04 Ağustos 2014, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Ethiad la gorusen arkadaslarımada davetiye geldi.Saate gore tipte kaptanlık öneriyor 1.5 deneme süresi sonunda.Bilen varmı detaylarını.Ucret 1.5 katı kadar fazlaya geliyor tk ya göre yıllık..Ayrıca ev+egitim sirket karsılıyormus.Bilen varsa acil cevap??
  • Sadece THY MI.?peki yer hizmetlerinde personeli sendikal haklarindan mahkum birakmak icin kurulan TGS de olanlara ne demeli.Tum sosyal haklardan mahrum, sirket icinde akrabalik ve memleket bagi olan ayrimcilik ve torpilin hukmettigi sirkete ne demeli....Calistiginin karsiligini alamayan, fazla mesaiye mecbur birakilan, normal yemek yerine ucak altinda kumanya yemeye mahkum edilen, personele sonuna kadar mobing uygulayan sisteme ne demeli?
  • Misafir İran'da leblebi gibi uçak düşüyor oradan adam alıyorsunuz, Yunanistan'da kanımızı içmeye yemin edenlerin abileri THY'de cirit atıyor Allah sonunuzu hayır etsin nasılsa cebinizden hiçbiriye ödeniyorsunuz ki tıpkı sudan sebeplerle şirketten attığınız pilotlar işe iade karaları olmasına karşılık tazminatı verip devam ediyorsunuz dedim ya nasılsa parayı cepten vermiyorsunuz. 2016 senesinde uçaklar yerde kalırmış ne gam nasılsa hesap soran yok. Kendi EVLATLARI dururken yabancılarla uçmak ..... Allah sizleri islah etsin
  • Ethiad sartlarinda ev kirası dahil ayda 10 gun bos sınırsız pass diyor.minumum 3000 saat tipte enaz 1000 saat istiyor bilgisi olan varmı bugun davetiye yollamışlar arkadaşlara...
  • Blöf yapmayın,teklif varsa bile kaçınız ayrılıp özele gidebileceksiniz 5000 tl az maaşa? Özel şirketler hep teklifte bulunur realiteye bakın..
  • Özel şirketler teklif ediyorsa kpt upgrade için,özeldeki folar neden bekliyor? Blöf yapmayın boşuna tk yemez..
  • Nasilolsa thy de kaptan olamiycaz diyen arkadaslar..Qatar veya ethiad sartlarını arastırmislar..20 ikinci pilot hepsini mulakata cagirdilar.Digerlerinide bundan sonra cagiracaklar.Sartlar iyi diger bir grupta emiratesle gorusuyor bakalim neler olacak?
  • Kaptan yapmadigi icin THY..Toplu bir ikinci pilot istifasi yasanabilir bu aralar..Ozel sirketler tekliflere basladilar bile....
  • Paso sallıyorsunuz. Yok siyasi yok bilmem ne. Adamlar hava Kuvvetlerinden mezun F 16 pilotunun başvurusunu bile almadılar. Üstelik irtica zirvasindan mezuniyet şartı ile direk Attilar tazminatinida ödedi. Thy almadi. Partide pilot milot yok. Vardır bir sebebi. Acemden pilot niye olmasin. Ve neyse yaa
  • Bu sirketten kacma zamani

THY KAOSA SÜRÜKLENİYOR TINLAYAN YOK...

Türk Hava Yolları'nda iç hesaplaşmalar, iç kutuplaşmalar, iç gruplaşmalar, içten içe kabarıp büyüyor. Birinin ak dediğine diğerinin kara dediği bir dönem yaşanıyor. THY'de pilot açığı gün geçtikçe artıyor. Ancak sen-ben kavgaları bu gerçeğin görülmesini engelliyor.

Bu gerçekleri görmek gerek. Türk Hava Yolları pilot ihtiyacını bugün fazlaca hissetmese bile 2016 yılında bunu şiddetli bir şekilde hissedecek. THY, pilot eğitimlerini aksatıyor. Pilot eğitimleri konusunda birkaç defans var. İç hesaplaşmalar pilot eğitimlerine sekte vuruyor. Oysa bu durum kurumun geleceğini baltalamaktır.

