22 Ağustos 2016, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Mutlaka ama mutlaka Türk Hava Kurumuna devlet el koymalıdır, artık işler temelli zıvanadan çıkmıştır, kimin ne yaptığı belirsizleşmiş, üst yönetim tamamen etkisiz bir politikaya hapsolmuştur. Kaynakların etkin ve verimli kullanılması, şer odaklarıyla iktisabın kesilmesi ve mağduriyetlerin sonlandırılması için tüm malvarlığı hazine devrolmalıdır.
  • Metin Toprak kadar başınıza taş düşsün. Adam kapatabilseydi üniversiteyi bugün bu rezilliklere şahit olmayacaktınız. Adamın kıymeti bilinmemiş. Şimdikiler resmen at koşturuyor.
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • okullar maalesef fek fazla niteliği bilgisi olmayan eğitmenlerle dolu.havacılık kağıt üzerinde yapılan öğretilen bir uğraş egitim değildir.hiçbir pratiği olmayan uçak başında çalışmamış uçak sistemlerinden bi haber kitapta yazan ne ise onu anlatan eğitmenlerle dolu.burdan çıkan öğrenci teorik bilgi ile mezun olup işe başladığındada çok fazla birşey veremiyor.peki nerde kaldı eğitim.teoriden hariç bunun ojt si yani uçak başı eğitimi pratiği var.bunları nasıl nerde kim ile yapacak.uçağın yanında bunu gösterecek eğitmen kaç tane eğitim alınacak hangi okulda kaç adet uçak var.bu okullarda meslekte yetişmiş tecrübeli teknisyenlerin eğitmen olarak katılması öğrencilere bilgi beceri ve tecrübelerini aktarıp daha kalifiye mezun olmalarını sağlamak gerekir.buna okulların hassasiyet göstermesi gerekir insanların çocuğunu yazdırırken bazı kriterlere dikkat edip bilgi alarak bilinçli şekilde okula kayıt yaptırmaları gerekir.amacım kimseyi rencide etmek kötülemek değil insanlara uyarıcı bilgiler ve
  • piyasada böyle havacılık liseleri var . sadece para tuzağı.....
  • birara saitinde kulanı çekin zira boyundan büyük taklalar atıyor.
  • thk için araştırma yapın lütfen birileri artık dur desin.Shgm ye konuyu tartışmaya gittim isimsiz şikayet kabul etmiyorlar. bir öğrencinin adı neden çıkmak zorunda adama anlatıyorum "e biz çok söylüyoruz sizinkilere ama değişmiyorlar" yanıtı alıyorum. yahu şikayet ediyorum bak karşındayım "e dilekçe yazın" . bu sistem değişmeli artık körler sağırlar birbirini ağırlar ile bir yere varılmaz, geri götürür; geri gidiyoruz. siz yazarlar yorumcular sesimizi duyurun üstlere artık sadece öğrenciler okumasın bu yazıları yöneticiler okusun bir araya gelin büyük dualar alırsınız bir küçüğünüzden ricadır saygılar.
  • thk için araştırma yapın lütfen birileri artık dur desin.Shgm ye konuyu tartışmaya gittim isimsiz şikayet kabul etmiyorlar. bir öğrencinin adı neden çıkmak zorunda adama anlatıyorum "e biz çok söylüyoruz sizinkilere ama değişmiyorlar" yanıtı alıyorum. yahu şikayet ediyorum bak karşındayım "e dilekçe yazın" . bu sistem değişmeli artık körler sağırlar birbirini ağırlar ile bir yere varılmaz, geri götürür; geri gidiyoruz. siz yazarlar yorumcular sesimizi duyurun üstlere artık sadece öğrenciler okumasın bu yazıları yöneticiler okusun bir araya gelin büyük dualar alırsınız bir küçüğünüzden ricadır saygılar.
  • Eee zamanında dedik.. Bu pilotaj işi para tuzağına dönüşüyor gitmeyin paranıza yazık olur diye dinletemedik.. Herkes birden "hayalim pilot olmak,küçüklüğümden beri hayalimdi" demeye başladı. bir allahın kuluda "valla kardeş maaşları çok iyi o yüzden tercih ediyorum." demedi.Herkes birden havacılık sevdalısı oluveriyor. Şahıs ne ingilizce seviyesine bakıyor, ne bu işin zorluğunu düzensizliğini, eksilerini artılarını değerlendiriyor ne de maddi külfetini göz önünde bulunduruyor. Çek krediyi, koş ucuş okuluna sonra başla instagram'da facebook'ta pilotum tripleriyle fotograf koymalara.. Bas bas bağırdık burda yıllarca bu iş para tuzağına dönüşüyor gitmeyin diye. Hollywood filmlerinden gören maaşı duyan geldi.. Her yer pilotum diye gezen spl sahibi neyin ne olduğunun bile farkında olmayan instagram showmeni.. Devam edin böle şimdi bide bi yer açılmış bilmemneAir diye " çalışanlara özel pilotaj eğitimi" diye.. Ehliyet kursumu birader bu. Araba mı kullanıcaklar bu insanlar .. Hale bak.
  • Havacilik sektorunde calismak isteyen bunun icin havacilik fakultelerine kayit olan(ozel/devlet) ogrencilerin %80-90'i sektorun geliri cok yuksek oldugunu dusunurek havaciligi secmektedir. Kendi gozlerimle sahit oldum hoca yer hizmetleri dersinde sut altini gosterirken bir kiz ogrencinin "hocam biz bunun gibi mi olcaz yeaaa" deyip hocanin da onaylamasiyla kizin tum hevesi kacti.Herkes kendini mudur olarak baslayacagini zannediyor. Amaaan Naparlarsa yapsinlar

