26 Ekim 2015, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • 29 Ekimi bize tatil etmeyerek, ilk golü attılar...THY'den ayrılmanın getireceklerini hep beraber göreceğiz. Cesur insan bir kere ölür, biz geleceğimizi kaybettik. Ha benim tuzum kuru. Rızık Allah'tan ben limon da satarım. Siz düşünün şimdi...
  • ARKADASLAR BU SEKILDE YA SEVE SEVE CELIK IS E DEVAM EDERIZ , YA DA BIRLIK OLUP , KORKUSUZ OLUP CESURCA YENI BIR SENDIKA GETIRIR ONURLUCA DEVAM EDERIZ.
  • Ve aleykum selam
  • 1550 tl brütlü 1000 tl net Sendikadan ikramiye Hadi gelelim zamma Yüzde 7 zammı Brütle vurduğunda ortalama 200 300 arası zam yapıyor nette 150 felan oluyor 35 tl sendikaya gidiyor geri 100 felan zam yapılmış oluyor Hadi bunuda geçin Taban zammı nedir yaa 18+7 =25 zam 1000 tl olan 250 tl oluyor brutten düş 150 yapıyor gene aynı hesap yani düzgün zam felan yok mesainin yüzde yüz oldugu yok sadece güzel olan tek bi şey var ced bilet.Ey Çelik İş Gene safları kandırdın susturmayı başardın ama Allah senden öyle hesap soracak başın hep yerde olucak yazıklar olsun sizlere hakkım haram olsun çelik işden allah razı olsun diyen yalakalara da yazıklar olsun
  • Sen gelen maile olan skalaya bakmadın galiba.Bakım böyle konuşuyorsan sıkıntı daha büyük.
  • Allah sirketimize devletimize zeval vermesin. Gerçekten mutlu bir sozlesme oldu. Ben butun yoneticilerimize sendika temsilcelerine teşekkürü borc bilirim..
  • selamun aleyküm
  • Pilotluk gerçekten zor ve güzel bir meslek. Ancak öyle pilotlar gördüm ki babası yaşında ve 30-35 yılını teknik personel olarak dolu dolu yaşamış büyüklerine meslek olarak saygısı olmasa bile yaşı gereği saygı göstermesi gerekirken, yer hizmetleri personelinin ve kabin ekibi personelinin yanında hakaret eder gibi hareketlerde bulunmaları ve kokpitte uçmalarına izin vermeyip yukarıdan bakmaları hep çok ağrıma gitmiştir. Genellemek doğru olmaz çünkü gerçekten tekniğin ne demek olduğunu ve önemini bilen ve ebeveynlerinden doğru davranış bilimi ve ahlaki eğitim alan kaptanlar zaten adam gibi davranıyor ama o azınlık yokmu, işte onlara asla hak vermiyorum.
  • Ali bey ; TGS nin geleceğiyle ilgili yazılarınızı da beklemekteyiz.. Bizim sendika ne zaman faaliyete geçecek .
  • Haberin başlığında Teknisyenler ne kazandı ne kaybetti diyor fakat içerikte bunun ile alakalı tek bir ifade geçmiyor. Ayrıca teknisyenlere çok gaza geliyorsunuz demek de ne ? Bu cümleyi neye gore kuruyorsun?

Teknisyenler ne kazandı?

Bir sendika yetkilisinin ağzından aynen naklediyorum; "Bu sözleşme bir kişinin dahi burnu kanamadan gerçekleştirildi. Öyle geçmişte olduğu gibi vurdulu-kırdılı olmadı. İnsanlar işinden olmadı". Kısacası en kötü karar, kararsızlıktan daha iyi şeklinde gerçekleşti.

Bazı kişiler gibi demagoji yapıp, popülizm peşinde olma gibi egoizm peşinde olmadım, olmayacağım.

Hatırlarsanız geçtiğimiz haftalarda Çelik İş Sendikası'nın Toplu İş Sözleşmesi'ne yakın olduğunu, ay sonu gelmeden de sözleşmenin imzalanabileceğini yazmıştık. Yazdıklarımız aynen gerçekleşti.