Basit bir örnek vereceğim. Adayın ismi cismi hepsi bende saklı. Bir pilot adayı her şeyi ile bütün imtihanları geçiyor. Artık eğitime hazır. Sonra pilot adayından kefil isteniyor. Adayın kefil olacak babası aniden vefat ediyor. Bu arada durum THY'ye bildiriliyor. Ondan sonra süreç kapanıyor. İşgüzar bir pilot yeni girecek bir adayın önünü böylece kapatmış oluyor. Oysa THY'nin hem havacılık aşığı hem de kuruma gönül verenlere çok ihtiyacı var. Bu çocuğun arkasında ne bir vekil, ne bir bakan ne de bir hatırı sayılır bürokrat var. Tek başına mücadelesiyle elde ettiği pilotluk şansını babasının ölümüyle yarıyolda bıraktırılıyor.

THY öncelikle koltuğu değil kurumu sahiplenecek insanları yönetici yapmalı. Ben isim söylemiyorum ama şunu söyleyebilirim. THY Uçuş Eğitim Başkanı Sedat Şekerci, hem yanındaki adamlara hem de köstekçilere dikkat etmeli. Bu makamlar sizi demirbaş olarak olduğunuz yerde oturtmaz. Birgün siz de gidicisiniz. Ancak bir anı bir başarı bırakmak için kurumdaki iç çatışmaların tarafı olmaktansa kurumun çıkarlarına göre hareket etmekte fayda var. Kurumun çıkarı değil de iç çatışmaların arasında gel-git yaşıyorsa bir yönetici istifa müessesesini işletmelidir.

Yeni başpilot Kadir Dokuyucu'nun çalışmalarından haberdar oluyorum. Acem ülkesine yaptığı seyahatlerden de bilgim var. Kadir Dokuyucu'yu bizzat Temel Kotil atadı. Arkadaşlar ne demek istediğimi, satır aralarında ne mesajlar verdiğimi lütfen iyi analiz edin.

THY kokpitinin geleceği karanlık. Kimsenin THY'nin geleceği ile oynamasına izin verilmemeli. 70 milyonluk  Türkiye bırakılmış, 70 milyonluk bir ülkede bırakın yüzlerce pilot çıkarmayı binlerce pilot yetiştirirsin.

Kılın-tüyün deyip gencecik insanları yarı yolda bırakan sistemi revize ederek, öncelikle piyasadaki belki de lise mezunu dahil olmak üzere gençlere derhal iş kapısı açılmalı. Yoksa THY taşıma su ile değirmeni bir yere kadar çevirebilir. 2016 yılında sadece geniş gövdeli uçak sayısının 90 olacağı düşünülerek pilot açığını hesaplayın.

Temel Kotil'in yönetimsel sorunları olduğu haberleri geliyor. Bu ne derece doğru bilmiyorum. İddia da olsa çok vahim. Yardımcıları ile arasının hiç iyi olmadığı, toplantıları alt personel ile yaptığı ve hatta işleri de alt personel ile yürüttüğü bilgisi var.

Bir genel müdürün kendi yardımcılarını by-pass edip alt personel ile çalışması kurum adına korkunç bir durum. Kimsenin kimseden haberi yok.

Şahsen benim kişiler bazına indirilen kurum yönetmeye itirazım var. Kurum kültürü denilen şey ayaklar altına alınmış durumda.

THY'de pilot sıkıntısını göremeyen yöneticiler çalışıyormuş gibi yapıp yan gelip yatanlar, THY pilot eğitimini baltalayanlar yarın bunun hesabını veremezler.

THY Uçuş Eğitim Başkanlığı'ndan Sedat Şekerci'nin tam da yanından bir kaptan şunları söyledi. "2016 senesinde bu şirket ikinci pilot bulamadığı için patlayacak. Hala kıl tüy deyip debeleniyoruz. Bütün itibarımız yerle bir olacak".

Sedat Şekerci, uyarım en başta sana. Tepelerdeki kavgaların esiri olma. Bu kurumun patlamaması için acem diyarlarında pilot aranmasına karşı çık. Pilot eğitimlerine bir an evvel hız verdir. Önündeki felaketi göremiyorsan bir an evvel istifa seçeneğini masanın üzerinde tut. Aksi halde kabak senin başına patlayacak.

