30 Ağustos 2009, Pazar
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • dediğiniz gibi ufakta olsa kanlı olay oldu ama sendikalı arkadaşların tehdit ve tenkitlerizden kaynaklandı eğer bir işyerinde çalışıyorsanız ve hakkınızı arıyorsanız bunu kanunlara göre yapmalısınız 70 ..80 kişi bir araya gelip sendikaya imza atmadı diye üstüne kavga amaçlı giderse neden kan dökülmesin sendika mafya değildir ve bu amaçla kullanılmamalı eğer amacınızdan şaşarsanız olacaklarada katlanmanız lazım şimdi işçi çıkarımı başladı bayram üstü işsiz kalanların maaşını sendikamı verecek mücadele öncüyle olur ama bilen 10 tane kendini bilmez yönetmeye çalışırsa sendikada olacaklara ve vicdanına katlansın şimdi bu arkadaşlarımız işsiz kaldı sendika nerede
  • beyefendi ilk once sizi anladiğimi bilmenizi isterim fakat olayin baska yonlu bier aciklamasini yazdim.olaya birde o taraftan bakarsaniz eleman yetersizliğinden kaynaklanan da bir cok aksilik oldugu kanaatine varacagınıza eminim.maaş konusuna gelince su anda havaalanında hizmet veren işçilerin cogunluğu H.E.A.Ş tan kalan işçilerden işe girerken alacaklari maaşı biliyorlardi sorun yoktu işe girince aslan kesiliyorlar lafı bu konuda yanlıs oluyor.biz işe girerken yılda 4 aaaş ile girdik.ve isg şirketi bizi alırken tum hakları ile satin aldigini beyan etti bu konuda bizim suclu gosterilmemizinde bir anlamı oldugunu düsünmüyorum .ilginize tesekkür ediyorum.
  • ilk önce bu konuya yer verdiğiniz için teşekkürlerimi iletmek istedim.bende bahsetmiş oldugunuz vasıfsız işçilerden birisiyim. sanırım konuda ya anlayamadığım yada yanlıs anlattığınız birseyler var. birincisi bahsi gecen iş yerinde 05.09.2009 tarihi itibari ile hiç bir sendika yasal olarak yetki sahibi durumunda değil.yani sendikali işçi yok.ikinci olarak bahsi gecen iş yerinde calısan ucaga hizmet veren 7 tim var (posta bası yukleme işçisi ve soför) bu personel aynı zamanda kargo ucaklarına hizmet vermektedir. havvalanınıa aynı anda kargoda bir ucak yolcu tarafında da 9 tane ucak indigi zaman aksaklıkların olmasının sebebi sizce vasıfsız işçimidir ..........size tavsiyem lutffen olayi birde yerinde incelemenizx ve i
  • sadece sormak istiyorum.bu sayın dediğiniz atilay ay(cin) buişi yani sizin hakkınızı babasının hayrınamı savunuyor.birde bazı sendikacılar birbirinin suratına bakmazken şimdi hepsi kanka.dikkat...
  • doğru kaç para alacağımız söylenmişti. ancak 4 ikramiye,mesailer,mazeret izinleri,diğer yasal haklarımızda söylenmişti. maaş hariç diğer tüm haklarımız elimizden alındıktan sonra bu tavır'ı ortaya koyduk. sen bunları bilmiyorsun anlaşılan. durup dururken kimse hak mücadelesine girişmez. yorum yaparken fikir sahibi değil bilgi sahibi olman gerekmezmi?
