02 Aralık 2013, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Ali Bey, ben de bir ekleme yapmak isterim; THY şu anda bütün uçaklarında Lufthansa'dan aldığı Lido elektronik ve kağıt navigasyon sistemlerini kullanmaktadır; tekrar Jeppesen sistemine dönüş düşünülebilir.
  • Yahu ticaret bu misilleme filan yapılmaz
  • Havaciliga yakismayan, turkiye'nin jeopolitik konumu nedeniyle butun dunya ulkeleri tarafindan kiskanildigi hezeyaninda yazilmis talihsiz bir yazi. Dunyanin da umrunda olacagini pek sanmiyorum, ucus okullari karsilastirmaniz da milli duygularla yapildigindan ciddiye alinacak duzeyde degil. Umarim sansurlememe cesaretini gosterirsin bir seferlik
  • Ali kardeş, bu konuda üzme canını. Madem bu LH bulunmaz hint kumaşı, öyle ise neden uçaklarında veya teknik servis verdikleri (yabancı özentisi türk firmalarının ) uçaklarında arızalar sona ermiyor... Bence sadece geçmişten gelen LH adını satıyor.... içi ise ??? Sevgiler
  • Sayın Ali Kıdık DogruSöze ne denir. Sadece şapka çıkartılır. Evet Sunexpress THY - Lutfhansa ortaklığı bir şirket olup pilot alımlarında söz yetkisi hep almanlarda oldu. Türk pilotlar buradan almanyaya DLR testi için gönderilip orada İnglizce test olup sonra 3 almanın karşısına çıkıp sözlü mülakatta ter döküyorlar. Almalar ise bu testi almanca oluyor. NEDEN ? Buna ne Sunexpress Türk yönetimi nede ne olduğu belli olmayan TALPA birşey diyor. Anadolu Jeti Sunexprese satıp uçakları ile birlikte sonra onlardan bu uçakları kiralayıp Anadolu JET uçuşlarını THY callsigni ile yapıyorsunuz. Amaç ne birilerine yaranmak mı. Ali bey haklısınız Almayada daki Türk uçuşları yazın %40 lara kadar yaklaşmakta. THY yolları bana Charter uçak versin ben ona yazın 6 ay boyunca almanya TR büyük yolcu kapasitesi sağlayım.Şuan Almanyanın en büyük tur operatörü bağlantımız var. Hani atasözü varya İŞ BİLENİN KILINÇ KUŞANANIN. Türkiyede havacılığı bilen yönetici sayısıeşittir 0 ( Sıfır )
  • Kullandığınız provokatif ifadelerin tuzağına düşmek istemezdim ama dayanamadım Ali Bey: Lufthansa'nın fason uçuş okulu dediğiniz okul; Alman Sivil Havacılık sınavlarında en yüksek nota sahip ve VFR uçuşlarını da dünya lideri Amerikan Flightsafety'de yaptıran bir okuldur. Okul, Lufthansa Flight Training kampüsünün içindedir ve Lufthansa üniformasıyla eğitim görmektedir. Farklı havayolları adına da öğrenci yetiştirmekte olup Lufthansa altyapısını kullanmaktadır. Evet tek farkı sizin "fason" diye talihsiz bir ifade kullandığınız dış kaynaktan öğrenci alabilmek adına tüzel bir kimlik almak için adı farklıdır. Bu arada araştırmadığınız için sanırım bilginiz olsun; lufthansa'nın kendi okulu almancadır ve dışarıdan öğrenci kabul etmemektedir. THY akademiye Hollandalı öğrenci almak için THY Özel uçuş okulu kurması gerekmektedir. Ve sanırım böyle bir çalışma da bulunmaktadır. Başarılarınızın devamı dileğiyle
  • lufthansa'nın fason okulları? adam bizim yaptığımız işi 50 senedir yapıyor. almanların naziliği tutmuş demişssiniz ama sizin de turancılığınız tutmuş ali bey.
  • Almanya ile bu şekilde kafa tutacak bir ülke değiliz bunu kabul edin. Onlarda Milli bir durum olduğunda hangi görüşten olursanız olun halk tek dilde konuşur. Bizdeki olayları görüyorsunuz olimpiyatları kaybetmemize sevinip göbek atanlar var. Allah göstermesin THY uçaklarında bir sorun çıksada yerden yere vursak diye bakanlar var. Bu hasetkar insanlar olduğu müddetçe bizden bir şey olmaz. ayrıca Eski güçlü Almanya yok karşımızda ama yinede avrupayı ayakta tutanlar onlar.
  • Almanya daki Türkler gelsinler ülkelerine yatırım yapsınlar da görelim güçlerini o zaman!!! Dolamışsınız dilinize Almanya daki Türkler olmasa Almanya da ekonomi batar vs!!! Nerede batar? Adamı dünya savaşı batıramadı biz mi batıracağız??? Adamlardaki şirketlere rakip olabilecek hangi şirketlerimiz var? Onlardaki profesyonellik,arge yatırımı vs istisnalar harici hangi şirketlerimiz de var? LH ın başına havacılıktan değil de fırıncılıktan gelme,dil bilmeyen birini atarlar mı? LH hiçbir şeyi durduk yere yapmaz!!! THY tutuştuğuna göre demek neler oluyor neler? Biz torpile,hemşehriciliğe,yandaşçılığa,particiliğe,adam kayırmaya,haksızlık yapmaya devam ettikçe hiçbir zaman hiçbir sektörde Almanya ya rakip olamayız acı ama gerçek!!!
  • Asıl kıyamet THY Star aliance'den çıkarsa kopar. Sky team ve one world transfer etmek için baya çaba harcarlar işte o zaman denge değişir.uzak doğulu bir çok şirket Alman pazarına THY ile girer

