararları kabul edilemez. Elbette çakma rapor alan personel vardır. Ancak bu kabin memurlarını diğerlerinden ayırt etmek gerekir. Her rapora şüpheci bakmak vebal almak demektir.

Bir çalışanın on-onbeş sene önce aldığı rapor nedeniyle savunma vermesi, işten çıkarma bahanesinin ne kadar ucuzladığının kanıtıdır.

THY’de sistem sorunu var. İşten çıkarmaların kararını personel başkanlığı veriyor. Bu doğru bir yöntem değil. Kokpitten bir personel çıkarılacak ise bunun kararını kendi yöneticilerinin önerisi ile, kabinden bir personel çıkartılacak ise yine kendi yöneticilerinin önerisi ile işten çıkartma yönü benimsenmelidir.

Sadece kokpit veya kabin ile sınırlı değil bu söylediğim. Diğer departmanlar için de aynı görüşün savunucusuyum.

THY, insanlara kabus yaşatmak zorunda değil. Ağır ekonomik koşulların altında olduğumuz bu dönemde insanların psikolojisini bozma yerine verimi artırıcı çözümler üretmek daha mantıklı olacaktır.

Endişe ederim ki, işten çıkarılma ve işsiz kalma psikolojisi insanlara depresyon yaşatacak ve sonuçları ağır olacaktır.

Tabi çalışanların sendika tarafından sahiplenilmemesi de ayrı bir sorun. Sendikanın evlere şenlik açıklamasını da okumuşsunuzdur. İş olsun diye yapılan sendika açıklaması, işçi düşmanlığının hakim olduğu bir sendikaya dönüştüğü anlamı çıkacak açıklamasının değerlendirmesini de zaten sendikaya maaşlarından para ödeyen THY çalışanlarının gerekli cevabı ilerleyen süreçte vereceğini düşünüyorum.

THY’ye önerim. Kaş yaparken göz çıkarmanın anlamı yok. Kardan zarar edin ama işten çıkarmaların minimize edilmesi gerektiğini, ülke zor durumda iken insanları da zor durumda bırakmamak gerektiğini THY yöneticilerinin dikkatine sunuyorum.

THY’de çalışmak hayaldi ama şimdi kâbus oldu.

Yorumlar Tüm Yorumlar (165)

LAZIM DEGIL ~ 7 yıl önce
ZATEN TORPILSIZ GIRILMIYOR, KIMIN UMRUNDA KABUS OLUP OLMADIGI

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aaa ~ 7 yıl önce
Fetö den aklanıp işe iade olan var mı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TKci ~ 7 yıl önce
Yok fakat 2 kisi siyasi baglantilari sayesinde Agusto ayinda geri donmustu. Bu saatten sonar THY hatali oldugunu gorse bile geri alim yapmaz.
Bir önemi yok ~ 7 yıl önce
Değerli arkadaşlar herkes çok iyi bilir ki THY personelini suyunu çıkartana kadar çalıştıran sonrada kolaylıkla bir peçete gibi fırlatabilen bir şirkettir. Bunu 5 sene kabin memuru olarak çalışmış ve uçamaz raporu aldığım için, yerde değerlendirmek yerine emsal teşkil edersin gerekçesi ile iş akti fesh edilmiş biri olarak söylüyorum. Hangi şirket hastalanan bir personelini böyle acımasızca işten çıkartır. Bunu yapsa yapsa THY yapar. Personel mutsuz, yorgun ve endişeli sizce yöneticilerin bu durum zerre kadar umurunda mı? Hiç sanmıyorum. Dahası bu durumun uçuş emniyeti ve güvenliğini bozma ihtimali olduğunu dahi düşünmüyorlar. Bu kadar gaddar olmanın kimseye bir faydası yok sonuçlar ortada. Umarım daha fazla kan kaybetmeden yollarına devam ederler. Çünkü personeli işten çıkartmak yaşanan mali krizi bahane ederek yerlerine gene torpili yandaşların alınması mevzusunu düşündürüyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aidiyet ~ 7 yıl önce
Onedenle şirket aidiyeti minest !!!!!
SMS ~ 7 yıl önce
SMS İle işten personelini çıkarırsan bir gün gelir çok zor durumda kalırsın et THY
İssiz fo ~ 7 yıl önce
Thyde calismak hayaldi hayal olarak da kalmaya devam ediyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
....... ~ 7 yıl önce
Sen 2017 yılı içinde şayet bir şirkete girebilirsen THY dışında bile, zaten kurban kes. Allah yardımcın olsun..
BURAK ~ 7 yıl önce
işe yaramayan bir sürü çöp var eş dost akraba fetö vs. derken gelmiş demir atmış. Sepetleyin gitsin nasıl olsa arkada yığınla ucuz adam var. Havalandırma şart!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ankariot ~ 7 yıl önce
Merhaba ben 2007 senesinde kısa bir dönem türk hava yollarında Atatürk Havalimanı nda çalışmış daha sonra oranının bana göre olmadığını anlayıp istifa etmiştim. O dönem az kişi işe girmiştik. Ve alınan arkadaşlar genellikle boğaziçi ve odtü mezunuyduk. Tespitlerimi yazayım. Bu şirket personeli türk hava yollarında çalıştığı için gereksiz bir böbürlenme içindeydi. Arkadaşlar havayolu firmasında çalışmak havalı bir durum değildir. uçucu personelinden yer personeline kadar anlamsız bir kibir vardı. Bu durum Çok acayip gelmişti. Daha sonra yurtdışında yaşadım bir süre. Gerçekten bu işi oralarda kalifiye olmayan insanlar yapıyor. Yani arkadaşlar atom parçalamıyorsunuz. Personel gerçekten çok şımarıktı. Ve yeni gelen personele berbat davranıyorlardı. Benim İngilizcemi test eden adamın (toefl 98) İngilizcesi sorunluydu. Ama taklit etmekte zorlandığı ve komik duruma düştüğü bir Amerikan aksanı deneme çabası vardı. Yavrum kimse senin aksanını sorun etmez sen yeterki düzgün ve akıcı konuşmaya çalış yeter. Ortama çok fazla tahammül edemeyip istifa etmiştim. Birlikte girdiğimiz insanlar sonrasında zaten THY için çalışmak istemedi. Daha sonra o zamanki yönetim kurulunda yer alan bir yöneticiye mail atarak durumu anlatmıştım. Görüşmek istemişti. Ama gidememiştim yanına. Bence şunu gözden kaçırmayın. İster pilot ister kabin memuru ister yerde çalışın. Öncelikle yaptığınız işin takım işi olduğunu unutmayın ve aranızda dayanışma ve saygı geliştirmediğiniz sürece zarar gören siz olursunuz. Aldığınız para sizi hiyerarşik olarak üste çıkarmaz. THY de eksik olan bir durum varsa o da tevazudur. Pilotu ayrı kaprisli Madridde kavga havalimanı görevlisiyle kavga eden ben bir pilotum diye eeee yani??? Deme isteği uyandıran, yolcunun önünde servis yaparken birbirine giren kabin memuru Vs. Bunlar çirkin şeyler. Üzgünüm ben Singapura sıklıkla seyahat ediyorum ve Singapur havayollarını tercih ediyorum. Daha nezih geliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacı ~ 7 yıl önce
O kadar güzel ve yerinde tespit yapmışsınız ki daha güzel sektörün kangren yapısı anlatılamazdı.Kaleminize sağlık...Evet THY da önce ekip olma ve tevazu sahibi olma değil;birbirini kambazlama ve ezici üstünlük kurma pompalanıyor.Herkes atomu parçalıyor sanırsınız..Ciddiyet tamamm ama insani olma,ekip olmadan geçer yolcu memmnuniyeti,emniyetli bir operasyon ama kime anlatacaksın...keşke o yönetici ile görüşseydiniz de geride kalanlar için birşeyler düzelseydi..
algı ~ 7 yıl önce
Thy krizde olabilir fakat şirket içinde bu işten çok sayıda işçi çıkarılacak söylentişi nereden çıktı acaba onu merak ediyorum ? Thy insan kaynakları insanlara kabus mü yaratıyormuş ? Kanıt delil ? Safsatalara kulak asıp ciddiye alıp insanları esas siz telaşlandırıyorsunuz. 2

