24 Kasım 2014, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Merhaba iyi günler ben uğur annaç Antalya da yaşıyorum , lise son sınıf öğrencisiyim THK Antalya Şubesi'nde 4 Yıldır genç kanadım ve genç kanatlar lideriyim ben doğduğum günden beri havacılık aşığı bir insanım benimle birlikte yüzlerce genç kanat ve Arkadaşlarım var ben gerçek anlamda havacılığı Antalya şubesinde Vasıf hocam ve iş arkadaşları sayesinde tanıdım kim ne yazarsa yazsın nasıl yorumlar yaparsa yapsın bana yıllardır o şubede Ceyda abla Yelda abla Vasıf hocam ufkumu açmak için bana yardım ettiler ailem gibi bana ve Arkadaşlarıma yakın oldular , onların haklarını burada bu şekilde harcayan insanlara yazılar olsun keşke sizde görseniz oradaki o havacılık ruhunu insanların iyi niyetini benim tek amacım var oda pilot olmak okullarımda almadığım bilgiyi eğitimi sevgiyi ben o şubede aldım , gördüm.Benim umrumda değil buradaki haberler , benim gibi yüzlerce havacılık aşığı Gençler'in nasıl bilgilendiğini görüyorum , Onalarda benim gibi hedeflerine giden bu yolda bu kuruma teşekkürlerini borçlular...bir çok Şube'den Arkadaşlarım oldu ama hiç biri Antalya şubesindeki genç kanatlar kadar havacılığa hakim değiller , çoğunun havacılığa dair pek bir bilgisi yok. Vasıf hoca her zaman bize destek oldu ve bize havacılık dersleri verdi arkadaşaları ve cevresi ile bizlere havacılık dersleri verdi. Bu ülkede gençleri harcadıkları gibi bize yardımcı olan Vasıf hocam gibi insanlarda harcamaya çalışıyorlar ama merak etmeyin gerçekten bu ülke için bir çabalayan Vasıf Hocamı o kurumdan uzaklaştırabilirsiniz merak etmeyin yakında ben pilot olunca yine o kurumda gerek yönetim de gerek Başkanlığında olup Vasıf hocamın yolundan gideceğim benim gibi yüzlerce gençleri içlerindeki havacılık sevdasını yaşamalarını sağlayacağım.
  • sayın editör yazdığım diğer yazılar niye yayınlanmadı unutunuzm
  • Üç haftadır toplanan Genel Yönetim Kurulu hala bir karar alamamıştır; Osman Yıldırım, Şimşek ve Top ailelerinin gitmesi yönünde.Hala bu kişiler görevine devam ederken Kurumda tecrübeli isim Mehmet MERCAN istifa etmiştir. Görevdeki bir paşanın yeğeni olan Şanver mi Olağanüstü Genel Kurul yapacak. Bu hafta salı günü yine yönetim kurulu toplatısı var. Artık haftaya duyarsınız sahibinden satılık helikopterleri, uçakları ve gayrimenkulleri... Bizi İzlemeye Devam Edin...
  • Üç haftadır toplanan Genel Yönetim Kurulu hala bir karar alamamıştır; Osman Yıldırım, Şimşek ve Top ailelerinin gitmesi yönünde.Hala bu kişiler görevine devam ederken Kurumda tecrübeli isim Mehmet MERCAN istifa etmiştir. Görevdeki bir paşanın yeğeni olan Şanver mi Olağanüstü Genel Kurul yapacak. Bu hafta salı günü yine yönetim kurulu toplatısı var. Artık haftaya duyarsınız sahibinden satılık helikopterleri, uçakları ve gayrimenkulleri... Bizi İzlemeye Devam Edin...
  • Bu kadar fazla harcamalar yapılırken yönetim kurulu üyeleri ne yaptı hiç mi yönetim kurulu üyesi toplantılarında hesap sormadı ya arkadaş bu işten anlayan bana bir kişi bana izah etsin bu denetleme kurulu üyeleri,Teftiş kurulu uzayda mıydı hiç biriniz hesapları incelemediniz. Tarih yönünde nasıl hesap vereceksiniz çok merak ediyorum umarım iyi bir yönetim gelir maddi sorunları aşanlar.
