14 Aralık 2015, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Bu sureclerden gecen biri olarak benim dusuncam iyi pilot yetismesinde ucus okulunun katkisinin % 10 oldugudur iyi pilot yetismesinde kisinin karakteri meslegine duydugu saygi ve ucacagi filonun egitimi ve kulturu cok daha onemli .Eger kaliteyi ariyorsaniz filolarda ogretmen kalitesini yuksektip kultur olusturun. Bu arada thy nin bir tane bile f/o ya ihtiyaci yok ama baska islerle ugrasan yoneticilerin muhtemelen bundan habari yok. Su an thy deki f/o lar ucamadiklari icin kaptanlik saatini dolduramaz iken neden hala yabanci ikinci pilot alinir muhtemelen bunu bilen yoktur
  • Fazlasına luzüm yok Başlığa cevap vereyim, zoruna mı gitti?
  • Sayın Ali bey Dhmi de ki havacılık tazminatı adaletsizliğine de bir el atın lütfen. O konuya da eğilin. Hakkımız yeniyor mağduruz
  • Merhaba ben üniversite 3 sınıf öğrencisiyim pilotajlık eğitimi almak istiyorum Türk hava yollarının uçuş akedemesine girmek istiyorum resmi sayfadaki koşulların dışında başka koşullar var mı başvuru için neler yapmalıyız
  • Memleketin en güzide kuruluşları milli servetetlerimiz fütursuzca çarcur edliyor,kimdir nedir bu insanlar bilmeme ama hepsinin bu Devletin ekmeğini yiyerek adam oldukları kesin,neden devlet bunlara artık bir dur demiyor,bu ülkenin değerleri neden bu kadar basit harcanabiliyor,Türk Hav Yolları gibi bir dev kururluş bir uçuş okulu işini bile beceremedi acaba neden,nerede aksaklıklar neden kimse hiçbir şeyin hesabını sormuyor,bakın bu ,ülkeden başka yok gitsin herkes Atatürk'ün nutkunu ve gençliğe hitabesini okusun tekrar,orada herşey yazıyor,lütfen artık herkes silkinsin etrafımız ates çemberi olmuş yanıyor,bizde elimizdekileri mahfetmeye uğraşıyoruz,yazıklar olsun
  • Vurur yüze ifadesi gene maaş yok bitanesi
  • Shgm mi thk batakligina el atacak?? Komik olmayın. Millet aylardır bir yerlerini yirtiyor her platformda, kılını bile kipirdatmadi shgm . Üç maymunu oynamaya devam ediyor. Finans yönetmeliği yayinlamadinmi batakları önleyeceğini personel mağduriyetini onleyecegim diyerek.Eee niye gorevini yapmiyorsun o zaman arkadaş.Thk aylardır pilotlara teknisyenlere maaş vermiyor.duymuyormusun? Nasıl sektörün otoritesisin sen? Hiçbirşey bilmiyorsanız bir adam oturtun pc başına googledan tr havacilik haberleri yazsın.sektörde ne haltlar dönüyor anında öğrenirsiniz.
  • Ambulansci pilotlar da çok yakında topluca iş bırakacaklar. Gorecez bakalım kim kime mahkummus...bize mahkumlar diyenler kendileri ucarlar artik ucabilirlerse tabi
  • O ogrencilere is sozu veren kimdi. Burda ismini anmayacagim ama bakan olacagim diye az sukse yapmaya calismadi. Adam daha mv degil bakan olcam diyordu:) neyse o issizler size soz veren bakan olmak icin vermisti. Artik basinizin caresine bakarsiniz. Belki acipayam da is bulunabilir size. Sahibine bakin. Hakkkinizi ondan isteyin.
  • Ali Bey sanırım gündemi çok takip edemiyorsunuz ya da işinize gelmeyen olaylarla çok ilgilenmiyorsunuz. Yine de biz buradan yazalım. Bugün itibari ile THK Teknikten çalışan 60 kalifiye personel istifa ettik dolayısıyla THK uçaklarının bakımını yapan Teknik şu anda çalışamaz durumda. bizler 4 aydır maaşımızı alamayan personel olarak artık THK bataklığında yaşamayacağız. SHGM'nin konuya en yakın zamanda el atması ve gerekiyorsa bakım yetkilerini iptal etmesi gerekiyor.

THY pilotlarını playboy avcıları mı yetiştirecek?