SHGM uyuyor, fırsatçılar götürüyor...

Öteden beri havacılığa kalifiye, eğitimli işgücü yetiştirdiğini iddia eden eğitim kuruluşlarına mesafeli bakarım. Adım başı mantar gibi çoğalan bu kurumların yeterince denetlenmediğini, başıboş bir vaziyette popüler meslekler için eğitim verdiklerini söyleyenlerin aslında umut tacirliği yaptıklarını görüyorum.

İrili-ufaklı bir dolu üniversite gözünü havacılık alanında çalışmak isteyen gençlerin umudu ile oynuyor. Havacılık sektöründe çok para kazanma umuduyla eğitim almak isteyen öğrencilerin tamamına yakını özel üniversitelerin açtığı bölümlere kayıt yaptırarak deyim yerinde ise soyuluyorlar.

Yüksek Öğrenim Kurumu'nun izin verdiği bu okullar tam bir para tuzağına dönüştü. Kastamonu dahil, yurdun hemen hemen her yerinde açılmış havacılık eğitimi verdiği iddia edilen okullarla dolu.

Bu okulların hemen hepsi Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden de yetki alması gerekiyor. Ama gel gör ki merdiven altı iş yapanları görünce de insanın "pes doğrusu. Bu kadar da olmaz" diye isyan edesi geliyor.

Örnekleme yapmak o kadar kolay ki!

Nişantaşı Üniversitesi diye bir eğitim kurumu var İstanbul'da.

Her bölüm bitti şimdi de hava trafik kontrolörü yetiştireceğim diye çarçaf çarşaf ilan vermeye başladı.

YÖK (Yüksek Öğrenim Kurumu), önüne konulan her dosyaya onay veriyor gibi Nişantaşı Üniversitesi'ne de Hava Trafik Kontrolörü yetiştirmesi için kontenjan vermiş. Üniversitenin öyle bir acelesi var ki; hemen reklamlara başlamış ve öğrenci kayıtları yaparak onbinlerce lirayı kasaya dolduruvermiş.

Oysa verilecek eğitim müfredatının Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından onaylanması gerekiyor. Var mı böyle bir izin? Hayır.

Bizim üniversitelerimiz maalesef "önce para" diyerek öğrencileri sözleşmeye bağlayıp, sonra da SHGM'den izin alma yöntemini seçiyor.

Geçen hafta Airporthaber olarak bu durumu kamuoyu ile paylaştık. Öğrendiğimiz kadarı ile kırkın üzerinde bir öğrenci kaydı yapılmış. Yapılan usulsüzlüğü haberleştirmemize rağmen üniversiteden bir açıklama gelmedi. Öğrencilerin bu yöndeki soruları da askıda kaldı. Nişantaşı Üniversitesi doğru bir yöntem izlemiyor.

Bu konuda SHGM'nin yetkilendirdiği iki kuruluş var. Biri DHMİ diğeri ise Anadolu Üniversitesi. Bunun haricinde hiçbir okulun hava trafik kontrolörü yetiştirme yetkisi yok.

Şimdi Nişantaşı Üniversitesi şu yolu tercih ediyor. Önce öğrenci alalım sona izin alalım. İzin alamazsak öğrencileri bir yıl ingilizce eğitimi adı altında oyalarız, seneye nasıl olsa izin alırız mantığındalar.