Sedat Şekerci, bir anektod ile bitireyim yazımı. Hatırlarsan apronda deve kesildi. Deveyi kestirenler belli idi. Başta Kotil olmak üzere herkes biliyordu.  Hesabı da en günahsız Şükrü Can'a kesildi. Yarın uçaklar yerde kalınca belki de en günahsız olan sen harcanacaksın. Fillerin tepiştiği ortamda senin gibi başkanların çok önemi de yok.

THY'nin başpilotu acem yolculuğun hayırlı olsun. Yarın, öbürgün gerçekleri açıklayacağım.

THY KAOSA SÜRÜKLENİYOR TINLAYAN YOK...

Yorumlar Tüm Yorumlar (66)

Ethiad ~ 10 yıl önce
Ethiad la gorusen arkadaslarımada davetiye geldi.Saate gore tipte kaptanlık öneriyor 1.5 deneme süresi sonunda.Bilen varmı detaylarını.Ucret 1.5 katı kadar fazlaya geliyor tk ya göre yıllık..Ayrıca ev+egitim sirket karsılıyormus.Bilen varsa acil cevap??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Sadece THY MI.?peki yer hizmetlerinde personeli sendikal haklarindan mahkum birakmak icin kurulan TGS de olanlara ne demeli.Tum sosyal haklardan mahrum, sirket icinde akrabalik ve memleket bagi olan ayrimcilik ve torpilin hukmettigi sirkete ne demeli....Calistiginin karsiligini alamayan, fazla mesaiye mecbur birakilan, normal yemek yerine ucak altinda kumanya yemeye mahkum edilen, personele sonuna kadar mobing uygulayan sisteme ne demeli?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Misafir İran'da leblebi gibi uçak düşüyor oradan adam alıyorsunuz, Yunanistan'da kanımızı içmeye yemin edenlerin abileri THY'de cirit atıyor Allah sonunuzu hayır etsin nasılsa cebinizden hiçbiriye ödeniyorsunuz ki tıpkı sudan sebeplerle şirketten attığınız pilotlar işe iade karaları olmasına karşılık tazminatı verip devam ediyorsunuz dedim ya nasılsa parayı cepten vermiyorsunuz. 2016 senesinde uçaklar yerde kalırmış ne gam nasılsa hesap soran yok. Kendi EVLATLARI dururken yabancılarla uçmak ..... Allah sizleri islah etsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ethiad ~ 10 yıl önce
Ethiad sartlarinda ev kirası dahil ayda 10 gun bos sınırsız pass diyor.minumum 3000 saat tipte enaz 1000 saat istiyor bilgisi olan varmı bugun davetiye yollamışlar arkadaşlara...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tk ~ 10 yıl önce
Blöf yapmayın,teklif varsa bile kaçınız ayrılıp özele gidebileceksiniz 5000 tl az maaşa? Özel şirketler hep teklifte bulunur realiteye bakın..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tk f/o ~ 10 yıl önce
Özel şirketler teklif ediyorsa kpt upgrade için,özeldeki folar neden bekliyor? Blöf yapmayın boşuna tk yemez..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Qatar veya Ethiad ~ 10 yıl önce
Nasilolsa thy de kaptan olamiycaz diyen arkadaslar..Qatar veya ethiad sartlarını arastırmislar..20 ikinci pilot hepsini mulakata cagirdilar.Digerlerinide bundan sonra cagiracaklar.Sartlar iyi diger bir grupta emiratesle gorusuyor bakalim neler olacak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaptan Yapmiyor ~ 10 yıl önce
Kaptan yapmadigi icin THY..Toplu bir ikinci pilot istifasi yasanabilir bu aralar..Ozel sirketler tekliflere basladilar bile....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Paso sallıyorsunuz. Yok siyasi yok bilmem ne. Adamlar hava Kuvvetlerinden mezun F 16 pilotunun başvurusunu bile almadılar. Üstelik irtica zirvasindan mezuniyet şartı ile direk Attilar tazminatinida ödedi. Thy almadi. Partide pilot milot yok. Vardır bir sebebi. Acemden pilot niye olmasin. Ve neyse yaa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zaman ~ 10 yıl önce
Bu sirketten kacma zamani

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000