15 Temmuz 2013, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Sefa İnan da UTED baskanligindan ayrildiginda, 23 yillik baskandi. Kimse ona diktator demedi. Sefa Bey'i iyi ornek olarak gosterip Atilay Aycin'e neden 24 yildir baskanligi birakmiyorsun diye yuklenmek ciok anlamsiz olmus sayin yazar.
  • "Evet, mahkemeler bazı kararlar aldı. Ancak bu kararların itiraz hakları var ve henüz yargı aşaması bitmedi demektir. Dolayısıyla Türk Hava Yolları'nın bu kararları uygulayabilirliği olduğu kadar hukuki sürecin bitmediğini ileri sürerek uygulamama hakkı da var" Sayın Kıdık, ne kadar da tarafsızsınız :)) THY bir kez daha kaybetti bugün siteniz de yayımladınız, şimdi başka bahar beklentiniz mi var? sizden rica ediyorum ne olur biraz tarafsız olun, yazınızın başlangıcında sendika yönetimi yalakaları diye hakaret etmeye çalıştığınız kişilerden, özür dilemeye davet ediyorum, sanırım bu erdemliliği göstereceksiniz. Saygılarımla
  • "Eski tüfeklere değil yeni beyinlere yol açmak lazım. Köhnemiş sendikacılık anlayışı fosilleşmiş düzene göre taktikler bitmiştir. THY çalışanları Aralık ayında yapılacak olan yeni yönetimin oluşacağı seçimlerde projelere önem vermeli. Çok laf edene, çok bağırana, çok dedikodu edene değil çağdaş ve emekçiden yana bir anlayışa destek vermeli." AAA Al, bey siz Al, Gülçiçek ve Sedat Emanet'i kast etmişsiniz sanırım ::))))) tarafsız yazılarınız ve yorumlarınız için çok sağ olun sayın Kıdık.
  • Ali Gulcicek, Bahadir Kaptan ya da suanki Baskan. Hepsi eskiyi temsil ediyor. Hem eski kafa sendikacilik degissin deyip hem de bu eskilerden birisi adina taraf olmak dogru degil. THY son on yilda bambaska bir sirket oldu. Herseyiyle degisti. Bu degisime direnmis hicbir kimse sendikacilik yapamaz. Bu degisimin heyecanini duymus, icinde bulunmus, sirketine askla sevkle destek olmus, hem sirketini seven hem de calisan olan , modern, dunya ufku olan yeni yuzler gerekli. Evet boyle bir aday var mi? yok. Ama calisanlar kendi kaderlerini kendileri belirlemeli. Boyle ideolojik tiplere birakmamali.
  • Burada kaleme alınmışşa gerçekten eylemde başarı sözkonusu demekki .kaleminize sağlık
  • kafiye olsun diye yazı yazma 24 saatlik eylemde 24 kişi yok falan.tarafsız yorum yapın.ayrıca siz yorumcusunuz Ali gülçiçeği desteklemek size düşmez (sondan 3. ve 4. paragrafınız).Aynı zamanda Ali gülçiçek bu sendika yönetimine rakip olcaksa bile genel kurula 5 ay var.suanda başarılı yada başarısız devam eden bir grev var sendika yönetimini desteklemesen bile çıkıp grevdeki ve grevde olmayan personelin kafasını karıştırmak ayıptır işverenin ekmeğine yağ sürmektir.Aynı şey sizin içinde geçerli sn. ali gıdık halen devam eden bir greve tüm yazılarınızda hatta bu yazınızın ilk iki cümlesindeki güya yorumlarınızdan bile anlaşılmakta olan yaptığınız taraf tutmaktır,grev kırıcılığıdır işverenin ekmeğine yağ sürmektir,ayıptır AYIP.
  • Bahadir Kaptan, kendi calistigi havayolunda sendikalassin da sonra bize gelip aday olsun. Orada herseye bogun egecek sonra biz de hak hukuk diyecek. Ayrica bu durum cikar catismasi denen durumu da doguracak. THY yi her zora soktugu durumda maas aldigi sirketine katki sunmus olmayacak mi?
  • Ali gülçiçekte Bahadır Altan da bu zihniyetin içinden yetişen adaylardır. Bu zihniyetin doğruları yanlışları neticesinde bulunduğu konumu sağlamış insanlardır. Bizim bu zihniyete hiç bulaşmamış tamamen özgün , farklı, çağdaş adaylara, oluşumlara ihtiyacımız var. Bu adaylar iyi niyetli iseler kendileri bir adım geride durup bu faaliyetleri yürütebilecek insanları teşvik edip onlara yardımcı olup yeni fikirlerin ortaya çıkmasını sağlamalılar. Aksi halde bu adayların hepsinin karşıtına dönüşme olasılıkları çok yüksektir. Bugüne kadar ki sahip oldukları tecrübenin neticesinde kendilerinden kaynaklıda bir endişeden olacak ki iki adayda yönetimi iki dönemle sınırlandırmak istiyor. Güven kazanmak adına yapılan bu 20 yıllık söylem bile siyaseten de ne kadar eski olduklarının göstergesi olabilir mi. 20 yıllık iktidar, 20 yıllık muhalefet... Hadi diyelim ki farklı kaygılardan iktidar 20 yılda yerine aday yetiştirmedi , sizin kaygınız neydi de siz yerinizi birisini yetiştirmediniz.
  • Kabin memuru kabin işçisi... hangisi, sendikalı isci olur. Isci hakkından yararlandirip memur diye nasil isim verilir?!! Bir de kabin amiri var kabin sorumlusu neden denmez,unvanlar hiçbir meslekte böyle kolay kullanılamaz!!!
  • Ali kıdık bey, mahkeme kararı verildi ve temyiz hakkı var thy nin. Ancak bu demek degil ki temyiz bitene kadar usulsüz işçi calıstırmaya devam edebilir. Asla, kati! Grev basladıktan sonra işe baslattıgı herkesin sözleşmesini askıya almak zorunda. Baska havayolunun kabin ekiplerini de ucuramaz. Yanlış yönlendirmeyin, bilgilendirmeyin milleti. Yeter artık! Ayan beyan grev kırıcılıgı yapılırken hala daha magdur olanı ezme derdindesiniz birlik olmuş. Objektif habercilik yapılsın ltf!!!