Tabi şu da gözardı edilmemeli. Hava trafik kontrolörü eğitimini verecek bir eğitmen bile yok.

Nişantaşı Üniversitesi'nin simülatörü dahi yok. Gerisini siz düşünün.

SHGM, bir an önce bu duruma el atmalı. Öğrencilerin duyguları ile oynanıp ailelerinin üç beş kuruşunun heba edilmesine izin verilmemeli.

Bu ülkede havacılık alanında eğitim veren okullardan mezun olan gençlerin, çok az sayıda olanları iş bulma imkanına kavuşuyor. Öğrenciler mezun olduktan sonra sektörün kapısını aşındırıyor. Bu konuda hem YÖK'e hem de SHGM'ye çok iş düşüyor.

Öteden beri eğitim veren Anadolu Üniversitesi bu bağlamda en doğru üniversitedir. Yine bu bağlamda Kocaeli, Kayseri üniversiteleri de hayli yol almış durumda. Özel üniversitelerin hemen hemen tamamına yakını eğitim verme amaçlı değil bana göre para kazanma amaçlı açılmış bir para tuzağıdır.

Türk Hava Kurumu Üniversitesi en kapsamlı alt yapıya sahip iken maalesef kötü bir yönetim sayesinde öğrenci alamaz duruma düşmüştür. Buradaki ana sebep FETÖ'cü Osman Yıldırım ve ekibinin ve daha sonra da gelen Metin Toprak'ın marifeti sayesinde alternatifsiz olabilecek bir üniversite YÖK marifeti ile batırılmaya çalışılıyor.

Başbakan Binali Yıldırım, Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan'ın bu konuya vakit ayırmaları gerekiyor. Öğrencilerin eğitimini tamamlamaları ve geleceğe yönelik branş üniversitesi olarak devamlılığı sağlanmalı.

Tekraren söylüyorum. Alt yapısı en iyi üniversite THK Üniversitesi'dir.

SHGM uyuyor, fırsatçılar götürüyor...

Yorumlar Tüm Yorumlar (27)

Mutlaka ~ 8 yıl önce
Mutlaka ama mutlaka Türk Hava Kurumuna devlet el koymalıdır, artık işler temelli zıvanadan çıkmıştır, kimin ne yaptığı belirsizleşmiş, üst yönetim tamamen etkisiz bir politikaya hapsolmuştur. Kaynakların etkin ve verimli kullanılması, şer odaklarıyla iktisabın kesilmesi ve mağduriyetlerin sonlandırılması için tüm malvarlığı hazine devrolmalıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Metin Toprak ~ 8 yıl önce
Metin Toprak kadar başınıza taş düşsün. Adam kapatabilseydi üniversiteyi bugün bu rezilliklere şahit olmayacaktınız. Adamın kıymeti bilinmemiş. Şimdikiler resmen at koşturuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rakıcı ~ 8 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
havacı ~ 8 yıl önce
okullar maalesef fek fazla niteliği bilgisi olmayan eğitmenlerle dolu.havacılık kağıt üzerinde yapılan öğretilen bir uğraş egitim değildir.hiçbir pratiği olmayan uçak başında çalışmamış uçak sistemlerinden bi haber kitapta yazan ne ise onu anlatan eğitmenlerle dolu.burdan çıkan öğrenci teorik bilgi ile mezun olup işe başladığındada çok fazla birşey veremiyor.peki nerde kaldı eğitim.teoriden hariç bunun ojt si yani uçak başı eğitimi pratiği var.bunları nasıl nerde kim ile yapacak.uçağın yanında bunu gösterecek eğitmen kaç tane eğitim alınacak hangi okulda kaç adet uçak var.bu okullarda meslekte yetişmiş tecrübeli teknisyenlerin eğitmen olarak katılması öğrencilere bilgi beceri ve tecrübelerini aktarıp daha kalifiye mezun olmalarını sağlamak gerekir.buna okulların hassasiyet göstermesi gerekir insanların çocuğunu yazdırırken bazı kriterlere dikkat edip bilgi alarak bilinçli şekilde okula kayıt yaptırmaları gerekir.amacım kimseyi rencide etmek kötülemek değil insanlara uyarıcı bilgiler ve

