08 Aralık 2014, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Sivil baskan adayi secim gunu konusmasinda asker emekliyeni olmasinin,disinda bir ozelliigi olmayanlari hemen isten ATMAYI taahhut etmez ve de uygulamazsa yikilan bu duvarin altinda kalir..
  • Artık hava k.lerini ve emekli askerlerini istemiyoruz. yıllarca "askercilik" oynayıp dış dünyadan bihaber ve hala şirlket müdürü olarak görev yapanların da harcamaları araştırılsın.THK hiçbir emekli askerin kendi parasıyla kurduğu holding değil. Bu kurum; onlar kurmay olup emekli olup gelsin azıcık da burada askercilik müdürcülük oynasın diye varolmadı. Şirket kredi kartı ile ayağındaki donu bile satın alan varmış. Dışardakiler daha ne kadar "hürgezecek" ayrıca meraktayım....
  • Son Lansman Adayımız İstanbul/Pendik Şube Başkanımız Sayın Turgut KULAÇ 'tır. Kurum içinde gerçek Genel ve Sportif Havacılk Vizyonu olan Tek isimdir.Havacılık Kültüründen Muhakkak İstifade edilmelidir. !!!
  • Misafire cevap türkiyede demiyeyimde dünyada hangi çalışan amirinin ne yaptığını bilir vya haberi olur sen her halde ayda yaşıyorsun ki etrafında olanlardan haberin yok..o zaman senin mantığınla herkes istifa etsin gitsin .savaşmadığımı nereden biliyorsun ...yurdum insanı böyledir işte her konuda ahkam kesmeye bayılır birden aslan kesilirler ama çakma aslanlardır.peki size soruyorom çok bilen misafir kurum bu kadarbatmış madem niye bu kadar aday var manyak mı bunlar ,geçmişle değil arkadaşım şimdi geleceklerle uğraş kim ne yaptıysa yargılanıyor zaten...adayları incele delegeyse ne yapacaklarını öğren bir faydan olur belki...
  • Birileri artik bizleri konussun ne haklarimiz veriliyor ne hakkettigimiz yol yemek cepten 800 TL maaş sirf kurum ilerlesin havacilik kazansin seviyoruz diyoruz.Ama essek yerine sokuluyoruz bizden bahsedince biraz
  • ORTALIK NE GARIŞTI BE
  • BENCE BU DERNEK KAPATILMALI BELLİ Kİ ÜLKENİN TÜM KURUMLARI GİBİ BURAYI DA BİRİLERİ ELE GEÇİRMEYE ÇALIŞIYOR.BURADAKİ YAZANLARIN BİR KISMI DA BUNLARDAN OLMALI....
  • 8 aralıkta thy yer hizmetleri ihale çıktı bugün 10u oldu hala istanbul ankara izmir adana ve antalya istasyonlarını kazanan firma belli değil. Ne kadar bekleyeceğiz ihale sonuçlarını oğrenmek için bir bilgi verir misiniz lütfen
  • YORUMLARIN HEPSİNİ OKUDUM VE ŞU KANAATE VARDIM, İŞİN ÖZÜ ŞU: HERKES DİJİTAL- KLAVYE DELİKANLISI OLMUŞ OTURDUĞU YERDEN BOŞ BOŞ KONUŞUYOR, SİZ GİDİNDE GENEL MERKEZDE- GENEL KURULDA KONUŞUNDA GÖRELİM SİZİ !!
  • Yakup ÇARKCI'ya cevap Senin Kurumdan atıldığını kime sorsan bilir. Gökçen Havacılıkta yemediğin halt kalmadı şimdi tutmuşsun Kuruma laf atıyorsun senin gibi çıkarcı kabiliyetsiz Kurumdan kovulan insanlar çıkmış kurumu kötülüyor. siz önce aynaya bakıp kendinize çeki düzen verin Kurumun bu halinden de nemalanmaya çalışmayın... detay istersen onları da yazarım.

KADERİNİZİ OYLARKEN, KEDERİNİZİ OYLAMAYIN...