THY, LUFTHANSA’YA ŞÖYLE MİSİLLEME YAPMALI!

Türk Hava Yolları’nda bildiğim kadarı ile Temel Kotil Lufthansa hayranı idi. Sanırım Lufthansa’nın THY tavrı en çok kendisini üzmüştür. Kasım 2012’de yazdığım “THY LUFTHANSA'YA PEŞKEŞ Mİ ÇEKİLECEK?" yazıma bir kez daha bakmanızı öneririm. Boş konuşmadığımız ortada. Başbakan Erdoğan ile Alman Merkel’in sükseli laflarının içinin boş olduğu da ortaya çıktı.

THY yöneticilerinin yıllardır rol model olarak seçtiği Lufthansa’nın THY kıskançlığı içten içe yükselirken geçen hafta içeriye sığmayan kıskançlık dışa vurmuş oldu.

Aslında dahası da var. Lufthansa, ortaklık anlamındaki Sunexpress ortaklığından da maraz çıkarmak için kıvılcım arıyor. En azından benim duyduğum öyle.

Teknik bakımda yıllarca Lufthansa ile çalışıldı. THY’nin pilot adaylarının DLR testleri yıllardır Lufthansa tarafından yapılıyor. Kamuoyunun bilmediği ne kadar hizmet alınıyor meçhul!

Lufthansa hem mil konusunda hem de karşılıklı yolcu taşıma ortaklığından çekildi. Hem de tek taraflı karar ile.

Aslında bu karar Lufthansa’nın sadece Türk Hava Yolları’na değil bütün dünyaya karşı samimiyetsizliğinin göstergesidir. Enteresandır ki Lufthansa bu güvensizliğinin bedelini borsada değer kaybederek almadı. Almanların Naziliği tutmuş olmalı ki kendi şirketlerini sahiplenme duygusu ile hareket ettiler. Türk vatandaşlarına da aynı muameleyi yapmıyorlar mı? Ama ekonomiyi ayakta tutan da Türkler.

Türk Hava Yolları’na daha önceden haber verilmiş. Birlikte açıklama yapalım denilmiş. THY, Lufthansa’nın bu tuzağına düşmemiş. Akıllı davranarak Lufthansa’nın güvenilir olmadığını kanıtlamış oldu.

Türk Hava Yolları’nın yapması gereken çok basit şeyler var.

