08 Ağustos 2016, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • Fetö yüzünden işinden atılan ya da tutuklananlar "Kandırıldım, Allah'ım ve milletim beni affetsin" dese tüm suçları affedilebilir bence. Yapanlar var...
  • köprü zararı için ulştırma fonu kurulacak deniyor, bir fonda THY ye çıksın bizler milletçe öderiz herkesin zararını borcunu
  • Ali bey doluluklar hızla artıyor. Panik havası yaratmaya gerek yok. THY duraklarsa sektör yatağa yatar. Bu dinamik durmamalı.
  • Ali bey THY'den atılan insanların fetöcü olduğuna ilişkin haber yaparken hak yemeyin. Bir de sinsice girmişler gizleniyorlar falan diyorsunuz. Ne yapsın üzerine fetö leşi düşenler gidip bir yerden atlasın ölsün MÜ? Bırakın insanlar kendini savunma hakkını da kullanabilsinler
  • Aslansın kaplansın thy dönemi bitti anlaşılan. Doluluk yerlerdeyken bile 400 uçak 500 uçak deniyordu ya, hadi bakalım anlı şanlı idareciler düzeltsin durumu. Trajik durumun daha trajiği ise durumda payı az olan ilker aycı'nın günah keçisi olacak olması.
  • Yaw Ali Kidik denen birader feto'yu TK'ya ve devlete kim soktu? Niye feto'ya ettigin laflarin aynisini akp'ye de soylemiyorsun? Eskiden hocaefendiydi simdi feto oldu. Cok ikiyuzlusun taptiginiz tayyip gibi. Herkes akp koyunu degil bu ulkede. Herkesi her zaman kandiramazsin.
  • 15 Temmuz sonrası havacılık sektörü kara kara düşünüyor. Her taraf bu hainlerin adamlarıyla dolu ve adım atılamıyor. İt iti ısırmaz misali kimse kimseye dokunmak istemiyor. Yöneticiler neşter atmaya korkuyor. Şayet böyle devam ederse ortalık sakinleşir bizde yırtarız zihniyeti hakim ama bu sefer böyle olmayacak. Eğer yöneticiler hareket etmeyecekse önce onlardan başlamalı o zaman. Varsın bir kaç sene geri gitsin sektör ama uzun vadede önü açılır daha da iyi hale gelir. Ama bu şekilde devam ederse bu hainler her türlü ihaneti yapar. Bu şerefsizler bir an evvel temizlenmeli Korkunun ecele faydası yok!...
  • Yorum yapılamayacak kadar güzel yazmışsınız Ali bey. Ağzınıza sağlık... Katılıyorum
  • Thy ne yazıkki ticari bir kuruluştan öte sadece belli görüşte insanların nemalandığı ve işe girdiği zararının vatandaşların cebinden çıkan paralarla karşılandığı bir şirket süsü verilmiş görüntüde şirketdir. Zamanında çok yazdık uyardık fetonun okulu olan yerlere 7 kişiyle gittiler 8 kişiyle geldiler. Ama kimse dikkate almadı. Cukkayı indirdiler zararı vatandaşa ödettiler. Torpil aldı başını gitti ve bu noktaya geldiler. İşe alımlarda insanlarla dalga geçtiler. Örn kabine tekniğe bir bakın. Tecrübeli kabin dediler gerçekten tecrübeli insanlar kapılarda yattı ama bakın kimi aldılar. Dünyada eşi görülmemiş yöntemlerle milleti işe aldılar. Şimdi tk yı virüs gibi sardılar. Kuran-ı Kerimden ayet yazan arkadası tebrik ederim. Kısa ve öz ayetde herşey yazıyor ama nafile. Yalandan paralarla reklamlarla şirketi sıraya sokmaya çalıştılar. Oda olmadı. Artık çok geç kimse feto temizliği yapamaz ucu bir yerdede kendilerine dokunacak. Zaten gerçek bir temizlikte tk da 39 kişi kalmaz. Çok yazık. Aynen torpile ayak oyunlarına devam. Globally tk

THY derhal ve behemehal önlem almalı...

Şu talihsizliğe bak, şu üst üste gelen olaylar zincirine bak. Ve en küçük olayda bile etkilenen havacılığın geldiği noktaya bak. En çok sarsılan da THY oluyor. Peşi sıra da Pegasus Havayolları. Gelin birlikte bakalım neler oluyor.

Bir büyük coğrafya Türkiye. Dünyanın coğrafi merkezi. Doğudan batıya, güneyden kuzeye herkesin gözünün diktiği ülke.

Çevre ülkelerimizde yanan veya yakılan ateşin ülkemize sıçramasını bekliyorduk ama, bu ateşin içimizden hainlerle, hatta gözbebeğimiz askerimizin içine kanser hücresi gibi gizlenen din istismarcılarından FETÖCÜ'lerden geleceğini tahmin edemiyorduk.