Malum her havacılık çalışanı bütün gerçekleri Airporthaber'den öğrenir. Bizim görevimiz de havacılık ile ilgili gelişmeleri yakından takip edip, havacılık kamuoyu ile paylaşmaktır. Diğerlerine de bizim haberlerimiz üzerinden yorum yapmak kalıyor. Olsun onları da hor görmüyoruz.

Türk Hava Yolları Teknik A.Ş çalışanları için yeni sözleşme hayırlı olsun. 4200 üyeye çıkmış Çelik İş Sendikası. Sendika yönetiminin verdiği bilgi bu yönde. Üye olmayan personel TİS'den faydalanmak için "Dayanışma Aidatı" adı altında aidat öderlerse TİS'den faydalanacaklar.

TİS ile ilgili detaylı bilgiyi Airporthaber'den okuduğunuza eminim. Benim üzerinde durmak istediğim konu teknisyenlerin mevcut haklarının üzerine neler eklendiğidir. Eğer teknisyen için bir adım iyileştirme yapılıyorsa ve bunu vurup-kırmadan gerçekleştirebiliyorsan olumlu yaklaşmak gerekir.

Ülkemizdeki kutuplaşmayı, ötekileştirmeyi göz önüne aldığınızda bu tip yaklaşımlara ihtiyaç var. Kavga kültürünün yerini uzlaşma kültürüne bırakmasına şiddetle ihtiyacımız var. Bir takım insanların boş lafları ile kaos çıkartma, dedikodu üretme yerine daha çok hakkı medeni kurallar çerçevesinde nasıl alırımın yolunu bulmaya çalışmak gerekir.

Maalesef mantar gibi çoğalan havacılık fakültelerinin fason eğitimleri sayesinde mezun olan öğrencilerin iş arayışlarını gördükçe, elindeki işin kıymetini bilmek gerektiğini, çalışanların her adımda bir kez daha düşünmesi gerektiğine inanıyorum.

Eminim ne demek istediğimi yorumlama ihtiyacı hissetmeden argo tabir ile şahsıma pislik atmaya çalışacaklar olacaktır. Lakin Türkiye gerçeklerini istemesenizde yaşamak zorundasınız. Popülizmin etkisinde kalan genç kuşak, fazla para kazanacağım hesabıyla girdiği yolda hüsran yaşıyor.

Çünkü aldığı eğitim, ki eğitim verilebildiğine inanmıyorum onları gerçek hayatla yüzleştirdiğinde tam bir kabus yaşamalarına sebep oluyor.

Teknisyen arkadaşların yaptıkları işin ne kadar önemli ve ne kadar dikkat isteyen bir iş olduğunu biliyorum. Onların yokluğunda havacılığın olmayacağını da biliyorum. Ama şunu da biliyorum. Çok gaza geliyorsunuz.

Arkadaşlar, eski tip sendikacılık öldü. Asarım-keserim dönemi bitti. Maalesef ağam-paşam dönemi yaşanıyor. Bana göre asarım-keserim dönemi ne kadar yanlış ise ağam-paşam dönemi de o kadar kötü.

Şunu yapmak lazım. Sağa-sola bakmadan işini adam gibi yapmak. İnancına, mezhebine, diline, dinine, sağcıdır-solcudur demeden yaptığı iş doğru mu ona bakmak lazım. İşini yapıyorsa ister camiye gider ister kiliseye. Bizi ilgilendiren şirketine faydalı mı ona bakmalı.

Adam kayırma yerine, adam işini yapıyor mu onunla ilgilenmeli.

Teknisyenler; THY'nin geleceğidir, emniyetidir, güvenli uçuşudur, olmazsa olmazıdır, pilot kadar kazanmasa bile pilotla eşdeğer görevi vardır. İşte  bu yüzden onlara hak olarak ne verseniz azdır.

Haftaya görüşmek dileğiyle...

Teknisyenler ne kazandı?