Yanıtla

Kalan karakter 1000
uçak ~ 8 yıl önce
piyasada böyle havacılık liseleri var . sadece para tuzağı.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mühendis ~ 8 yıl önce
havacılık lisesi mi havacılık kursu mu?
........ ~ 8 yıl önce
birara saitinde kulanı çekin zira boyundan büyük taklalar atıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sait Yılmaz ~ 8 yıl önce
Sait arkadaşımız 26 yıl tecrübeli B1-B2 lisanslı, Türkiyedeki son jenerasyon uçakların neredeyse tamamının tip eğitimlerini almış,ve Havacılıkta eğitimci yetkisine sahip Bakım Müdürlüğü ve Form-4 sahibi olmuş, Okulundaki Teknik öğretmenlerin tamamı uçak bakım tecrübeli ve mühendis kökenli olup profesyonel kişilerdir, Merak edenler okulunu ve diğer faaliyetlerini ziyaret edebilirler açığız Taklalarımızda yetenekli olduğumuzu görebilirsiniz.
tualar uçamıyor ~ 8 yıl önce
thk için araştırma yapın lütfen birileri artık dur desin.Shgm ye konuyu tartışmaya gittim isimsiz şikayet kabul etmiyorlar. bir öğrencinin adı neden çıkmak zorunda adama anlatıyorum "e biz çok söylüyoruz sizinkilere ama değişmiyorlar" yanıtı alıyorum. yahu şikayet ediyorum bak karşındayım "e dilekçe yazın" . bu sistem değişmeli artık körler sağırlar birbirini ağırlar ile bir yere varılmaz, geri götürür; geri gidiyoruz. siz yazarlar yorumcular sesimizi duyurun üstlere artık sadece öğrenciler okumasın bu yazıları yöneticiler okusun bir araya gelin büyük dualar alırsınız bir küçüğünüzden ricadır saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tualar uçamıyor şikayetinin başlığı değişti "sadece thy ler uçuyor" ~ 8 yıl önce
thk için araştırma yapın lütfen birileri artık dur desin.Shgm ye konuyu tartışmaya gittim isimsiz şikayet kabul etmiyorlar. bir öğrencinin adı neden çıkmak zorunda adama anlatıyorum "e biz çok söylüyoruz sizinkilere ama değişmiyorlar" yanıtı alıyorum. yahu şikayet ediyorum bak karşındayım "e dilekçe yazın" . bu sistem değişmeli artık körler sağırlar birbirini ağırlar ile bir yere varılmaz, geri götürür; geri gidiyoruz. siz yazarlar yorumcular sesimizi duyurun üstlere artık sadece öğrenciler okumasın bu yazıları yöneticiler okusun bir araya gelin büyük dualar alırsınız bir küçüğünüzden ricadır saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ee zamanında dedik ~ 8 yıl önce
Eee zamanında dedik.. Bu pilotaj işi para tuzağına dönüşüyor gitmeyin paranıza yazık olur diye dinletemedik.. Herkes birden "hayalim pilot olmak,küçüklüğümden beri hayalimdi" demeye başladı. bir allahın kuluda "valla kardeş maaşları çok iyi o yüzden tercih ediyorum." demedi.Herkes birden havacılık sevdalısı oluveriyor. Şahıs ne ingilizce seviyesine bakıyor, ne bu işin zorluğunu düzensizliğini, eksilerini artılarını değerlendiriyor ne de maddi külfetini göz önünde bulunduruyor. Çek krediyi, koş ucuş okuluna sonra başla instagram'da facebook'ta pilotum tripleriyle fotograf koymalara.. Bas bas bağırdık burda yıllarca bu iş para tuzağına dönüşüyor gitmeyin diye. Hollywood filmlerinden gören maaşı duyan geldi.. Her yer pilotum diye gezen spl sahibi neyin ne olduğunun bile farkında olmayan instagram showmeni.. Devam edin böle şimdi bide bi yer açılmış bilmemneAir diye " çalışanlara özel pilotaj eğitimi" diye.. Ehliyet kursumu birader bu. Araba mı kullanıcaklar bu insanlar .. Hale bak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ogrenci ~ 8 yıl önce
Havacilik sektorunde calismak isteyen bunun icin havacilik fakultelerine kayit olan(ozel/devlet) ogrencilerin %80-90'i sektorun geliri cok yuksek oldugunu dusunurek havaciligi secmektedir. Kendi gozlerimle sahit oldum hoca yer hizmetleri dersinde sut altini gosterirken bir kiz ogrencinin "hocam biz bunun gibi mi olcaz yeaaa" deyip hocanin da onaylamasiyla kizin tum hevesi kacti.Herkes kendini mudur olarak baslayacagini zannediyor. Amaaan Naparlarsa yapsinlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000