Önce, geçen haftaki yazıma bir iki kelam edip sonra THK'de yirmi gün sonra yapılacak olan seçimlere değinmek istiyorum. Gerçekten THK seçimlerini kim kazanırsa kazansın ateşten gömlek giyecek. Ve kararı verecek olan delegeler, kurumun ya kaderini ya da batışa giden yolda kederini oylayacaklar.

İlk cümlede söylediğim gibi yazımın bir bölümünü geçen hafta yazmış olduğum yazıya ithafen gelen ve halen anlamakta direnen ya da anlayış yetisini kaybedenlere cevaben bir iki noktayı açıklığa kavuşturacağım.

Eğer bizim sitemizi takip ediyorsanız THY'nin en küçük hatasını bile kaleme alıp eleştiren ve bana göre bir nevi THY eleştirmeni olan Sefa İnan'ın gözünden bu konunun kaçabileceğini mi sanıyorsunuz. Eğer devlet büyüklerinin kullanımına sunulan uçakların alımında yöntem THY üzerinden ise bu konu üzerinde yaygara koparmak olsa olsa paralel iktidar hesabı içerisinde olanların kopardığı yaygaradan öteye gidemez.

Noktayı koyuyorum. Devlet idaresini yapanlar için alınan uçakların THY üzerinden alınmasında herhangi bir yanlışlık yoktur. Öyle “SPK'ya şikayet ettiler” gibi asparagas dedikodulardan da bir şey çıkmayacaktır. Lakin böyle bir şikayet var ise bile yine de emin olun ki paralel yaftasını hak edenlerin uyduruk safsatalarıdır.

Eleştiri konusu olan bir başka nokta; Cumhurbaşkanı, Başbakan, Bakanlar, kısacası devlet ricalinin tamamının kullanabileceği uçakların kullandığı hangarlar da hedef noktasına konuldu. Konu ne? Hangarları neden DHMİ yaptı? Kim yapacak arkadaşlar? Allah aşkına eleştirirken attığınız taş ürküttüğünüz kurbağaya değsin. DHMİ, zaten devlet demek. Kamu kurumları arasında alınan-verilen tüm işlemler kanun ve yönetmelikler çerçevesinde yapılır. Ama şunu derseniz anlamaya çalışırım. Deyin ki bana "Bu hangarlar fahiş fiyatlara yapıldı. DHMİ zarar ettirildi" işte o zaman koyun belgeleri, doneleri ortaya derim.

Ha bu arada, "seçimler yaklaşıyor, milletvekili adaylığı için yalaka yazılar yazıyorsun" diyenleri hiç mi hiç umursamıyorum. Benim kadar yanlışı eleştiren doğruyu alkışlayan pek az adam bulursunuz.

Gelelim THK seçimlerine.

Zor dönemden geçen THK'nın kaderini oylayacak delegelere seslenmek istiyorum. Şu ana kadar iki aday çıktı. Birisi MHP Adana eski milletvekili Kürşat Atılgan, bir diğeri ise THK Adapazarı Başkanı Vacit Öktem.

İki aday ile de görüştüm. Kürşat Bey ile telefonla birkaç kez, Vacit Öktem ile de hem telefonla hem de kendilerinin ofisimize yaptığı nezaket ziyareti ile yüz yüze görüşme imkanı buldum.

Delegeleri etkilemek için bir kelam bile etmeyeceğim. Zaten delegelerin internette bile küçük bir araştırma ile adayların artılarını eksilerini tartabilecek ve buna göre karar verecek bilgilere erişeceklerini düşünüyorum.

"El vicdan" diyorum ve geçmişi göz önüne alarak THK'nın KADERİNİ belirlemelerini arzu ediyorum.

600 delege oy kullanacak. Bu 600 delegenin vereceği karar THK'nın 2015 yılında 90'ncı yılını ya kabusa çevirecek ya da gül bahçesine.

Şimdi şunu açık ve net olarak söylüyorum; Bu seçimlere sakın ola ki Hava Kuvvetleri Komutanlığı karışmamalı. Aldığım bazı duyumlar beni ziyadesi ile üzdü. Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın "Eğer THK seçimlerini bizim desteklemediğimiz bir aday kazanırsa bir tane uçak kaldırmayız" dediğini iddia olarak duydum. Umarım böyle bir düşünce yapısına sahip değillerdir.