  • SN KIDIK ATİLAY AYÇİN İLE BİR SAVAŞIN VAR İSE BUNU TEKE TEK TE HALLETMEN LAZIM..ANCAK SENDİKA DENİLEN YER ÇALIŞAN İNSANLARIN EMEK KARŞILIKLARININ HAK VEDE HUKUKLARININ ALINDIĞI BENCE YÜCE BİR KURUMDUR.ÇÜNKÜ ONU BU KURUMU ÇALIŞANLAR KURMUŞTUR.MUTLAK SAHİPLERİ SİLKELENİRSE SİZEDE KONUŞMA HAKKI VERMEZLER ..LÜTFEN BİRAZ DAHA DİKKATLİ OLUNUZ. BU İŞLER OYUNA GELMEZ..HAYIRLI YAZILARA DİYELİM
  • Sayın Kıdık, beğenmediğiniz kalifiye değil dediğiniz bu insanlar işi yavaşlatınca kalifiye elemenların çabası boşa gidiyor.Yer hizmeti ekip işidir.Bir kısmını kalifiye değil diye görmezden gelip hakir görür yasal haklarını vermezseniz ekibin kalifiye olan diğer kısmının yaptıkları da boşa çıkar.Bu işçiler ağızdaki azı dişlerindendir.Yok sayamaz yada kahvahanelerde bol miktarda var düşüncesi ile haklarını gasp edemezsiniz.HEAŞ da iken neden böyle eylemler olmuyordu.Fazla mesai var ancak parası ödeniyordu.Zam ve ikramiyeleri vardı.Bu gün bunların hiçbirisi yok.Üstelik HEAŞ daki gibi iş güvencesi de yok.Uçak ve yolcu hizmetinde bulunanlar sadece yolcu ile muhatap olanlar değil.
  • İşin yok gücün yok.. mesleğin de yok..okunmuş okul bilinen bi yabancı dil yok.. ev yok adres yok.. taşı toprağı altın diye köyünden gelmişsin İstanbula .. çalışmak gerek para kazanmak gerek.. Bi şekilde girmişsin havalimanında bagaj yükleme işine , şöföfsen şöförlük işine.. parasını sana söylemişler , kaç saat çalışacağını söylemişler. İşe girmişsin hatta girince de sevinmişin eve yemek götüreceğin için , bir kiralık ev tutup köyündeki aileni getireceğin için. sonrada sendikaya üye olmuşsun ve SÜRÜ muhabbetinine sende dahil olmuşsun. ..artık sendika ne derse o olacaktır. verirler çoskuyu sende gider eylem yaparsın alanda.. işi yavaşlatırsın ve az para kazandığını göstermek için ses çıkartmaya çalışırsın ..Bu mudur iş ahlakı??
  • Ya artık bu eskimiş konuşma ağzından vazgeçin be sendiakyı savunanlar .. Bende emekçiyim bende doğru düzgün bir sendika olsa bizleri savunan haklarımızı gözeten bir sendika olsun isterim ama gelin görün ki Hava iŞ ten bi cacık olmazzz !! Emekçi ruhu yok mücadele ..vs vs artık boş lafları kimse yemiyor..Ses var ama görüntü yok!!Emekçi dediğiniz kişiler sadece bagaj yükleme işçilerinden ibaret değildir . Söyleyin bakalım Türkiye de havayolları şirketlerinde çalışna kaç kişi var ve bunun kaç kişisi sendikalı ???? Bu sorunun cevabını verebildiğiniz zaman asıl gerçeği görmüş olacaksınız .. Entel dantel sözler değil gerçekleri yazın buraya lütfen..
  • Demokratik bir toplumda her isteyen gazete çıkarabilir,Tv kurabilir .Ancak gelişen teknoloji ve gereksinimleri bu gibi girişimleri çok pahalı kılmıştır.Bu yüzden, Ünlü bir sosyolog şöyle söylemiştir; ''Sermayesi olanlar düşünceleri seçebilirler,ama düşünceler sermaye bulamazlar.'' Bir diğer sosyoloğ da şu şekilde bir değerlendirme yapmıştır; ''Çoğulcu bir demokraside kitle iletişim araçları devlet karşısında özgürdür, AMA PARA KARŞISINDA ÖZGÜR DEĞİLDİR.'' Sanırım bu açıklamalar bazı yorumculara neden sonuç ilişkisi kurmalarında yardımcı olacaktır.

