20 Ekim 2014, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Su trabzonlu lazim ucagin kanadini sarjli matkapla tamir ettigi videoyu yayinlasaniza, biraz eglence olsun
  • Yoruma bakarmisin ingilizlerin uydurduğu yalanmiş dünya sağlik örgütüde yalan söylüyor dimi sen gitsene bi afrikaya gezersin biraz hava alirsin ha başkalari gitsin ben burdan klavye den katiliyorum diyorsan iyi o kolay getirin bu hastaliği memlekete rahat edin yol geçen hani olduk zaten
  • Yavuz cizmeci word focus kazasindan sonra birakin sirket kurmayi aprona bile sokulmamasi lazim.Bu nasil yuzsuzluktur boyle.
  • Söylemem, söylemem, söylemem de, söylemem :)))
  • Sirkete degil ortaklarina bakin...
  • Uçakları getiremedikten sonra sipariş versen neolur?
  • Dalga geçme arkadaş ciddi birşey konuşuluyor. Ali bey siz de insanı merakta vırakmayın yani.
  • Ya Ali bey meraktan oluyoruz,Hamdi mi,Temel mi gidiyor?
  • Ulke olarak Ortacagi yeni yasiyoruz, hersey normal
  • Ekim sonu patlayacak bombayi ben şimdiden açıklıyorum arkadaşlar. Pegasus Airlines Airbus'a 4 adet A-380 siparişi verdi. İmza töreni ay sonunda yapılacak. Çalışmalar gizli yürütülüyor. Geçen sene Airbus'a 100 adet uçak siparişi vererek cumhuriyet tarihinde tek seferde verilmiş en yüksek uçak siparişini vererek bir rekora imza atıp THY ye çelme takan Pegasus bu son hamleyle THY'yi itibar ve imaj bakımından yere serecek :)

TEMEL KOTİL'İN GAFI VE HAVACILIK GÜNDEMİ

Ne THY uçaklarındaki arapça yazılar ne yeni kurulacak olan havayolu şirketleri ne de Türkiye'de ikincisi düzenlenen IFTE fuarı. Son haftalara damgasını vuran gaf, Temel Kotil'den geldi. Kotil, "Ebola tehlikeli değil ama bulaşırsa ölümcül" diyerek akademik kariyeri ile de ters düşmüş oldu.

Öncelikle IFTE fuarından bahsetmek isterim. Geçen yıla oranla çok daha başarılı. Geleceğin havacıları için güzel bir platform. Gençlerimiz için alternatiflerin bir havuz içerisinde toplanması ve onlara gelecek için seçim imkanı verecek olan fuarın gelecek yıllarda da başarılı olacağını düşünüyorum.

Fuarın organizatörü Ferhat Bayındır'ın; bu güzel platformu iki yılda bir yapma düşüncesi olsa bile bana göre üniversitelerin tanıtım günlerine denk gelecek şekilde organize edelerek tarihsel değişikliğe gidilirse her yıl yapılmasında sıkıntı olmasa gerek. Bu sayede üniversitelerin TV'lerde para harcamasına gerek kalmadan fuarda öğrencilerle birebir görüşme imkanı bulabilirler. Ben böyle düşünüyorum. Tabii son karar fuar organizatöründe.

Gelelim havacılık gündemindeki gelişmelere.

Geçen hafta yazımı okuyanlar bilir. Hem yolcu taşıma hem de kargo şirketi olmak üzere iki ayrı şirketin kuruluş çalışmalarının devam ettiğini yazmıştım. Yazıya gelen bir yorum dikaktimi çekmişti. Yavuz Çizmeci önderliğinde kurulma çalışması yapan MyJet Havayolları'nın dosyasının altı aydır SHGM'de beklediği yönünde.

IFTE fuarında karşılaştığım Yavuz Çizmeci'ye "Altı aydır cevap verilmiyormuş. Doğru mu" diye sordum. "Bende Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi beye soracağım nedenini" diyerek geçiştirdi. Sonra da ekledi. "İlk defa benimle ilgili güzel şey yazmışsın" dedi. Fırsatını bulup Bilal Ekşi'ye bende soramadım ama kısa süe içerisinde netliğe kavuşacağını düşünüyorum.

Hala anlaşılamadık. Biz her türlü olumlu ya da olumsuz şeyi yazarız. Biz sektörü anlıyoruz. Sektörün de bizi anlaması için az biraz empati yapması yeterli.

Biz gazetecilerin özelliği iyi ya da kötü şeyleri kendi platformlarında gerek haber yaparak gerekse köşe yazısında yorumlayarak kamuoyu ile paylaşmaktır. Bu sebeple bazı kişiler bize küsüyor ama, bizim kimseye küskünlüğümüz olmaz.