THY GREVİNDE 24 SAATLİK EYLEM FİYASKOSU...

Şimdi hemen  bizim reel eleştirilerimize "yalakasınız" yakıştırması yapan sendika yönetimi yalakaları küfür ve hakaretlere devam edecekler ama biz bildiğimizi yazmaya, doğru olanı da kamuoyu ile paylaşmaya devam edeceğiz.

Evet, mahkemeler bazı kararlar aldı. Ancak bu kararların itiraz hakları var ve henüz yargı aşaması bitmedi demektir. Dolayısıyla Türk Hava Yolları'nın bu kararları uygulayabilirliği olduğu kadar hukuki sürecin bitmediğini ileri sürerek uygulamama hakkı da var.

Sendikanın grev yapma hakkı nasıl var ise THY'nin de bazı hakları var.

Ancak, görünen köy kılavuz istemiyor. Grev etkisiz. İlk gün olduğu gibi bugün de yarın da etkisiz olacak. Bu etkisizlik çalışanın grev istemediğinden değil sendika yönetimine güvenmediğindendir.

İşte bunun en canlı örneği geçen hafta yaşandı. 1 gün 1 gece yani toplamda 24 saat eylem çağrısına kimse kulak asmadı. Eylemin başladığı saatlerde ve daha sonrasında bir kaç kez uğradım grev alanına. İnanın 24 saat eylem çağrısı yapılan bu girişime 24 kişi katılmamıştı. Katılanların çoğu 305 kişiden birkaçı, diğerleri mevcut grevciler ve sendika görevlileri.

Sendika yönetiminin geçen yıl 29 Mayıs'ta başlattığı ve bu yıl 15 Mayıs'ta başlayan grev ile devam ettirdiği yanlış hamleleri sendikanın itibarını yerle bir etmiştir.

THY çalışanları sendikasız olmamalı. Sendikacılık da bugünkü sendikacılık anlayışında olmamalı. Ne biat eden ne de zart-zurt eden sendikacılık anlayışı yerine çağın gerektirdiği gibi kendisini güncelleyen yepyeni stratejiler geliştiren sendikacılık anlayışı yerleşmeli.

Mesela bu sendikanın başkanı mevcut hükümeti diktatörlükle suçluyor. Ama kendisi 25 yıla yakındır sendika başkanı. Peki neden gençlere bırakmıyor yerini? Neden "illa da ben illa da ben" diyor. Örneğin Sefa İnan, Uçak Teknisyenleri Derneği'nden zirvede iken ayrıldı ve Onursal Başkanlık unvanı ile halen teknisyenlere bilgi ve birikimini aktarmaya devam ediyor. TASSA'da, TALPA'da, HAVAK'ta, PİLVAK'ta, THYHAVAK'ta yönetimler değişti. Bazılarında birkaç kez değişti. Bu Atilay Ayçin neden ısrarla sendika başkanlığında kalmak ister?

Tek kelime ile iktidar hırsı, iktidar hırsı.