SEÇİM DERDİNDEKİ HAVA-İŞ

Bir süredir sessizliğe gömülen Hava-İş Sendikası Sabiha Gökçen Havalimanı’nda ortaya çıktı. Taktiğin belli olduğu söyleniyor. Türk Havayolları’nda kan kaybeden hatta varlığı ile yokluğu belli bile olmayan Hava-İş Sendikası Başkanı Atilay Ayçin’in seçim kaybetme korkusu ile sendikaya yeni üye kazandırma peşinde olduğu ifade ediliyor.

 

Önce Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki sendikanın çalışmalarından bahsedeyim. Son zamanlarda Hava-İş yöneticileri Sabiha Gökçen’i mesken tutmuş durumdalar. Yaptıkları üyelerle hemen bel altı çalışmalar hızlandı. Henüz herhangi bir sendikal çoğunluk elde edilememesine rağmen mevcut üyelerle işi yavaşlatma eylemleri düzenleniyor sessiz sedasız.

 

Bu yasal mı değil mi? Bana göre değil. Şimdi sendikalı işçilerin ne yaptığını yazayım, sizler karar verin yapılanlarla ilgili.

 

Şimdi Sabiha Gökçen’de şoförler, pushback sürücüleri kısacası yer hizmetlerinde çalışanların ki bunlara kalifiye olmayan personel diyebiliriz. Bunların bir kısmı sendikalı. Bunlara eğitim düzeyi düşük personel de diyebilirsiniz. Operasyondakiler sendikalı değil. Dolayısı ile operasyon ayağında sorun yok.

 

Sendikaların kaos ortamından nemalandıkları düşünülürse, bu kalifiye olmayan personeli kışkırtmak, onlara sendikanın istediği gibi hareket etme içgüdüsü yükleyebilirsiniz.

 

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda da öyle oluyor. Bu sendikalı personelin yaptıkları artık dayanılmaz hale geliyor. Bir pilot arkadaşımdan duyduklarım inanılmaz şeyler içeriyor.

 

Sabah saatlerinde gerçekleşen eylemler yolcuları da canından bezdirdiği gibi pilotları da çıldırtacak duruma geliyor. Şoförler yolcuları uçağa götürmüyor ya da geç götürüyor. Uçak havalimanına iniyor, yolcuları indiriyor, yeni yolcuları uçağa alıyor. Ama bir türlü kalkamıyor. Sebep? Uçağın bagajını indirecek olan sendikalı işçiler hala bagajları indirmemiş. Yeni bagajları yüklememiş. Uçak yolcularını almış, bu kez bagajlarda yüklenmiş kapı kapanacak merdivenleri çekecek şoför ortalarda yok. Uçak yolcularını almış merdivenler de çekilmiş kapı kapanmış bu kez pushback aracının şoförü yok ortalarda. Bunlar “ekonomi düşmanları” diyorum ben.

 

Neymiş efendim sendikalı olanlar zam istiyorlarmış… Zammı sen tek başına isteyemezsin ki. Eğer çalışanların çoğunluğu sendikalı ise o zaman sendika oturur senin adına ister.

 

Çok daha vahimi var. Sendikalı olanlarla sendikalı olmayanlar arasında çekişme yaşanıyor. Hatta öğrendiğim kadarıyla kanlı olaylara bile gebe bir durum söz konusu. Servis şoförleri çalışan personeli evlerine götürmemek için direniyorlarmış. Bir çalışanın bu ortamda sendikalılarla sendikalı olmayanlar arasında çıkan kavgada bıçaklandığı da iddia ediliyor.

 

Bunun adı sendikacılıksa olmaz olsun öyle sendikacılık. Kendi çıkarın için bir başkasının canını yakacaksan lanet olsun öyle hak aramaya.

 

Yakında Sabiha Gökçen’de köklü değişiklik olabilir. Yolcuların rahatlığı için, uçakların zamanında kalkış yapmaları için radikal önlemler alınabilir. Aslında bu süreçte Sabiha Gökçen Havalimanı yöneticilerinin sendikal bilgisi olan bir danışmana da ihtiyacı olabilir. Elbet düşündükleri şeyler vardır. Bizde uyaralım dedik.

Yukarıda bahsettiğim gibi Hava-İş Sendikası’nın seçim süreci yaklaşıyor. Atilay Ayçin koltuğunu korumak için sendikaya yeni üye kazandırmak zorunda. Aksi taktirde THY kanadında hareketlilik göze çarpıyor. THY çalışanları sendikalı olsa da olmasa da zam alıyor. Dolayısıyla sendikanın bir hükmü yok gibi. Sendikalı olanlara sözüm yok. Sakın ha yanlış anlaşılmasın. Adam gibi sendikaya adam gibi sendika çalışanlarına her zaman “evet” derim.