  • Osman yıldrımın emekli arkadaşları hala görev başında ve istifa etmemek için direniyorlar bence derhal derhal istifa etmeleri gerekiyor başka Serhat BÜYÜKAYHAN,Osman KÖŞKER.Bekir AKYÜZ ve Hakan ERSOY ve diyer arkadaşları ve akrabaları THK ayrılmaları gerekiyor ayrıca araştırılması gereken diğer olay da var örnek olarak hangi yönetim kurulu üyesinin çoçukları veya Şube başkanlarının çoçukları THK hangi dönem nasıl işe başladıkları incelenmesi gerekir.Tuğrul kardeşimin yazdığı gibi amatör havacılığın kabesi sayılan İnönü havacılık merkezi olmaktan çıkarıldı sayın osman beyin kendi hobisi için golf sahasına çevirdi (pardon golf bizim ata sporumuz mu) tüm personelini hem maddi hemde manevi olarak zora soktu ama kendi akrabalarına ve arkadaşlarını ihya etti. Çok merak ediyorum acaba hava kuvvetlerin Uçucu olmayan bir kişi filo komutanı olabiliyor mu ama THK uçucu olmayan kişiler uçucuların başına yönetici olabiliyor yeterli osman yıldırımın arkadaşı olmanız yeterli
  • bilgisayar kullanmayı ble bilmeyen insan kaynakları başkanın olursa,sadece koltuğunu korumak için hiç bir şeye karışmayan mali işler başkanını olursa,maaşımı alayımda aman gerisi boşver diyen eğitim başkanın olursa,hepsinin üzerinde çiçek böcek dikmekle uğraşan genel sekreterin olursa eh az bile tokatlamışlar.
  • ...bu yazı ,öğretmenlerin karşı çıkmasına rağmen alınan ve uygulanan , saçma uygulamalar ve kararlar yüzünden İnönü'de kaybettiğimiz tüm kardeşlerimize ,abilerimize ve babalarımıza...öğretmek ve öğrenmekten keyf alan,motorsuz uçuşun ruhunu bilen ve İnönü'de olmaktan keyf alırken hayatları dağıtılan tüm öğretmen pilotlara ve ailelerine itafen yazılmıştır...
  • .. Kurumun neredeyse bütün mal varlığı satıldı, ünv ve ceplere aktarıldı, hayatını zar zor idame ettiren öğrt pilotlara bir kuruş bile zam yapılmadı bir de baskı uygulanarak herkesi işinden etti ki yamaçparaşüt öğretmenleri dayanamayıp hepsi birden istifa etti. Osman YILDIRIM THK tarihinde THK nın başına gelen en köyü şeydi . Halettiğini buldu ,umarım bütün maş varlığına el koyarlar ve ölene kadar o hapisten cıkamaz... Şimdi hepiniz tartışıyorsunuz nasıl düzelecek diye, krallar sadece tahttan krallık yönetmezler, onu işe aldığı ve yerleştirdiği tüm personel ve şube başkanları yerlerinden edilmedikçe, Osman YILDIRIM tüm bunları yaparken karşısında elpençe divan duran ,göz yuman bütün THK Gn. Bşk. Personeli yerlerinden alınmadıkça, THK görevi ve kuruluş amacı olan "havacılığı sevdirmek ,öğretmek ve yaymak" a dönmedikçe asla eski THK olmayacaktır. Atatürk'ün kurduğu bu kurumu Osman YILDIRUM'ın fantazileri ve uygulamarı bitirmiştir. Umarım hallettiğini fazlasıyla bulur. Bu yazı ....
  • ...kamp dışına atarak ,akşam kantin masalarında öğrenilen havacılığı ve ruhunu baltaladığını, Türkiye'deki havacılığın mekkesini kapattığını , amacının; kampı kendi tatil köyleri haline getirmeye çalıştıklarını, kendini tanrı gibi gördüğünü ve tüm bunların bir gün bir yerinde patlayacağını yüzüne haykırdım ve orada bulunan diğer hocalarımdan özür dileyerek kapıyı vurup çıktım. THK nın geldiği konum itibariyle orada söylediğim herşey gerçek oldu,..THK üniversitesini kurdu ama üniversiteyi kaliteli hale getirecek tüm emektar ve THK sevdalısı hocalarımızı- manevi babalarımızı zorla emekli etti ,işten çıkardı .maksat tabiki kadro boşaltmaktı...Üniversiteye kaydırması gereken emektar planör hocalarımızı görevden aldı,mobing uyguladı, kazalara sbep oldu. Kaza sonrasında pilotaj dendi ,başka sevepler gösterildi ama planör bakımına gelen fabrika yetkilileri planörlerin "bitik" oldugunu söyledi ve neredeyse hepsi baştan aşağı yenilendi, herkes sustu, Osman YILDIRIM da öyle... Kurumun nere...