İlk etapta pilotaj eğitiminin devamlılığı sağlanmamalı. Tabi burada en büyük görev Temel Kotil’e düşüyor. Bu olanlardan sonra Lufthansa hayranlığı devam etmiyorsa pilotaj eğitiminde yeni öğrenci gönderilmemesi için tavrını koymalı. Bizimkilerde böyle bir cesaret olur mu bilmem ama aynı muameleyi Lufthansa görmüş olsa idi anında misilleme yapardı.

Benim bildiğim THY pilotları Lufthansa’nın fason okullarında eğitim görüyor. Yani, kendine pilot yetiştirdiği okullarda THY pilotlarına eğitim verilmiyor. Ayjet, AFA gibi kurumlar onlardan çok daha bu konuda disiplinli ve eğitim ciddiyeti olan kuruluşlar. Zaten Lufthansa’nın işi pilotaj eğitimi vermek değil.

Bakalım bu öneri yankı bulur mu? Ama sanmıyorum. Biz Almanlar kadar cesur değiliz o konularda. Bizdeki yiğitlik lafta kalır.

İki çift lafım da Emine Lim hanımefendiye.

Şu dövme meselesinden bahsediyorum.

THY Kabin Hizmetleri Başkanı olmuşsunuz ama kuralları, iş hayatları iki dudağınız arasında olan kabin memurlarına uygulamanız ne kadar hakkaniyetli ve ne kadar insaniyetlidir?

İmam-cemaat sözünü hatırlatmama gerek yok herhalde. Eğer dövmeyi kendi bileğinize yaptırıyorsanız, başkalarının yapmasına da göz yummalısınız. Kuralları, kaideleri sorumlu olduğunuz kişilere örnek olarak göstermelisiniz.

Bir beklentim var. Sendika seçimlerinden sonra THY’de çok kelle gidecek gibi. Bakalım bu beklentim ne derece doğru çıkacak. Ama gitmesi gerekenler kalır kalması gerekenler giderse işte o zaman bende “THY’de adaleti tesis edemiyorlar” derim.

THY, LUFTHANSA’YA ŞÖYLE MİSİLLEME YAPMALI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (24)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Ali Bey, ben de bir ekleme yapmak isterim; THY şu anda bütün uçaklarında Lufthansa'dan aldığı Lido elektronik ve kağıt navigasyon sistemlerini kullanmaktadır; tekrar Jeppesen sistemine dönüş düşünülebilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ticaret ~ 10 yıl önce
Yahu ticaret bu misilleme filan yapılmaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Havaciliga yakismayan, turkiye'nin jeopolitik konumu nedeniyle butun dunya ulkeleri tarafindan kiskanildigi hezeyaninda yazilmis talihsiz bir yazi. Dunyanin da umrunda olacagini pek sanmiyorum, ucus okullari karsilastirmaniz da milli duygularla yapildigindan ciddiye alinacak duzeyde degil. Umarim sansurlememe cesaretini gosterirsin bir seferlik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Üzme canını ~ 10 yıl önce
Ali kardeş, bu konuda üzme canını. Madem bu LH bulunmaz hint kumaşı, öyle ise neden uçaklarında veya teknik servis verdikleri (yabancı özentisi türk firmalarının ) uçaklarında arızalar sona ermiyor... Bence sadece geçmişten gelen LH adını satıyor.... içi ise ??? Sevgiler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DoğruSöz ~ 10 yıl önce
Sayın Ali Kıdık DogruSöze ne denir. Sadece şapka çıkartılır. Evet Sunexpress THY - Lutfhansa ortaklığı bir şirket olup pilot alımlarında söz yetkisi hep almanlarda oldu. Türk pilotlar buradan almanyaya DLR testi için gönderilip orada İnglizce test olup sonra 3 almanın karşısına çıkıp sözlü mülakatta ter döküyorlar. Almalar ise bu testi almanca oluyor. NEDEN ? Buna ne Sunexpress Türk yönetimi nede ne olduğu belli olmayan TALPA birşey diyor. Anadolu Jeti Sunexprese satıp uçakları ile birlikte sonra onlardan bu uçakları kiralayıp Anadolu JET uçuşlarını THY callsigni ile yapıyorsunuz. Amaç ne birilerine yaranmak mı. Ali bey haklısınız Almayada daki Türk uçuşları yazın %40 lara kadar yaklaşmakta. THY yolları bana Charter uçak versin ben ona yazın 6 ay boyunca almanya TR büyük yolcu kapasitesi sağlayım.Şuan Almanyanın en büyük tur operatörü bağlantımız var. Hani atasözü varya İŞ BİLENİN KILINÇ KUŞANANIN. Türkiyede havacılığı bilen yönetici sayısıeşittir 0 ( Sıfır )

