21 Ekim 2013, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • hükümete yalakalık olsun diye yazılmış hiç bir anlamı olmayan çok gereksiz bir yazı olmuş bence. havacılık sitesini yine bi şekilde hükümete bağlamısınız ya helal olsun. Burada gercek havacılık haberleri ve yazıları gormek istiyoruz bahsettiginiz yazılardan normal basında yuz tane yazıldı çizildi zaten. Umarım yayınlarsınız.
  • Adam tegmenlikte yolunu bulmus sivile firar etmis, cok seviyosa kalsaydi
  • Pwki sen ne yaptin ???? Avrupada boyle bir olay olsa havacilik yazarlari hergun bunu yazardi ?! Sen ne yaptin ali hocam??
  • Ali KIDIK'ın yazısı çok isabetsiz bir değerlendirme olmuş. Daha üzerinden 2 gün geçmeden Başbakan konuyu sonuna kadar istismar etti. Acaba yazar kendini nasıl ve ne gibi hissediyordur ?
  • Pilotlar kurtulmus ailesine kavusmus..bu zihniyet hala neyin pesinde? Pilotlar olse oldurdunuz beceremediniz kurtulsa hukumetin bilmemne politikasi :) yahu boyle kucuk hesaplarla aklinizi doldurmayin.isinize bakin !
  • Sayin Admin veya Bay Ali Kidik daha önce de yazdigim ve yayimlamadiginiz simdi tekrar yazdigim yorumu tekrar yaziyorum! 2016 yilinda gerceklestirilecek Türkiye Genel Secimlerinde AKP den milletvekili aday adayi olacakmisiniz? Saygilar Iyi Calismalar
  • Pilota cevap yazan pilot arkadaşım. Belliki son iki cümlemi iyi okumamışsın.Hemen atlayıp terbiyesizlik etmeyelim.
  • Onlar sanki bilmiyorlar mi kacirilma sebeplerinin bu hukumetin uyguladigi yanlis ve hatta tam fiyasko olan dis politikasinin oldugunu ? ne desin adamcagiz 70 gun sonra kurtulmus, cikip hukumete kufur mu etsin ey cok bilmis pilot ? Baska bir pilot ...
  • gezi parkimi beklediniz siz? sitem etmenizle pilotlari geri gönderin madem!!
  • pilotlar chp icin reklam yapmamis vah vah..demek beklenti varmis??bu olayi chp mi tezgahladi yoksa?? diye soracagim ama uymak yakismaz

PİLOTLARI KURTARMA ŞOVU...

Hemen yazımın başında belirtmeliyim ki pilotlarımız kaçırıldıktan sonra Lübnan'a gitmek dahil aklımızdan çokça şeyler geçti. Lübnan Konsolosluğu'na yürüyüş, siyah çelenk bırakma gibi eylem yapma fikri de buna dahildir.

Ancak; kaçırılma olayını gündemde tutmamamız gerektiği, tazelememek gerektiği, olayı unutturmamız gerektiği, soğutmamız gerektiği telkin edildi. Ne kadar unutturursak o kadar çabuk teslim edileceği konusunda ricacı edildi.

Bir yanda gazetecilik diğer yanda iki pilotumuzun hayatları söz konusu. Gazetecilik bir yana insanlık bir yana diye düşünmek zorundaydık.

Diğer yayın kuruluşlarında çıkan ya da siyasetçilerin açıklamaları haricinde sessiz kalmayı yeğledik. Umudumuz vardı çünkü bize gelen bilgiler bu yönde idi. Hatta Twitter hesabımdan da pilotlarımız bir kaç güne serbest kalacaklar diye yazmıştım.

Bu bilgi de Ankara kaynaklı idi. Bir kaç gün olmadı bir kaç hafta sürdü ama sonuçta mutlu sonla noktalandı.

Türkiye'ye çifte bayram yaşatan bu kurtarılma olayının nasıl yapıldığını asla sorgulamayacağım.

İsrailli asker Gilad Şalid'in serbest bırakılmasını hatırlatıp bizim pilotlarımızın karşılanış şekline değinmek isterim. Gilad, kaçırıldıktan sonra İsrail, Gazze'de taşı taş üstünde bırakmamış ve onlarca insanın ölümüne neden olmuştu.

Gilad Şalid  serbest kalınca İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu nasıl şaşalı karşılama yapmıştı. Nasıl da siyasi kazanç haline çevirmeye gayret göstermişti.

