15 Haziran 2009, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]

ŞÜKÜRLER OLSUN...

Bu hafta çok mutlu bir gün yaşadık. Değerli kardeşim Murat Herdem ile haber spikerimiz Nilay Morgül hiç alışık olmadığınız bir şekilde hayatlarını birleştirdiler. Hiç alışık olmadığınız dedim çünkü bugüne kadar canlı yayınlanan düğünler gördünüz ama stüdyoda görev başında evlenen bir çifte şahit olmamışsınızdır.

Bu organizeyi Murat ve Nilay kardeşime hediye etmenin keyfini de ben yaşıyorum. Onlara hayatlarında unutamayacakları bir ilki yaşattım ve dünyada da ilk oldu diyebilirim. Her ikisine de hayat boyu mutluluk diyorum.

Şimdi dönelim gündemimize…

Hayat devam ediyor ve bizler görevleri başında olan ve havacılık sektörüne her daim hizmet vermek için hayatlarını adamış gönüllüler olarak hizmet anlayışımızı yeniliklerle sürdürmeye devam edeceğiz.

Bu hafta hem AirportHaber’de hem de Airport TV’de yenilikler göreceksiniz. AirportHaber’in can alıcı haberleri artık cep telefonunuza anında ulaşacak. Bu yeniliğimizle ilgili AirportHaber’de duyuracağımız anonsu takip etmenizi öneriyorum.

Airport TV’de ise bugünden itibaren Tatil Telaşı adında bir yarışma sizleri bekliyor. Yarışmayı kazanan seyircimizi çift kişilik tam pansiyon tatil hediyesi bekliyor. Geçen hafta ilk bölümlerini çektiğimiz yarışmanın oldukça heyecanlı olduğunu şimdiden söylemek isterim. Hem eğlence için hem de tatil hediyesi için bilgisine güvenenleri Tatil Telaşı’na bekliyoruz.

Sektörel gelişmelerden de kısaca bahsetmek istiyorum. Hatırlarsanız 2008 yılında Sayın Ali Sabancı şöyle demişti. “Yılsonunda 3,5 şirket kalacak” Ama işte her şey ortada. Şirketlerimiz tüm hızıyla büyümeye devam ediyor. Buna Ali Sabancı’nın Pegasus’u dâhil. Hatta Ali Sabancı sadece yurtiçinde değil yurtdışında da büyüyor. Air Berlin’in ortakları arasında.

Yurtdışında havayolu şirketi sahibi olma modası da yeni başladı. Bu modanın mimarı da Orex Havayolları ortakları arasında bulunan Kani Kurtuluş’tur. Kani Kurtuluş’un ardından Rusya’da havayolu şirketi kuracağını açıklayan Cankut Bagana olmuştur.

Ali Sabancı’da şirket kurup sıfırdan başlamaktansa kurulmuş şirketi alırım mantığı ile hareket etti. Aslında Ali Sabancı’nın yaklaşımı da alkışlanacak bir yaklaşım.

Çok geçmeden bir haberde Tarhan ailesinden geldi. Selahattin Tarhan ile Yurdakan Tarhan’ın Makedonya’da havayolu şirketi kuracaklarını Airporthaber’den öğrendik. Umarız Türkiye’de elde edemedikleri havacılık başarısını Makedonya’da elde ederler. Tarhan’ların Makedonya’da kuracakları şirkete Türkiye’den bazı kişilerin yardım ettiğini bilmekle birlikte bu bilgiyi şimdilik sizlerle paylaşmak istemiyoruz.

Havayolu şirketlerimiz için yaz sezonu olumlu geçiyor. Gelecek için de geçtiğimiz günlerde Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile fikir alış-verişinde bulundular. Umarız Ulaştırma Bakanından reddedilemez taleplerde bulunurlar da havacılık adına iyi sonuçlar alınır.

Haftaya görüşmek dileğiyle…

ŞÜKÜRLER OLSUN...

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Sevgili dostum havayolu şirketlerimiz büyüyor fakat finans alt yapılarını bilmemiz mümkün değil.Ülkemizde havayollarının büyümesinden daha önemli olan bu işin omurgası olan uçuş okullarının durumu bence daha önemli bir kriterdir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Deliye her gün bayram misali. Türkiye'de yaşayıp da oynatmamak elde değil sanırım. Hepimizi kol böreği yapıp bir de bastıra bastıra oynuyor birileri. Kolbastı çıldırdığımızın artık son noktası. Uğurlar olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Tek kelimeyle HANDİKAP yaşıyoruz. Hem de her alanda. Herşeyi elimize yüzümüze, gözümüze bulaştırıyoruz. Benim korkum şu ki, havalimanında çalışıp, evine ekmek götürme gayretinde olan gazetecisi, uçuş görevlisi, yer elemanları, uçuş elemanları, tüm havalimanı personelinin bu illete karşı dikkat etmesi. Onların can güvenliğinin öncelikle sağlanması gerekli. Kıçı kırık iki maske ile ne kadar sağlanırsa tabii!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Aklı başında kimsenin domuz gribini Türkiye ye mal edeceğini sanmıyorum.Ayrıca o virüsü taşıdıgını bile belki de ülkemizde öğrenen o insanların apar topar ülkemizden sınır dışı edilmeleri ne kadar doğru bir davranış olur buda ayrı bir tartışma konusu

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000