04 Nisan 2016, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Türkiye'de bir ilke imza atıyor.İlk sivil gece ambulans helikopter operasyonu dün başladı.
  • SN EYLUL HN SII ALLAHA HAVALE EDIYORUM RABBIM SIZI İSLAH EYLESIN OYLE MASADA OTURUP AHKAM KESMEKLE OLMUYOR BU İŞKER GEL BIR GUN HANGARDA CALISTA GOREYIM SIZI
  • Ner de o çelik çomakçı yöneticiler söz de sendikacılar tık yok tabi olacak o kadar aidatları yüzde bir olacak diye milleti üye yap sonra da çık genel kurul da karar alınması gerekiyor açıklaması yap yazık bu insanlara.
  • Arkadaşlar niye değer göresiniz ??? Hak verilmez alınır, THY personeli olarak hakkınıza sahip çıkmayın ondan sonra gelin burada ağlayın. Adam niye sana hak versin, iyi davransın, sen her türlü çalışan bir amelesin. Bak bakalım sendika ne demek, hak ne demek. Sendika'nın çıkışı nasıl oldu, kaç işçi bu mücadelede hayatını feda etti. Sen hiç birşey yapma, otur orda, sonra ay bunlar niye bize değer vermiyor ???
  • taşeronda ne olacak hiç konuşan yok
  • Anlıyamıyorum TGS tav THY ortak kurulusu degılmı? neden hep THY denılıyor burada gercek THY A.O ve THY teknik A.Ş dir gerisi zaten yer hizmeti kurulusudur her defasında bu konuları dıle getırmek dogru olmadıgını dusunuyorum.Gerçek magdur en zor ve egıtım gerektıren ısı yapan THY TEKNİK dir ZATEN aksi olmus olsaydı bunu yer hizmeti veren atmaya gelince tayyarecıyım diyen yer hizmeti kuruluslarıda yapardı.
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • Cevap veriyorum. Evet Maşasınız. Siz bu Sendikada devam ettiğiniz sürece Bizim maaşlarımızı ve durumumuzu her zaman kıskanacaksınız...Allah bizleri sizin gibi düşünüpte boyun eğenlerden uzak tutsun..Forever Hava-iş.
  • Tam komedisiniz sonradan görme kendını bulunmaz sanan ve sonradan görme düşünceleri olan eylül hanım inşallah işiniziden olursunuz inşallah
  • Arkadamış vardı 19 da de çıkartılcagına 23 de çıkartılıp uykusuz kursa gelmişti ve ertesi gün ise kendı vardıysaı olmadıgı halde işe getirtilmişdi ve olayın üstü çabuk kapatıldı ve herşey unutuldu yazık gercekden yazık böle bır yonetıme ne zaman değer görceğiz ne zaman bu ailenın bır parcası oldugumuzu hıssedıcez

THY'de çalışanlar paşa; teknikte,TGS'de, TEC'te çalışanlar maşa mı?

Tam da THY'nin 4 Nisan'a kilitlendiğini yazdığım haftanın ilk gününe denk geldi TİS anlaşması.  Detaylara baktığınızda, anlaşmanın en çarpıcı tarafı da 5 bin TL prim verilecek olması. Hal böyle olunca da akıllara teknik personele verilen bin TL geldi.

Atilay Ayçin döneminde her TİS için kavga-kıyamet kopar, grev tehditleri gırla giderdi. Toplantılar, gösteriler, yürüyüşler, iş yavaşlatmaları işvereni canından bezdirecek kadar TİS masasında zorlardı.

İlk kez bu dönem sessiz sedasız, tereyağından kıl çeker gibi bir anlaşma imzalandı. Bu anlaşmaya sendikanın başarısı mı demek lazım yoksa sendikanın her şeye boyun eğerek "Evet" diyen bir sarı sendika olmasından mı kaynaklandı demek lazım açıkçası bilemedim.

Kabin memurlarını otel odalarında nöbet tutmaktan kurtaran TİS'in aslında günü kurtaran bir anlaşma olduğu açık.

Aslına bakarsanız benim prensibim iş barışından yana. Öyle görünüyor ki THY A.O'da bu anlaşma ile iş barışı sağlanmış gibi. Ya da zaten son ondört yıldır değişime uğrayan THY personelinin "veren bizimkiler alan da biziz" diyecek boyuta gelen emir kulları haline gelen bir sessizlik mi çözemedim.

Amma velakin THY A.O'da artı (+) 5 bin TL yüzleri güldürürken, diğer tarafta Ekim ayında TİS sözleşmesi imzalayan Teknik A.Ş'den homurdanmalar gelmeye başladı. Dahası THY A.O'nun sendikası, Teknik A.Ş personelinin haklarını yenileyen TİS anlaşmasını imzalayan Çelik İş karşısında kale kazanmış gibi oldu. Şimdi dönüp "Siz miydiniz Çelik İş'e üye olan" deme hakkını kendilerine hak görecekler.

Sendikaların birbirine karşı aşık atmasını bir kenara bırakıp asıl meseleye dönelim. Tabi burada sorgulanması gereken THY yöneticilerinin çalışanlara prim olarak 5 bin TL verirken, THY'nin yüzde 100 iştiraki olan THY Teknik A.Ş çalışanları neden üvey evlat gibi görüldü?

İşte düğüm burada odaklanıyor. Üvey evlat mı, sendikanın başarısızlığı mı, THY yönetiminin sendikayı iknası mı? Buna bir bakmak lazım.