 

Ama sendikalı ile sendikalılar arasında yaşanacak kavgaya "hayır" derim. Sendikalıların ve sendikanın sendikalı olmayanlar üzerinde korku salmasına da “hayır” derim.

 

Yakında TGS kuruluyor. Bakalım sendika buraya da el atacak mı? Yoksa sendikanın el atmasına izin verilmeyecek mi? Yaşarsak hep beraber göreceğiz.

 

Kalın sağlıcakla…

 

SEÇİM DERDİNDEKİ HAVA-İŞ

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

Misafir ~ 15 yıl önce
dediğiniz gibi ufakta olsa kanlı olay oldu ama sendikalı arkadaşların tehdit ve tenkitlerizden kaynaklandı eğer bir işyerinde çalışıyorsanız ve hakkınızı arıyorsanız bunu kanunlara göre yapmalısınız 70 ..80 kişi bir araya gelip sendikaya imza atmadı diye üstüne kavga amaçlı giderse neden kan dökülmesin sendika mafya değildir ve bu amaçla kullanılmamalı eğer amacınızdan şaşarsanız olacaklarada katlanmanız lazım şimdi işçi çıkarımı başladı bayram üstü işsiz kalanların maaşını sendikamı verecek mücadele öncüyle olur ama bilen 10 tane kendini bilmez yönetmeye çalışırsa sendikada olacaklara ve vicdanına katlansın şimdi bu arkadaşlarımız işsiz kaldı sendika nerede

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
beyefendi ilk once sizi anladiğimi bilmenizi isterim fakat olayin baska yonlu bier aciklamasini yazdim.olaya birde o taraftan bakarsaniz eleman yetersizliğinden kaynaklanan da bir cok aksilik oldugu kanaatine varacagınıza eminim.maaş konusuna gelince su anda havaalanında hizmet veren işçilerin cogunluğu H.E.A.Ş tan kalan işçilerden işe girerken alacaklari maaşı biliyorlardi sorun yoktu işe girince aslan kesiliyorlar lafı bu konuda yanlıs oluyor.biz işe girerken yılda 4 aaaş ile girdik.ve isg şirketi bizi alırken tum hakları ile satin aldigini beyan etti bu konuda bizim suclu gosterilmemizinde bir anlamı oldugunu düsünmüyorum .ilginize tesekkür ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ilk önce bu konuya yer verdiğiniz için teşekkürlerimi iletmek istedim.bende bahsetmiş oldugunuz vasıfsız işçilerden birisiyim. sanırım konuda ya anlayamadığım yada yanlıs anlattığınız birseyler var. birincisi bahsi gecen iş yerinde 05.09.2009 tarihi itibari ile hiç bir sendika yasal olarak yetki sahibi durumunda değil.yani sendikali işçi yok.ikinci olarak bahsi gecen iş yerinde calısan ucaga hizmet veren 7 tim var (posta bası yukleme işçisi ve soför) bu personel aynı zamanda kargo ucaklarına hizmet vermektedir. havvalanınıa aynı anda kargoda bir ucak yolcu tarafında da 9 tane ucak indigi zaman aksaklıkların olmasının sebebi sizce vasıfsız işçimidir ..........size tavsiyem lutffen olayi birde yerinde incelemenizx ve i

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
sadece sormak istiyorum.bu sayın dediğiniz atilay ay(cin) buişi yani sizin hakkınızı babasının hayrınamı savunuyor.birde bazı sendikacılar birbirinin suratına bakmazken şimdi hepsi kanka.dikkat...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
doğru kaç para alacağımız söylenmişti. ancak 4 ikramiye,mesailer,mazeret izinleri,diğer yasal haklarımızda söylenmişti. maaş hariç diğer tüm haklarımız elimizden alındıktan sonra bu tavır'ı ortaya koyduk. sen bunları bilmiyorsun anlaşılan. durup dururken kimse hak mücadelesine girişmez. yorum yaparken fikir sahibi değil bilgi sahibi olman gerekmezmi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
SN KIDIK ATİLAY AYÇİN İLE BİR SAVAŞIN VAR İSE BUNU TEKE TEK TE HALLETMEN LAZIM..ANCAK SENDİKA DENİLEN YER ÇALIŞAN İNSANLARIN EMEK KARŞILIKLARININ HAK VEDE HUKUKLARININ ALINDIĞI BENCE YÜCE BİR KURUMDUR.ÇÜNKÜ ONU BU KURUMU ÇALIŞANLAR KURMUŞTUR.MUTLAK SAHİPLERİ SİLKELENİRSE SİZEDE KONUŞMA HAKKI VERMEZLER ..LÜTFEN BİRAZ DAHA DİKKATLİ OLUNUZ. BU İŞLER OYUNA GELMEZ..HAYIRLI YAZILARA DİYELİM

