04 Mayıs 2015, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Teknik kan agliyor. Son dönemeçteyiz. Onumuzde ki TİS hayati derecede önemli. Ya personel ucretleri dunya standartlarina getirlir ya da sonrasi kaos..
  • sen yunanistanda iyi bir yerde işe giremezken onlar neden ülkemizin gözbebeğinde iyi bir maaş ile çalışsın? Adam 5000 euro alıyor. Aynı işi bizimkiler 5-6 bin tl'ye yapıyor. O da lisanslı olablar. Diğerlerinin maaşını yazmaya bile gerek yok. Artı sen yunanistana gitsen, yunanca bilmeden çöpçü olarak bile almazlar seni. Bizde de 2-3 yıl çalışıp hala 2 kelime Türkçe öğrenmiyorlar, bunu da şart koşamıyoruz.
  • ALİ BEY, TÜM GÖRÜŞLERİNİZİ PAYLAŞIYORUM
  • Bu irkci, sovenist bir adam nasil burada kose yazisi yazabiliyor anlasilir gibi degil. Konuyu irkci soylemlere basvurmadan sanki anlatamaz. Siradan insana bile yakismayan bu tutumdan utanmadigi belli. Hatta gorunuse bakilirsa zevk bile aliyor. Yunanliya 5000 euro vererek... mis. Sanki yunanlilarin sucu turk teknisyenleri isten atmak. Zaten Yunan ve turkiye halklarini birbirine dusman yapan bunun gibi sozde yazarlar ve zubuk politikacilar.
  • Ali bey , habomdan 200 kişi çıkarılalı 2 haftadan fazla oldu. Anca mı aklınıza geldi acaba yazmak ?
  • Sen Topcuyu kandille ararsin! Yakindir ortamda azarlanacagin gunler. Tarz meselesi tabi bazisi azarlar bazisi yutar! Koltuk agir basarsa yutkunur ve oturur. Yillardir 3 kurusa onay veremeyen, ustune bir yonetim kurulu onay merkezi kurulan kotil bence herseye ragmen oturur kardesim. Bak insan kaynaklari genel md yrd na , cat koydu istifayi masaya basti gitti. Dedim ya tarz ve kisilik meselesi herkes ayni olamaz yogurt farkli farkli yeniyor..
  • EASA denetlemesi geliyor .Yetkili teknisyen yok ve 'yöneticiler'' akıllarınca teknisyen ücretlerini düşürecekler.Bulgar ,Yunanlı teknisyene 15000 TL verip konaklama ,yol insan soruyor siz napıyorsunuz?Sayın yazar Sn AYCI duymak istediklerini değil gerçekleri duymak isterse biz burdayız.Kapris ugruna heba edilen 700-800 milyon dolar hangarlar boş giden uçak geri geliyor moraller sıfır .İkazlar dikkate alınmazsa personelle uğraşan ÇİFCİ dünün FETOCUsu ŞAŞMAZ ne yapıyor sorgulanmalı
  • Sayın yazar ,200 kendi dallarında uzman ve yetkili çalışan ,oyunla gasp edilmeye çalışılan kıdem tazminatlarını yedirmedi diye işten atıldı.Bu kafa 2010 yılında uyarılara rağmen dikkate almadılar ve EASA yetkilerini düşürdü.Dünya teknisyen yok diye bağırırken işten keyfi olarak yetkili teknisyen çıkarmak ayağına sıkmaktır.Belkide yunanlı teknisyeni düşünecek kadar enternasyonalistirler veya ''komisyon''işi iyi biliyordur lar.Mesela ingilizlere 1200milyon $ verdiler türk teknisyenler ve işten attıkları teknisyenler topluyor.İßlerini iyi biliyorlar yani .saygılarkalekah
  • Ben thy ye bi giriyim, bunlardan ögrensigim herseyi misliyle yapicam. Calma cirpma hak grtire
  • Uçuş eğitim başkanı hiçbir zaman koltuğunda oturmadı ki. Koltuğun Altında oturdu.

TEMEL KOTİL İLE İLKER AYCI'NIN KÖŞE KAPMA SAVAŞI

Türk Hava Yolları’nda yönetimin değişimi ile taşlar yerinden oynadı. Hamdi Topçu'nun koltuğuna oturan İlker Aycı'nın yönetim tarzı SkyLife Dergisi'ne kadar ulaştı. Yani, Temel Kotil'e "senin borun, benim istediğim kadar öter" demek istedi. Tarz meselesi. Geçmiş dönemlerde sadece yeni yıl için yazardı yönetim kurulu başkanları. Yoğurt yeme tarzı değişik İlker Aycı'nın.