Bazı şeyleri zaman geçtikçe, eylemler geliştikçe daha iyi anlama imkanımız ve daha iyi yorumlama şansımız oluyor. Rus uçağının düşürülmesi ile başlayan süreç bugün daha iyice anlaşılıyor ki, hepsi birer oyunun parçası imiş.

Bu fetöcü hainlerin, önce ülke ekonomisini zayıflatmak ve ardından devleti ele geçirme planı artık tereddütsüz ortaya çıkmıştır.

Türk havacılığı bu terör örgütünün yaydığı güvensizlik algısı ile büyük zararlar görmektedir.

Dünya havacılığında önemli bir yeri olan THY'nin, zarar hanesinde çoklu rakamları görmek bizleri şaşırtmayacaktır. Keza açıklanan rakamlar iç açıcı değil.

THY'nin zaman geçirmeden kiralık süreci tamamlanmış uçakları yeniden kiralamamak, siparişi verilmiş uçakları da belli bir süre askıya alması gerekecek, gerekmektedir. Belli ki 2016 yılı için artık umut verecek bir gelişim yok. Zaten sezon da bitmek üzeredir.

Bildiğim kadarı ile de geçen hafta uçak kiralayan firmalarla masaya oturdu THY. Önümüzdeki günlerde nasıl bir aksiyon alacağı kesinleşecek.

THY'nin sefer sayılarını da azaltacağı yönünde bilgiler var. Uçaklar yarı yarıya boş gidip geliyor. Uçakların boş gitmesi yerine örneğin sekiz sefer yapılıyor ise yarı yarıya düşürülecek. Her geçen gün zarara giden THY'nin etkin adımlar atması gerekiyor.

FETÖ temizliği aralıksız devam etmeli. Asıl elebaşıları gidene kadar, sinsice saklanmış, inlerinde gizlenmiş fetöcüler bulunana kadar bu yöndeki tedbirler devam ederek sürüdürülmeli.

Pegasus Havayolları'nın hiç şık olmayan işten kovamaları devam ediyor. Bunların bir açıklaması olmalı. Pegasus zor durumda mı yoksa fetö operasyonları ile alakalı bir durum mu mevcuttur.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ndeki fetö temizliğinden de kötü kokular geliyor. Baş fetöcünün, fetö üyelerini koruduğuna dair ciddi iddialar mevcut. SHGM'deki fetöcülerle ilgili doğrudan Bakan Ahmet Arslan veya Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri Aka ilgilenmelidir. Şu para toplayan üst yöneticinin ilişkileri, bağlantıları araştırılmalı.

Geçmişten beri söylüyorum, SHGM'deki kokuşmuşluk ortadan kaldırılmalı. Bir an evvel 2010'a kadar yaşanan heyecanlı, aktif günlere döndürülmeli.

Şahsen ben SHGM ile ilgili çok yazılar yazdım. Ama maalesef SHGM'nin başındakiler bizim onlara karşı ön yargımız var sanarak cephe alma yolunu seçtiler, koruma altına aldılar. Oysa SHGM, her yönlü tehlike altında.

Kesin neşter vurulmalı.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü o kadar pasif ki, şu NOTAM konusunda bile hiçbir adım atmadı. Sektör temsilcileri ve özellikle adı bende saklı bir yöneticinin girişimleri ile yumuşatılan NOTAM, yine de sektörün talep ettiği gibi değil.

SHGM'nin başındaki adamlar ne yapıyor anlamıyorum. Ülkenin Cumhurbaşkanı "çark dönmeli, çalışmalıyız" diyor ama bir bürokrat çarkın dönmemesi elinden gelen tüm zorluğu çıkartıyor.

Evrak memuru gibi hareket ediliyor. Oysa bu memleketteki insanların çalışmaya ihtiyacı var devletin de vergiye ihtiyacı var.

Bürokratlar, vatandaşın işini kolaylaştırmak için vatandaş ise devlete karşı yükümlülüklerini yerine getirmek mecburiyetindedir.

SHGM yöneticileri kendi koltuklarını korumak için etliye sütlüye karışmamak için devletin çarkını durdurmakla hainlik ediyor.

Ülkeye hizmet etmeleri gerekirken, ülkeye zarar vermek de hainliktir.

Biz biliyoruz ki, SHGM çalışmazsa sektör çalışmaz, batar. SHGM'nin başına gelen kişinin oraya nasıl geldiğini, kimler tarafından getirildiğini gayet iyi biliyoruz. O yüzden inanmasam da şüphelerim çok ağır.

Şu bilinmeli ki, bir avuç sektör bu ülkenin ekonomisinin dinamosudur. Dolayısıyla sektörden daha çok SHGM'nin sorumluluğu var.

Ya sektörün önünü açın ya gereğini yapın.

Sektör muhatap bulamıyor SHGM'de. Ne demek bir genel müdür sektör ile görüşemeyecek! Nasıl sorun çözeceksiniz?