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Sayın Kıdık, beğenmediğiniz kalifiye değil dediğiniz bu insanlar işi yavaşlatınca kalifiye elemenların çabası boşa gidiyor.Yer hizmeti ekip işidir.Bir kısmını kalifiye değil diye görmezden gelip hakir görür yasal haklarını vermezseniz ekibin kalifiye olan diğer kısmının yaptıkları da boşa çıkar.Bu işçiler ağızdaki azı dişlerindendir.Yok sayamaz yada kahvahanelerde bol miktarda var düşüncesi ile haklarını gasp edemezsiniz.HEAŞ da iken neden böyle eylemler olmuyordu.Fazla mesai var ancak parası ödeniyordu.Zam ve ikramiyeleri vardı.Bu gün bunların hiçbirisi yok.Üstelik HEAŞ daki gibi iş güvencesi de yok.Uçak ve yolcu hizmetinde bulunanlar sadece yolcu ile muhatap olanlar değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
İşin yok gücün yok.. mesleğin de yok..okunmuş okul bilinen bi yabancı dil yok.. ev yok adres yok.. taşı toprağı altın diye köyünden gelmişsin İstanbula .. çalışmak gerek para kazanmak gerek.. Bi şekilde girmişsin havalimanında bagaj yükleme işine , şöföfsen şöförlük işine.. parasını sana söylemişler , kaç saat çalışacağını söylemişler. İşe girmişsin hatta girince de sevinmişin eve yemek götüreceğin için , bir kiralık ev tutup köyündeki aileni getireceğin için. sonrada sendikaya üye olmuşsun ve SÜRÜ muhabbetinine sende dahil olmuşsun. ..artık sendika ne derse o olacaktır. verirler çoskuyu sende gider eylem yaparsın alanda.. işi yavaşlatırsın ve az para kazandığını göstermek için ses çıkartmaya çalışırsın ..Bu mudur iş ahlakı??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ya artık bu eskimiş konuşma ağzından vazgeçin be sendiakyı savunanlar .. Bende emekçiyim bende doğru düzgün bir sendika olsa bizleri savunan haklarımızı gözeten bir sendika olsun isterim ama gelin görün ki Hava iŞ ten bi cacık olmazzz !! Emekçi ruhu yok mücadele ..vs vs artık boş lafları kimse yemiyor..Ses var ama görüntü yok!!Emekçi dediğiniz kişiler sadece bagaj yükleme işçilerinden ibaret değildir . Söyleyin bakalım Türkiye de havayolları şirketlerinde çalışna kaç kişi var ve bunun kaç kişisi sendikalı ???? Bu sorunun cevabını verebildiğiniz zaman asıl gerçeği görmüş olacaksınız .. Entel dantel sözler değil gerçekleri yazın buraya lütfen..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Demokratik bir toplumda her isteyen gazete çıkarabilir,Tv kurabilir .Ancak gelişen teknoloji ve gereksinimleri bu gibi girişimleri çok pahalı kılmıştır.Bu yüzden, Ünlü bir sosyolog şöyle söylemiştir; ''Sermayesi olanlar düşünceleri seçebilirler,ama düşünceler sermaye bulamazlar.'' Bir diğer sosyoloğ da şu şekilde bir değerlendirme yapmıştır; ''Çoğulcu bir demokraside kitle iletişim araçları devlet karşısında özgürdür, AMA PARA KARŞISINDA ÖZGÜR DEĞİLDİR.'' Sanırım bu açıklamalar bazı yorumculara neden sonuç ilişkisi kurmalarında yardımcı olacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000