Yanıtla

Kalan karakter 1000
OM ~ 7 yıl önce
1400 kisiye Ofis Mesguliyeti dokuldugunden haberiniz var mi? 5 sene once ki uyari cezasindan tutun karnesi yeterli olarak degerlendirilen kabin memuruna kadar herkesin savunmasini aliniyor
Nedensız ~ 7 yıl önce
Kendi gibi düşünmeyen insanlara gözünün üstünde kaşın var diyerek çıkardıkları için insanlar tedirgin,huzursuz buda performanslarını etkılıyor tabıki.
Operasyoncular ~ 7 yıl önce
Filmlerde kötü adamı ayırt etmek kolaydır. En basitinden yüz ifadesi, kahkahası kötüdür adamın. Gerçek hayatta kötülük yapanın hep "geçerli" bir mazereti vardır. Bir filmde iş arkadaşına iftira ederek onu işinden eden ve yerine kendi geçen bir insana herkes söver. Ama THY'de bu oluyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Belgin ~ 7 yıl önce
Ne güzel tahmin etmişsiniz benim yeğenimde sebepsiz uyarı akmamilş hiç rapor almamış Işinden alıyorlar .Türkiye'de insanların haklarını hile ile Alan Arkadaş görünüp Arkasın iş çevirenler Madalya verilmeli . Bu ülke olmazZz.
meraklı ~ 7 yıl önce
bugün işyerinde bir arkadaşımla konuşurken, arkamızda konuşan iki kişinin sohbetine konuk oldum. uzun boylu olan diğerine "ne oldu sana, ne oldu böyle, nerde o taş fırın erkeği, bir anda oldun light erkeği" dedi. bunun üzerine kısa olan "yıkılmadım ayaktayım, dertlerimle başbaşayım" dedi. arkadaşımla bunun şifreli bir konuşma olduğunu düşündük ve hemen telefona kaydetmeye başladık. yerimize döndükten sonra, kayıtları dinleyelim dediğimizde, hepsi silinmişti! hem benim telefondan hem arkadaşımınkinden! dehşete düştük. elimiz ayağımız titredi. eve gidince bir daha denedim, bu sefer telefon ekranı karardı ve "boyundan büyük işlere kalkışma bakayım" yazısı çıktı, korkumdan telefonu dışarı attım. var mı başına böyle bir şey gelen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
meraklı ya ~ 7 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
meraklı ~ 7 yıl önce
"meraklı ya" rumuzlu arkadaş! hayırdır? gaza mı geldin? ne söyleyeceksen yüzüme karşı söyle! yüreğin yetiyorsa tabi. ben sansürlemem merak etme.
merakliya ~ 7 yıl önce
Abi senaryo falan yazdana yazsana sen. O isik var sende
dikkat et ~ 7 yıl önce
otomatik kapı çarpar
OM ~ 7 yıl önce
Simdide ofis dokulenlerin ocak 2017 de isten cikartilacaklari soyleniyo ya bu stresle nasil yasanir hepimiz islerimizi geleceklerimizi kaybediyoruz sacma sapan bahaneler yuzunden

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000