Bu savaş bitmez, THY'deki koltuk kavgası da bitmez. Baksanıza bir dergiye "kim yazı yazacak kim yazmayacak" kavgası bile THY gibi dünya markasının sorunu haline geldi. Bu yüzden derginin yayımlanma sürecinde bile gecikme yaşandı. THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı gelir gelmez topa girdi. THY'nin her zerresinde olacağını gösterdi.

Şahsi fikrimi soracak olursanız, bu tip ceviz kabuğunu doldurmayacak konularla THY'nin kaybedecek vakti yok. Ve benim gördüğüm, bildiğim de şirketin dergisine yazı yazacak olan genel müdür kim ise o'dur. Eğer Temel Kotil bir genel müdür olarak görülmüyor ve değişik yöntemlerle sindirilerek istifa etmesi isteniyorsa bu tür davranışların etik olmadığını söylemek isterim.

Geçen hafta da yazdım. İlker Aycı, dergi, köşe yazısı, makale gibi işlerle vakit kaybetmemeli. Aycı'nın yapması gereken uçuş eğitime vakit ayırarak buradaki düzensizliğe eğilmektir. Vakit kaybı, tehlikeli süreci beraberinde getirebilir.

Keza THY Teknik sıkıntılı bir sürece girdi. Her ne kadar İlker Aycı, SkyLife Dergisi'nde "emeklilerimizin görüşünden faydalanacağız" dese bile emekli edilen deneyimli teknisyenlerin THY'den nasıl gönderildiklerini biliyoruz. Düzmece paralel safsataları ile gönderilenleri de biliyoruz. İş gücünden, beyin gücünden faydalanma yerine "sizden-bizden" denilip gönderilenleri de biliyoruz. Eften-püften sebeplerle gönderilenleri hiç hesaba katmıyorum.

İlker Aycı'nın önündeki bir başka sorun da HABOM'dan çıkartılan 200 personelin akıbeti. Bu insanların kimi ücret politikasından, kimi yönetimin kafa yapısına uymadığı için kimisi de sendikal problem çıkartacak korkusu ile işten çıkartıldı. Bu teknisyenlerin 60 tanesi yetkili teknisyen idi.

Şimdi çok vahimini söyleyeyim; THY Teknik’in kovduğu bu insanlar piyasada kapışıldı. Ve sonra ne oldu biliyor musunuz? THY bu insanları gittikleri şirketlerden kiralayarak çalıştırdı. Sormak gerekmez mi "Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu" diye.

İlker Aycı'ya geçen hafta yazdığım açık mektup dostane öneriden başka bir şey değildi. Bugün yaptığım da o. Dergi sayfalarında köşe kapmaca derdine düşmek yerine tekniği de, eğitimi de boşlamamalı.

Yunanlı bir teknisyene 5000 Euro vererek kazanılacak çok şey yok. Futbol tabiri ile alt yapıya önem vermek lazım. Üç-beş kuruşun hesabı yapılarak değil üç-beş kuruş fazla vererek teknisyenleri elde tutmanın çabası içinde olunmalı.

THY'deki iki başlılığa da son verilmeli. Eğer genel müdürlük vasfını da üstlenmek istiyorsanız bunu ilk fırsatta gerçekleştirin. Yok eğer "genel müdür değilim" diyorsanız iş bölümü yaparak olumsuzluğa prim vermemeniz gerekir. Temelciler-İlkerciler diye kurumda ayrışmaya izin vermemeniz kuruma fayda sağlayacaktır.

Ben biliyorum ki halen Temel Kotil ile eşgüdümlü çalışan başkanlar var. Hatta ajanlar bile var. Tek şemsiye THY ise, herkesin o şemsiyenin daha da sağlam olması için çaba sarf etmesi gerekiyor.

DHMİ Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım'a da bir paragraf açmak isterim.

Malum Yıldırım'ın da çiçeği burnunda henüz. Geçen hafta kendisi ile tanışma fırsatı bulduk. Göreve geldiği ilk iş gününde yaptığımız telefon görüşmesindeki enerjisi beni çok umutlandırmıştı. Pozitif enerjisi ve güler yüzü ile kurumun geçmişteki yöneticisinin oluşturmuş olduğu kaotik ortamı dağıtacağına inanıyorum.

Umarım yanılmam. Serdar Hüseyin Yıldırım'ın bana ilk sözü "Kucağımda çok sayıda bomba buldum" oldu. Umarım bahsettiği sorunları çözmek ve en az hata ile başarmanın yolunu bulur. Kendisine de söylediğimiz gibi, yanlışı eleştirmeye doğruyu da alkışlamaya devam edeceğiz.

Sözün özü. THY'de çok başlılık, çok karışıklık yaratır. Bu yüzden herkesin üzerine düşen görevi yaparak kurumda kendi namına değil, kurumsal çalışmayı yapacağına inanmak istiyorum.

Haftaya görüşmek dileğiyle...