SİNDİRİLMİŞLER, KORKUTULMUŞLAR, TEHDİT EDİLMİŞLER...

Derin bir oh çektiler, prangalarından kurtuldular. Geleceğe umutla bakabilmenin hazzını yaşadılar. Bizim yazdıklarımızı görmezden gelenler, gösterilmeyenler, adeta sağır, dilsiz, kör bırakılanlar uyandı. Hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını anladılar.

Ve ben yine gerçekleri haykırmaya devam ediyorum. Türk Hava Kurumu'nda benim yazdıklarımın devede kulak olduğu anlaşılıyor.

Bugün diyorum ki; iyi ki yazmışım, iyi ki bütün engellemelere rağmen, bütün tehditlere rağmen ve "Ben generalim. Ali KIDIK'a pabuç bırakmam" demesine rağmen yazmışım. İyi ki adaleti harekete geçirmişim. Adalete, savcıya, polise ipucu göstermişim.

Geçen hafta Türk Hava Kurumu olağanüstü genel kurul kararı aldı. Yazık ki geç uyandılar. Yönetim Kurulu üyeleri, denetçiler, merak ediyorum kum tanesi kadar bile olsa hak verdiniz mi bana? "Bu adam yalan-yanlış yazıyor" diye sizi uyutanlar karşısında şimdi düşüncelerinizi çok merak ediyorum.

Daire başkanlarını, şube müdürlerini korku ile tehdit ile şantaj ile korkutanlar hangi aklın ürünü idiniz.

Evet, THK çalışanları. Sizler masumsunuz. Sizler hiçbir şeyden habersiz verilen görevleri layıkı ile yapmaya çalıştınız. Aldatıldığınızı, gecenizi gündüzünüzü verip çalıştığınız kurumun altındaki fokurtuları bile hissettirmediler size.

Ama her yanlışın bir doğrusu vardı elbette. Yolsuzluğun, içi boşaltılan kurumun, borç batağına saplanan kurumun uçurumun eşiğinde olduğunu farketmek için gözaltıların, tutuklamaların mı olması gerekiyordu. Yazdıklarımızın bir kelamı bile sorgulansa idi bugün belki de çok daha erken davranılmış olabilirdi.

"Zararın yarısından dönmek kardır" diyemeyeceğim. Maalesef tablo çok kötü. Görünen buzdağının arkasında neler olduğunu sadece yönetimin bilmesiyle geçiştirilemeyeceğini, THK sevenlerin, THK çalışanlarını ve THK'ya bir kuruş dahi hakkı geçmiş insanların da bilmesi gerektiğine inanıyorum.

Osman Yıldırım kurumu o kadar yıkıma uğratmış ki, duydukça tüylerim diken diken oluyor. Midem bulanıyor.

Durun söyleyeyim. Yakın bir zamanda maaş dahi alamayabilirsiniz. Umarım bu duruma acilen çözüm bulunur.

Bakın neler var. Kurumun eski para ile 1 katrilyon. Yeni para ile 1 milyar TL borcu var. Kredi borçları bunlar. Bankalar da bu kredileri nasıl açtılar ona da aklım ermiyor. Ama edindiğim bilgilere göre kurulan şirketler üzerinden alınmış bu krediler.

