22 Nisan 2013, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • sen ancak gariplerin ahını alırsın..
  • En son yazınızdan sonra onurair reklamını sayfanızda gördük. Sonrasında olumsuz yazılarınız kesildi. Yalnız kabin değil kokpit te içler acısı. Similatörlerde geçemeyen yabancı kaptanlar tekrar similatör paralarını vererek geçmesi sağlanıyor. Bütün vasıfsız yabancılar şu anda onurda. Kim bunları kabul ediyor açık ama işsiz kalma korkusu egemen. Kim ne söylerse söylesin gerçek olan ONURUMUZU kaybettiğimiz. Sivil havacılığın bu duruma el atması gerekiyor. Onlarda uzaktan seyrederek şirketlerin içindekileri bilemiyoruz diyorlar. Soruyorum size: yabancı kaptanların ülkemize getirdiği ne var? Peki bizden alıp götürdükleri değerler neler? Biraz düşünmek gerekiyor: şirketin vicdanı olamaz ama en azında insan olan yöneticilerimizin vicdanı olması gerekmez mi? Saygılarımla. Şurgun.
  • ben dediiim.bu şirket olmaz dediiim yoo yooo BB...
  • Sizi en kisa zamanda kabin hizmetlerine bir cay icmek icin bekliyoruz, ses cikmiyor demissinizde, size sesin ne oldugunu gosterelim. Resmen kan agliyoruz....iş olsun diye yazı yazmayın
  • Hala gülebiliyomusun SA...
  • Daha onceki yorumlarimda yazdigim gibi yavuz beye kurdugu bu sirket icin tesekkur eder gorevini ve hissesini ali beye _pgs birakmasini arz ederim. Hani isi tadında birakmak lazım derler ya. Hangara teknisyen ,atolyeye teknisyen ve kabiliyet ,depoya malzeme ,ofise tecrubeli eleman gerekmektedir
  • Çizmecinin acaba yatacak yeri , insan içine çıkacak hali kaldı mı soruyorum???? Daha yazardım ama burada yayınlanmaz sonra...
  • fossss diyen arkadaş ben ipucu verirsem önlem alınır ama seni tahmin ediyorum göreceğiz hep beraber burada fos mu yoksa tosmu olacak bakalım
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • Onur Air deki gelişmeleri merakla bekliyorum çünkü doğru kişilere geçerse özel hava yolları içerisinde en gelişimi kolay konumda olan şirket. Şu ana kadar bu potansiyel değerlendirilemedi diye düşünüyorum. Iranlılar mantıklı bir iş yaptı bakalım devamı gelecek mi...

MY TECHNIC'TE KAOS - ONUR AIR'DE BELİRSİZLİK...

Yavuz Çizmeci ya çok talihsiz ya çok uyanık ya da çok beceriksiz. Sultan Havayolları'ndan tutun VIP Air'den devam edin World Focus ile sürdürün Yavuz Çizmeci'nin havayolu geçmişini. My Technic Türkiye'nin en güzel düşüncelerinden birisi olmasına rağmen, her gün farklı iddiaların merkezine oturuyor. Onur Air ise henüz devir işlemi bitmemiş bir belirsizliği yaşıyor. İşte bu iki konuya değineceğim.

Geçen hafta Airporthaber'e gelen bir bilgi üzerine bu yazıyı yazmaya karar verdim. Bilgiye göre My Technic, SGK avukatları tarafından haczedilmişti. My Technic'in SGK'ya 20 milyon TL borcu olmasından kaynaklanan bu haciz Yavuz Çizmeci mantalitesi mi bilinmez ama büyük umutlarla ve heyecanla yapılan My Technic'te sular hiç durulmadı.

My Technic çalışanlarının da yüzü hiç gülmedi. Büyük vaatlerle  alınan personel hiç mutlu çalışmadı. Çinlilerin şirkete ortak olmasıyla umutlar tazelendi hayaller yeşillendi. Ancak hiç bahar gelmedi.