Yorumlar Tüm Yorumlar (26)

geçmiş olsun ~ 8 yıl önce
29 Ekimi bize tatil etmeyerek, ilk golü attılar...THY'den ayrılmanın getireceklerini hep beraber göreceğiz. Cesur insan bir kere ölür, biz geleceğimizi kaybettik. Ha benim tuzum kuru. Rızık Allah'tan ben limon da satarım. Siz düşünün şimdi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hatbakim ~ 8 yıl önce
ARKADASLAR BU SEKILDE YA SEVE SEVE CELIK IS E DEVAM EDERIZ , YA DA BIRLIK OLUP , KORKUSUZ OLUP CESURCA YENI BIR SENDIKA GETIRIR ONURLUCA DEVAM EDERIZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ofsuz ~ 9 yıl önce
Ve aleykum selam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazıklar olsn ~ 9 yıl önce
1550 tl brütlü 1000 tl net Sendikadan ikramiye Hadi gelelim zamma Yüzde 7 zammı Brütle vurduğunda ortalama 200 300 arası zam yapıyor nette 150 felan oluyor 35 tl sendikaya gidiyor geri 100 felan zam yapılmış oluyor Hadi bunuda geçin Taban zammı nedir yaa 18+7 =25 zam 1000 tl olan 250 tl oluyor brutten düş 150 yapıyor gene aynı hesap yani düzgün zam felan yok mesainin yüzde yüz oldugu yok sadece güzel olan tek bi şey var ced bilet.Ey Çelik İş Gene safları kandırdın susturmayı başardın ama Allah senden öyle hesap soracak başın hep yerde olucak yazıklar olsun sizlere hakkım haram olsun çelik işden allah razı olsun diyen yalakalara da yazıklar olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eski habomcuya cevap ~ 9 yıl önce
Sen gelen maile olan skalaya bakmadın galiba.Bakım böyle konuşuyorsan sıkıntı daha büyük.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eski habomcu ~ 9 yıl önce
Allah sirketimize devletimize zeval vermesin. Gerçekten mutlu bir sozlesme oldu. Ben butun yoneticilerimize sendika temsilcelerine teşekkürü borc bilirim..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
oflu ~ 9 yıl önce
selamun aleyküm

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Diyorum ki ~ 9 yıl önce
Pilotluk gerçekten zor ve güzel bir meslek. Ancak öyle pilotlar gördüm ki babası yaşında ve 30-35 yılını teknik personel olarak dolu dolu yaşamış büyüklerine meslek olarak saygısı olmasa bile yaşı gereği saygı göstermesi gerekirken, yer hizmetleri personelinin ve kabin ekibi personelinin yanında hakaret eder gibi hareketlerde bulunmaları ve kokpitte uçmalarına izin vermeyip yukarıdan bakmaları hep çok ağrıma gitmiştir. Genellemek doğru olmaz çünkü gerçekten tekniğin ne demek olduğunu ve önemini bilen ve ebeveynlerinden doğru davranış bilimi ve ahlaki eğitim alan kaptanlar zaten adam gibi davranıyor ama o azınlık yokmu, işte onlara asla hak vermiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TGS ~ 9 yıl önce
Ali bey ; TGS nin geleceğiyle ilgili yazılarınızı da beklemekteyiz.. Bizim sendika ne zaman faaliyete geçecek .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
NE ZAMAN ~ 9 yıl önce
SİZ NE ZAMAN BİRLİK OLUP.BİR SENDİKAYI DAVET EDERSENİZ O ZAMAN.EĞER BİRLİK OLMAZSANIZ.HALİNİZ HABOM İŞÇİLERİNDEN FARKLI OLMAZ.
TGS ~ 9 yıl önce
şirketin ne zaman artık şunlara bir sendika ayarlayalım derse o zaman, biz birlik falan olduğumuzdan değil. büyükler ne isterse o oluyor!
saw ~ 9 yıl önce
Haberin başlığında Teknisyenler ne kazandı ne kaybetti diyor fakat içerikte bunun ile alakalı tek bir ifade geçmiyor. Ayrıca teknisyenlere çok gaza geliyorsunuz demek de ne ? Bu cümleyi neye gore kuruyorsun?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000