Karşılık olarak ne gösterilmiş biliyor musunuz? Kurumun genel merkezi dahil ipotek altında. İstanbul Aksaray'da bulunan otel ipotekli.

Çok daha acısı alınan bütün helikopterlerin hepsi ipotekli. Ve bu helikopterlerin gelirleri bile ipotekli. Yani Sağlık Bakanlığı'na çalışıyorsa o ipotekli, özel uçuş yapıyorsa o ipotekli, petrol aramalarına çalışıyorsa o ipotekli. Kısacası maaşınız bile ipotekli.

Çok kısa süre içerisinde büyük işçi kıyımı olmasını bekliyorum.

Başta Osman Yıldırım'ın zamanında alınan personelin işten çıkartılacağını düşünüyorum.

Benim bir önerim olacak; Bu personeller tek tek incelenmeli ve görevlerini layıkı ile yapanlar, hiçbir olumsuzluğa karışmamış olan emektarların ekmeği ile oynanmamalı.

Tablo çok kötü. Bu tabloyu sırtlanacak olan başkan heveslilerinin iyi düşünüp öyle karar vermesi gerekir. Yük çok ağır. Makam meraklılarının kurumu bulunduğu açmazdan kurtaramaması halinde tarihe kara kalemle yazılacaktır.

Birkaç aday ismi biliyorum. Lakin netleşmeden yazıp yıpratmak istemiyorum. Kurum hesaplarının altından kalkacak ve kaybolan itibarı yeniden kazandıracak olan bir yönetimin gelmesi hayırlı olacaktır.

İşte bu durumda görev oy kullanacak olan delegelere düşüyor. Aslında bütün günah ve sevap bu delegelerin olacaktır. Öyle bir oy verin ki ya THK'yı ya batırın ya da kaybolan itibarı yeniden yeşertmek için, bir ANKA kuşu gibi küllerinden doğuracak yönetimi işin başına getirin.

Biz dün olduğu gibi bugün de, yarın da THK'yı gözetlemeye devam edeceğiz...

SİNDİRİLMİŞLER, KORKUTULMUŞLAR, TEHDİT EDİLMİŞLER...

Yorumlar Tüm Yorumlar (109)

Uğur Annaç ~ 9 yıl önce
Merhaba iyi günler ben uğur annaç Antalya da yaşıyorum , lise son sınıf öğrencisiyim THK Antalya Şubesi'nde 4 Yıldır genç kanadım ve genç kanatlar lideriyim ben doğduğum günden beri havacılık aşığı bir insanım benimle birlikte yüzlerce genç kanat ve Arkadaşlarım var ben gerçek anlamda havacılığı Antalya şubesinde Vasıf hocam ve iş arkadaşları sayesinde tanıdım kim ne yazarsa yazsın nasıl yorumlar yaparsa yapsın bana yıllardır o şubede Ceyda abla Yelda abla Vasıf hocam ufkumu açmak için bana yardım ettiler ailem gibi bana ve Arkadaşlarıma yakın oldular , onların haklarını burada bu şekilde harcayan insanlara yazılar olsun keşke sizde görseniz oradaki o havacılık ruhunu insanların iyi niyetini benim tek amacım var oda pilot olmak okullarımda almadığım bilgiyi eğitimi sevgiyi ben o şubede aldım , gördüm.Benim umrumda değil buradaki haberler , benim gibi yüzlerce havacılık aşığı Gençler'in nasıl bilgilendiğini görüyorum , Onalarda benim gibi hedeflerine giden bu yolda bu kuruma teşekkürlerini borçlular...bir çok Şube'den Arkadaşlarım oldu ama hiç biri Antalya şubesindeki genç kanatlar kadar havacılığa hakim değiller , çoğunun havacılığa dair pek bir bilgisi yok. Vasıf hoca her zaman bize destek oldu ve bize havacılık dersleri verdi arkadaşaları ve cevresi ile bizlere havacılık dersleri verdi. Bu ülkede gençleri harcadıkları gibi bize yardımcı olan Vasıf hocam gibi insanlarda harcamaya çalışıyorlar ama merak etmeyin gerçekten bu ülke için bir çabalayan Vasıf Hocamı o kurumdan uzaklaştırabilirsiniz merak etmeyin yakında ben pilot olunca yine o kurumda gerek yönetim de gerek Başkanlığında olup Vasıf hocamın yolundan gideceğim benim gibi yüzlerce gençleri içlerindeki havacılık sevdasını yaşamalarını sağlayacağım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mormenekşe ~ 9 yıl önce
sayın editör yazdığım diğer yazılar niye yayınlanmadı unutunuzm