Yazarken maksimum bilgiye ulaşmaya çalışırız. Oturduğumuz yerden bir iki dedikoduyu dayanak alıp yazı yazmayız. Bizi biz yapan da budur. Yoksa itibar görmeyiz. Bu tür yazı yazanların itibarının nasıl olduğunu gayet iyi biliyoruz. İsteğimize göre değil, gerçeklerle yazı yazıyoruz.

Ve bu haftanın en büyük gafı. THY'nin Genel Müdürü Temel Kotil. Terlikli VIP geçişinden daha feci bir gaf. Apronda deve kesilmesinden haberi olup inkar etmesinden daha büyük hata. Temel Kotil, Çırağan Sarayı'nda düzenlenen toplantıda kendisine sorulan bir soru üzerine dünyanın topyekün tedbir aldığı Ebola virüsü ile ilgili söyledikleri. Kotil, Ebola virüsü ile ilgili; "Bu görüldüğü kadar kötü birşey değil. Tabiki bulaşınca öldürüyor. Ancak son aşamasında oluyor" dedi. Allah aşkına bu nasıl bir açıklama. Herşeyden önce Temel Kotil koca bir kurumun başında. Ağzından çıkacak her kelimeyi elli kere süzgeçten geçirmesi gerekirken öldürücü bir virüsü hafife almak ve aynı zamanda "öldürüyor" demesi nasıl bir gaflet içinde olduğunu gösteriyor.

Temel Kotil gibi bir akademisyenin, doçentlik gibi bir kariyerden beklenilmeyecek bu sözler için "Dil sürçmesi. Elbette tehlikeli ve dikkatli olmamız gerek" şeklinde açıklama beklerdim. Olmadı. Temel Kotil düşüncesindeki Ebola, e böyle olur.

Şimdi bombanın patlatılacağı tarihi söyleyeceğim. Havacılık sektöründe bu ayın sonunda veya Kasım ayı başında büyük bir bomba patlayacak. Şu anda gizlice yürütülen ve benim de bilgim dahilinde olan bir gelişme yaşanacak. Lakin söz verdim Ekim sonuna kadar açıklamayacağım.

Bir hafta, en fazla on gün sabredin. Yine Airporthaber'den bu flaş gelişmeyi sizlere duyurarak havacılık sektöründeki gelişmeden haberdar olacaksınız.

Bu haftalık bu kadar. Bir kaç gün heyecanlanmadan sıkıntı doğmaz. Kalın sağlıcakla.

TEMEL KOTİL'İN GAFI VE HAVACILIK GÜNDEMİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (39)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Su trabzonlu lazim ucagin kanadini sarjli matkapla tamir ettigi videoyu yayinlasaniza, biraz eglence olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şaka gibi ~ 10 yıl önce
Yoruma bakarmisin ingilizlerin uydurduğu yalanmiş dünya sağlik örgütüde yalan söylüyor dimi sen gitsene bi afrikaya gezersin biraz hava alirsin ha başkalari gitsin ben burdan klavye den katiliyorum diyorsan iyi o kolay getirin bu hastaliği memlekete rahat edin yol geçen hani olduk zaten

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Yavuz cizmeci word focus kazasindan sonra birakin sirket kurmayi aprona bile sokulmamasi lazim.Bu nasil yuzsuzluktur boyle.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ben biliyorum ~ 10 yıl önce
Söylemem, söylemem, söylemem de, söylemem :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yeni kargo sirketi ~ 10 yıl önce
Sirkete degil ortaklarina bakin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
320 ~ 10 yıl önce
Uçakları getiremedikten sonra sipariş versen neolur?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pegasus a 380 diyen ~ 10 yıl önce
Dalga geçme arkadaş ciddi birşey konuşuluyor. Ali bey siz de insanı merakta vırakmayın yani.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İroni ~ 10 yıl önce
Arkadaş sen "İroni" ne demek bildin mi?.. Google'a yaz bulursun.. bulamazsan bir de yandex'e yaz. Gene bulamazsan yada anlamazsan ben sana anlatırım şekerimm..
thy ~ 10 yıl önce
Ya Ali bey meraktan oluyoruz,Hamdi mi,Temel mi gidiyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ulke ~ 10 yıl önce
Ulke olarak Ortacagi yeni yasiyoruz, hersey normal

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pegasus A380 ~ 10 yıl önce
Ekim sonu patlayacak bombayi ben şimdiden açıklıyorum arkadaşlar. Pegasus Airlines Airbus'a 4 adet A-380 siparişi verdi. İmza töreni ay sonunda yapılacak. Çalışmalar gizli yürütülüyor. Geçen sene Airbus'a 100 adet uçak siparişi vererek cumhuriyet tarihinde tek seferde verilmiş en yüksek uçak siparişini vererek bir rekora imza atıp THY ye çelme takan Pegasus bu son hamleyle THY'yi itibar ve imaj bakımından yere serecek :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000