Hiçbir şeyden ders almıyorsanız, son yaşanan gelişmelerden ders alın. Bu ülkeden başka ülke yok.

Nokta...

THY derhal ve behemehal önlem almalı...

Yorumlar Tüm Yorumlar (45)

THY KARGO ~ 8 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fetöcüler ~ 8 yıl önce
Fetö yüzünden işinden atılan ya da tutuklananlar "Kandırıldım, Allah'ım ve milletim beni affetsin" dese tüm suçları affedilebilir bence. Yapanlar var...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hamit ~ 8 yıl önce
köprü zararı için ulştırma fonu kurulacak deniyor, bir fonda THY ye çıksın bizler milletçe öderiz herkesin zararını borcunu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Olmadı ~ 8 yıl önce
Ali bey doluluklar hızla artıyor. Panik havası yaratmaya gerek yok. THY duraklarsa sektör yatağa yatar. Bu dinamik durmamalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bu köşe ne köşesi ~ 8 yıl önce
Ali bey THY'den atılan insanların fetöcü olduğuna ilişkin haber yaparken hak yemeyin. Bir de sinsice girmişler gizleniyorlar falan diyorsunuz. Ne yapsın üzerine fetö leşi düşenler gidip bir yerden atlasın ölsün MÜ? Bırakın insanlar kendini savunma hakkını da kullanabilsinler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Meka ~ 8 yıl önce
Aslansın kaplansın thy dönemi bitti anlaşılan. Doluluk yerlerdeyken bile 400 uçak 500 uçak deniyordu ya, hadi bakalım anlı şanlı idareciler düzeltsin durumu. Trajik durumun daha trajiği ise durumda payı az olan ilker aycı'nın günah keçisi olacak olması.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eskiden hoca efendiydi simdi mi feto oldu??? ~ 8 yıl önce
Yaw Ali Kidik denen birader feto'yu TK'ya ve devlete kim soktu? Niye feto'ya ettigin laflarin aynisini akp'ye de soylemiyorsun? Eskiden hocaefendiydi simdi feto oldu. Cok ikiyuzlusun taptiginiz tayyip gibi. Herkes akp koyunu degil bu ulkede. Herkesi her zaman kandiramazsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KULA KUL OLAN ~ 8 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
BURAK ~ 8 yıl önce
15 Temmuz sonrası havacılık sektörü kara kara düşünüyor. Her taraf bu hainlerin adamlarıyla dolu ve adım atılamıyor. İt iti ısırmaz misali kimse kimseye dokunmak istemiyor. Yöneticiler neşter atmaya korkuyor. Şayet böyle devam ederse ortalık sakinleşir bizde yırtarız zihniyeti hakim ama bu sefer böyle olmayacak. Eğer yöneticiler hareket etmeyecekse önce onlardan başlamalı o zaman. Varsın bir kaç sene geri gitsin sektör ama uzun vadede önü açılır daha da iyi hale gelir. Ama bu şekilde devam ederse bu hainler her türlü ihaneti yapar. Bu şerefsizler bir an evvel temizlenmeli Korkunun ecele faydası yok!...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mete yıldırım ~ 8 yıl önce
Yorum yapılamayacak kadar güzel yazmışsınız Ali bey. Ağzınıza sağlık... Katılıyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gerçekler ~ 8 yıl önce
Thy ne yazıkki ticari bir kuruluştan öte sadece belli görüşte insanların nemalandığı ve işe girdiği zararının vatandaşların cebinden çıkan paralarla karşılandığı bir şirket süsü verilmiş görüntüde şirketdir. Zamanında çok yazdık uyardık fetonun okulu olan yerlere 7 kişiyle gittiler 8 kişiyle geldiler. Ama kimse dikkate almadı. Cukkayı indirdiler zararı vatandaşa ödettiler. Torpil aldı başını gitti ve bu noktaya geldiler. İşe alımlarda insanlarla dalga geçtiler. Örn kabine tekniğe bir bakın. Tecrübeli kabin dediler gerçekten tecrübeli insanlar kapılarda yattı ama bakın kimi aldılar. Dünyada eşi görülmemiş yöntemlerle milleti işe aldılar. Şimdi tk yı virüs gibi sardılar. Kuran-ı Kerimden ayet yazan arkadası tebrik ederim. Kısa ve öz ayetde herşey yazıyor ama nafile. Yalandan paralarla reklamlarla şirketi sıraya sokmaya çalıştılar. Oda olmadı. Artık çok geç kimse feto temizliği yapamaz ucu bir yerdede kendilerine dokunacak. Zaten gerçek bir temizlikte tk da 39 kişi kalmaz. Çok yazık. Aynen torpile ayak oyunlarına devam. Globally tk

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Helal olsun ~ 8 yıl önce
Abi on cilt kitap gibi yazı yazmissin. Bunun ustune söylenecek bi söz kalmamış. Azına saglik

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000