27 Haziran 2011, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • saygıdeğer okurlar akıl veren çokda para veren yok saga için herkes atıp tutuyo bu kadar göze batan şirket görmedim bu kadar konuşulduğuna göre sevilen aranılan bir şirket demektir şimdiye kadar atıp tutanlar eminim şimdiye kadar sagadan en çok para kazananlardır ve eminimki saganın işleri yolunda olunca herkesten önce koşucaklar eeeeee malesef dünya böyle nasrettin hocanın tencere misali doğduğuna inanılır öldüğüne inanılmaz saganın hep doğması dileğiyle.....
  • Hala ses yok görüyormusunuz...
  • İlk evvel tşk ederim bu gzel kno için ama oktay bey şirkette olmadığına göre artık musa bey odasına oktay bey çağırıp bu yazılar için kendisine sitemde bulunamayacak yada kızamayacak kaldırılsın diye nitekim artık akmı karamı ortada herşey.Musa bey bu yazıları saga hakkında çıkan haberleri okuduğunda yüzünün aldığı hali tahmin edebiliyorum ama yapması gereken şuydu sayın kolotla beraber çalışanlarının problemlerini dinlemek ve onlara saygı duymaktı.Ramazanlarda verilen ifttar yemeklerini bir gün olsun saga vermedi biliyorusunuz ? Bunu veren cezayir anlaşmasını yaptığı sayın Nordin beydi.Herkes biliyor bunu ama bir çoğunuz bilmez nitekim haksızlığı ile hak yemesi ile meşhur bir şirket artık kısacası MİMLENDİLER !!!
  • Bir şirketi şirket yapan çalışan ve yöneticilerin aynı ruhu taşımaları ve eşit oranda fedakarlık yapmalarıdır. Eski bir Saga çalışanı olarak uzun zamandır yaşananlardan üzüntü duymaktayım. Havacılık bu değil,olmamalı. Tüm bu yaşananlardan sonra güzel günlerin hatırına tüm çalışanların emeklerinin karşılığı ödenmeli ve Saga olarak başka bir sektörde onurlu bir şekilde devam edilmeli.İnancıma göre ancak o zaman herkes huzura kavuşacaktır.
  • İnsan bir açıklama yapar tarih verir ama sizde o zihniyet nerede?Deve kuşu misali takılmaya devam....
  • kAÇ TANE mahkeme açıldı sagaya? ve hala insnaları paralarını vermemeye devam edip insanların yüzüne pişkin pişkin gülüyor yönetim !
  • Saga emektar çalışanlarını düşündü soktu bir tane emektarını mezara, evet bu şirketi kimsenin uçuruma götürmeye hakkı yok Ali bey başaramazlarda zaten ,götürse götürse saga ancak götürür çalışanlarını uçuruma.Devam SAGA yola devam SGHM le el ele güzel günlere.
  • Sn Alı bey, Sabıha gökcen ıle ılgılı sıvıl havacılığın yaptırımlarını sorgulamanızı rıca edıyorum sıze cok güvenıyoruz buraya gelen yabancı ucaklar ıle ılgılı bılal ekşının anlaşılmaz tavrı bura ekmek yıyen ınsanları üzüyor gerekırse başbakanımıza bu konu ıletmenız ıyıkı varsınız
  • Cuma namazında başı secdeye koymak değil mesele,mesele kul hakkını teslim edebilmek...
  • Saga nın bu sorunu da aşacağına inanıyorum ama, sorun personelle paylaşılsaydı, sadece kaptanların uçuş öncesi tehditleriyle alacaklarını aldıklarını görülmeseydi, dispetchlik bile yapamayan insanların kabilde kordinatörüm diye asıp kestiklerin şirketi kurtardıklarını görmeselerdi , hiç olmazsa şirket içinde huzur devam devam eder, tansiyon yükselmez, personel sadece 1 maas için bu kadar yaygara koparmazdı.