Burada bir sendikacılık başarısızlığı mı var yoksa THY Teknik çalışanları THY A.O çalışanlarından daha mı önemsiz?

THY Teknik A.Ş çalışanları Gotham ve Metropolis şehirlerine uçan uçaklarınızın bakımını yaparken onlardan iyisi yok, prim zamanı gelince teknisyenlerin THY'de en basit işi yapan kadar değeri yok. Sponsor olduğunuz "Batman Süperman'e karşı Adaletin Şafağında"  filmine milyonlarca doları yatırırken; teknisyenler milyon dolarlık uçaklara bakım yaptığını unutmamak gerekir.

Adaletin Şafağı; teknisyenler için ağarmalı...

Teknik A.Ş personeline verilen bin TL'lik prim THY A.O'ya verilen 5 bin TL ile eşit seviyeye yükseltilmeli.

Ama sadece THY Teknik değil, şu sahra çölünün emektarları da hak ediyor güzel bir primi. TGS çalışanlarından bahsediyorum. Gerçek emektar onlar. Tabi bu karar sadece THY'ye kalmış değil. TAV da bu konuda çalışanları motive edecek primin bir defalık verilmesine "he" demeli.

Ve tabi TEC. Yakında TEC için de TİS masası kurulacaktır. TEC çalışanları şimdiden THY çalışanları gibi bir defaya mahsus 5 bin TL prim almak için bastırmalı.

Hadi bakalım. Mutlu THY ve yan kuruluşları çalışanı görmek dileğiyle.

THY'de çalışanlar paşa; teknikte,TGS'de, TEC'te çalışanlar maşa mı?

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

thk ~ 8 yıl önce
Türkiye'de bir ilke imza atıyor.İlk sivil gece ambulans helikopter operasyonu dün başladı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY TEKNIK AS ~ 8 yıl önce
SN EYLUL HN SII ALLAHA HAVALE EDIYORUM RABBIM SIZI İSLAH EYLESIN OYLE MASADA OTURUP AHKAM KESMEKLE OLMUYOR BU İŞKER GEL BIR GUN HANGARDA CALISTA GOREYIM SIZI

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çelik çomakcılar ~ 8 yıl önce
Ner de o çelik çomakçı yöneticiler söz de sendikacılar tık yok tabi olacak o kadar aidatları yüzde bir olacak diye milleti üye yap sonra da çık genel kurul da karar alınması gerekiyor açıklaması yap yazık bu insanlara.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DEĞERLİ ??? ~ 8 yıl önce
Arkadaşlar niye değer göresiniz ??? Hak verilmez alınır, THY personeli olarak hakkınıza sahip çıkmayın ondan sonra gelin burada ağlayın. Adam niye sana hak versin, iyi davransın, sen her türlü çalışan bir amelesin. Bak bakalım sendika ne demek, hak ne demek. Sendika'nın çıkışı nasıl oldu, kaç işçi bu mücadelede hayatını feda etti. Sen hiç birşey yapma, otur orda, sonra ay bunlar niye bize değer vermiyor ???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
taşeronda ~ 8 yıl önce
taşeronda ne olacak hiç konuşan yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GERCEKLER ~ 8 yıl önce
Anlıyamıyorum TGS tav THY ortak kurulusu degılmı? neden hep THY denılıyor burada gercek THY A.O ve THY teknik A.Ş dir gerisi zaten yer hizmeti kurulusudur her defasında bu konuları dıle getırmek dogru olmadıgını dusunuyorum.Gerçek magdur en zor ve egıtım gerektıren ısı yapan THY TEKNİK dir ZATEN aksi olmus olsaydı bunu yer hizmeti veren atmaya gelince tayyarecıyım diyen yer hizmeti kuruluslarıda yapardı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknik ~ 8 yıl önce
işte zaten bana versinler de gerisi sonra konuşulur yada bana versinler onlar zaten bizden değil zihniyeti yüzünden adam akıllı bi sendikalılaşma süreci bile yürütülemiyor adam akıllı grev bile yapılamıyor. Yer hizmetinde çalışanları izle biraz Apple'ın CEO su değilsin onuda kabul et orada çalışan insanlar senden daha ağır vardiyalarda daha ağır koşullarda çalışıyor. Hepimiz hakediyoruz demen gerekiyordu
adaletsiz ~ 8 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SARAY SAW ~ 8 yıl önce
Cevap veriyorum. Evet Maşasınız. Siz bu Sendikada devam ettiğiniz sürece Bizim maaşlarımızı ve durumumuzu her zaman kıskanacaksınız...Allah bizleri sizin gibi düşünüpte boyun eğenlerden uzak tutsun..Forever Hava-iş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eylül ~ 8 yıl önce
Tam komedisiniz sonradan görme kendını bulunmaz sanan ve sonradan görme düşünceleri olan eylül hanım inşallah işiniziden olursunuz inşallah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gerçek ~ 8 yıl önce
Arkadamış vardı 19 da de çıkartılcagına 23 de çıkartılıp uykusuz kursa gelmişti ve ertesi gün ise kendı vardıysaı olmadıgı halde işe getirtilmişdi ve olayın üstü çabuk kapatıldı ve herşey unutuldu yazık gercekden yazık böle bır yonetıme ne zaman değer görceğiz ne zaman bu ailenın bır parcası oldugumuzu hıssedıcez

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000