Açıkçası pilotlarımızı karşılamaya başbakanın gideceğini öğrendiğimde aynı şeyi bizim başbakanın da yapacağını düşündüm.

Alacak pilotları yanına  "şöyle yaptık, böyle yaptık, aslanlarım, kaplanlarım" deyip siyasi şov yapacağını beklerken ve eminim ki milyonlarca kişi de böyle beklerken hepimizi ters köşeye yatırdı. Mütevazi bir karşılama ile pilotlarımızı aileleri ile baş başa bıraktı.

Bu tavrı alkışlıyorum.

Keza THY yönetimi de aynı tarzda davranarak olması gerekeni yaptılar.

Pilotlarımızın kurtarılmasında emeği geçen herkesi kutluyorum.

Pilot Murat Akpınar'ın şu sözleri beni çok etkiledi. "Ben asker kökenliyim.  Yanımızdaki arkadaşımız şehit olurdu ve biz ertesi gün yine göreve giderdik. Şirketim bana ne zaman uçuş görevi verirse göreve hazırım. Hatta ilk uçuşumu bile Beyrut'a seve seve yaparım"

Bu sözler Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan herkesin kulağına küpe olmalı. İşte biz işimize böyle sarıldığımız vakit yapamayacağımız iş, açamayacağımız kapı, kıramayacağımız kilit yoktur.

Bu duygularla pilotlarımıza bir kez daha geçmiş olsun diyorum.  Pilotların karşılanışını siyasi şova dönüştürmeyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı da yürekten kutluyorum.

PİLOTLARI KURTARMA ŞOVU...

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

asil sov burda ~ 11 yıl önce
hükümete yalakalık olsun diye yazılmış hiç bir anlamı olmayan çok gereksiz bir yazı olmuş bence. havacılık sitesini yine bi şekilde hükümete bağlamısınız ya helal olsun. Burada gercek havacılık haberleri ve yazıları gormek istiyoruz bahsettiginiz yazılardan normal basında yuz tane yazıldı çizildi zaten. Umarım yayınlarsınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Istifa ~ 11 yıl önce
Adam tegmenlikte yolunu bulmus sivile firar etmis, cok seviyosa kalsaydi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pwki sen? ~ 11 yıl önce
Pwki sen ne yaptin ???? Avrupada boyle bir olay olsa havacilik yazarlari hergun bunu yazardi ?! Sen ne yaptin ali hocam??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yazara ~ 11 yıl önce
Ali KIDIK'ın yazısı çok isabetsiz bir değerlendirme olmuş. Daha üzerinden 2 gün geçmeden Başbakan konuyu sonuna kadar istismar etti. Acaba yazar kendini nasıl ve ne gibi hissediyordur ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Pilotlar kurtulmus ailesine kavusmus..bu zihniyet hala neyin pesinde? Pilotlar olse oldurdunuz beceremediniz kurtulsa hukumetin bilmemne politikasi :) yahu boyle kucuk hesaplarla aklinizi doldurmayin.isinize bakin !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bay Ali ~ 11 yıl önce
Sayin Admin veya Bay Ali Kidik daha önce de yazdigim ve yayimlamadiginiz simdi tekrar yazdigim yorumu tekrar yaziyorum! 2016 yilinda gerceklestirilecek Türkiye Genel Secimlerinde AKP den milletvekili aday adayi olacakmisiniz? Saygilar Iyi Calismalar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pilota ~ 11 yıl önce
Pilota cevap yazan pilot arkadaşım. Belliki son iki cümlemi iyi okumamışsın.Hemen atlayıp terbiyesizlik etmeyelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pilota... ~ 11 yıl önce
Onlar sanki bilmiyorlar mi kacirilma sebeplerinin bu hukumetin uyguladigi yanlis ve hatta tam fiyasko olan dis politikasinin oldugunu ? ne desin adamcagiz 70 gun sonra kurtulmus, cikip hukumete kufur mu etsin ey cok bilmis pilot ? Baska bir pilot ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kim neyin pesinde? ~ 11 yıl önce
gezi parkimi beklediniz siz? sitem etmenizle pilotlari geri gönderin madem!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hic yakismadi?? ~ 11 yıl önce
pilotlar chp icin reklam yapmamis vah vah..demek beklenti varmis??bu olayi chp mi tezgahladi yoksa?? diye soracagim ama uymak yakismaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000