12 Ekim 2015, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Çok birşey beklemeyin bu adamdan
  • ne diyo bu beyefendi ? Hyr tehdit etmedim demiycen mi ? "Biz Ayjet olarak çok şımardık, gelip eğitim almak isteyenleri odada mal gibi kalkıp gidene kadar beklettik , artistliğin dibine vurduk , gazetecileri de tehdit ettik " mi diyosun yoksa ??
  • havacılık kurallarından bahseden sen uçuşlarında vip önceliği isteyen yine sen. kimlerin eline kaldı havacılığı konuşmak yaa...düzenbazlığı bırakalım da çıkarımıza ters düşenleri eleştirmeyelim sadece olur mu ali bey?
  • Thk Üniversitesi Pilotaj öğrencilerinin uçuşlarını planlamayı dahi beceremeyip yüzüne gözüne bulaştıran ,bu öğrencilerin zamanında mezun olmamasına neden olan THK Uçuş okulu yöneticileri mutlaka görevden alınarak yerlerine yöneticilik ve planlama kabiliyeti olan kişiler getirilmelidir.Bu öğrencilerin geç mezun olmasından dolayı hayatlarından kaybettikleri zamanın günahı-vebali bu yöneticilerin üzerindedir!
  • THK yeniden PAŞA bahçe oldu Atatürk'ün gözbebeği kurumu THK'nın kaynakları ve gayrımenkulleri yakın bir zamanda müflis "Vakfa" aktarılarak içi boşaltılacak. Daha sonra "Kurum kötü yönetilmiş" denilerek tasfiyeye sürüklenecek. Kürşat paşaya gayretleriyle ve oylarıyla destek veren muvazzaf kuvvet komutanları da tarihe Atatürk'ün kurumunun batışını sağlayanlar olarak kayıtlara geçecekler. Ülkenin böyle kritik bir döneminde 10 saat boyunca THK kongresinde ne işleri varmış. Neden mi yapılacak bunlar! Çünkü THK Vakfı akıl almaz işlere bulaştı ve Hava Kuvvetlerini de bulaştırdı. Kayıtlarını gizlediler ve hala gizliyorlar. Bunların örtbas edilmesi gerek yoksa PAŞAbahçe küçük ergenekon olur ! Airporthaber Vakfı eşelerse buradan da tehdit alır, aman dikkat.
  • Thk üniversitesi rektörü metin toprak kantin, yemekhane ve güvenlik hizmetlerinde büyük yolsuzluk yaptı. Üniversitedeki çalışma huzurunu bozdu. Üniversiteyi YÖK e devretmeye çalışıyor.
  • Salim Kaya ile beraber çalışan Yücel Zengin hangi masayı kaptı merak ediyorum?
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • kırmızı başlıkla yazılan yazınız bence şahsi bir çekişmeye dönmüş burada böyle bir ortamda şahsi serzenişlere bağlı ithamlar hoş olmuyor. Sitenin saygınlığına yarar getirmez...
  • Eski düzen aynen aynı kişilerle artarak devam. Hep söyledik ve hep söyleyecegiz bu işin sonu devlet!

İçimiz kan ağlasa da görev bekliyor...

Kadının, oğlu ölmüş ancak aç aç ağlayamıyormuş. Yemek istemiş ve etrafındakilerin şaşkın bakışları arasında yemeğini yerken "Önce öğün sonra oğul" demiş. Türkiye'de yaşanan onca olaya rağmen görevimizi yapmaya çalışıyoruz.

Bazen tutulur kalırsınız. İşte öyle bir dönemden geçiyoruz. Ülke olarak kötü günler yaşarken, kanımca vatandaş olarak olan bitenin gerçek yüzünü hiçbir zaman öğrenemeceğiz ve sadece bize verilenlerle yetineceğiz. İşte o yüzden şairin dediği gibi "Ne kadar çok ölüyoruz yaşamak için" sözleri daha da anlamlı hale geliyor.

Geçmiş yazılarımda da rastlayabilirsiniz. Herkes kendi işini yaptığı sürece, bu işi dürüstlükten taviz vermediği sürece ülkemizin gelişmemesi için hiçbir sebep yok. Hangi sektörde olursa olsun bu böyle.

Neyse konumuza dönelim. Bizim alanımız havacılık.