TEMEL KOTİL İLE İLKER AYCI'NIN KÖŞE KAPMA SAVAŞI

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

Glide slope ~ 9 yıl önce
Teknik kan agliyor. Son dönemeçteyiz. Onumuzde ki TİS hayati derecede önemli. Ya personel ucretleri dunya standartlarina getirlir ya da sonrasi kaos..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Utanmaz'a ~ 9 yıl önce
sen yunanistanda iyi bir yerde işe giremezken onlar neden ülkemizin gözbebeğinde iyi bir maaş ile çalışsın? Adam 5000 euro alıyor. Aynı işi bizimkiler 5-6 bin tl'ye yapıyor. O da lisanslı olablar. Diğerlerinin maaşını yazmaya bile gerek yok. Artı sen yunanistana gitsen, yunanca bilmeden çöpçü olarak bile almazlar seni. Bizde de 2-3 yıl çalışıp hala 2 kelime Türkçe öğrenmiyorlar, bunu da şart koşamıyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AYNI GÖRÜŞTEYİM. ~ 9 yıl önce
ALİ BEY, TÜM GÖRÜŞLERİNİZİ PAYLAŞIYORUM

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Utanmaz ~ 9 yıl önce
Bu irkci, sovenist bir adam nasil burada kose yazisi yazabiliyor anlasilir gibi degil. Konuyu irkci soylemlere basvurmadan sanki anlatamaz. Siradan insana bile yakismayan bu tutumdan utanmadigi belli. Hatta gorunuse bakilirsa zevk bile aliyor. Yunanliya 5000 euro vererek... mis. Sanki yunanlilarin sucu turk teknisyenleri isten atmak. Zaten Yunan ve turkiye halklarini birbirine dusman yapan bunun gibi sozde yazarlar ve zubuk politikacilar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
zz ~ 9 yıl önce
Ali bey , habomdan 200 kişi çıkarılalı 2 haftadan fazla oldu. Anca mı aklınıza geldi acaba yazmak ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gelen,gideni.. ~ 9 yıl önce
Sen Topcuyu kandille ararsin! Yakindir ortamda azarlanacagin gunler. Tarz meselesi tabi bazisi azarlar bazisi yutar! Koltuk agir basarsa yutkunur ve oturur. Yillardir 3 kurusa onay veremeyen, ustune bir yonetim kurulu onay merkezi kurulan kotil bence herseye ragmen oturur kardesim. Bak insan kaynaklari genel md yrd na , cat koydu istifayi masaya basti gitti. Dedim ya tarz ve kisilik meselesi herkes ayni olamaz yogurt farkli farkli yeniyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacı ~ 9 yıl önce
Topçu'dan yeteri kadar çektik. ilker Bey'i daha görmedik. İnşallah çok daha adaletli yönetir ve personelini gözetir. Ömer Faruk Bey'in de kendi isteğiyle bıraktığına inanmak da saflıktan başka bir şey değil. Hamdi Bey'in has adamıysan o gittiğinde ister istemez gönderilirsin. O mevkide kimseyi zaten kovarak göndermiyorlar. Bilmem anlatabildim mi?
Çağlar ~ 9 yıl önce
EASA denetlemesi geliyor .Yetkili teknisyen yok ve 'yöneticiler'' akıllarınca teknisyen ücretlerini düşürecekler.Bulgar ,Yunanlı teknisyene 15000 TL verip konaklama ,yol insan soruyor siz napıyorsunuz?Sayın yazar Sn AYCI duymak istediklerini değil gerçekleri duymak isterse biz burdayız.Kapris ugruna heba edilen 700-800 milyon dolar hangarlar boş giden uçak geri geliyor moraller sıfır .İkazlar dikkate alınmazsa personelle uğraşan ÇİFCİ dünün FETOCUsu ŞAŞMAZ ne yapıyor sorgulanmalı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çağlar ~ 9 yıl önce
Sayın yazar ,200 kendi dallarında uzman ve yetkili çalışan ,oyunla gasp edilmeye çalışılan kıdem tazminatlarını yedirmedi diye işten atıldı.Bu kafa 2010 yılında uyarılara rağmen dikkate almadılar ve EASA yetkilerini düşürdü.Dünya teknisyen yok diye bağırırken işten keyfi olarak yetkili teknisyen çıkarmak ayağına sıkmaktır.Belkide yunanlı teknisyeni düşünecek kadar enternasyonalistirler veya ''komisyon''işi iyi biliyordur lar.Mesela ingilizlere 1200milyon $ verdiler türk teknisyenler ve işten attıkları teknisyenler topluyor.İßlerini iyi biliyorlar yani .saygılarkalekah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ben thy ye bi giriyim, bunlardan ögrensigim herseyi misliyle yapicam. Calma cirpma hak grtire

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Uçuş eğitim başkanı hiçbir zaman koltuğunda oturmadı ki. Koltuğun Altında oturdu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000