Sultan Hava Yolları, VIP Air ve World Focus Havayolları'nı tarihe gömen Yavuz Çizmeci'nin ACT (My Cargo) Havayolları da pek parlak görüntü vermedi.

Hatırlarsanız ACT Havayolları'nın yetkisiz SAS Havacılık şirketine bazı parçaları tamir ettirip kullandığı için uçakların uçuşları bir süre durdurulmuştu. Bütün bunların sorumlusu da Yavuz Çizmeci idi.

Çinlilerin ne düşündüğünü bilmiyorum ama My Technic'e yazık oluyor. Bir sürü değerli yönetici eritti. Bir o kadar da iyi teknisyen uzaklaştı.

Ben My Technic'deki bu durumun ya bilinçli yapıldığına ya da doğrudan yönetim hatası olduğuna inanıyorum. Yönetim hatası derken şirketin bakım konusunda iyi pazarlanamadığına ve bakım pastasından yeterince yararlanmadığına inanıyorum.

Yavuz Çizmeci mantığını çözmek çok zor. Kimimize göre iyi bir yatırımcı kimimize göre iyi bir havacı kimimize göre duayen. Seç, beğen, al. Ama görünen şu ki üç şirkete kilit vurmuş, iki şirketi de kör topal gidiyor. Isparta kazasında da birinci derece sorumlu görünüyor.

My Technic'e üzülüyorum. Gerçekten Cankut Bagana ile birlikte yaptıkları basın toplantısında çok heyecanlanmıştım. Ama Cankut Bagana gibi bir yatırımcıyı bile kaçırtan mantığı anlamıyorum.  Sonra yazdığımızda biz kötü oluyoruz.  My Technic Türkiye için önemli bir yatırım.

Tam bu noktada kulağımıza şöyle fısıltılar geliyor. Çinliler My Technic'ten vazgeçmek üzere Yavuz Çizmeci de şirketi son dönemin paralı işadamı İranlı Babak Zanjani'ye satmak üzere pazarlık yapıyor. Bu bir fısıltıdır. Aslı var mıdır yok mudur bilemem.

Ancak Babak Zanjani hakkında Amerika'nın verdiği kararı biliyoruz.  Yavuz Çizmeci bir dönem Amerikanın kara listesine girmişti. Hatta kendi şirketlerinde bile yöneticilikten ayrılmıştı. Babak My Technic'i alacaksa bile başka isim üzerinden alacaktır.

Onur Air'e geldiğimizde ise şirkette devir belirsizliği sürüyor. Düşünebiliyor musunuz bir şirket satılıyor ve uzun zamandır devir yapılmıyor. Bu durumda bir belirsizlik yok mudur?

Onur Air'deki sessizlik neye dalalettir bilinmez ama bir örnek verelim. THY'nin MNG Teknik'i nasıl aldığını hepimiz biliyoruz.  Bir açıklama ile "görüşürüyoruz" denildi. İkinci açıklama da ise "aldık" denildi ve anında yönetici atandı. Satış dediğin böyle olur.

Bu yüzden Onur Air satışındaki belirsizliğe anlam verilemiyor. İki taraftan da net bir açıklama yok. İyi olan şu ki personel bu durumdan rahatsız değil ve herkes hiçbir şey yokmuş gibi davranıp işine bakıyor.

Geçen hafta TRT Radyo 1 'deki Uçuş Noktası Programında da bu konuya dikkat çektim.

Havacılık sektöründe yeni batışlara sebep vermeden özellikle My Technic gibi şirketlere sahip çıkılması gerektiğine inanıyorum. Tabi Yavuz Çizmeci mantığı aşılırsa.

 

MY TECHNIC'TE KAOS - ONUR AIR'DE BELİRSİZLİK...