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Batık THK ~ 9 yıl önce
Üç haftadır toplanan Genel Yönetim Kurulu hala bir karar alamamıştır; Osman Yıldırım, Şimşek ve Top ailelerinin gitmesi yönünde.Hala bu kişiler görevine devam ederken Kurumda tecrübeli isim Mehmet MERCAN istifa etmiştir. Görevdeki bir paşanın yeğeni olan Şanver mi Olağanüstü Genel Kurul yapacak. Bu hafta salı günü yine yönetim kurulu toplatısı var. Artık haftaya duyarsınız sahibinden satılık helikopterleri, uçakları ve gayrimenkulleri... Bizi İzlemeye Devam Edin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Batık THK ~ 9 yıl önce
Üç haftadır toplanan Genel Yönetim Kurulu hala bir karar alamamıştır; Osman Yıldırım, Şimşek ve Top ailelerinin gitmesi yönünde.Hala bu kişiler görevine devam ederken Kurumda tecrübeli isim Mehmet MERCAN istifa etmiştir. Görevdeki bir paşanın yeğeni olan Şanver mi Olağanüstü Genel Kurul yapacak. Bu hafta salı günü yine yönetim kurulu toplatısı var. Artık haftaya duyarsınız sahibinden satılık helikopterleri, uçakları ve gayrimenkulleri... Bizi İzlemeye Devam Edin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mormenekşe ~ 9 yıl önce
Bu kadar fazla harcamalar yapılırken yönetim kurulu üyeleri ne yaptı hiç mi yönetim kurulu üyesi toplantılarında hesap sormadı ya arkadaş bu işten anlayan bana bir kişi bana izah etsin bu denetleme kurulu üyeleri,Teftiş kurulu uzayda mıydı hiç biriniz hesapları incelemediniz. Tarih yönünde nasıl hesap vereceksiniz çok merak ediyorum umarım iyi bir yönetim gelir maddi sorunları aşanlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mormenekşe ~ 9 yıl önce
Osman yıldrımın emekli arkadaşları hala görev başında ve istifa etmemek için direniyorlar bence derhal derhal istifa etmeleri gerekiyor başka Serhat BÜYÜKAYHAN,Osman KÖŞKER.Bekir AKYÜZ ve Hakan ERSOY ve diyer arkadaşları ve akrabaları THK ayrılmaları gerekiyor ayrıca araştırılması gereken diğer olay da var örnek olarak hangi yönetim kurulu üyesinin çoçukları veya Şube başkanlarının çoçukları THK hangi dönem nasıl işe başladıkları incelenmesi gerekir.Tuğrul kardeşimin yazdığı gibi amatör havacılığın kabesi sayılan İnönü havacılık merkezi olmaktan çıkarıldı sayın osman beyin kendi hobisi için golf sahasına çevirdi (pardon golf bizim ata sporumuz mu) tüm personelini hem maddi hemde manevi olarak zora soktu ama kendi akrabalarına ve arkadaşlarını ihya etti. Çok merak ediyorum acaba hava kuvvetlerin Uçucu olmayan bir kişi filo komutanı olabiliyor mu ama THK uçucu olmayan kişiler uçucuların başına yönetici olabiliyor yeterli osman yıldırımın arkadaşı olmanız yeterli