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pilot adayı ~ 10 yıl önce
Kullandığınız provokatif ifadelerin tuzağına düşmek istemezdim ama dayanamadım Ali Bey: Lufthansa'nın fason uçuş okulu dediğiniz okul; Alman Sivil Havacılık sınavlarında en yüksek nota sahip ve VFR uçuşlarını da dünya lideri Amerikan Flightsafety'de yaptıran bir okuldur. Okul, Lufthansa Flight Training kampüsünün içindedir ve Lufthansa üniformasıyla eğitim görmektedir. Farklı havayolları adına da öğrenci yetiştirmekte olup Lufthansa altyapısını kullanmaktadır. Evet tek farkı sizin "fason" diye talihsiz bir ifade kullandığınız dış kaynaktan öğrenci alabilmek adına tüzel bir kimlik almak için adı farklıdır. Bu arada araştırmadığınız için sanırım bilginiz olsun; lufthansa'nın kendi okulu almancadır ve dışarıdan öğrenci kabul etmemektedir. THY akademiye Hollandalı öğrenci almak için THY Özel uçuş okulu kurması gerekmektedir. Ve sanırım böyle bir çalışma da bulunmaktadır. Başarılarınızın devamı dileğiyle

Yanıtla

Kalan karakter 1000
november mike yankee ~ 10 yıl önce
lufthansa'nın fason okulları? adam bizim yaptığımız işi 50 senedir yapıyor. almanların naziliği tutmuş demişssiniz ama sizin de turancılığınız tutmuş ali bey.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bmx ~ 10 yıl önce
Almanya ile bu şekilde kafa tutacak bir ülke değiliz bunu kabul edin. Onlarda Milli bir durum olduğunda hangi görüşten olursanız olun halk tek dilde konuşur. Bizdeki olayları görüyorsunuz olimpiyatları kaybetmemize sevinip göbek atanlar var. Allah göstermesin THY uçaklarında bir sorun çıksada yerden yere vursak diye bakanlar var. Bu hasetkar insanlar olduğu müddetçe bizden bir şey olmaz. ayrıca Eski güçlü Almanya yok karşımızda ama yinede avrupayı ayakta tutanlar onlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alman Basını ~ 10 yıl önce
Git yandaş olmayan Alman basınını takip et.
acı ama gerçek!!1 ~ 10 yıl önce
Almanya daki Türkler gelsinler ülkelerine yatırım yapsınlar da görelim güçlerini o zaman!!! Dolamışsınız dilinize Almanya daki Türkler olmasa Almanya da ekonomi batar vs!!! Nerede batar? Adamı dünya savaşı batıramadı biz mi batıracağız??? Adamlardaki şirketlere rakip olabilecek hangi şirketlerimiz var? Onlardaki profesyonellik,arge yatırımı vs istisnalar harici hangi şirketlerimiz de var? LH ın başına havacılıktan değil de fırıncılıktan gelme,dil bilmeyen birini atarlar mı? LH hiçbir şeyi durduk yere yapmaz!!! THY tutuştuğuna göre demek neler oluyor neler? Biz torpile,hemşehriciliğe,yandaşçılığa,particiliğe,adam kayırmaya,haksızlık yapmaya devam ettikçe hiçbir zaman hiçbir sektörde Almanya ya rakip olamayız acı ama gerçek!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bmx ~ 10 yıl önce
Asıl kıyamet THY Star aliance'den çıkarsa kopar. Sky team ve one world transfer etmek için baya çaba harcarlar işte o zaman denge değişir.uzak doğulu bir çok şirket Alman pazarına THY ile girer

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000