Ama kanımca deniz bitti kara göründü. Artık THY çalışanları için tünelin ucunda ışık göründü. Bu anlayışın kendilerini temsil edemeyeceğini anladılar.

Geçen hafta Ali Gülçiçek ve ekibi Airporthaber'i ziyaret ettiler. Biliyorsunuz Ali Gülçiçek hem bu sendikanın başlattığı greve katılan hem de muhalif olan tek başkan adayı. Daha önce Sedat Emanet açıklamıştı başkan adaylığını. Şimdi de Ali Gülçicek. Açıkçası, projeleri ve getirmek istedikleri sendikacılık anlayışı gayet iyi. Ama toplum gözünde ne kadar tutacak göreceğiz. Ali Gülçiçek'in açıklamalarını Airporthaber'de okuyacaksınız. Gülçiçek; "Kaos bitecek" diyor.

Ali Gülçiçek, THY'nin içinden bir aday. Bir başka aday var biliyorsunuz. Başkasının şemsiyesi altında gölgelenirken, THY personeline yön vermeye çalışması ve hatta bu grevde hasbelkader kendisine destek veren 3-5 kişiyi bile grev etkisi olsun diye greve sokmayan birine mi oy verecek bu THY çalışanları, yoksa THY'nin içinden çıkacak gerçek bir THY çalışanına mı?

Hep birlikte göreceğiz. Ama emin olun ki başka şirketlerde çalışıp hatta bu şirketlerde maksimum çalışma saatlerine boğun eğip sonra da THY'de ahkam kesmek isteyenlerden çok daha eftal olacaktır.

Eski tüfeklere değil yeni beyinlere yol açmak lazım. Köhnemiş sendikacılık anlayışı fosilleşmiş düzene göre taktikler bitmiştir. THY çalışanları Aralık ayında yapılacak olan yeni yönetimin oluşacağı seçimlerde projelere önem vermeli. Çok laf edene, çok bağırana, çok dedikodu edene değil çağdaş ve emekçiden yana bir anlayışa destek vermeli.

İki yıldır iş barışı tamamen yok olmuş, çalışanlar ile grevciler, 29 Mayısçılar, 305'çiler diye demet demet ayrılmış parçaları birleştirmek lazım. O yüzden başarısız sendikacılığın arkasında durmanın anlamı yoktur.

Bizden söylemesi...

THY GREVİNDE 24 SAATLİK EYLEM FİYASKOSU...

Yorumlar Tüm Yorumlar (31)