Yorumlar Tüm Yorumlar (40)

ahhh Onurair ahhhh ~ 11 yıl önce
sen ancak gariplerin ahını alırsın..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Onur Onurlu mu? ~ 11 yıl önce
En son yazınızdan sonra onurair reklamını sayfanızda gördük. Sonrasında olumsuz yazılarınız kesildi. Yalnız kabin değil kokpit te içler acısı. Similatörlerde geçemeyen yabancı kaptanlar tekrar similatör paralarını vererek geçmesi sağlanıyor. Bütün vasıfsız yabancılar şu anda onurda. Kim bunları kabul ediyor açık ama işsiz kalma korkusu egemen. Kim ne söylerse söylesin gerçek olan ONURUMUZU kaybettiğimiz. Sivil havacılığın bu duruma el atması gerekiyor. Onlarda uzaktan seyrederek şirketlerin içindekileri bilemiyoruz diyorlar. Soruyorum size: yabancı kaptanların ülkemize getirdiği ne var? Peki bizden alıp götürdükleri değerler neler? Biraz düşünmek gerekiyor: şirketin vicdanı olamaz ama en azında insan olan yöneticilerimizin vicdanı olması gerekmez mi? Saygılarımla. Şurgun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yabancı kaptanlar ~ 11 yıl önce
kendi eksikliklerini ört pas yapmak için suçu direkt teknik bölüme atıyorlar. Bu şekilde koltukta kalmayı beceriyorlar. Yönetim havacılıktan anlasa bunlar yaşanmazdı.
a.s ~ 11 yıl önce
ben dediiim.bu şirket olmaz dediiim yoo yooo BB...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
a.s'ye ~ 11 yıl önce
.....ne çok bilirmişin sen........
Ali KIDIK ~ 11 yıl önce
Sizi en kisa zamanda kabin hizmetlerine bir cay icmek icin bekliyoruz, ses cikmiyor demissinizde, size sesin ne oldugunu gosterelim. Resmen kan agliyoruz....iş olsun diye yazı yazmayın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
S.a ~ 11 yıl önce
Hala gülebiliyomusun SA...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
o kim? ~ 11 yıl önce
SA???
S.a ~ 11 yıl önce
?????????????? :)))))))))) Kimse bir şey anlamadı. Umarım yazan kendisi anlamıştır. :))))))))))))))) Abi lütfen bu yorumculara burada izin vermeyin. Rica ediyoruz!!!!!
SB ~ 11 yıl önce
mi demek istedin SA derken?? :)))))))))))
myt inside ~ 11 yıl önce
Daha onceki yorumlarimda yazdigim gibi yavuz beye kurdugu bu sirket icin tesekkur eder gorevini ve hissesini ali beye _pgs birakmasini arz ederim. Hani isi tadında birakmak lazım derler ya. Hangara teknisyen ,atolyeye teknisyen ve kabiliyet ,depoya malzeme ,ofise tecrubeli eleman gerekmektedir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Others ~ 11 yıl önce
Çizmecinin acaba yatacak yeri , insan içine çıkacak hali kaldı mı soruyorum???? Daha yazardım ama burada yayınlanmaz sonra...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gerçek ~ 11 yıl önce
fossss diyen arkadaş ben ipucu verirsem önlem alınır ama seni tahmin ediyorum göreceğiz hep beraber burada fos mu yoksa tosmu olacak bakalım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gerçek Bey ~ 11 yıl önce
O zaman yeri gelince ileteceklerini iletirsin. Ne bu reklamvari, peşin göndermeler? Çocuklar bile böyle yapmaz ya? Ayıp.
cizmeci ~ 11 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
slience ~ 11 yıl önce
Onur Air deki gelişmeleri merakla bekliyorum çünkü doğru kişilere geçerse özel hava yolları içerisinde en gelişimi kolay konumda olan şirket. Şu ana kadar bu potansiyel değerlendirilemedi diye düşünüyorum. Iranlılar mantıklı bir iş yaptı bakalım devamı gelecek mi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
silence ~ 11 yıl önce
ah bir gerçekleri bilsen ..... herkez boş konuşuyor.....maalesef !!!!!!!!! ali Bey'in daha çok şey bilmediği var.. yorum ya.... benim yorumum 'da bu ....

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000