SAGA’NIN SON HAFTASI…

Bu tür yazıları yazmak o kadar zor ki. Bir şirketin içinde bulunduğu açmazı anlatmak şirket açısından ne kadar olumsuz bir durum olsa bile sektörel yayın yapan bizlerin görevi olduğunun altını çizmek isterim. Evet SAGA Havayolları için tehlike çanlarının çaldığı son haftaya girdik.
 
Neden son haftaya girdik? Çünkü SAGA’nın ruhsatının yenilenmesi gerekiyor. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü bu hafta SAGA için önemli bir karar vermek zorunda. 
 
Gelin önce SAGA’nın geçmişine bir bakalım. SAGA 6-7 yıllık bir şirket. Abdülkadir Kolot Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yapıyor.  Ali Birhan Temel Genel Müdürlüğü’nü. Cemalettin Çelebi ise Genel Koordinatörlük görevinin yanında ticaret ve finans da kendisine bağlı idi. Şirket kurulduktan sonra Cezayir’e kiraladığı uçaklarla bir nevi Rent Air gibi ticari gelir elde etti. Bu dönemde ufak tefek olumsuzluklar duyulsa bile kayda değer kötü bir durum yaşanmadı. 
 
3 uçakla çıkılan gökyüzü serüveninde SAGA yeni uçaklar getiriyor ve büyüyordu.  Bu büyüyen şirket hepimizi sevindirirken uçak arayışı içinde bulunan Türk Hava Yolları bile SAGA Havayolları’ndan uçak kiralıyordu. 
 
Ama bir yerlerde bir şeyler iyi gitmiyordu. Sessiz sedasız büyüyen şirketten olumsuz haberler gelmeye başlamıştı. Bir hostesin yazdığı mektup grubumuza bağlı www.havayolusikayetleri.com’da yayınlanınca geleceğin parlak olmadığının işaretlerini veriyordu sanki.
 
SAGA’nın en olumsuz olayı yetkisiz bir şirket olan SAS Havacılığa bazı teknik parçaların onarımını yaptırması olmuştu. Bu dönemde de Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü parça takılan uçakların uçuşunu durdurmuş ve Genel Müdür Ali Birhan Temel’in yetkisini elinden almıştı.
 
Kara günlerin habercisi gibiydi. Çok geçmeden de Genel Koordinatör Cemalettin Çelebi SAGA ile yollarını ayırdı.
 
Domino taşı gibi yıkılmaya başlamıştı herşey. Uçak kiraları ödenemiyor, maaşlar verilemiyor, uçakların sahipleri birer birer ihtar çekip uçakları geri almaya başlıyordu.
 
Kala kala iki uçak kaldı SAGA’nın elinde. Bakmayın 3 uçak göründüğüne. Biri de gitti ama tescilden düşmedi diye 3 uçak görünüyor. 
 
Şimdi bugüne geldiğimizde SAGA’nın kapısındaki alev bacayı sarmış durumda. Satıldı-satılacak söylemlerinden bir netice çıkmadı. SHGM tetikte bekliyor. Ruhsat yenileme zamanı geldi çattı bile. SAGA hangi verilerle ruhsat uzatacak açıkçası merak ediyorum. 
 
Gönlümüz bu sicili temiz şirketimizin bir an önce temize çıkmasından yana. 
 
Son bilgilere göre Metro Turizm’in sahibi Galip Öztürk’ün SAGA’yı almak istediği yönünde. Ama ne derece doğru şimdilik bilinmiyor. Hayalperestliğin kime ne yarar getireceğini SAGA yöneticileri bir an önce düşünüp karar vermeli. Bu şirketi yaşatıp yaşatmamak onların elinde. 
 
Zamanın su gibi akıp gittiğini düşünerek, havacılığımız çok gelişti diye övündüğümüz bir dönemde kimsenin bu şirketi uçuruma götürmeye hakkı yok. 
 
Emektar çalışanları düşünüp bir an önce sonuca gitmenin daha hayırlı olacağı uyarısını yapmak istiyorum.
 