Zira benim bildiğim kadarıyla ve tutuklu THK başkanı Osman Yıldırım'ın bana söylediği kadarıyla Etimesgut Havaalanı tamamen THK'nın malıdır. Hava Kuvvetleri kullanıyor ise THK'nın tesislerini kullanıyor. Yine Osman Yıldırım'ın bana söylediği "Ben orayı askeriyeden alıp, Onur Air için Özel Havalimanı yapacağım" sözünden yola çıkarak Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın beş delege ile 595 delegeyi etki altında bırakmasını normal karşılamıyorum.

Bazı komutanların yakınlarının THK'da çalışıyor olması bu ihtimalleri güçlendiriyor. İşte en üzücü nokta da burası; Çıkar için kurumun temellerine dinamit yerleştirilmeye devam ediliyor.

THK bir dernektir ve bu derneğin seçimlerine baskı altında gidilmesini zorbalık olarak görürüm. Askere sevgimiz, saygımız sonsuzdur. Asker ruhluyuzdur. Ancak bu demek değildir ki haksızlığa karşı dilsiz şeytan olacağız. Haksızlık karşısında bugüne kadar nasıl dimdik durduysak bundan sonra da dimdik durmaya devam ederiz.

Eğer böyle bir seçimde taraf tutuluyorsa ve bu taraftarlık, baskıcı bir süreç işletiyorsa buna müsaade edilmemeli diyorum.

Ben delegelere güveniyorum. Onlar el vicdan diyerek oy kullanacaklardır. Asker-sivil tartışması yerine, kim bu kurumu kurtarabilir onu düşünerek oy kullanacaklardır.

Şimdiden hayırlı olsun diyorum.

Biz, kim seçilirse seçilsin takip etmeye devam edeceğiz…

KADERİNİZİ OYLARKEN, KEDERİNİZİ OYLAMAYIN...

Yorumlar Tüm Yorumlar (77)

emek(liyen)ler... ~ 9 yıl önce
Sivil baskan adayi secim gunu konusmasinda asker emekliyeni olmasinin,disinda bir ozelliigi olmayanlari hemen isten ATMAYI taahhut etmez ve de uygulamazsa yikilan bu duvarin altinda kalir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hvkk başka yere ~ 9 yıl önce
Artık hava k.lerini ve emekli askerlerini istemiyoruz. yıllarca "askercilik" oynayıp dış dünyadan bihaber ve hala şirlket müdürü olarak görev yapanların da harcamaları araştırılsın.THK hiçbir emekli askerin kendi parasıyla kurduğu holding değil. Bu kurum; onlar kurmay olup emekli olup gelsin azıcık da burada askercilik müdürcülük oynasın diye varolmadı. Şirket kredi kartı ile ayağındaki donu bile satın alan varmış. Dışardakiler daha ne kadar "hürgezecek" ayrıca meraktayım....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ayıptır ayıp ~ 9 yıl önce
Kişileri ismen karalayarak klavye gerisinde burada düşmanlık yapılması dürüst bir davranış değil vede kimseye yakışmaz. Herkes dedikodular sonucu birbirinin ismini vererek burada bu şekilde olumsuz şeyler yazmaya başlarsa bunun sonu alınmaz vede bunları yazanlarda birgün bu tür durumlarla karşılaşabilir. Bir şey yazarken insan kendini karşısındaki insanın yerine koymalı. Bu dürüstlük değil.
AEROMOBİL ~ 9 yıl önce
Son Lansman Adayımız İstanbul/Pendik Şube Başkanımız Sayın Turgut KULAÇ 'tır. Kurum içinde gerçek Genel ve Sportif Havacılk Vizyonu olan Tek isimdir.Havacılık Kültüründen Muhakkak İstifade edilmelidir. !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 9 yıl önce
Misafire cevap türkiyede demiyeyimde dünyada hangi çalışan amirinin ne yaptığını bilir vya haberi olur sen her halde ayda yaşıyorsun ki etrafında olanlardan haberin yok..o zaman senin mantığınla herkes istifa etsin gitsin .savaşmadığımı nereden biliyorsun ...yurdum insanı böyledir işte her konuda ahkam kesmeye bayılır birden aslan kesilirler ama çakma aslanlardır.peki size soruyorom çok bilen misafir kurum bu kadarbatmış madem niye bu kadar aday var manyak mı bunlar ,geçmişle değil arkadaşım şimdi geleceklerle uğraş kim ne yaptıysa yargılanıyor zaten...adayları incele delegeyse ne yapacaklarını öğren bir faydan olur belki...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafirden cevap ~ 9 yıl önce
Tabiki bu kadar aday olacak, Ulu Önder Atatürk'ün kurduğu bir kurumdur THK. Osman Yıldırım ve yönetiminde olan sizin gibi beceriksiz ve menfaatçi kişiler yüzünden kurum batmak üzereyken kurumu yüz üstümü bırakacaklardı. Belkide onu bekliyordunuz kimse aday olmasın içimizden biri aday ( mevcut genel merkez yönetim kurulu üyelerinden )çıksın yine kurumu kemirmeye devam edelim diye düşünüyordunuz. Sen hiç merak etme Atamızın yadigarı olan bu kurum için gerektiğinde değil 3 aday binlerce aday çıkar. Şunuda unutma kurumu bu hale sokan herkes görevi ne olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde eninde sonunda bunun hesabını vereceklerdir. Yeni yönetim eğer ilk iş olarak sizlerden hesap sormazsa onlarda bu yolsuzluğa ortak olmuş olacaklardır, bununda en büyük takipçisi olacağıma burada söz veriyorum.
Sayman ~ 9 yıl önce
Birileri artik bizleri konussun ne haklarimiz veriliyor ne hakkettigimiz yol yemek cepten 800 TL maaş sirf kurum ilerlesin havacilik kazansin seviyoruz diyoruz.Ama essek yerine sokuluyoruz bizden bahsedince biraz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sayman ~ 9 yıl önce
evet araştırsınlar, müdürler şirket kredi kartlarıyla tüm giderlerini şirkete yamalıyor.
AMANIN GAÇIN ~ 9 yıl önce
ORTALIK NE GARIŞTI BE