Havacılık alanında kim işini doğru yapıyor ise onun destekçisi, kim kanunları, kuralları, yönetmeliklere aykırı hareket ediyor ise onu da yazmaktan çekinmeyiz.

Airpothaber'in korkusuz yayınları, çıkarsız haberciliği, objektif yazar ve yazıları sebebiyle zaman zaman tehdt aldığımızı söylemiştim.

Tehditleri kim yapar biliyor musunuz? Sahtekarlar, hırsızlar, arsızlar, düzenbazlar, hilebazlar.

Bu tehditlerden birini de Türk Hava Kurumu'nun eski başkanı Osman Yıldırım'dan aldığımızı, yakın çevresine "Kafasını, gözünü kırın bunun" dediğini belirtmiştik. Hatta evimizin kapısına kadar gelindiğini, Cumhuriyet Savcılığı'na yapmış olduğumuz suç duyurusunda belirtmiştik.

İşte bütün bu iddiaların yargılanan Osman Yıldırım'ı takip eden, mahkeme kararı ile dinleyen polisin kayıtlarına geçtiğini de görmüş olduk. Resmi belgede geçen yazı bizi korkutmasa bile kayıtlara girmesi açısından önemli.

THK'yı bataklığa çeviren Osman Yıldırım'ın nasıl bir ortam yarattığını iddianame ve eklerinden anlıyoruz. İddianame tapesinde yer alan bir bölümde Hakan Azemoğlu ile Şafak Şimşek arasında geçen konuşmada "Şafak hala daha Aali Kıdık'ı dövdüremediki yav rektör başkaydı ordan açıldı rektör başkaydı ali kıdık başka ali kıdık istanbulda dedim yaa o adamın yerini bulamadı ama rektörün yeri burda belli adam sana söyledi eğer bana izin veriyorsan dedi ben rektörü odasındada dövdürttürecem dedi adam sana izin verdi ama dedim sen durdurdun bu adamı" şeklindeki konuşmalar içinde bulunduğumuz tehlikenin delilidir.

Ama her ne olursa olsun biz gazetecilik oynayanlarla aynı olmayacağız. Biz gözümüzü budaktan sakınmayacağız. Dolayısıyla görevimiz neyi gerektiriyorsa onu yapacağız.

Yeni tehditler de almaya başladık. Şu malum uyduruk işler yaptığı gerekçesiyle SHGM tarafından cezalandırılan Ayjet tarafından. Tehdit mesajı gönderen kim biliyor musunuz?

Celal Cingöz.


Malum Ayjet'in patronlarından biri. Tehdit mesajını kiminle gönderdiğini söylemeyeceğim ama Celal Cingöz'ün mesajı şöyle "Airporthaber'den şu kişiyi pataklatacağız" Celal Cingöz, bizim haberler karşısında cin çarpmışa dönmüş olmalı ki bize böyle haber gönderiyor. Celal bey size bir tavsiyem var. Siz önce kendi etrafınızda kural tanımazları pataklayın ya da pataklatın. Biz öyle senin patakladığın ya da pataklayabileceğin gazeteciler sınıfında değiliz.

Ayjet kural ihlali yapıyor ise bunun suçlusu Airporthaber değil, sizin kural tanımaz personelinizdir.

Neyse böyle ucuz tehditlerle veya ucuz yöneticiler ile uğraşacak vaktimiz yok.

Birkez daha tekrar ediyorum, her kurum kendi işini yaptığı sürece hiç kimse sıkıntı çekmeyecektir.

Gelelim THK seçimlerine.

Yıllarını kaybeden Türk Hava Kurumu, yeni bir başkanla yeni bir soluk alacak mı? Kaybolan imajı yeniden tesis edebilecek mi? Bütün olumsuzluklara rağmen halen kurban derisini THK'ya bağışlayan insanların sayısını artırabilecek mi? Gayrimenkul satarak yaşam idame ettirebilen THK, satarak değil çalışarak, üreterek yaşama sürecine yeniden dönebilecek mi?

Türk Hava Kurumu ile Türk Hava Kurumu Vakfı Başkanı aynı olmalı görüşüm nihayet gerçekleşti. Hiç vakit geçirmeden neşter vurulmalı. Atıl şirketler derhal kapatılmalı. Uçuş okulu adam gibi bir yönetim şekline kavuşturulmalı.