Yanıtla

Kalan karakter 1000
emektar ~ 9 yıl önce
bilgisayar kullanmayı ble bilmeyen insan kaynakları başkanın olursa,sadece koltuğunu korumak için hiç bir şeye karışmayan mali işler başkanını olursa,maaşımı alayımda aman gerisi boşver diyen eğitim başkanın olursa,hepsinin üzerinde çiçek böcek dikmekle uğraşan genel sekreterin olursa eh az bile tokatlamışlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tuğrul YILMAZ ~ 9 yıl önce
...bu yazı ,öğretmenlerin karşı çıkmasına rağmen alınan ve uygulanan , saçma uygulamalar ve kararlar yüzünden İnönü'de kaybettiğimiz tüm kardeşlerimize ,abilerimize ve babalarımıza...öğretmek ve öğrenmekten keyf alan,motorsuz uçuşun ruhunu bilen ve İnönü'de olmaktan keyf alırken hayatları dağıtılan tüm öğretmen pilotlara ve ailelerine itafen yazılmıştır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mormenekşe ~ 9 yıl önce
tuğrul kardeşim seni çok iyi anlıyorum bu kişi amatör havacılığı bitirmek için elinden gelen her-şeyi yaptı ama yaptıkları yanına kar kalmayacak yıllarına amatör havacılığa vermiş insanlara dedikodular işlerine son verdi suç olan insanların ekmekleriyle oynadı ama ilahi adalet yerini buldu şimdi kendisi ve onun yandaşları bu insanların yüzüne nasıl bakacaklar.
Tuğrul YILMAZ ~ 9 yıl önce
.. Kurumun neredeyse bütün mal varlığı satıldı, ünv ve ceplere aktarıldı, hayatını zar zor idame ettiren öğrt pilotlara bir kuruş bile zam yapılmadı bir de baskı uygulanarak herkesi işinden etti ki yamaçparaşüt öğretmenleri dayanamayıp hepsi birden istifa etti. Osman YILDIRIM THK tarihinde THK nın başına gelen en köyü şeydi . Halettiğini buldu ,umarım bütün maş varlığına el koyarlar ve ölene kadar o hapisten cıkamaz... Şimdi hepiniz tartışıyorsunuz nasıl düzelecek diye, krallar sadece tahttan krallık yönetmezler, onu işe aldığı ve yerleştirdiği tüm personel ve şube başkanları yerlerinden edilmedikçe, Osman YILDIRIM tüm bunları yaparken karşısında elpençe divan duran ,göz yuman bütün THK Gn. Bşk. Personeli yerlerinden alınmadıkça, THK görevi ve kuruluş amacı olan "havacılığı sevdirmek ,öğretmek ve yaymak" a dönmedikçe asla eski THK olmayacaktır. Atatürk'ün kurduğu bu kurumu Osman YILDIRUM'ın fantazileri ve uygulamarı bitirmiştir. Umarım hallettiğini fazlasıyla bulur. Bu yazı ....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tuğrul YILMAZ ~ 9 yıl önce
...kamp dışına atarak ,akşam kantin masalarında öğrenilen havacılığı ve ruhunu baltaladığını, Türkiye'deki havacılığın mekkesini kapattığını , amacının; kampı kendi tatil köyleri haline getirmeye çalıştıklarını, kendini tanrı gibi gördüğünü ve tüm bunların bir gün bir yerinde patlayacağını yüzüne haykırdım ve orada bulunan diğer hocalarımdan özür dileyerek kapıyı vurup çıktım. THK nın geldiği konum itibariyle orada söylediğim herşey gerçek oldu,..THK üniversitesini kurdu ama üniversiteyi kaliteli hale getirecek tüm emektar ve THK sevdalısı hocalarımızı- manevi babalarımızı zorla emekli etti ,işten çıkardı .maksat tabiki kadro boşaltmaktı...Üniversiteye kaydırması gereken emektar planör hocalarımızı görevden aldı,mobing uyguladı, kazalara sbep oldu. Kaza sonrasında pilotaj dendi ,başka sevepler gösterildi ama planör bakımına gelen fabrika yetkilileri planörlerin "bitik" oldugunu söyledi ve neredeyse hepsi baştan aşağı yenilendi, herkes sustu, Osman YILDIRIM da öyle... Kurumun nere...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000