Türk Hava Yolları'nın Aydın'da Çıldır Havalimanı'na taşıdığı uçuş akademisinin ne eğitimde ne de tesisleşme yolunda bir gıdım yol gidemediğini ve bunun sebeplerini de azbuçuk yazmıştım. Lakin bu konu üzerine daha çok kafa yormak gerektiğini anladım. Şimdi sıkı durun bakın neler var!

Biliyorum ki başlık dikkatinizi çekti. Ve emin olun kendini bütün piyasaya böyle tanıtan bir okul ile anlaştı THY. Birazdan bu konuya değineceğim.

Kurumsal olma yolunda ilerlediğini düşündüğümüz THY'nin, eğitimlerini de eşgüdümlü olarak kurumsallaştıracağını düşünmüştük. Kurumsallaşmanın bir adımı olarak görmüştük Lufthansa'ya, CAE'ye, FIT'ye pilotaj eğitimine giden öğrencilere şahit oldukça.

Dünyaya açılmanın kurumsallaşmaya getirdiği cesaret ile, Aydın Çıldır'daki uçuş akademisine de yansıyacağını düşünmüştük. Lakin öyle acemiler ordusu, öyle statükocu, öyle bir tutucu ekip geldi ki işin başına geçmeden yüzlerine, gözlerine bulaştırdılar.

Bunun tek sorumlusunun Uçuş Eğitim Başkanı Sedat Şekerci olduğunu geçen haftaki yazımda ifade etmiştim. 

Sedat Şekerci, ipin ucunu en başından kaçırdı. Aydın için gönderdiği (gönderemediği) müdür İstanbul'dan uçuş okulu idare etmeye çalışınca, meydan oradaki eski karacılara kaldı.

Kısacası Aydın, işbilmezlerin yüzünden işlevsiz hale geldi.

Bir yandan yeni uçaklar gelirken, diğer yandan pilot açığını kapatamayan THY, beceriksizler yüzünden ya yabancı pilota sığındı ya da yerli havayolu şirketlerinden pilot aparma yoluna gitti.

Tabi kurumsallaşma bir kenara bırakıldı. Çünkü kurumsal eğitim veren dünyaca ünlü okullara, bu aday torpilli ona ek imtihan açın fazla uçurun, şu adayın öğretmenini değiştirin, şu adayın yatağı ince imiş, şunun karnı ağrımış bunun şu derdi varmış şeklindeki taleplerin ardı arkası kesilmeyince kurumsal şirketlerle ipler kopuvermiş. Kurumsal şirketler talimatlarla eğitim vermediği için THY'nin yani bu işle uğraşan Temel Kotil ve avanesinin sayesinde yeni oyuncaklar aranmış.

Bu oyuncaklar da bulunuvermiş. Birincisini geçen hafta gördük. İrlanda'da bir okul. On tane uçağı var. Tam da THY'nin hükmedeceği cinsten bir okul. İrlanda'da pilotun biri tarafından kurulmuş.

Türkiye'de buna eş değer güzel okullarımız vardı. Örneğin AFA. Defalarca yazdık. Kendi okullarımızı güçlendirin, onlara şans tanıyın dedik.

Ancak Temel Kotil'in kankası Mustafa Cavcar'ın Anadolu Üniversitesi ile batık THK'dan başka okullara öğrenci verilmemesi için adeta iç savaş çıktı.

Ta ki ne zamana kadar? Yumurta hazneye gelene kadar. Yani pilot sıkıntısının ciddiyeti anlaşılınca. Yabancıların her an kaçacağı riski ile karşı karşıya kalınınca.

Evet önce Ayjet ile başlayan sonra AFA ile devam eden ve son olarak da Er-Ah uçuş okulu ile sürüdürülen anlaşmalarda dikkatimi çeken ne oldu biliyor musunuz?

Bu anlaşmalar kağıt üzerinde yapıldı. Sedat Şekerci efendi bu okullarla anlaşma yapıyor ama okulların yerini yurdunu bilmiyor. Soruyorum Sedat Şekerci'ye Allah aşkına Er-Ah'a gittin mi, AFA'ya gittin mi? Nasıl bir okul olduklarını ne ciddiyetle eğitim verdiklerini anlayabildin mi?

Sen gitmedin ama ben gittim. Emin ol senin Aydın'daki uçuş akademine beş-on gömlek daha üstün gelirler.

Ve Sedat Şekerci efendi, harbi sen İrlanda'daki okulu gördün mü? İnceleme yaptın mı, içine sindi mi?