Kürşat Atılgan her iki kurumun da başında. Elinde, yağ, şeker, un her şey var. Helva yapmak için kararlı ve bir o kadar da cesur yöneticilere ihtiyaç var.

Vur neşteri, koş işin peşinden, kaldır şu THK'yı yerin dibinden.

Kürşat Atılgan'a başarı dilerken, "Vacit Öktem'in düştüğü hataya düşme" demek istiyorum. Yönetim kadrosunu tamamen yenile. Çekirdek bir kadro ile adam akıllı projeler üret.

THK'ya hayırlı olsun...

İçimiz kan ağlasa da görev bekliyor...

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

İyi biliriz ~ 9 yıl önce
Çok birşey beklemeyin bu adamdan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Celal ~ 9 yıl önce
ne diyo bu beyefendi ? Hyr tehdit etmedim demiycen mi ? "Biz Ayjet olarak çok şımardık, gelip eğitim almak isteyenleri odada mal gibi kalkıp gidene kadar beklettik , artistliğin dibine vurduk , gazetecileri de tehdit ettik " mi diyosun yoksa ??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bak sen ~ 9 yıl önce
havacılık kurallarından bahseden sen uçuşlarında vip önceliği isteyen yine sen. kimlerin eline kaldı havacılığı konuşmak yaa...düzenbazlığı bırakalım da çıkarımıza ters düşenleri eleştirmeyelim sadece olur mu ali bey?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DEMOKRAT ~ 9 yıl önce
Thk Üniversitesi Pilotaj öğrencilerinin uçuşlarını planlamayı dahi beceremeyip yüzüne gözüne bulaştıran ,bu öğrencilerin zamanında mezun olmamasına neden olan THK Uçuş okulu yöneticileri mutlaka görevden alınarak yerlerine yöneticilik ve planlama kabiliyeti olan kişiler getirilmelidir.Bu öğrencilerin geç mezun olmasından dolayı hayatlarından kaybettikleri zamanın günahı-vebali bu yöneticilerin üzerindedir!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bekliyoruz ~ 9 yıl önce
Atılgan Paşadan artık kangren olmuş uçuş okuluna , becerikden yoksun yöneticilerine bir müdahele bekliyoruz. Okulu şaha kaldıracak imajını düzeltecek ve piyasada tekrar aktif hale getirebilecek birilerini. Vakit çok bile geçti.
Paşa Bahçe ~ 9 yıl önce
THK yeniden PAŞA bahçe oldu Atatürk'ün gözbebeği kurumu THK'nın kaynakları ve gayrımenkulleri yakın bir zamanda müflis "Vakfa" aktarılarak içi boşaltılacak. Daha sonra "Kurum kötü yönetilmiş" denilerek tasfiyeye sürüklenecek. Kürşat paşaya gayretleriyle ve oylarıyla destek veren muvazzaf kuvvet komutanları da tarihe Atatürk'ün kurumunun batışını sağlayanlar olarak kayıtlara geçecekler. Ülkenin böyle kritik bir döneminde 10 saat boyunca THK kongresinde ne işleri varmış. Neden mi yapılacak bunlar! Çünkü THK Vakfı akıl almaz işlere bulaştı ve Hava Kuvvetlerini de bulaştırdı. Kayıtlarını gizlediler ve hala gizliyorlar. Bunların örtbas edilmesi gerek yoksa PAŞAbahçe küçük ergenekon olur ! Airporthaber Vakfı eşelerse buradan da tehdit alır, aman dikkat.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Toprak ~ 9 yıl önce
Thk üniversitesi rektörü metin toprak kantin, yemekhane ve güvenlik hizmetlerinde büyük yolsuzluk yaptı. Üniversitedeki çalışma huzurunu bozdu. Üniversiteyi YÖK e devretmeye çalışıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yücel Zengin ~ 9 yıl önce
Salim Kaya ile beraber çalışan Yücel Zengin hangi masayı kaptı merak ediyorum?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Salim K. ~ 9 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kırmızı .. ~ 9 yıl önce
kırmızı başlıkla yazılan yazınız bence şahsi bir çekişmeye dönmüş burada böyle bir ortamda şahsi serzenişlere bağlı ithamlar hoş olmuyor. Sitenin saygınlığına yarar getirmez...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ne mi? ~ 9 yıl önce
Eski düzen aynen aynı kişilerle artarak devam. Hep söyledik ve hep söyleyecegiz bu işin sonu devlet!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000