SAGA çalışanlarının şirketlerine sahip çıkmalarını yöneticilerin de gerçeklerle hareket etmelerini tavsiye ediyorum.
 
SAGA’NIN SON HAFTASI…

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

Misafir ~ 13 yıl önce
saygıdeğer okurlar akıl veren çokda para veren yok saga için herkes atıp tutuyo bu kadar göze batan şirket görmedim bu kadar konuşulduğuna göre sevilen aranılan bir şirket demektir şimdiye kadar atıp tutanlar eminim şimdiye kadar sagadan en çok para kazananlardır ve eminimki saganın işleri yolunda olunca herkesten önce koşucaklar eeeeee malesef dünya böyle nasrettin hocanın tencere misali doğduğuna inanılır öldüğüne inanılmaz saganın hep doğması dileğiyle.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Hala ses yok görüyormusunuz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
İlk evvel tşk ederim bu gzel kno için ama oktay bey şirkette olmadığına göre artık musa bey odasına oktay bey çağırıp bu yazılar için kendisine sitemde bulunamayacak yada kızamayacak kaldırılsın diye nitekim artık akmı karamı ortada herşey.Musa bey bu yazıları saga hakkında çıkan haberleri okuduğunda yüzünün aldığı hali tahmin edebiliyorum ama yapması gereken şuydu sayın kolotla beraber çalışanlarının problemlerini dinlemek ve onlara saygı duymaktı.Ramazanlarda verilen ifttar yemeklerini bir gün olsun saga vermedi biliyorusunuz ? Bunu veren cezayir anlaşmasını yaptığı sayın Nordin beydi.Herkes biliyor bunu ama bir çoğunuz bilmez nitekim haksızlığı ile hak yemesi ile meşhur bir şirket artık kısacası MİMLENDİLER !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bir şirketi şirket yapan çalışan ve yöneticilerin aynı ruhu taşımaları ve eşit oranda fedakarlık yapmalarıdır. Eski bir Saga çalışanı olarak uzun zamandır yaşananlardan üzüntü duymaktayım. Havacılık bu değil,olmamalı. Tüm bu yaşananlardan sonra güzel günlerin hatırına tüm çalışanların emeklerinin karşılığı ödenmeli ve Saga olarak başka bir sektörde onurlu bir şekilde devam edilmeli.İnancıma göre ancak o zaman herkes huzura kavuşacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
İnsan bir açıklama yapar tarih verir ama sizde o zihniyet nerede?Deve kuşu misali takılmaya devam....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
kAÇ TANE mahkeme açıldı sagaya? ve hala insnaları paralarını vermemeye devam edip insanların yüzüne pişkin pişkin gülüyor yönetim !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Saga emektar çalışanlarını düşündü soktu bir tane emektarını mezara, evet bu şirketi kimsenin uçuruma götürmeye hakkı yok Ali bey başaramazlarda zaten ,götürse götürse saga ancak götürür çalışanlarını uçuruma.Devam SAGA yola devam SGHM le el ele güzel günlere.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sn Alı bey, Sabıha gökcen ıle ılgılı sıvıl havacılığın yaptırımlarını sorgulamanızı rıca edıyorum sıze cok güvenıyoruz buraya gelen yabancı ucaklar ıle ılgılı bılal ekşının anlaşılmaz tavrı bura ekmek yıyen ınsanları üzüyor gerekırse başbakanımıza bu konu ıletmenız ıyıkı varsınız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Cuma namazında başı secdeye koymak değil mesele,mesele kul hakkını teslim edebilmek...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Saga nın bu sorunu da aşacağına inanıyorum ama, sorun personelle paylaşılsaydı, sadece kaptanların uçuş öncesi tehditleriyle alacaklarını aldıklarını görülmeseydi, dispetchlik bile yapamayan insanların kabilde kordinatörüm diye asıp kestiklerin şirketi kurtardıklarını görmeselerdi , hiç olmazsa şirket içinde huzur devam devam eder, tansiyon yükselmez, personel sadece 1 maas için bu kadar yaygara koparmazdı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000