Ve sana can alıcı soruyu soruyorum Sedat Şekerci. Hani Litvanya'da anlaştığın okul var ya; onu gördün mü? Bütün dünyaya playboy avcısı gibi evraklar gönderen o okulu inceledin mi? Yoksa senin önüne de mi o evraklardan geldi de hayranlık duydun o okula? Hep birlikte takip ediyoruz. Ciddiyetsizliğinizi kabul ettiremediğiniz kurumsal okullardan sonra, bulduğunuz oyuncaklardan nasıl bir eğitim çıkacak merak ediyoruz. Bu oyuncaklarla Türkiye'deki okulları kastetmiyorum.

Her ne kadar bir önceki Cumhurbaşkanımızın yakını olsanız dahi, siyasi destek başarısızlığınızın arkasında sürekli duramaz. Bu yüzden Sedat Şekerci başarısızlığını nasıl kamufle ediyor açıkçası bende merak ediyor haldeyim.

THK'DA ÇIĞLIKLAR YÜKSELİYOR...

Türk Hava Kurumu'ndaki çığlıklar son bulsun istiyorum artık. Gün geçmiyor ki artık bir çığlık sesi duymayalım. THK Teknik'te işler iyice arap saçına döndü. Maaşlar alınamıyor, bakımlar yapılamıyor. Ayrıca Sağlık Bakanlığına hizmet veren hava ambülans helikopterlerinden bir doktordan gelen yazıyı da eklemek istiyorum bu bölüme. Zira işin ciddiyetinin anlaşılması gerekiyor.

"Ben hava ambulans operasyonunda görevli bir doktorum. sizden ricamız; Gökçen havacılık eylül ayından beri maaşlarımızı vermiyor. Volkan Yılmazer her ay başka bir bahane bulup önümüzdeki ay ödeyeceğim diyor. Bakanlık çalışanların maaşları ödenmeden hakedişi vermemesi gerektiği halde her ay ödemeye devam ediyordu ancak bu ay hakedişlerden personel maaşlarını kendisi ödeyecek. konunun detaylarını şüphesiz siz bizden daha iyi biliyorsunuzdur. sizden ricamız olan bitenler hakkında bir köşe yazısı yazmanız. Zira insanın aklına şöyle sorular takılıyor;

1- Gökçen normalde her ay bakanlığa personel tarafından imzalı "tüm alacaklarım ödenmiştir" belgesi sunuyordu. Biz bu evrağı 4-5 aydır imzalamıyoruz ama bakanlık hala neden ödeme yapıyor?

2-Sahte evrak mı düzenlendi? Yoksa bakanlık gelen şikayetlere rağmen kulağının üzerine mi yatıyor?

3- İş kanunu gereği çalışan personel iş göremekten kaçınma hakkını kullanırsa aksayan operasyonun sorumlusu kim olur? Şikayetlere rağmen aylardır bekleyen bakanlık mı? Gökçen mi?"

THK'de işler yolunda değil. Kürşat bey bu konulara çözüm bulur İnşallah.

Ve son bir çağrı.

Geçmişten beri havacılık eğitimi veren okulların fazlalığından bahsederim. Hatta çocukların hayallerini sömüren bu okulların özellikle özel üniversitelerde fakülte açarak gençlerin üzerinden para kazanmasına karşıyım, en azından sınırlandırılmasından yanayım.

İşte o öğrencilerden şimdi "İŞSİZİZ" feryatları yükselmeye başladı. İşsizler ordusu yaratmanın başka bir yolu da önüne gelenin havacılık eğitimi adı altında öğrencilerin üzerinden para kazanma tuzaklarıdır.

Şimdi özellikle Kocaeli, Erciyes ve Eskişehir'den yetişen öğrencilerin THY Teknik'te iş bulamadıkları yönünde sitemleri var. Tabi THY bu okullardan öğrenci almak zorunda değil. Lakin gençlerimizin de değerlendirilmesi gerektiğine inanıyorum. O okullarda boşuna dirsek çürütülmedi. Elbette hepsi alınsın demiyorum. En azından THY kriterlerine uyanlar istihdam edilmeli.

Kusura bakmayın değerli okurlar. Fazla uzun yazmayı sevmem. Lakin konular üst üste binince böyle oluyor arada sırada.

Hoşgörünüze sığınarak iyi haftalar diliyorum.

THY pilotlarını playboy avcıları mı yetiştirecek?