Peh peh!! ~ 11 yıl önce
Sefa İnan da UTED baskanligindan ayrildiginda, 23 yillik baskandi. Kimse ona diktator demedi. Sefa Bey'i iyi ornek olarak gosterip Atilay Aycin'e neden 24 yildir baskanligi birakmiyorsun diye yuklenmek ciok anlamsiz olmus sayin yazar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tarafsızlık!!!! ~ 11 yıl önce
Sadece Tarafsızlık, kardeşim sadece Tarafsızlık
Tarafsızlık!!! ~ 11 yıl önce
"Evet, mahkemeler bazı kararlar aldı. Ancak bu kararların itiraz hakları var ve henüz yargı aşaması bitmedi demektir. Dolayısıyla Türk Hava Yolları'nın bu kararları uygulayabilirliği olduğu kadar hukuki sürecin bitmediğini ileri sürerek uygulamama hakkı da var" Sayın Kıdık, ne kadar da tarafsızsınız :)) THY bir kez daha kaybetti bugün siteniz de yayımladınız, şimdi başka bahar beklentiniz mi var? sizden rica ediyorum ne olur biraz tarafsız olun, yazınızın başlangıcında sendika yönetimi yalakaları diye hakaret etmeye çalıştığınız kişilerden, özür dilemeye davet ediyorum, sanırım bu erdemliliği göstereceksiniz. Saygılarımla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tarafsızlık!!! ~ 11 yıl önce
"Eski tüfeklere değil yeni beyinlere yol açmak lazım. Köhnemiş sendikacılık anlayışı fosilleşmiş düzene göre taktikler bitmiştir. THY çalışanları Aralık ayında yapılacak olan yeni yönetimin oluşacağı seçimlerde projelere önem vermeli. Çok laf edene, çok bağırana, çok dedikodu edene değil çağdaş ve emekçiden yana bir anlayışa destek vermeli." AAA Al, bey siz Al, Gülçiçek ve Sedat Emanet'i kast etmişsiniz sanırım ::))))) tarafsız yazılarınız ve yorumlarınız için çok sağ olun sayın Kıdık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SAKI ~ 11 yıl önce
Ali Gulcicek, Bahadir Kaptan ya da suanki Baskan. Hepsi eskiyi temsil ediyor. Hem eski kafa sendikacilik degissin deyip hem de bu eskilerden birisi adina taraf olmak dogru degil. THY son on yilda bambaska bir sirket oldu. Herseyiyle degisti. Bu degisime direnmis hicbir kimse sendikacilik yapamaz. Bu degisimin heyecanini duymus, icinde bulunmus, sirketine askla sevkle destek olmus, hem sirketini seven hem de calisan olan , modern, dunya ufku olan yeni yuzler gerekli. Evet boyle bir aday var mi? yok. Ama calisanlar kendi kaderlerini kendileri belirlemeli. Boyle ideolojik tiplere birakmamali.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Burada kaleme alınmışşa gerçekten eylemde başarı sözkonusu demekki .kaleminize sağlık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
saymayı öğren ~ 11 yıl önce
kafiye olsun diye yazı yazma 24 saatlik eylemde 24 kişi yok falan.tarafsız yorum yapın.ayrıca siz yorumcusunuz Ali gülçiçeği desteklemek size düşmez (sondan 3. ve 4. paragrafınız).Aynı zamanda Ali gülçiçek bu sendika yönetimine rakip olcaksa bile genel kurula 5 ay var.suanda başarılı yada başarısız devam eden bir grev var sendika yönetimini desteklemesen bile çıkıp grevdeki ve grevde olmayan personelin kafasını karıştırmak ayıptır işverenin ekmeğine yağ sürmektir.Aynı şey sizin içinde geçerli sn. ali gıdık halen devam eden bir greve tüm yazılarınızda hatta bu yazınızın ilk iki cümlesindeki güya yorumlarınızdan bile anlaşılmakta olan yaptığınız taraf tutmaktır,grev kırıcılığıdır işverenin ekmeğine yağ sürmektir,ayıptır AYIP.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SAKI ~ 11 yıl önce
Bahadir Kaptan, kendi calistigi havayolunda sendikalassin da sonra bize gelip aday olsun. Orada herseye bogun egecek sonra biz de hak hukuk diyecek. Ayrica bu durum cikar catismasi denen durumu da doguracak. THY yi her zora soktugu durumda maas aldigi sirketine katki sunmus olmayacak mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Grp ~ 11 yıl önce
Ali gülçiçekte Bahadır Altan da bu zihniyetin içinden yetişen adaylardır. Bu zihniyetin doğruları yanlışları neticesinde bulunduğu konumu sağlamış insanlardır. Bizim bu zihniyete hiç bulaşmamış tamamen özgün , farklı, çağdaş adaylara, oluşumlara ihtiyacımız var. Bu adaylar iyi niyetli iseler kendileri bir adım geride durup bu faaliyetleri yürütebilecek insanları teşvik edip onlara yardımcı olup yeni fikirlerin ortaya çıkmasını sağlamalılar. Aksi halde bu adayların hepsinin karşıtına dönüşme olasılıkları çok yüksektir. Bugüne kadar ki sahip oldukları tecrübenin neticesinde kendilerinden kaynaklıda bir endişeden olacak ki iki adayda yönetimi iki dönemle sınırlandırmak istiyor. Güven kazanmak adına yapılan bu 20 yıllık söylem bile siyaseten de ne kadar eski olduklarının göstergesi olabilir mi. 20 yıllık iktidar, 20 yıllık muhalefet... Hadi diyelim ki farklı kaygılardan iktidar 20 yılda yerine aday yetiştirmedi , sizin kaygınız neydi de siz yerinizi birisini yetiştirmediniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
isci mi memur mu? ~ 11 yıl önce
Kabin memuru kabin işçisi... hangisi, sendikalı isci olur. Isci hakkından yararlandirip memur diye nasil isim verilir?!! Bir de kabin amiri var kabin sorumlusu neden denmez,unvanlar hiçbir meslekte böyle kolay kullanılamaz!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
X ~ 11 yıl önce
Memur sen dıye bısey var hıc duydun mu ?
Grevci ~ 11 yıl önce
Ali kıdık bey, mahkeme kararı verildi ve temyiz hakkı var thy nin. Ancak bu demek degil ki temyiz bitene kadar usulsüz işçi calıstırmaya devam edebilir. Asla, kati! Grev basladıktan sonra işe baslattıgı herkesin sözleşmesini askıya almak zorunda. Baska havayolunun kabin ekiplerini de ucuramaz. Yanlış yönlendirmeyin, bilgilendirmeyin milleti. Yeter artık! Ayan beyan grev kırıcılıgı yapılırken hala daha magdur olanı ezme derdindesiniz birlik olmuş. Objektif habercilik yapılsın ltf!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000