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
BENCE BU DERNEK KAPATILMALI BELLİ Kİ ÜLKENİN TÜM KURUMLARI GİBİ BURAYI DA BİRİLERİ ELE GEÇİRMEYE ÇALIŞIYOR.BURADAKİ YAZANLARIN BİR KISMI DA BUNLARDAN OLMALI....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tgs işçisi ~ 9 yıl önce
8 aralıkta thy yer hizmetleri ihale çıktı bugün 10u oldu hala istanbul ankara izmir adana ve antalya istasyonlarını kazanan firma belli değil. Ne kadar bekleyeceğiz ihale sonuçlarını oğrenmek için bir bilgi verir misiniz lütfen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ne alaka ~ 9 yıl önce
Türk Hava Yolları'nın ihalesi ne alaka şimdi? Burada Türk Hava Kurumu'ndan bahsediliyor
EMEKLİ-1 ~ 9 yıl önce
YORUMLARIN HEPSİNİ OKUDUM VE ŞU KANAATE VARDIM, İŞİN ÖZÜ ŞU: HERKES DİJİTAL- KLAVYE DELİKANLISI OLMUŞ OTURDUĞU YERDEN BOŞ BOŞ KONUŞUYOR, SİZ GİDİNDE GENEL MERKEZDE- GENEL KURULDA KONUŞUNDA GÖRELİM SİZİ !!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cevap ~ 9 yıl önce
Yakup ÇARKCI'ya cevap Senin Kurumdan atıldığını kime sorsan bilir. Gökçen Havacılıkta yemediğin halt kalmadı şimdi tutmuşsun Kuruma laf atıyorsun senin gibi çıkarcı kabiliyetsiz Kurumdan kovulan insanlar çıkmış kurumu kötülüyor. siz önce aynaya bakıp kendinize çeki düzen verin Kurumun bu halinden de nemalanmaya çalışmayın... detay istersen onları da yazarım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cevap ~ 9 yıl önce
Yakup bey kusura bakmayın yazılanlar size dğil Halim Erkan gibi insanlara yazıldı adınız hatalı olarak yorumda geçti.
THK ~ 9 yıl önce
Başka kapıya Yakup Çarkçı. THK.dan uzak durun sizleri istemiyoruz

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000