Yorumlar Tüm Yorumlar (67)

Surec ~ 8 yıl önce
Bu sureclerden gecen biri olarak benim dusuncam iyi pilot yetismesinde ucus okulunun katkisinin % 10 oldugudur iyi pilot yetismesinde kisinin karakteri meslegine duydugu saygi ve ucacagi filonun egitimi ve kulturu cok daha onemli .Eger kaliteyi ariyorsaniz filolarda ogretmen kalitesini yuksektip kultur olusturun. Bu arada thy nin bir tane bile f/o ya ihtiyaci yok ama baska islerle ugrasan yoneticilerin muhtemelen bundan habari yok. Su an thy deki f/o lar ucamadiklari icin kaptanlik saatini dolduramaz iken neden hala yabanci ikinci pilot alinir muhtemelen bunu bilen yoktur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ferah ~ 8 yıl önce
Fazlasına luzüm yok Başlığa cevap vereyim, zoruna mı gitti?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dhmi ~ 8 yıl önce
Sayın Ali bey Dhmi de ki havacılık tazminatı adaletsizliğine de bir el atın lütfen. O konuya da eğilin. Hakkımız yeniyor mağduruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yusuf ~ 8 yıl önce
Merhaba ben üniversite 3 sınıf öğrencisiyim pilotajlık eğitimi almak istiyorum Türk hava yollarının uçuş akedemesine girmek istiyorum resmi sayfadaki koşulların dışında başka koşullar var mı başvuru için neler yapmalıyız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
zz ~ 8 yıl önce
toefl veya ielts den gerekli puan. üniversite mezuniyeti + dlr1 dlr2 +KURUL mülakatı
Bunlar Revamı ~ 8 yıl önce
Memleketin en güzide kuruluşları milli servetetlerimiz fütursuzca çarcur edliyor,kimdir nedir bu insanlar bilmeme ama hepsinin bu Devletin ekmeğini yiyerek adam oldukları kesin,neden devlet bunlara artık bir dur demiyor,bu ülkenin değerleri neden bu kadar basit harcanabiliyor,Türk Hav Yolları gibi bir dev kururluş bir uçuş okulu işini bile beceremedi acaba neden,nerede aksaklıklar neden kimse hiçbir şeyin hesabını sormuyor,bakın bu ,ülkeden başka yok gitsin herkes Atatürk'ün nutkunu ve gençliğe hitabesini okusun tekrar,orada herşey yazıyor,lütfen artık herkes silkinsin etrafımız ates çemberi olmuş yanıyor,bizde elimizdekileri mahfetmeye uğraşıyoruz,yazıklar olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ambulans ~ 8 yıl önce
Vurur yüze ifadesi gene maaş yok bitanesi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 8 yıl önce
Shgm mi thk batakligina el atacak?? Komik olmayın. Millet aylardır bir yerlerini yirtiyor her platformda, kılını bile kipirdatmadi shgm . Üç maymunu oynamaya devam ediyor. Finans yönetmeliği yayinlamadinmi batakları önleyeceğini personel mağduriyetini onleyecegim diyerek.Eee niye gorevini yapmiyorsun o zaman arkadaş.Thk aylardır pilotlara teknisyenlere maaş vermiyor.duymuyormusun? Nasıl sektörün otoritesisin sen? Hiçbirşey bilmiyorsanız bir adam oturtun pc başına googledan tr havacilik haberleri yazsın.sektörde ne haltlar dönüyor anında öğrenirsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
thkli sebastian ~ 8 yıl önce
Ambulansci pilotlar da çok yakında topluca iş bırakacaklar. Gorecez bakalım kim kime mahkummus...bize mahkumlar diyenler kendileri ucarlar artik ucabilirlerse tabi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thk ~ 8 yıl önce
O ogrencilere is sozu veren kimdi. Burda ismini anmayacagim ama bakan olacagim diye az sukse yapmaya calismadi. Adam daha mv degil bakan olcam diyordu:) neyse o issizler size soz veren bakan olmak icin vermisti. Artik basinizin caresine bakarsiniz. Belki acipayam da is bulunabilir size. Sahibine bakin. Hakkkinizi ondan isteyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THK ~ 8 yıl önce
Ali Bey sanırım gündemi çok takip edemiyorsunuz ya da işinize gelmeyen olaylarla çok ilgilenmiyorsunuz. Yine de biz buradan yazalım. Bugün itibari ile THK Teknikten çalışan 60 kalifiye personel istifa ettik dolayısıyla THK uçaklarının bakımını yapan Teknik şu anda çalışamaz durumda. bizler 4 aydır maaşımızı alamayan personel olarak artık THK bataklığında yaşamayacağız. SHGM'nin konuya en yakın zamanda el atması ve gerekiyorsa bakım yetkilerini iptal etmesi gerekiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000